
1. معرفت
2. محبت
3. اطاعت
4. فعالیت
برداشت نادرست از انتظار:
در مورد انتظار دو دیدگاه وجود دارد: یکی انتظار سازنده: به این معنا که انتظار به معنای نا خشنودی از وضعیت موجود و تلاش برای رسیدن به وضعیتی مطلوب است. در مقابل دیدگاه سلیم، که برداشت انحرافی وجود دارد؛ که انتظار به معنای دست روی دست گذاشتن و قانع بودن به وضع موجود و عدم کوشش برای تحقق وضعی برتر است تا خود حضرت ظهور نموده و کارها اصلاح نماید. باید اذعان داشت که حرکت امام زمان(عج) مانند دیگر امور جهان روال طبیعی دارد و بنا نیست همه ی امور به صورت معجزه باشد. بنابراین قیام آن حضرت نیز نیازمند زمینه سازی و آمادگی است. بایستی تلاش کنیم و زمینه را برای ظهور فراهم کنیم.
آسیب شناسی جوانان در عصر غیبت:
با توجه به ضرورت مباحث مهدویت، بکار بستن نیروهای جوانی در این راه از انتظارات امام زمان(عج) است. البته اگر در این فرصت لغزشی هم صورت پذیرد از چشم امام زمان (عج) مخفی نمی ماند. اگرچه سیمای برخی جوانان در تابلوی آخر الزمان منفی بیان شده است. اما روزنه های امید زیادی به سوی جوانان باز است و می توانند، تصویر مثبت و زیبایی را از خود به جهانیان ازائه دهند. در مصاف تاریخی حق و باطل دو مدل جامعه وجود دارد:
یکی جامعه موجود آخرالزمان، با منفی ترین نمره ای که میگیرد و دوم آرمان شهر زیبای ظهور، با بالاترین نمره ای که می توان فکر کرد.
عصر آخر الزمان و آرمان شهر ظهور، جامعه ی آرمانی آرزوهای فرد است. در روایاتی که چهره ی آخر الزمان و سیمای انسان های آن عصر را ترسیم می کند، برای برخی از افراد و نسل جوان آفاتی را یاد آور شده اند. در روایتی از حضرت علی در این رابطه منتقل شده است: جوانان، غنا(موسیقی و طرب) و مشروبات را حلال می شمارد. (بحارالانوار، ج 52، ص 181) همچنین از پیامبر (ص) نقل شده است:
چگونه می شود حال شما، هنگامی که جوانان شما به فسق و فجور بگرانید و بدتر از آن.( بحارالانوار، ج 52، ص 181) با تمام مشکلات عصر غیبت، باید توجه داشت امام مهدی(عج) انسانهای عالم را سرپرستی می کند و هرکس استعداد هدایت داشته باشد، تحت توجهات او هدایت می شود؛ حتی در برابر جبهه ی باطل. با این وجود یکی از زیبایی های و جلوه های مهم و محبت حضرت –که دعای او باشد- بدرقه ی راه همه ی عالم، خصوصا جوان ها است. از آنجا که جوان بطور فطری شیفته ی نیکی و فضیلت می باشد؛ منحرفان اخلاقی و طرفداران ولنگاری نمی توانند با این ام فطری به مقابله برخیزند. به همین دلیل با دسیسه های فراوان دست به گسترش امور ضد ارزش زده و منکرات را معروف و معروفات را منکر قلمداد می کنند تا با تغییر ظاهر مسائل، جوانان را فریفته و از ارزش های اصیل انسانی دور کنند.
از دیگر سو، جوانی دوران طغیان، شورش، بی قراری و تند رویی است اگرچه انسان ها در سنین مختلف طعمه ی احساسات و تمایلات نفسانی قرار میگیرند ولی خطر طغیان احساسات برای نسل جوان از سایر طبقات بیشتر احساس می شود. البته اگر جوانی آلوده به گناه می شود یکی از زیباترین و بهترین فرصت های دینی را پیش روی خود دارد که با ورود به آن جبران آلودگی می کند.
پس همانا دقت در رفتار و کردار و ترک معصیت و حرمت گذاشتن به حریم جوانی است و این خواسته ی امام زمان(عج) است. جوانی که با ترک شهوات و امیال نفسانی طریق اطاعت را پیش می گیرد پرواز خویش را آغاز کرده و از ملائک نیز پیشی می گیرد.
ادامه مطلب








