به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  اگر چه تحريم اينترنتي ايران براي آنچه كه جلوگيري از فعاليت‌هاي اينترنتي دولت ايران ناميده مي شد به كار گرفته شد اما تنها چيزي كه عايد اين شركت‌ها شد از دست دادن بازار عمده كاربران اينترنتي ايران بود كه بيشترين رشد را در كشورهاي منطقه به خود اختصاص داده بودند.

شبكه ايران نوشت؛ ايالات متحده اعلام كرده است كه در راستاي تلاش براي آنچه كه آن را تسهيل جريان اطلاعات و ترويج آزادي بيان نام نهاده، اجازه خواهد تا تكنولوژي‌هاي ارتباطي نظير پيام‌رسان‌هاي فوري، مرورگرهاي اينترنتي و ديگر تكنولوژي‌هاي ارتباطي ديگر به ايران، كوبا و سودان صادر شود.
اما بررسي روند تحريم كاربران ايران در بازار اينترنتي جهان و چگونگي برخورد ايران و كاربران اينترنتي ايران با اين موضوع نشان مي‌دهد كه آمريكا تنها با پي‌بردن به اينكه خود اين كشور تنها طرف ضرركننده در اين قضيه خواهد بود با عنوان پرطمطراق دفاع از آزادي بيان تنها راه رفته را بازگشته است.
گوگل غول جستجوگر اينترنتي به سادگي آغازگر داستان تحريم يكجانبه اينترنتي ايران بود اين شركت امكان دانلود برخي از نرم‌افزارهاي رايگان خود را براي كاربراني كه از ايران به اين سايت مراجعه مي‌كردند ممنوع كرد.
مرورگر گوگل كروم، نرم‌افزار پيام‌رسان گوگل تالك، نرم‌افزار ويرايش عكس پيكاسا و همچنين استفاده از وب‌سايت برنامه‌نويسي "گوگل كد " از جمله امكانات محدودشده براي كاربران ايراني بود.
به دنبال گوگل، ياهو نيز به عنوان يكي از غول‌هاي اينترنتي نام ايران را از ليست كشورهاي خود در فرم ايجاد پست الكترونيكي حذف كرد.
اگر چه اين اقدام براي آنچه كه جلوگيري از فعاليت‌هاي اينترنتي دولت ايران ناميده مي‌شد به كار گرفته شد اما تنها چيزي كه عايد اين شركت‌ها شد از دست دادن بازار عمده كاربران اينترنتي ايران بود كه بيشترين رشد را در كشورهاي منطقه به خود اختصاص داده بودندو اكنون با استفاده از برخي راه‌هاي ديگر درصددد استفاده از امكانات اين شركت‌ها بودند و يا به شركت‌هاي ديگر روي مي‌آوردند.
در اين ميان دولت ايران همچون هميشه كه با اعمال تحريم‌ها بيشتر به خودباوري رسيده بود وقتي كه با عدم سرويس‌دهي در بازارهايي همچون هاستينگ و ميزباني اينترنت از سوي برخي كشورها روبرو شد توانست اين تحريم‌هاي اينترنتي را به اصطلاح دور بزند.
شركت‌هاي دولتي توانستند با بكارگيري توان داخلي و با ايجاد ديتاسنتر و هاستينگ براي سايت‌هاي دولتي تا اندازه زيادي وابستگي‌هاي اينترنتي خود را به خارج برطرف كنند.
در موارد ديگر هم كه دستيابي به اين تكنولوژي‌ها دشوار مي‌نمود بسياري از شركت‌هاي دولتي توانستند از راه‌هاي گوناگون به پيشرفته‌ترين تجهيزات كامپيوتري شركت‌هاي آمريكايي همچون سرورهاي سيسكو و HP دسترسي پيدا كنند.
اين شركت‌ها توانستند از طريق كارگزاران خود در كشورهاي ديگر كه تحت تحريم نيستند به راحتي نيازهاي اينترنتي خود را برطرف كنند.
اما با در نظرگرفتن اين موارد و سهم ايران از بازار بزرگ كاربران اينترنتي در منطقه مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه اين ايالات متحده و شركت‌هاي اين كشور بودند كه از قطع رابطه با كاربران اينترنتي ايران چه از لحاظ سياسي و چه از لحاظ اقتصادي ضرر كردند.
ايران در ميان پركاربرترين كشورهاي اينترنتي با 32 ميليون كاربر اينترنتي و سهم 2 درصدي از بازار جهان در رتبه يازدهم قرار گيرد.
در همين حال برخي كارشناسان بر اين باورند كه با وجود اين گونه تحريم‌ها ايران را مي‌توان يكي از بيشترين ترافيك‌سازان در خاورميانه براي وب سايت ياهو دانست و حتي برخي آمارها حكايت از آن دارد كه بيش از 85 درصد از كاربران ايراني از سرويس ايميل اين سرويس‌دهنده پر قدرت استفاده مي‌كنند.
اين به معناي آن است كه شركت‌هاي آمريكايي خود را در معرض از دست‌دادن بازار بزرگ كاربران ايراني مي‌ديدند كه با عنوان جذاب كمك به آزادي بيان و به طور مثال تنها با اضافه كردن نام ايران به فهرست كشورهاي موجود در ليست ثبت‌نام خود سعي دارند به اين بازار بازگردند.
ايالات متحده پيش از اين و با تصويب طرحي بيست ميليون دلاري كه نام آن را "كمك به قربانيان سانسور در ايران " نهاده بود هدف پنهان خود را از اين گونه حركت‌ها اعلام داشته بود.
حمايت ويژه از سرويس‌هاي اينترنتي همچون توئيتر و وب‌سايت‌هايي همچون يوتيوب، فيس‌بوك و ديگر سايت‌ها كه در جريان وقايع پس از انتخابات ايران، اغتشاشگران از آن براي انتشار آشوب‌هاي پس از انتخابات ايران بهره مي‌بردند، بيشتر پشت پرده تلاش ايالات متحده براي آنچه كه آن را تسهيل جريان آزاد اطلاعات مي‌نامد، روشن مي‌كند.
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 19 اسفند 1388  - 10:41 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6041322
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی