درمان کیست مویی و عمل سرپایی با لیزر بدون جراحی در تهران

به گزارش سلامت نیوز 

سینوس پیلونیدال یک بیماری دردناک است که در شکاف باسن رخ می دهد و اغلب با عفونت و تشکیل آبسه همراه است. درمان های سنتی معمولاً شامل روش‌های جراحی، برش و تخلیه، یا برداشتن مجاری سینوس است اما درمان کیست مویی بدون جراحی در پرتو کلینیک با لیزر انجام می شود که به عنوان یک روش نوین و کم تهاجمی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

پوشیدن لباس های تنگ و اصطکاک موها

پوشیدن لباس های جذب موجب اصطکاک موهای زائد ناحیه دنبالچه یا پایین کمر (بالای باسن) با پوست شده و باعث می شود موها به صورت خلاف جهت در زیر پوست رشد کنند. وقتی مو زیر پوست وارد می شود از آنجایی که بدن آن را یک عضو بیگانه تشخیص میدهد، فرایند ایمنی علیه آن انجام می دهد و در نتیجه کیست مویی در آن ناحیه ایجاد می شود.

این کیست ها و آبسه ها اگر عفونت کنند، عفونت آن به وسیله چند سینوس به روی پوست مقعد می رسد و موجب خروج خون و ترشحات چرکی از کیست می شود. سایر دلایل کیست مویی عبارتند از :

  • نشستن های طولانی مدت (در مورد کارمندهای پشت میز نشین یا رانندگان)
  • چاقی و اضافه وزن
  • تغییرات هورمونی
  • رشد زیاد موهای زائد و پرمویی

راه درمان کیست مویی چیست

هنگامی که بیماری شدت نیافته و کیست و آبسه تشکیل نشده، ممکن است فرد متوجه علائم خاصی نباشد و فقط یک برامدگی زیر پوست بالای باسن یا دنبالچه حس کند. در این شرایط درمان دارویی و روش های خانگی ممکن است مؤثر باشد.

توجه داشته باشید که درمان کیست مویی با دارو یا روش های گیاهی در خانه، درمان قطعی نمی باشد و اگر بعد از مدت یک هفته درمان با این روش ها نتیجه ای نداشت باید فوراً برای درمان قطعی کیست مویی با جراحی و لیزر اقدام کنید.

جراحی کیست مویی با دو روش باز و بسته انجام می شود که در این مطلب از سایت پرتو کلینیک به خوبی هر دو روش جراحی را توضیح داده ایم:

https://partoclinic.com/کیست-مویی/جراحی/

تکنیک باز و بسته هر دو روش های قدیمی و سنتی برای درمان کیست مویی هستند و با عوارضی مثل درد زیاد، عود مجدد، عفونت، آسیب به بافت های اطراف و نقاهت طولانی همراه هستند. اما چاره چیست و راه درمان قطعی کدام است؟ لیزر کیست مویی بعنوان بهترین روش، معجزه درمان این بیماری است که در ادامه توضیح می دهیم. همان گونه که برای از بین بردن موهای زائد، لیزر روشی و بدون درد و بازگشت می باشد این قضیه در مورد درمان کیست مویی که ناشی از تجمع موهای زائد زیر پوست می باشد نیز صدق می کند.



ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 29 شهریور 1399  ساعت :4:48 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

شناخت علائم زگیل تناسلی در مردان

شناسایی علائم زگیل تناسلی برای مداخله زودهنگام بسیار مهم است. علائم رایج عبارتند از:

  • رشد توده های کوچک، گوشتی یا خاکستری در ناحیه تناسلی یا مقعد
  • خارش یا ناراحتی در ناحیه آسیب دیده
  • خونریزی هنگام مقاربت

تشخیص

پزشک متخخص پوست یا دکتر زگیل تناسلی می تواند زگیل تناسلی را از طریق معاینه بصری یا فیزیکی و آزمایش های اضافی، مانند نمونه برداری یا آزمایش DNA HPV تشخیص دهد.

درمان زگیل تناسلی مردان

درمان با روش های پزشکی : چندین درمان پزشکی در دسترس است، از جمله:

  • داروهای موضعی
  • سرما درمانی (انجماد) یا کرایو زگیل تناسلی | پرتو کلینیک : 

در روش فریز زگیل تناسلی، زائده ها با نیتروژن مایع در دمای -۱۹۶ درجه  سانتی گراد منجمد و فریز می شوند.  در این روش که سرما درمانی هم نامیده می شود به دلیل پایین بودن بیش از حد دمای نیتروژن مایع، سلول ها نمی توانند در برابر سرما مقاومت کنند و از بین خواهند رفت.

  • عمل جراحی برای برداشتن زگیل
  • لیزر زگیل تناسلی
  • درمان های خانگی

در حالی که درمان پزشکی ضروری است، رعایت بهداشت جنسی و برقراری رابطه ایمن می تواند به جلوگیری از گسترش زگیل تناسلی کمک کند.

پیشگیری از زگیل تناسلی و ناباروری در مردان

  1. رابطه جنسی ایمن : انجام رابطه جنسی ایمن با استفاده از کاندوم و محدود کردن شرکای جنسی می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به HPV و ایجاد زگیل تناسلی را کاهش دهد.
  2. واکسیناسیون : واکسن زگیل تناسلی یک روش بسیار مؤثر برای پیشگیری از عفونت HPV، از جمله سویه هایی است که باعث زگیل تناسلی می شوند.

نتیجه

در نتیجه، زگیل تناسلی در مردان فقط یک نگرانی ظاهری یا یک ناراحتی جزئی نیست. آنها به طور بالقوه می توانند منجر به مشکلات باروری شوند و رسیدگی سریع برای پیشگیری و درمان قطعی ضروری می باشد. 

سوالات متداول درباره زگیل تناسلی مردانه

  1. آیا زگیل تناسلی در مردان به طور کامل قابل درمان است؟

بله، با درمان پزشکی مناسب، زگیل تناسلی را می توان به طور مؤثردرمان کرد. با این حال، ممکن است ویروس در بدن شما باقی بماند و زگیل ها دوباره ظاهر شوند.

  1. آیا HPV تنها عامل ایجاد زگیل تناسلی است؟

در حالی که HPV علت اصلی زگیل تناسلی است، عوامل دیگری مانند سیستم ایمنی ضعیف می‌توانند ریسک ابتلا به آن را افزایش دهد.

  1. آیا مردان مبتلا به زگیل تناسلی می توانند ویروس را به زنان منتقل کنند؟

بله، مردان مبتلا به زگیل تناسلی می توانند ویروس را از طریق تماس جنسی به شریک زن خود منتقل کنند.

  1. آیا خطرات درازمدت سلامتی مرتبط با زگیل تناسلی وجود دارد؟

جدا از خطر بالقوه ناباروری، زگیل تناسلی با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان آلت تناسلی و مقعد مرتبط است.

  1. اگر قبلاً زگیل تناسلی داشته ام، چند بار باید آزمایش HPV بدهم؟

توصیه های پزشک خود را برای آزمایش منظم HPV گوش کنید، به خصوص اگر در گذشته زگیل تناسلی داشته‌اید. تشخیص و مدیریت به موقع، کلید پیشگیری از عوارض است.

به یاد داشته باشید، انجام اقدامات پیشگیرانه برای پیشگیری و رفع زگیل تناسلی نه تنها برای سلامت فعلی شما، بلکه برای باروری و سلامت کلی شما در آینده ضروری است.

منابع : 

https://www.gostaresh.news/fa/tiny/news-306135

https://www.healthlinkbc.ca/health-topics/cryotherapy-genital-warts

https://partoclinic.com/



ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 25 شهریور 1399  ساعت :9:52 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

۵ نشانه مهم برای هر خانم

موج نیوز می گوید:

به دلیل مرموز و پنهان بودن علائم آن انجمن سرطان آمریکا انجام تست پاپ اسمیر را از ۲۱ سالگی برای خانم ها توصیه می کند. با وجود این آزمایش و تزریق واکسن اچ پی وی، آمار شیوع در سال های اخیر کاهش زیادی یافته است. در هر صورت اطلاع و آگاهی از این ۵ نشانه مهم برای هر خانمی ضروری بوده و نوعی هشدار تلقی می شود:

۱- زگیل تناسلی زنان

زگیل تناسلی در زنان که عامل آن ویروس پاپیلومای انسانی یا همان اچ پی وی (HPV) می باشد بیشترین و اصلی ترین نشانه سرطان دهانه رحم در زنان شناخته شده است. تیپ ۱۶ و ۱۸ این ویروس دو نوع پرخطر آن هستند که موجب سرطان می شوند.  به همین دلیل با مشاهده هرگونه زایده یا برجستگی زگیل مانند در ناحیه تناسلی، واژن، دهان یا کشاله ران به دکتر زنان مراجعه کنید و تست پاپ اسمیر را انجام دهید. مخصوصاً اگر روابط جنسی متعدد و بدون محافظت دارید. 

 

سرطان دهانه رحم1

انواع عکس از زگیل تناسلی در زنان را می توانید در این صفحه از سایت پرتو کلینیک مشاهده کنید: 

https://partoclinic.com/زگیل-تناسلی/عکس/

عوامل موثر برای کاهش ریسک ابتلا به سرطان دهانه رحم 

  • سعی کنید تنها یک شریک جنسی داشته باشید. 
  • رابطه جنسی بدون محافظت نداشته باشید. 
  • تست های روتین و منظم پاپ اسمیر را انجام دهید. 
  • با شروع فعالیت جنسی واکسن زگیل تناسلی یا گارداسیل را تزریق کنید.

 

سرطان دهانه رحم2

  • 2- خونریزی غیر عادی 

    اگر بین دوره های قاعدگی خونریزی غیر طبیعی دارید و یا قاعدگی نامنظم و سنگین تر از حد معمول داشته باشید ممکن است یکی از نشانه های سرطان دهانه رحم باشد. البته خونریزی از واژن به جز سرطان دلایل دیگری هم می تواند داشته باشد. 

    به نقل از انجمن سرطان آمریکا cancer.org.au : 

    خونریزی غیر معمول واژینال شایع ترین علامت سرطان رحم است، به ویژه هر خونریزی بعد از یائسگی. سایر علائم رایج ممکن است عبارتند از: پریودهای سنگین تر از حد معمول یا تغییر در قاعدگی. خونریزی واژینال بین پریودها

    https://www.cancer.org.au/cancer-information/types-of-cancer/uterine-cancer

    3- درد و خونریزی حین رابطه جنسی 

    اگر هنگام رابطه جنسی خونریزی دارید و یا درد زیادی حس می کنید می تواند یکی از علائم سرطان دهانه رحم و یا بیماری اچ پی وی باشد. به دلیل اینکه سلول ها با تکثیر غیر عادی توده سرطانی تشکیل می دهند و این سرطان در پایین رحم و نزدیک مهبل می باشد در نتیجه شخص هنگام رابطه جنسی درد و خونریزی را تجربه می کند.

    4- ترشحات واژن خونی، بدبو

    ترشحات غیر طبیعی از واژن که مخاطی یا مخلوط با خون باشد، به رنگ زرد، قهوه ای یا آبکی و با بوی ناخوشایند باشد اگر در اثر نابودی و مرگ بافت توسط سرطان ایجاد شده باشد یکی دیگر از نشانه های شایع این سرطان است که نباید نادیده گرفته شود. 

    5- درد مداوم در ناحیه لگن

    سرطان پیشرفته رحم همچنین ممکن است علائم دیگری مانند درد یا فشار پایدار در لگن و کمر درد در شما ایجاد کند. درد لگن به این خاطر است که تومور به حدی رشد کرده است که به ناحیه لگن یا قسمت تحتانی کمر فشار وارد می کند .

    سوالات پر تکرار در مورد سرطان دهانه رحم 

    چگونه می توانم تشخیص دهم که سرطان رحم دارم؟

    در صورت داشتن علائم، پزشک ممکن است بیوپسی آندومتر یا سونوگرافی ترانس واژینال را انجام دهد. از این آزمایش‌ها می توان برای کمک به تشخیص یا رد سرطان رحم استفاده کرد. 

    سرطان رحم در چه سنی شایع است؟

    سرطان رحم اغلب بعد از 50 سالگی رخ می دهد و قبل از 45 سالگی غیر معمول است. میانگین سنی در هنگام تشخیص 60 سال است. 

    بیماری های مشابه با سرطان رحم کدامند؟

    علائم سرطان رحم ممکن است با موارد زیر مشابه باشد و منجر به تشخیص اشتباه می شود:

  • هیپرپلازی آندومتر.
  • فیبروم ها
  • پولیپ آندومتر.
  • سرطان دهانه رحم.
  • پولیپ دهانه رحم
  • برخی از بیماری های مقاربتی
  • بیماری التهابی لگن.
  • بیماری فون ویلبراند.

https://www.mojnews.com/n/2YZ5



ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 25 شهریور 1399  ساعت :9:52 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

پماد کلوتریمازول چیست {نحوه مصرف برای عفونت واژن+ مقعد}

پماد کلوتریمازول (Clotrimazole) یک داروی ضد قارچ است که انواع خاصی از عفونت های قارچی یا مخمری پوست را درمان می کند. عفونت های قارچی در هر جایی از بدن ممکن است ایجاد شود مانند روی انگشتان دست و پا، واژن، مقعد و یا روی پوست. یکی از داروهای ضد قارچ پماد کلوتریمازول می باشد که رشد و تکثیر قارچ های عامل عفونت در ناحیه را کنترل می کند.
پماد کلوتریمازول چیست و چه کاربردی دارد
پماد کلوتریمازول به انگلیسی Clotrimazole برای درمان عفونت های پوستی مانند پای ورزشکاران، خارش ژوک (jock itch یا تینیا کروریس (tinea cruris) یکی از شایع‌ترین عفونت‌های قارچی)، درماتوفیتوز یا کرم حلقوی (که باعث ایجاد بثورات پوسته پوسته قرمز در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود) و سایر عفونت های قارچی پوست (کاندیدیاز) استفاده می شود.
این دارو همچنین برای درمان یک بیماری پوستی به نام پیتریازیس (یک عفونت قارچی که باعث روشن یا تیره شدن پوست گردن، سینه، بازو و پاها می شود) استفاده می شود. کلوتریمازول یک ضد قارچ است که با جلوگیری از رشد قارچ عمل می کند.

سایر نام های تجاری:

Alevazol
Dermacinrx Therazole Pak
Lotriderm
Lotrimin
Lotrimin F
Lotrisone
Mycelex

کاربردهای پماد کلوتریمازول :

پماد کلوتریمازول برای قارچ پوستی
پماد کلوتریمازول برای خارش ناحیه تناسلی
پماد کلوتریمازول برای عفونت مقعد
پماد کلوتریمازول برای عفونت واژن
پماد کلوتریمازول برای جوش صورت
پماد کلوتریمازول برای بوی بد واژن
پماد کلوتریمازول برای قارچ پا
پماد کلوتریمازول برای عفونت مقعد
عفونت مخمری مقعدی زمانی است که قارچی به نام کاندیدا در داخل و یا اطراف مقعد رشد می کند. عفونت ممکن است از آنجا شروع شود و به آلت تناسلی یا واژن یا برعکس گسترش یابد و باعث خارش شدید، قرمزی و احساس سوزش شود.

عفونت‌های مخمری مقعدی معمولاً به راحتی با داروهای بدون نسخه (OTC) یا داروهای تجویزی درمان می‌شوند.

به نقل از سایت www.my.clevelandclinic.org

Treatment for an anal yeast infection may include an antifungal medication. Many of the same antifungal medications used for vaginal yeast infections can be used for anal yeast infections as well

ترجمه متن بالا: درمان عفونت مخمری مقعدی ممکن است شامل داروهای ضد قارچی باشد. بسیاری از داروهای ضد قارچی که برای عفونت‌های قارچی واژن استفاده می‌شوند، می‌توانند برای عفونت‌های مخمری مقعدی نیز استفاده شوند.

علائم رایج عفونت مقعدی عبارتند از:

خارش مقعد (خارش آنی)
درد مقعد
احساس سوزش در مقعد
پوست قرمز، تحریک شده، ملتهب
ترشح یا خونریزی مقعدی
پماد کلوتریمازول برای عفونت واژن
کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن استفاده می شود. کلوتریمازول سوزش، خارش و ترشحات واژن را کاهش می دهد. این دارو یک ضد قارچ آزول است. با توقف رشد مخمر (قارچ) که باعث عفونت می شود، عمل می کند.

محصول کلوتریمازول واژینال به ۲ شکل (کرم یا قرص واژینال) عرضه می شود.

پماد کلوتریمازول واژینال فقط برای عفونت های قارچی واژن موثر است. ممکن است نوع دیگری از عفونت (مانند واژینوز باکتریال) داشته باشید و به داروی متفاوتی نیاز داشته باشید.
اگر تب، لرز، علائم شبیه آنفولانزا، درد معده،شکم، یا ترشحات بدبو از واژن دارید، از این دارو استفاده نکنید. کلوتریمازول واژینال برای درمان عفونت های قارچی واژن در بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال و بالاتر استفاده می شود. کلوتریمازول در دسته ای از داروهای ضد قارچی به نام ایمیدازول قرار دارد.

نحوه استفاده پماد کلوتریمازول واژینال با اپلیکاتور
این محصول فقط برای استفاده واژینال می باشد. دارو را معمولاً یک بار در روز هنگام خواب به مدت ۱ تا ۷ شب طبق دستور زیر استفاده کنید:

اپلیکاتور همراه پماد کلوتریمازول واژینال را تا قسمت مشخص شده پر کنید.
به پشت بخوابید و پاهای خود را بالا بیاورید.
اپلیکاتور را وارد واژن کرده و پیستون را فشار دهید تا پماد وارد واژن شود.
در نهایت اپلیکاتور را بیرون بیاورید و اگر یکبار مصرف است آن را دور بیندازید یا اگر قابل استفاده مجدد است آن را بشویید.
برای جذب و اثر دهی بهتر دارو بهتر است این پماد را شب موقع خواب استفاده کنید و بعد از آن دیگر از جای خودتان بلند نشوید.
پماد کلوتریمازول برای خارش بیرونی واژن
اگر در اطراف و بیرون واژن (فرج) خارش یا سوزش دارید، این پماد را معمولاً یک یا دو بار در روز به مدت حداکثر ۷ روز روی ناحیه بمالید.

نحوه استفاده از پماد کلوتریمازول
این دارو فقط برای استعمال خارجی است. از طریق دهان مصرف نکنید. دستورالعمل های روی بسته بندی پماد را بخوانید.
دست های خود را قبل و بعد از استفاده بشویید.
در صورتی که برای درمان عفونت دست یا ناخن از پماد کلوتریمازول استفاده می کنید، دست ها را فقط قبل از استفاده بشویید.
یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه آسیب دیده و مقدار کمی را روی ناحیه اطراف بمالید. به آرامی مالش دهید.
آن ناحیه را نپوشانید یا بانداژ نکنید، مگر اینکه پزشکتان دستور داده باشد.
عوارض پماد کلوتریمازول
سوزش، تورم، قرمزی، برآمدگی های جوش مانند، حساسیت یا پوسته پوسته شدن پوست درمان شده ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این موارد ماندگار شد یا بدتر شد، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

اگر پزشک به شما دستور داده است که از این دارو استفاده کنید، به یاد داشته باشید که پزشک تشخیص داده مزایای آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت داشتن هرگونه عوارض جانبی جدی، از جمله: تاول، ترشح و زخم باز، فوراً به پزشک اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله: بثورات پوستی، خارش/تورم (مخصوصاً در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

موارد احتیاط
قبل از مصرف این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید:

اگر یک واکنش غیر معمول یا آلرژیک به کلوتریمازول، سایر ضد قارچ ها یا داروها، غذاها، رنگ ها یا مواد نگهدارنده داشته اید.
باردار هستید یا برای بارداری اقدام می کنید.
در دوران شیردهی هستید (مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید)
این دارو را در چشم، بینی، دهان یا واژن استفاده نکنید.
از این دارو در فواصل منظم استفاده کنید و بیشتر از دوز توصیه شده استفاده نکنید.
برای استفاده از پماد کلوتریمازول برای کودکان با پزشک اطفال صحبت کنید. در حالی که این دارو برای کودکان خردسال در شرایط انتخابی استفاده شده است، اما لازم است اقدامات احتیاطی اعمال شود.
استفاده از پماد کلوتریمازول در دوران اقدام به بارداری
اگر برای بارداری اقدام می کنید و به دلیل عفونت واژن یا خارش، از پماد کلوتریمازول استفاده می کنید، ممکن است این پماد داخل واژن روی حرکت اسپرم تاثیرگذار باشد و مانع بارداری شود.

بهتر است ابتدا دوره درمان خود با پماد کلوتریمازول را برای یک هفته تمام کنید و سپس اقدام به بارداری نمایید. با داشتن عفونت های رحمی بارداری صحیح نیست. همچنین در دوره استفاده از پمادهای واژینال نباید رابطه جنسی داشته باشید.

تداخلات دارویی
از آنجایی که کلوتریمازول به طور کلی به طور قابل توجهی جذب نمی شود، تداخلات دارویی در مصرف آن مسئله مهمی نیست.اما مصرف همزمان داروهایی مانند:

فنی توئین
فنوباربیتال
کاربامازپین
ریفامپیسین
ایزونیازید
ریتوناویر
افاویرنز
می‌تواند متابولیسم ضدقارچ‌های آزول را القا کند و منجر به شکست درمان ضد قارچی شود.

فهرستی از تمام داروهایی که استفاده می کنید (از جمله داروهای نسخه ای/غیر نسخه ای و محصولات گیاهی) را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. هیچ دارویی را بدون تایید پزشک شروع نکنید، متوقف نکنید یا دوز آن را تغییر ندهید.

منبع:

https://partoclinic.com/clotrimazole-ointment/



ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 19 شهریور 1399  ساعت :1:41 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

فیستول زایمان در زنان چیست {علل، عوارض + راه درمان نوین}

فیستول زایمان در زنان چیست {علل، عوارض + راه درمان نوین}

 

فیستول زایمان چیست؟ سوراخی در کانال زایمان است که در اثر انسداد زایمان ایجاد می شود. تخمین زده می شود که بیش از 2 میلیون زن جوان با فیستول زایمان درمان نشده در آسیا و جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند.

جراحی شکم یا لگن، از جمله سزارین و هیسترکتومی، زایمان طولانی و پارگی واژن در هنگام زایمان از علل فیستول واژن در بارداری می باشد.

در بیشتر موارد، جراحی برای بستن یا ترمیم فیستول رکتوواژینال مورد نیاز است. قبل از انجام عمل، پوست و سایر بافت های اطراف فیستول باید عاری از عفونت یا التهاب باشد. جراحی برای بستن فیستول ممکن است توسط یک جراح زنان، یک جراح کولورکتال یا هر دو به صورت تیمی انجام شود.

این وضعیت می تواند منجر به عوارض دیگری مانند عفونت، بیماری کلیوی، زخم و زخم دستگاه تناسلی، کم آبی بدن، درد، آسیب به بافت واژن و غیرممکن شدن یا دردناک شدن رابطه جنسی و ناباروری ثانویه شود.

فیستول چیست؟

فیستول یک اتصال غیر طبیعی (یک روزنه) بین دو عضو داخلی یا بین یک اندام داخلی و سطح بدن است. ممکن است ناشی از بیماری یا بدخیمی، پرتودرمانی، جراحی یا آسیب تروماتیک باشد. فیستول می تواند منجر به نشت مداوم غیرعادی محتویات یک عضو به اندام دیگر یا خارج از بدن شود.

به نقل از سایت کلینیک پایتخت

فیستول مقعدی (anal fistula) لوله یا مجرای بسیار کوچکی است که از کانال مقعد (آخرین قسمت راست روده) به پوست نزدیک دهانه مقعد منتهی می‌شود. بر اثر این بیماری مجرایی روی سطح پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود که معمولاً یک طرف دیگر این مجرا به روده بزرگ راه دارد.

فیستول زایمان چیست

سوراخی بین کانال زایمان و مثانه و/یا رکتوم است که در اثر زایمان طولانی و انسدادی بدون دسترسی به درمان پزشکی به موقع و با کیفیت بالا ایجاد می‌شود. زمانی که نوزاد متولد نشده نمی تواند از لگن عبور کند.

ممکن است کودک برای لگن بیش از حد بزرگ باشد یا در وضعیت نامناسبی دراز بکشد، یا ممکن است لگن بد شکل باشد یا به طور کامل رشد نکرده باشد.

این امر باعث نشت ادرار، مدفوع یا هر دو در زنان می شود و اغلب منجر به مشکلات مزمن پزشکی، افسردگی، انزوای اجتماعی می شود.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی www.who.int : 

Each year between 50 000 to 100 000 women worldwide are affected by obstetric fistula, an abnormal opening between a woman’s genital tract and her urinary tract or rectum. The development of obstetric fistula is directly linked to one of the major causes of maternal mortality: obstructed labour

سالانه بین 50,000 تا 100,000 زن در سراسر جهان تحت تاثیر فیستول زایمان قرار می‌گیرند. فیستول زایمان یک شکاف غیرطبیعی بین دستگاه تناسلی زن و دستگاه ادراری یا رکتوم او می باشد. ایجاد فیستول زایمان در زنان مستقیماً با یکی از علل اصلی مرگ و میر مادران مرتبط است: زایمان انسدادی.

https://www.who.int/news-room/facts-in-pictures/detail/10-facts-on-obstetric-fistula

زنانی که فیستول زایمان را تجربه می کنند از بی اختیاری مدام و مشکلات سلامتی رنج می برند. فیستول زایمان قابل پیشگیری است و تا حد زیادی می توان از آن اجتناب کرد.

فیستول زایمان چگونه اتفاق می افتد

زایمان انسدادی یکی از علت های فیستول زایمان در زنان می باشد. این انسداد می تواند خون رسانی به بافت های لگن زن را قطع کند. هنگامی که بافت مرده از بین می رود، یک سوراخ - به اصطلاح پزشکی - یک فیستول در کانال زایمان باقی می ماند.

به نقل از سایت unfpa.org : 

Tragically, there is a strong association between fistula and stillbirth, with research indicating that approximately 90 percent of women who develop obstetric fistula end up delivering a stillborn baby

به طور غم انگیز، ارتباط قوی بین فیستول و مرده زایی وجود دارد، تحقیقات نشان می دهد که تقریباً 90 درصد از زنانی که دچار فیستول زایمان می شوند، در نهایت یک نوزاد مرده به دنیا می آورند.

منبع: 

https://ooma.org/%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%84-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86/



ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 19 شهریور 1399  ساعت :1:39 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

روش های جراحی فیستول

شناخت علائم فیستول اولین قدم برای جستجو و انتخاب درمان مناسب است:

به نقل از تصویر زندگی

 درد و ناراحتی : فیستول معمولاً با درد همراه است، به ویژه در هنگام اجابت مزاج یا ادرار.
 نشت مایعات :یکی دیگر از نشانه های بارز فیستول، ترشح چرک، خون یا مایعات دیگر از ناحیه آسیب دیده است.
تب و عفونت: در برخی موارد، فیستول می تواند منجر به تب و عفونت شود که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
سایر روش های عمل جراحی فیستول که به ندرت ممکن است در حال حاضر توسط پزشکی پیشنهاد شود به شرح زیر است: (پیشنهاد اکثر پزشکان درمان با لیزر است)

روش فلپ : شامل استفاده از بافت های سالم بدن مثل روده برای ترمیم و درمان فیستول که با جراحی انجام می شود و درد و عوارض زیادی دارد.
جراحی فیستول به روش vaaft : درمان فیستول با روش vaaft نسبت به جراحی کمتر تهاجمی است و از تیغ جراحی برای باز کردن فیستول استفاده نمی شود. در این روش از طریق یک تلسکوپ ظریف مجرای فیستول شناسایی می شود و بدون آسیب به عضلات اسفنکتر و ماهیچه های مقعدی سوراخ داخلی فیستول بسته می شود.
روش نخ ستون Seton : از نخ جراحی یا یک رشته نخ سیلیکونی برای تخلیه عفونت و چرک فیستول استفاده می شود که باید به مدت ۶ الی ۱۲ هفته این نخ در کانال فیستول قرار بگیرد.
درمان با چسب فیبرین : در حال حاضر تنها گزینه غیرجراحی فیستول مقعدی است. این شامل تزریق چسب به فیستول توسط جراح در حالی است که شما تحت بیهوشی عمومی هستید. چسب به ترمیم فیستول و بهبودی سریع تر آن کمک می کند.

https://www.nhs.uk/conditions/anal-fistula/treatment/

فیستولوتومی : روشی که در ۹۵ درصد مواقع جراحی با این تکنیک انجام می شود. فیستولوتومی شامل برش کانال غیر طبیعی فیستول و باز کردن پوست اطراف مقعد است که باعث می شود فیستول از داخل ترمیم یابد. در این روش از بخیه استفاده نمی شود و زخم فیستول بعد از یک الی دو ماه بهبود می یابد.
جراحی با تیغ و قرار دادن درن : این روش برای افرادی که لیزر را انتخاب نمی کنند استفاده می شود و پزشک با جراحی و برش توسط تیغ کوتر یک درن داخل کانال فیستول قرار می دهد. در این روش اگر فیستول با تیغ بریده شود با درد زیاد و خونریزی همراه است به همین خاطر از کوتر برای سوزاندن عروق استفاده می شود.
توصیه مهم 

طبق تجربه بیمارانی که برای درمان فیستول به پرتو کلینیک مراجعه کرده اند در بیشتر مواقع ابتدا به آبسه دچار شده بودند و فیستول در نتیجه عدم درمان آبسه مقعدی ایجاد شده بود. پس در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به آبسه بلافاصله برای تشخیص و درمان آن اقدام کنید تا به فیستول تبدیل نشود. درمان فیستول بسیار سخت تر و پیچیده تر از درمان آبسه می باشد.

مراقبتهای بعد از عمل جراحی فیستول مقعدی در دوران نقاهت
با رعایت موارد زیر بعد از عمل فیستول امکان بازگشت و عود مجدد بیماری و عوارض آن کمتر می شود. دوران نقاهت بعد از عمل فیستول مهم ترین زمان برای ترمیم زخم و کنترل عوارض جراحی می باشد. به همین دلیل رعایت مراقبتهای بعد از عمل جراحی فیستول مقعدی توسط بیمار اهمیت زیادی دارد و اکثر پزشکان تاکید زیادی به این دوران دارند:

داروهای چرک خشک کن، مسکن و آنتی بیوتیک ها که برای پیشگیری از عفونت تجویز می شود را به موقع و کامل مصرف کنید.
هیدراته نگه داشتن بدن و نوشیدن روزانه حداقل ۸ لیوان آب برای جلوگیری از یبوست
مصرف میوه و سبزیجات و گنجاندن فیبر در رژیم غذایی
مراقبت از زخم فیستول و پرهیز از نشستن روی زخم
فعالیت و تحرکات سبک روزانه
از انجام فعالیت های فیزیکی و ورزش های سنگین خودداری کنید.
تعویض مرتب پانسمان ها و خشک نگه داشتن زخم
شستشوی مرتب زخم با آب ولرم
نشستن در حمام سیتز یا تشت آب گرم



ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 4 شهریور 1399  ساعت :5:18 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

بدون جراحی، بدون درد: درمان خانگی کیست مویی

چگونه می توان کیست مویی را در خانه درمان کرد؟
از آنجایی که روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است و اثرات ضد التهابی دارد، می تواند التهاب اطراف کیست را کاهش دهد. برای استفاده از آن برای این منظور، یک گلوله پنبه استریل را در کرچک گرم خیس کنید و سپس از آن برای مالش آرام ناحیه استفاده کنید. به مدت 20 تا 30 دقیقه و یا حتی یک شب بگذارید بماند.

برای درمان کیست مویی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر به این بیماری دردناک مبتلا شدید و به دنبال یک دکتر خوب برای کیست مویی هستید، اما نمی دانید که به کدام پزشک باید مراجعه کنید؟ حتما به این موارد توجه کنید:

برای تشخیص این بیماری می توانید به پزشک عمومی، دکتر پوست، جراح عمومی یا جراح گوارش مراجعه کنید. اما اگر از همان ابتدا به یک متخصص جراحی کیست مویی مراجعه کنید، کار شما آسان می شود.

زیرا به جز جراحی و لیزر روش دیگری برای درمان این بیماری وجود ندارد و در نهایت همه پزشکان شما را به یک دکتر جراح (عمومی، گوارش) ارجاع می دهند.

نقل قول شده از سایت https://www.payamesalamat.com/%d8%a2%db%8c%d8%a7-%da%a9%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%85%d9%88%db%8c%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%85%db%8c-%d8%b4%d9%88%d8%af/

کیست مویی چگونه در خانه درمان می شود؟

تنها راه خلاص شدن از شر کیست مویی عمل جراحی و لیزر است. اما چند کار وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا درد و ناراحتی را کاهش دهید:

  • سعی کنید چند بار در روز از کمپرس گرم و مرطوب روی کیست استفاده کنید. گرما به بیرون کشیدن چرک کمک می کند و به کیست اجازه تخلیه می دهد و درد و خارش را تسکین می دهد.
  • ناحیه را در لگن آب گرم خیس کنید. می توانید حمام سیتز را امتحان کنید.
  • اگر کیست درد می کند، می توانید از یک ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن استفاده کنید.

درمان خانگی کیست مویی با مرهم سیاه

پماد سیاه یا روغن سیاه (Icthyol) پماد سیاه رنگی است که برای درمان عفونت های پوستی استفاده می شود و خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد.

بهتر است روزی دو تا سه بار یک لایه ضخیم از آن را روی پوست گذاشته و بعد از ۶ تا ۷ ساعت با آب و صابون ملایم بشویید. پماد سیاه کیست مویی به دلیل وجود زغال سنگ سیاه، روغن کرچک و روغن نارگیل باعث کاهش درد، خارش و سوزش می شود.

روغن درخت چای و درمان خانگی سینوس پیلونیدال

روغن درخت چای برای کیست مویی

روغن استخراج شده از درخت چای، دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است. این خواص می تواند التهاب را کاهش دهد و روند بهبود کیست مویی را تسهیل کند. چند قطره روغن درخت چای را با آب به نسبت 1:10 رقیق کنید و محلول حاصل را روی محل بمالید. بعد از 15 دقیقه محل را کاملا با آب ولرم بشویید و خوب خشک کنید.روزی 2 یا 3 بار از این درمان خانگی استفاده کنید.

درمان سینوس پیلونیدال با روغن کرچک

از آنجایی که روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است و اثرات ضد التهابی دارد، می تواند التهاب اطراف سینوس پیلونیدال را کاهش دهد.

روغن نارگیل برای درمان سینوس پیلونیدال

روغن نارگیل به دلیل اثرات ضد درد و ضد التهابی می تواند درد و التهاب ناشی از سینوس مویی را کاهش دهد. برای این منظور، نصف قاشق چایخوری روغن نارگیل ارگانیک را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و سپس آن ناحیه را برای چند ساعت باز بگذارید. 2 بار در روز تکرار کنید.

سرکه سیب برای درمان کیست پیلونیدال

اثرات ضد میکروبی سرکه سیب از عفونی شدن کیست پیلونیدال جلوگیری می کند و در نتیجه روند بهبودی را تسهیل می کند. برای استفاده از سرکه سیب به عنوان یک درمان خانگی برای سینوس مویی، آن را با آب رقیق کنید، یک گلوله پنبه استریل را در محلول حاصل خیس کنید و سپس آن را به آرامی روی ناحیه آسیب دیده فشار دهید. می توانید برای چند ساعت ناحیه مورد نظر را با بانداژ بپوشانید. سپس بانداژ را بردارید و محل را بشویید. این درمان را دو بار در روز تکرار کنید.

آیا می توان کیست مویی را فشار داد

کیست مویی ممکن است شبیه به یک جوش به نظر برسد و برخی را وسوسه کند که با انگشتان خود آن را بیرون بیاورند. اما بیرون زدن سینوس مویی مشکل را حل نمی کند. کیست‌ مویی علاوه بر چرک، با مو و سایر مواد زائد پر شده و شما نمی‌توانید با فشار دادن آن را از بین ببرید.

از آنجایی که محل کیست‌ مویی در جایی قرار دارد که دیدن آن را برایتان دشوار می کند، ممکن است با دستکاری کردن و فشار دادن آن، در معرض خطر عفونت و یا باقی ماندن جای زخم باشید.

روش های خانگی و گیاهی برای درمان کیست مویی نمی توانند به طور قطعی این وضعیت را درمان کنند. درمان های خانگی و طبیعی فقط به کاهش علائم و تسکین درد کمک می کند. تنها درمان قطعی سینوس مویی، تخلیه و برداشتن بافت آسیب دیده توسط جراح عمومی است.

درمان اصولی کیست مویی چیست؟

کیست مویی با یک روش ساده در کلینیک درمان می شود. پزشک با تزریق یک بی حس کننده موضعی، ناحیه را بی حس می کند. سپس از یک چاقوی جراحی برای ایجاد یک برش کوچک برای کمک به تخلیه چرک و بقایای کیست استفاده می کنند.

وقتی همه چیز از کیست برداشته شد، بسته به محل، زخم را با گاز استریل می‌بندند یا با بخیه می‌بندند. هنگام بهبودی، حتماً دستورالعمل‌های مراقبت از زخم را که توسط پزشکتان ارائه شده است، دنبال کنید.

گاهی اوقات، یک کیست پیلونیدال در همان ناحیه دوباره ظاهر می شود، حتی اگر اخیراً یک کیست تخلیه شده باشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است برای برداشتن کل کیست، نه فقط محتویات داخلی، به یک روش جراحی گسترده تر نیاز داشته باشید.

چکار کنیم کیست مویی مجدد عود نکند؟

هنگامی که کیست پیلونیدال را با جراحی تخلیه کردید، چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر عود مجدد کیست انجام دهید:

سعی کنید از نشستن طولانی مدت خودداری کنید، که باعث فشار بر ناحیه ای می شود که کیست پیلونیدال در آن ایجاد می شود. اگر شغل شما مستلزم این است که بیشتر روز را بنشینید، سعی کنید هر ساعت چند دقیقه را به ایستادن و راه رفتن اختصاص دهید.

حمل وزن اضافی همچنین می تواند شما را مستعد ایجاد کیست مویی کند. سعی کنید ناحیه بین باسن خود را تا حد امکان تمیز و خشک نگه دارید. پوشیدن لباس زیر نخی و راحت می تواند به جلوگیری از جمع شدن عرق در آنجا کمک کند. علاوه بر این، موهایی که در نزدیکی بالای باسن رشد کرده اند را اصلاح کنید.

آیا کیست مویی خود به خود تخلیه می شود؟

بله، گاهی اوقات ممکن است کیست باز شود و خود به خود تخلیه شود. اگر به خودی خود تخلیه شد، حتماً اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید و برای پیشگیری از عفونت و اطمینان از اینکه کامل تخلیه شده باشد و چرکی زیر پوست تان باقی نمانده باشد به پزشک مراجعه کنید.



ادامه مطلب

نوشته شده در : دوشنبه 3 شهریور 1399  ساعت :2:34 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

درباره ما

کلینیک تخصصی پرتو درمانی. درمان بواسیر، شقاق، کیست مویی و فیستول بدون درد و خونریزی، در مجموعه ی ما با پیشرفته ترین دستگاه ها انجام میشود.

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 21147
  • تعداد کل مطالب : 112
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 9 بهمن 1396 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه