به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شركت PTCL كه نخستين خط اينترنتي پاكستان را در سال 1995 راه‌اندازي كرده بود، هم‌اكنون اينترنت خانگي Dial-Up كه اتصال در آن از طريق خطوط ثابت تلفني برقرار مي‌شود را به صورت رايگان در اختيار تمام مردم پاكستان مي‌گذارد.

 فارس، پاكستان نخستين كشور جمهوري اسلامي محسوب مي‌شود كه در جنوب غربي قاره آسيا قرار گرفته و پايتخت آن شهر اسلام‌آباد است. اين كشور كه قسمتي از آن در منطقه خاورميانه قرار گرفته است، حدود 170 ميليون نفر جمعيت دارد و بر اين اساس ششمين كشور پرجمعيت جهان محسوب مي‌شود و پس از اندونزي دومين كشور بزرگ مسلمان در جهان است.
اين كشور طي سال‌هاي اخير سرمايه‌گذاري‌هاي فراواني را در حوزه مخابرات و ارتباطات انجام داده است و در بين كشورهاي همسايه خود سطح نسبتاً قابل قبولي در اين زمينه دارد. در حال حاضر صنعت ارتباطات و مخابرات پاكستان بيشترين رشد را در بين ديگر صنايع اين كشور به خود اختصاص داده است. طبق گزارش رسمي منتشر شده از سوي دولت پاكستان، تا ژوئيه 2009 اين كشور بيش از 54/95 ميليون مشترك تلفن‌همراه داشته است و بر اين اساس، اين كشور بزرگترين بازار تلفن همراه در جنوب آسيا را در اختيار دارد.
شركت مخابراتي Mobilink هم‌اكنون به عنوان بزرگترين عرضه كننده خدمات تلفن‌همراه در اين كشور محسوب مي‌شود كه 55/29 ميليون مشترك دارد و پس از آن شركت‌هاي Telenor با 29/21 ميليون مشترك، Ufone با 05/20 ميليون مشترك، Warid Telecom با 14/18 ميليون مشترك و Zong با 48/6 ميليون مشترك قرار گرفته‌اند.
اما پيشرفت‌ها و سرمايه‌گذاري‌هاي دولت پاكستان در صنعت مخابرات و ارتباطات تنها محدود به بخش تلفن‌همراه نمي‌شود. اين كشور هم‌اكنون يكي از اولويت‌هاي اصلي خود را توسعه خطوط اينترنتي و افزايش دسترسي مردم به اينترنت پرسرعت با هزينه كم قرار داده است.
دسترسي به شبكه اينترنت در كشور پاكستان از دهه 1990 امكان پذير شد كه در آن زمان شركتي موسوم به PTCL براي نخستين بار در سال 1995 شبكه محلي دسترسي به اينترنت را براي كاربران پاكستاني راه‌اندازي كرد.
با اين وجود، ضريب نفوذ اينترنت در كشور پاكستان تا اوايل سال 2006 ميلادي همچنان پايين مانده بود كه پس از آن با يك جهش قابل ملاحظه روبرو شد. اين كشور با تصويب قوانين جديد براي صنعت IT در سال 2006 ميلادي، آزادي عمل بيشتري را براي ورود بخش خصوصي به اين صنعت به وجود آورد و از اين طريق باعث شد وضعيت اقتصادي خود را رونق بخشد.
شركت PTCL كه نخستين خط اينترنتي پاكستان را راه‌اندازي كرده بود، هم‌اكنون اينترنت خانگي Dial-Up كه اتصال در آن از طريق خطوط ثابت تلفني برقرار مي‌شود را به صورت رايگان در اختيار تمام مردم پاكستان مي‌گذارد. خطوط پرسرعت اينترنتي نيز در حال حاضر به صورت گسترده در شهرهاي بزرگ اين كشور عرضه مي‌شود و البته در كنار اين خدمات، خطوط اينترنتي بي‌سيم نيز مدتي است كه در اين كشور رواج يافته و محبوبيت فراواني نزد مردم آن دارد.
اينترنت بي‌سيم پاكستان از طريق شركت WLL Network در اختيار ساكنان شهرهاي بزرگ اين كشور قرار مي‌گيرد و البته شبكه اينترنت بي‌سيم پرسرعت وايمكس نيز در اين كشور گسترش يافته است.
يكي از طرح‌هاي اصلي كه دولت پاكستان براي افزايش دسترسي مردم خود به اينترنت پرسرعت دنبال مي‌كند، راه‌اندازي نسل جديد خطوط كابلي فيبر نوري(FTTU) است. اين پروژه كه توسط شركت Nayatel در شهرهاي بزرگ دنبال مي‌شود، به كاربران امكان مي‌دهد تا با سرعت بسيار بالا به اينترنت دسترسي پيدا كنند و در كنار آن خدمات ديگري را نيز در اختيار بگيرند.
طبق آمار رسمي منتشر شده از سوي مركز مخابرات پاكستان، اين كشور در سال 2008 ميلادي 22 ميليون كاربر اينترنتي داشته است كه اين رقم به صورت چشمگيري در حال افزايش هستند. اما آنچه كه بر تعداد اين كاربران افزوده و باعث افزايش علاقه‌مندي مردم پاكستان به استفاده از اينترنت شده، راه‌اندازي خطوط پهن‌باند در اين كشور است.
نخستين خط پهن‌باند اينترنتي پاكستان در سال 1995 توسط شركت استراليايي Testra با همكاري شركت پاكستاني Designman راه‌اندازي شد. اما اين پروژه براي مدتي متوقف ماند و سرانجام نخستين خط پهن‌باند پاكستان با قابليت استفاده عمومي توسط مردم اين كشور در سال 2000 توسط شركت WorldCall با نام GO4B راه‌اندازي شد.
پس از آن شركت Micro Net در سال 2002 ميلادي نخستين سرويس DSL پاكستان را در شهر اسلام‌آباد راه اندازي كرد. طبق آمارهاي موجود، كشور پاكستان تا پايان سال 2007 ميلادي 128 مركز ارايه خدمات اينترنتي پرسرعت داشته است كه اين رقم هم‌اكنون تا دو برابر افزايش يافته است.
در حال حاضر خدمات اينترنت پرسرعت خطوط پهن باند پاكستان با سرعت 512 كيلوبايت تا 12 مگابيت در ثانيه در شهرهاي مختلف اين كشور ارايه مي‌شود كه اين سرعت بر مبناي اهميت شهرها و تراكم جمعيت در آن‌ها تغيير مي‌كند. كشور پاكستان در حال حاضر 600 هزار مشترك اينترنتي پهن‌باند دارد و بزرگترين شركت‌هاي عرضه كننده اين خدمات در آن با نام‌هاي PTCL، LINKdotNET و Wateen شناخته مي‌شوند.
ديگر شركت‌هايي كه در زمينه ارايه سرويس اينترنت DSL در پاكستان فعاليت مي‌كنند، Micro Net، Nayatel، Maxcom، Multi Net، World Call، Cyber Bet، Garry’s Net، Brain Net و Comsats نام دارند.
از بين شركت‌هاي مذكور، دو مركز PTCL و World Call از طريق شركت پهن‌باند بي‌سيم EV-DO خدمات اينترنت پرسرعت بي‌سيم را در اختيار مشتركان خود مي‌گذارند. سرعت اينترنت در اين شبكه 3 مگابيت در ثانيه است كه امكان بارگذاري آسان فايل‌هاي حجيم و حتي فيلم‌هاي سينمايي از اينترنت را براي كاربران پاكستاني فراهم مي‌كند.
خدمات وايمكس نيز كه اين روزها محبوبيت فراوان در سراسر دنيا دارد، در كشور پاكستان به صورت گسترده عرضه مي‌شود. بر اساس اين خدمات كه توسط شركت‌هاي Wateen، Mobilink، Wi-Trible و Qubee عرضه مي‌شود، كاربران پاكستاني مي‌توانند به صورت بي‌سيم با سرعت 256 كيلوبايت تا يك مگابيت وارد اينترنت شوند كه اين سرعت نيز بر اساس شهرها تغيير مي‌كند.
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 26 خرداد 1389  - 12:24 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6043912
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی