در بین راه که طرف ارتفاعات میرفتیم، دیدیم هواپیماى دشمن عبور کرد؛ فهمیدیم حادثهاى براى دزلى پیش خواهند آورد. برگشتیم دیدیم متأسفانه مردم کوچه و بازار را بمباران کردند؛ عدهاى را زخمى کردند، عدهاى را به قتل رساندند. ما جنازه شهدا و بعضى از مجروحین را برداشتیم آمدیم مریوان.

امسال برای نخستین بار، قدمگاه رهبر معظم انقلاب در روستای دزلی به عنوان یکی از مناطق یادمانی شمالغرب کشور، مورد بازدید زائران راهیان نور قرار گرفت. به همین بهانه، خاطره رهبر معظم انقلاب از دیدار با مردم مریوان و دزلی در سال 59 را که در 26 اردیبهشت 1388 در سایت دفتر مقام معظم رهبری منتشر شده است، مرور میکنیم.
«من فراموش نمیکنم در سال 59 در این شهر مریوان، با جمع مردم صمیمىِ اینجا مواجه شدم و به یک واحد آموزش و پرورش - فکر میکنم یک دبستان بود - رفتیم و با نوجوانان آنجا حرف زدیم. آن نوجوانان امروز یقیناً مردان میانسالى هستند. از اینجا با بعضى از افراد خودِ مریوان به مناطق دزلى و درکى - اگر درست یادم مانده باشد - رفتیم؛ مناطق بسیار حساس، بسیار مهم؛ از لحاظ طبیعت، بسیار زیبا؛ از لحاظ مردم، بسیار خونگرم؛ اما متأسفانه بر اثر جفاى دشمنان ملت ایران و دشمنان انقلاب اسلامى، همین مردم خوب، همین منطقه خوب، همین کوههاى سر به فلک کشیده و سرسبز، همین دشتهاى خرم تبدیل شده بود به جهنم درگیرىها و دشمن توانسته بود از برخى مزدوران خود سوء استفاده کند و آنها را وسیلهاى قرار دهد براى کوبیدن مردم و به طور بالواسطه و غیر مستقیم، کوبیدن نظام اسلامى و تحقیر ملت ایران.
من فراموش نمیکنم در دزلى مردم با چهره باز از ما استقبال کردند. از دزلى با برادرها خارج شدیم برویم به سمت ارتفاعات مشرف بر سرزمینهاى عراق - ارتفاعات «تته» - که مزدوران بدخواهِ حقیرى در بین آن مردم نفوذ کرده بودند و حضور هیئت ما را به دشمن اطلاع دادند و دشمن هواپیماهایش را فرستاد. ما در بین راه که طرف ارتفاعات میرفتیم، دیدیم هواپیماى دشمن عبور کرد؛ فهمیدیم حادثهاى براى دزلى پیش خواهند آورد. برگشتیم دیدیم متأسفانه مردم غیر نظامى، مردم کوچه و بازار را بمباران کردند؛ عدهاى را زخمى کردند، عدهاى را به قتل رساندند. و ما جنازه شهدا و بعضى از مجروحین را برداشتیم، آمدیم مریوان. این خاطرات عبرتآموز است.»