۷ دلیل انتخاب لیزر برای درمان کیست مویی

بنابر گزارش "دستی بر ایران" و به نقل از سایت "پرتو کلینیک"، کیست مویی یک عارضه شایع است. برای درمان کیست مویی روش‌های مختلفی وجود دارد. در این مطلب با جراحی و لیزر کیست مویی آشنا می‌شوید.
کیست مویی یکی از شایع ترین عارضه های نشیمنگاهی می باشد که بیشتر افراد (مخصوصاً جوانان و افراد پر مو) را درگیر می کند. این بیماری که به موی برگشتی هم مشهور است در اثر تجمع موهای زائد و برگشت مو به داخل پوست معمولاً در انتهای ستون فقرات ایجاد می شود.
درمان کیست مویی با لیزر
کیست مویی علائمی مثل درد هنگام نشستن، التهاب، قرمزی، عفونت، موهای بیرون زده از کیست، سوراخ در پوست و … دارد به همین دلیل باید فوراً درمان شود در غیر اینصورت امور روزمره و نشستن شخص دچار اختلال می شود.

کیست مویی یا همان سینوس پیلونیدال (PNS) می تواند در هر جایی از بدن ایجاد شود اما به دلیل سبک زندگی ماشینی امروزه این بیماری بیشتر در ناحیه پایین کمر و یا دنبالچه ظاهر می شود. کیست پیلونیدال که در بالای باسن شکل می گیرد بر اثر جمع شدن موهای زائد به همراه چربی های داخل بدن و پوست های مرده می باشد.

دلایل ایجاد کیست مویی
در مورد دلایل ایجاد کیست مویی تاکنون پزشکان نتوانسته اند دلیل قطعی و مشخصی را پیدا کنند اما می توان موارد زیر را جزو عوامل تاثیرگذار در ایجاد کیست مویی برشمرد:

  • تغییرات هورمونی ناشی از بلوغ
  • رشد موها و سایش با لباس
  • نشستن های طولانی مدت
  • چاقی
  • عدم رعایت بهداشت فردی
  • ژنتیک



به صورت کلی، افراد چاق، پر مو، دارای مشکلات هورمونی، کسانی که در طول روز ساعات زیادی در حالت نشسته هستند و تحرکی ندارند بیشتر از دیگران به کیست مویی بالای باسن و پایین کمر دچار می شوند. کیست مویی به بیماری رانندگان هم معروف است چرا که در طول روز بیشتر در حالت نشسته هستند و بیشتر از دیگران گرفتار این عارضه می شوند.

روش های درمان کیست مویی

اگر هر یک از علائم و نشانه های این بیماری را در خود دیدید باید سریعاً برای درمان کیست مویی اقدام کنید در غیر این‌صورت ممکن است کیست مویی عفونت کند و چرک و عفونت آن وارد خون شود که بسیار خطرناک می باشد. اما با وجود روش های زیادی که برای درمان این عارضه وجود دارد کدام روش از همه بهتر است؟

برای درمان کیست مویی روش های زیادی مثل فلپ، تزریق فنل، جراحی باز و بسته، لیزر و … وجود دارد اما روش قطعی همان لیزر و جراحی می باشد که در این مطلب دلایل انتخاب روش لیزر کیست مویی را برای شما خواهیم گفت تا با مقایسه مزایای آن نسبت به سایر روش های درمانی بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.

چرا لیزر را برای درمان کیست مویی انتخاب کنیم؟

با قاطعیت تمام می توان گفت که لیزر در مقایسه با سایر روش ها، بهترین “درمان کیست مویی” می باشد. موارد زیر دلیل برتری لیزر در درمان کیست مویی می باشد:

در این روش بیمار بیهوش نمی شود و عمل به صورت سرپایی قابل انجام است.
در این روش نوین با استفاده از اشعه و پرتوی قوی لیزر، روی کیست برش کوچکی زده می شود و عفونت یا چرک را تخلیه می کنند.
به دلیل اینکه در روش لیزر خونریزی وجود ندارد پزشک با دقت و تمرکز بالایی، بدون آسیب به بافت های اطراف کیست می تواند آن را از بین ببرد.
درمان کیست مویی با لیزر در کمتر از یک ساعت انجام می شود و بیمار بلافاصله پس از آن می تواند به کارهای روزمره خود برسد و نیازی به بستری شدن و طی کردن دوران نقاهت ندارد.
لیزر کیست مویی روشی است که کمترین درصد احتمال عود مجدد و بازگشت بیماری را دارد.
پس از لیزر سینوس پیلونیدال، محل کیست سریعاً ترمیم می یابد و اثری از جای زخم و اسکار روی پوست باقی نمی ماند.
هزینه درمان کیست مویی با لیزر در مقایسه با سایر روش های درمانی بسیار مقرون به صرفه تر می‌باشد، به دلیل اینکه هزینه های جانبی مثل بستری شدن در بیمارستان، هزینه دوران نقاهت و یا هزینه درمان مجدد در صورت بازگشت بیماری را نخواهد داشت.
به نقل از سایت medicoverhospitals دلایل انتخاب جراحی لیزر برای سینوس پیلونیدال موارد زیر باشد:
 

  • بدون درد
  • بدون بریدگی و بخیه
  • بدون خونریزی
  • بهبودی سریع (۱ روز)
  • همان روز به خانه بروید
  • عدم عود مجدد
  • احتمال عفونت پایین



بیمار پس از ۲۴ ساعت از لیزر درمانی می تواند به خانه برود و پس از ۲ تا ۳ روز می تواند به روال عادی کار خود بازگردد.
روش های خانگی برای درمان کیست مویی
در مراحل اولیه این بیماری که هنوز کیست عفونی نشده و چرک نکرده ممکن است بیمار با دست زدن متوجه برآمدگی جوش مانندی در ناحیه دنبالچه خود شود. در این زمان می توان از دارو و یا روش های خانگی (مانند قرار دادن کمپرس گرم، سیر، چای کیسه ای، آلوئه ورا و…. روی ناحیه کیست مویی) استفاده کرد. اما این روش ها درمان قطعی نیستند و در صورتی که پس از گذشت ۷ روز بیماری با درمان دارویی و خانگی بهبود نیافت، باید به فکر جراحی کیست مویی باشید.

جراحی باز کیست مویی
در جراحی باز کیست مویی که قدیمی ترین روش درمان این بیماری است، بیمار در بیمارستان بیهوش می شود و ناحیه کیست با چاقو یا تیغ جراحی برش داده می شود تا زائده ها و عفونت آن تخلیه شود. پس از آن داخل حفره ای که ایجاد شده را با پانسمان پر می کنند.

بسته به وسعت کیست و عمق آن این جراحی می تواند بزرگ یا کوچک باشد. در این روش پس از برش قسمتی از پوست که دچار کیست پیلونیدال شده است، محل زخم را بخیه نمی زنند و به صورت حفره ای باز می گذارند تا با گذشت زمان (حدود ۲ الی ۳ ماه) خود به خود ترمیم یابد. در این روش مراقبت های لازم پس از جراحی، در تسریع فرآیند درمان و ترمیم زخم ها بسیار اثرگذار است.

جراحی بسته کیست مویی
جراحی بسته کیست مویی هم مثل جراحی باز می باشد با این تفاوت که در این روش محل زخم را پس از تخلیه چرک و عفونت، بخیه می زنند و آن را باز نمی گذارند به همین دلیل باید برش به صورت بیضی زده شود تا راحت تر بتوان آن را بخیه زد. به دلیل اینکه محل برش زده شده بخیه می شود در این روش احتمال عفونت زخم ها بالاست و مراقبت های پس از آن بسیار مهم است.

به صورت کلی در روش های سنتی درمان کیست مویی شخص باید عوارضی مثل احتمال عفونت کیست، بازگشت مجدد بیماری و عود کیست مویی، دردناک بودن روش درمان و… را بپذیرد و با آن کنار بیاید.
منبع: درمان کیست مویی ✅ دلایل، درمان، جراحی | دستی بر ایران



ادامه مطلب

نوشته شده در : یک شنبه 24 دی 1396  ساعت :1:53 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

درباره ما

کلینیک تخصصی پرتو درمانی. درمان بواسیر، شقاق، کیست مویی و فیستول بدون درد و خونریزی، در مجموعه ی ما با پیشرفته ترین دستگاه ها انجام میشود.

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 21205
  • تعداد کل مطالب : 112
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 9 بهمن 1396 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه