برای گوشت اضافه مقعدی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان و عمل برداشتن گوشت اضافه مقعدی می توانید به متخصص گوارش و یا جراح عمومی مراجعه کنید. بهترین کار مراجعه به کلینیک درمان بیماری های مقعد با لیزر می باشد. در این کلینیک ها پروسه تشخیص و درمان در یک روز انجام می شود و نیازی به مراجعه جداگانه برای ویزیت و تشخیص و درمان در چند جلسه نمی باشد.

تشخیص گوشت اضافه مقعدی

برای تشخیص بیرون زدگی گوشت اضافه مقعدی:

  • پزشک احتمالاً یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. در طول این معاینه، ممکن است از شما خواسته شود که لباس زیر خود را درآورید و به پهلو دراز بکشید. پزشک ممکن است یک معاینه بصری انجام دهد و به مقعد نگاه کند.
  • همچنین ممکن است معاینه مقعدی انجام شود و پزشک انگشت خود را وارد راست روده کنند تا توده ها یا برآمدگی ها را احساس کند.
  • اگر برای تشخیص نیاز به اطلاعات بیشتر باشد، ممکن است برای رد هرگونه بیماری یا نگرانی زمینه ای رکتوم مانند سرطان، از یکی از دو روش آنوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی برای بررسی داخل دهانه مقعد و راست روده استفاده شود.
  • ممکن است پزشک یک نمونه بافت یا بیوپسی نیز بگیرد و آن را برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستد.

پس از تشخیص، پزشک درباره گزینه‌های درمانی و اینکه آیا آن ها را بردارید یا بهتر است به حال خود رها کنید، با شما صحبت میکند.

علت گوشت اضافه مقعدی

دلیل گوشت اضافه مقعدی

پوست مقعد و اطراف آن به دلیل اینکه باید در طول اجابت مزاج منبسط شود تا مدفوع بتواند دفع شود، اغلب شلتر از پوست سایر قسمتهای بدن است به همین دلیل حساس تر است و ممکن است در پی یک یبوست ساده نیز به این عارضه مبتلا شوید.
اگر رگ خونی نزدیک مقعد متورم یا بزرگ شود، می تواند منجر به هموروئید شود و پوست اضافی به بیرون زدگی و گوشت اضافه تبدیل می شود که ممکن است حتی پس از کاهش تورم هموروئید هم باقی بماند.

بیرون زدگی زائده گوشت اضافه مقعدی ممکن است به دلایل زیر رخ دهد:

  • زور زدن به دلیل یبوست
  • بواسیر یا هموروئید
  • رابطه جنسی مقعدی
  • سرطان مقعد
  • پس از بهبود جای زخم شقاق مقعدی
  • اسهال
  • بلند کردن وسایل سنگین
  • ورزش شدید
  • بارداری
  • لخته شدن خون در داخل یا اطراف مقعد
  • تحریک یا اصطکاک بیش از حد مقعد
  • اگر هموروئید یا سایر بیماری‌های عروق خونی در ناحیه مقعد داشته‌اید، ممکن است احتمال ایجاد گوشت اضافه مقعدی بیشتر باشد.
  • اگر به بیماری کرون یا بیماری التهابی روده مبتلا هستید، گوشت اضافه مقعد ممکن است به دلیل التهاب ایجاد شود.

علت گوشت اضافه مقعدی زنان چیست

زنان به دلیل بواسیر بارداری و تغییرات هورمونی در این دوران ممکن است بیشتر این عارضه را تجربه کنند.
زایمان طبیعی نیز موجب فشار به این ناحیه و بیرون زدگی مقعدی می شود.
یبوست بارداری در زنان یکی از علل اصلی ایجاد گوشت اضافه مقعدی در زنان است چرا که یبوست خود عامل بواسیر و شقاق در بارداری زنان می باشد.

https://partoclinic.com/%da%af%d9%88%d8%b4%d8%aa-%d8%a7%d8%b6%d8%a7%d9%81%d9%87-%d9%85%d9%82%d8%b9%d8%af/



ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399  ساعت :1:37 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

نقش تغذیه در سلامت مقعد: راهنمای کامل پیشگیری و درمان

با اینکه درد و مشکلات مقعدی اغلب آزاردهنده است ، اما ممکن است تمایلی به صحبت در مورد ناراحتی خود با پزشک نداشته باشید. احساس درد ، سوزش و خارش مقعـدی یکی از علائم رایج بسیاری از بیماری های خوش خیم و قابل درمان است و نباید از صحبت در مورد آن خجالت بکشید.

تغذیه و بیماریهای مقعدی

با اینکه درد و مشکلات مقعدی اغلب آزاردهنده است ، اما ممکن است تمایلی به صحبت در مورد ناراحتی خود با پزشک نداشته باشید. احساس درد ، سوزش و خارش مقعـدی یکی از علائم رایج بسیاری از بیماری های خوش خیم و قابل درمان است و نباید از صحبت در مورد آن خجالت بکشید.

  • مقعد آخرین قسمت روده است که در آن مدفوع از بدن شما خارج می شود.
  • مشکلات مقعدی می توانند ناراحت کننده باشند ، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای پیشگیری و درمان آنها انجام دهید.
  • رژیم غذایی ، گوارش ، جنسیت ، ژنتیک و محیط عواملی هستند که می توانند بر سلامت مقعد شما تأثیر بگذارند.
  • مشکلات رایج عبارتند از خارش ، شقاق مقعـد ، عفونت و بواسیـر.
  • اگر درد شدید یا خونریزی از مقعد دارید ، به دنبال کمک پزشکی باشید.

بدون توجه به علت می خواهیم بدانید رژیم غذایی شما چگونه ممکن است باعث درد مقعد شما شود و اینکه چگونه ایجاد چند تغییر در آنچه می خورید ممکن است ناراحتی شما را کاهش دهد.

مقعد کجاست؟

کانال مقعد از چند سانتی متر آخر روده تشکیل شده است و مواد زائد (مدفوع) را ذخیره می کند. دهانه مقعد جایی است که مدفوع از بدن شما خارج می شود. در طول اجابت مزاج ، عضلات مقعد (اسفنکترها) شل می شوند تا مدفوع آزاد شود.

رژیم غذایی ، هضم غذا ، فعالیت جنسی و عوامل ژنتیکی و محیطی همگی در سلامت مقعد شما نقش دارند.

چه شرایطی بر مقعد تاثیر می گذارد؟

بسیاری از شرایط مختلف می توانند بر مقعد تاثیر بگذارند که در ادامه به آن ها می پردازیم :

شقاق مقعـد : پارگی های کوچک در پوشش مقعد که ممکن است در اثر دفع مدفوع سفت ایجاد شود. آنها همچنین می توانند پس از زایمان ، رابطه جنسـی یا اسهال مزمن ایجاد شوند. اکثر شقاق ها در عرض 1 تا 2 ماه با مراقبت از خود خوب می شوند ، مانند خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا ، نوشیدن مقدار زیادی آب و رعایت بهداشت مقعدی برای تمیز نگه داشتن شقاق.

آبسه مقعـدی : به معنی تجمع چرک و عفونت در زیر پوست اطراف مقعد است که با ایجاد تورم ، التهاب و درد بروز پیدا می کند. پزشک آبسه را با ایجاد برش و تخلیه چرک و با استفاده از بی حس کننده موضعی درمان می کند. ممکن است همزمان به آنتی بیوتیـک هم نیاز داشته باشید.

پرولاپس رکتوم : به خروج قسمت انتهایی روده یا همان رکتوم از مقعد گفته می شود. این ضایعه به علت تضعیف عضلات کف لگن ایجاد می شود. بیرون زدگی مقعد علاوه بر شکل ظاهری بد ، علائم دیگری را نیز به همراه دارد و زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر خویش قرار می دهد. به همین دلیل درمان بیرون زدگی مقعدی برای بیماران مبتلا به این عارضه از اهمیت بالایی برخوردار است.

namnamak



ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399  ساعت :1:37 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

چرا آزمایش HPV مهم است؟

تست HPV یک تست غربالگری برای سرطان دهانه رحم است، اما این آزمایش به شما نمی گوید که آیا سرطان دارید یا خیر. در عوض، با این آزمایش، وجود HPV، ویروسی که باعث سرطان دهانه رحم می‌شود، در بدن شما مشخص می شود. انواع خاصی از ویروس اچ پی وی پرخطر هستند - از جمله انواع ۱۶ و ۱۸ که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می دهد.

 

دانستن اینکه آیا یک نوع اچ پی وی دارید که شما را در معرض خطر بالای سرطان دهانه رحم قرار می دهد یا خیر؟ به این معنی است که شما و پزشکتان بهتر می توانید در مورد مراحل بعدی درمان تصمیم بگیرید. این مراحل ممکن است شامل نظارت بر پیگیری، آزمایش بیشتر یا درمان سلول های غیر طبیعی باشد.

برخی از انواع HPV می‌توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی شوند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم، مقعد، واژن و گلو را افزایش دهند.

آزمایش HPV می‌تواند به تشخیص زودهنگام عفونت HPV کمک کند، که به نوبه خود می‌تواند به پیشگیری از سرطان از طریق غربالگری و درمان‌های مناسب کمک کند.

چه کسانی باید آزمایش HPV را انجام دهند؟

مرکز کنترل بیماری (CDC) ایالات متحده توصیه می‌کند که همه زنان بین سنین 21 تا 65 سالگی هر سه سال یکبار آزمایش HPV را انجام دهند.

زنان زیر 21 سال و زنان بالای 65 سال که سابقه جنسی دارند نیز ممکن است نیاز به آزمایش HPV داشته باشند.

آزمایش HPV چگونه انجام می‌شود؟

آزمایش HPV معمولاً به همراه تست پاپ اسمیر انجام می‌شود. در طول تست پاپ، سلول‌هایی از دهانه رحم شما با استفاده از یک سواب پنبه‌ای یا برس جمع‌آوری می‌شوند. این سلول‌ها سپس برای وجود HPV آزمایش می‌شوند.

آزمایش HPV چه احساسی دارد؟

آزمایش HPV هیچ‌گونه درد یا ناراحتی ایجاد نمی‌کند.

نتایج آزمایش HPV چه معنایی دارند؟

اگر آزمایش HPV شما منفی باشد:

این به معنای عدم وجود HPV در بدن شما در زمان آزمایش است.

شما باید طبق دستورالعمل‌های پزشک خود به غربالگری HPV ادامه دهید.

اگر آزمایش HPV شما مثبت باشد:

این به معنای وجود HPV در بدن شما در زمان آزمایش است.

نوع HPV که در شما یافت می‌شود تعیین می‌کند که چه اقدامات بعدی لازم است.

ممکن است لازم باشد آزمایش‌های دیگری مانند کولپوسکوپی یا بیوپسی انجام دهید.

چه کاری می‌توانم برای پیشگیری از HPV انجام دهم؟

بهترین راه برای پیشگیری از HPV واکسیناسیون است.

واکسن HPV برای دختران و پسران 9 تا 14 ساله و همچنین بزرگسالان جوان تا 26 سال در دسترس است.

شما همچنین می‌توانید با انجام اقدامات زیر خطر ابتلا به HPV را کاهش دهید:

  • داشتن تعداد محدودی از شرکای جنسی
  • استفاده از کاندوم
  • عدم سیگار کشیدن

اگر نگران HPV هستید، با پزشک خود صحبت کنید.

آنها می‌توانند در مورد غربالگری و گزینه‌های پیشگیری از HPV با شما صحبت کنند.

منابع:



ادامه مطلب

نوشته شده در : چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399  ساعت :1:37 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

گرفتگی مقعد + درمان اسپاسم ناگهانی “Proctalgia fugax”

گرفتگی مقعد + درمان اسپاسم ناگهانی “Proctalgia fugax”

 

گرفتگی مقعد یا پروکتالژیا فوگاکس به انگلیسی: Proctalgia Fugax (به معنی درد مقعدی با علت ناشناخته)  یکی از دردهای مقعدی است که برای هر فردی ممکن است پیش بیاید و به زن یا مرد بودن ارتباطی ندارد. گرچه تا قبل از بلوغ احتمال کمی دارد که فردی دچار آن شود. اسپاسم مقعدی می تواند دلایل احتمالی متفاوتی داشته باشد و تا به حال علت دقیق آن مشخص نشده است. 

 

پروکتالژیا فوگاکس با گرفتگی مقعد چیست؟

گرفتگی مقعد که در پزشکی با اصطلاح Proctalgia fugax شناخته می شود یکی از دردهای ناگهانی مقعد (شبیه به درد چسبیدن چاقو به راست روده) است که دلیل خاصی ندارد و دردی که فرد تجربه می کند به خاطر اسپاسم ناگهانی عضلات اسفنکتر مقعد است که از چند ثانیه تا چند دقیقه ممکن است طول بکشد. 

Proctalgia fugax درد یا گرفتگی است که در اطراف باسن و راست روده احساس می شود. رکتوم آخرین قسمت روده بزرگ است که به مقعد ختم می شود.

علت بی حسی مقعدی

به غیر از گرفتگی عضلات اسفنکتر، اسپاسم عضلات کف لگن و یا راست روده هم می تواند موجب پروکتالژیا شود که با درد شدید و تیر کشیدن رکتوم یا انتهای راست روده همراه است. 

گرفتگی مقعد می تواند بدون هیچ نشانه ای و ناگهانی شروع شود. گاهی درد آن به قدری شدید است که فرد را از خواب شبانه بیدار می کند و اگر چند قدم راه برود یا دفع گاز روده داشته باشد ممکن است پس از دقایقی درد آن برطرف شود. سایر علائم درازمدت آن عبارتند از ناراحتی ناشی از نشستن طولانی مدت و اجابت مزاج دردناک.

علت بی حسی مقعدی

همانطور که ابتدای مطلب گفته شد، گرفتگی مقعد یا پروکتالژیا فوگاکس به معنی درد مقعدی بدون علت است و در واقع دلیل مشخصی برای این عارضه وجود ندارد. 

اما می توان گفت علت اسپاسم یا گرفتگی که فرد تجربه می کند، به خاطر سفت شدن ناگهانی عضلات اسفنکتر یا کانال رکتوم می باشد. 

علل از فردی به فرد دیگر متفاوت است و نیاز به رویکردهای متفاوتی برای درمان دارد. سایر شرایط در ناحیه آنورکتال ممکن است باعث اسپاسم هایی شوند که به نظر می رسد شبیه به اسپاسم مقعدی هستند، اما به عنوان مسائل جداگانه تشخیص داده شده و درمان می شوند. گاهی اوقات یک بیماری زمینه ای باعث ایجاد گرفتگی مقعد می شود و درمان آن عارضه، علائم پروکتالژیا فوگاکس را تسکین می دهد.

موارد زیر می توانند به عنوان محرک و تشدید کننده اسپاسم مقعدی در نظر گرفته شوند: 

  • هنگام دفع مدفوع 
  • دوران عادت ماهانه و قاعدگی 
  • ضربات ناگهانی
  • یبوست 
  • استرس و اضطراب 
  • کسانی که سندروم روده تحریک پذیر یا IBS دارند. 
  • بیماری های مقعدی مثل بواسیر، شقاق و یا فیستول 

همچنین اسپاسم زودگذر مقعدی ممکن است در طی مراحل درمان هموروئید مانند اسکلروتراپی هم رخ دهد. 

تفاوت اسپاسم مقعد با درد مقعدی و نحوه تشخیص آن 

به دلیل اسپاسم های زودگذر و ناگهانی که در این عارضه رخ می دهد، تشخیص برای پزشک معمولاً کمی دشوار است ولی با توجه به شدت و مدت علائم آن، تشخیص داده می شود. 

پزشک باید رکتوم را به طور کامل معاینه فیزیکی کند. اسپاسم مقعدی معمولاً درد ناگهانی و احساس تیر کشیدن مقعد است که در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه برطرف می شود اما درد مقعدی احساس درد مداوم در فرد است که می تواند نشانه مشکلات و بیماری های زیر باشد: 

  • شقاق مقعدی یا شکاف و پارگی پوست اطراف مقعد 
  • آبسه مقعدی 
  • هموروئید یا بواسیر 
  • زگیل تناسلی یا سایر بیماری های مقاربتی 
  • اسهال و یبوست 
  • بیماری التهابی روده یا کولیت اولسراتیو 
  • باقی ماندن مدفوع سفت شده در رکتوم به دلیل یبوست 

اسپاسم مقعدی ممکن است شبیه درد دیگری به نام سندرم لواتور باشد. در واقع Proctalgia fugax شکلی از سندرم لواتور است که  هر دو شامل اسپاسم عضلات در ناحیه لگن هستند. پروکتالژیا فوگاکس موقتی است، اما انواع دیگر سندرم لواتور ممکن است چند روز طول بکشد.

تفاوت عمده دیگر محل درد است. درد ناشی از پروکتالژیا فوگاکس عمدتاً در رکتوم احساس می شود ولی درد ناشی از سندرم لواتور در کف لگن و در ران ها و باسن احساس می شود.

علائم سندرم لواتور معمولا در لگن بیشتر از علائم پروکتالژیا فوگاکس احساس می شود. ممکن است متوجه شوید که علائم هنگام نشستن بدتر می شود و هنگام ایستادن یا دراز کشیدن بهبود می یابد.

توجه به این نکته ضروری است که پروکتالژیا فوگاکس با سایر بیماری هایی که می توانند باعث درد مقعدی شوند (مانند هموروئید، شقاق مقعد و بیماری التهابی روده) متفاوت است.

ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 27 اردیبهشت 1399  ساعت :11:59 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

کشف خطرات پنهان کیست مویی دنبالچه: نگاهی دقیق تر به علائم، علل و درمان

علائم کیست مویی دنبالچه می تواند شامل درد، تورم، قرمزی و تخلیه چرک یا خون از ناحیه آسیب دیده باشد. این عارضه می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله رشد موهای زائد، بهداشت نامناسب و نشستن طولانی مدت یا فشار بر ناحیه مورد نظر باشد.

درمان سینوس پیلونیدال ممکن است شامل مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت، تخلیه آبسه یا جراحی برای برداشتن بافت آسیب دیده باشد. افراد مبتلا به سینوس پیلونیدال نیز ممکن است نیاز به اقداماتی برای جلوگیری از عود این بیماری داشته باشند، مانند تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه، اجتناب از نشستن طولانی مدت و از بین بردن موهای زائد با روشی به جز تیغ!

در حالی که سینوس پیلونیدال می تواند یک وضعیت دردناک و ناراحت کننده باشد، تشخیص و درمان سریع می تواند به کاهش علائم و عوارض کمک کند. اگر مشکوک به سینوس پیلونیدال هستید، مهم است که برای تشخیص دقیق و درمان مناسب به دکتر کیست مویی مراجعه کنید.

کیست مویی عفونی شده

علت کیست مویی

سینوس پیلونیدال می تواند یک بیماری مزمن و عود کننده باشد، به این معنی که حتی پس از درمان نیز می تواند عود کند. در برخی موارد، ممکن است برای برداشتن بافت آسیب دیده و جلوگیری از عود،  عمل جراحی سرپایی کیست مویی لازم باشد.

عوامل متعددی می توانند در ایجاد کیست مویی نقش داشته باشند:

  • رشد موهای زائد: رشد موهای زائد ناحیه باسن می تواند باعث تحریک و عفونت شود.
  • بهداشت نامناسب: تمیز نکردن ناحیه باسن می تواند منجر به تجمع عرق، کثیفی و باکتری شود که می تواند در ایجاد کیست مویی نقش داشته باشد.
  • نشستن طولانی مدت: نشستن برای مدت طولانی، به خصوص روی سطوح سخت، می تواند به ناحیه باسن فشار وارد کند و به ایجاد سینوس پیلونیدال کمک کند.
  • سابقه خانوادگی: ممکن است یک مولفه ژنتیکی در سینوس پیلونیدال وجود داشته باشد، زیرا این بیماری در خانواده ها رایج است.

علاوه بر علائمی که قبلا ذکر شد، سینوس پیلونیدال همچنین می تواند باعث تب، خستگی و احساس ناخوشی عمومی شود. اگر این عارضه درمان نشود، می تواند منجر به ایجاد زخم یا آبسه مزمن شود که بهبود آن دشوار است.

تشخیص کیست مویی

سینوس پیلونیدال را می توان از طریق معاینه فیزیکی ناحیه آسیب دیده و همچنین از طریق آزمایش های تصویربرداری مانند سونوگرافی یا MRI تشخیص داد. گزینه های درمان به شدت علائم بیماری در فرد بستگی دارد، اما ممکن است شامل آنتی بیوتیک برای درمان عفونت، تخلیه آبسه یا جراحی برای برداشتن بافت آسیب دیده باشد. در طول معاینه، پزشک جراح عمومی یا متخصص پوست به دنبال علائم التهاب، قرمزی، تورم و تخلیه چرک یا خون از ناحیه آسیب دیده می باشد. سینوس پیلونیدال گاهی ممکن است با شرایط دیگری مانند جوش، آبسه یا عفونت پوست اشتباه گرفته شود.

درمان کیست مویی

درمان کیست مویی با توجه به شدت علائم عارضه توسط پزشک پیشنهاد می شود. موارد خفیف سینوس پیلونیدال ممکن است در خانه با اقداماتی مانند کمپرس گرم، نشستن در وان آب گرم و مصرف مسکن های بدون نسخه درمان شوند. با این حال، موارد شدیدتر اغلب نیاز به مداخله پزشکی دارند.

درمان پزشکی کیست مویی ممکن است شامل آنتی بیوتیک، تخلیه آبسه یا برداشتن بافت آسیب دیده با جراحی باشد. تخلیه آبسه می تواند به عنوان یک روش جراحی جزئی، یا در مطب به صورت سرپایی و یا در بیمارستان با بیهوشی انجام شود. در طول این عمل، پزشک یک برش کوچک در پوست ایجاد می کند تا چرک و عفونت آبسه را تخلیه کند.

جراحی برای برداشتن بافت آسیب‌دیده ممکن است برای موارد شدیدتر سینوس پیلونیدال یا موارد عودکننده‌ای که به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهند توصیه شود. روش جراحی ممکن است شامل برداشتن مجرای سینوسی و هر بافت عفونی و سپس بستن زخم با بخیه باشد. در برخی موارد، تکنیکی به نام  فلپ ممکن است استفاده شود که شامل انتقال بافت سالم از قسمت دیگری از بدن به ناحیه آسیب دیده برای بهبود و ترمیم پوست آسیب دیده است.

فلپ کیست مویی

 

لیزر درمانی به عنوان یک جایگزین کمتر تهاجمی برای جراحی سینوس پیلونیدال پیشنهاد شده است. لیزر کیست مویی نسبت به سایر روش های درمانی عوارض کمتری دارد و به صورت سرپایی در مطب قابل انجام است. در روش درمان کیست مویی با لیزر بیمار درد و خونریزی نداشته و می تواند به کارهای روزمره خود برسد. 

پس از درمان، اقدامات لازم برای جلوگیری از عود کیست مویی ضروری است. مواردی مانند تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه، اجتناب از نشستن طولانی مدت و از بین بردن موهای زائد باشد. پزشک جراح شما راهنمایی های لازم را در مورد نحوه جلوگیری از بازگشت مجدد، مراقبت‌های بعد از عمل، از جمله نحوه مدیریت درد و ناراحتی و نحوه مراقبت از زخم جراحی ارائه می دهد که باید به درستی رعایت شود.

نحوه خوابیدن بعد از عمل کیست مویی

چند نکته کلی در مورد نحوه خوابیدن بعد از عمل کیست مویی آورده شده است:

  1. به پهلو بخوابید: خوابیدن به پهلو می تواند به کاهش فشار روی ناحیه آسیب دیده و بهبودی کمک کند. اگر احساس درد یا ناراحتی دارید، می توانید از بالش برای کاهش فشار روی زخم جراحی استفاده کنید.
  2. طبق دستور از داروهای مسکن استفاده کنید: پزشک شما ممکن است برای ناراحتی پس از جراحی داروی مسکن تجویز کند. حتما داروها را طبق دستور مصرف کنید.
  3. زخم جراحی را تمیز و خشک نگه دارید: پیروی از دستورالعمل های پزشک متخصص تان در مورد نحوه مراقبت از زخم جراحی پس از جراحی بسیار مهم است. مواردی  مانند  تمیز و خشک نگه داشتن زخم، تعویض منظم پانسمان ها و اجتناب از فعالیت هایی باشد که می تواند باعث کثیف یا مرطوب شدن زخم شود.
  4. از خوابیدن به پشت خودداری کنید: خوابیدن به پشت می تواند بر زخم جراحی فشار وارد کند و منجر به ناراحتی و تاخیر در بهبودی شود.

منبع : کشف خطرات پنهان کیست مویی دنبالچه: نگاهی دقیق تر به علائم، علل و درمان



ادامه مطلب

نوشته شده در : شنبه 27 اردیبهشت 1399  ساعت :11:59 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

نکات مهم در مورد بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی یا sexually transmitted disease  : STD  به بیماری هایی گفته می شود که از طریق رابطه جنسی با فرد آلوده انتقال می یابد. بنابراین اگر با فردی که از سلامت جنسی او اطمینان ندارید رابطه مقعدی، دهانی و یا رابطه جنسی از راه واژن داشته باشید، ممکن است شما نیز در معرض ابتلا به این بیماری ها باشید.

  رابطه جنسی و بیماری مقاربتی

رابطه جنسی بدون محافظت و پیشگیری، یکی از عوامل اصلی بروز شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است. در واقع، هرگونه رابطه جنسی بدون استفاده از کاندوم، می‌تواند منجر به انتقال عفونت‌هایی شود که می‌توانند بسیار خطرناک و پایدار باشند.

بیماری هایی مانند گنوره، کلامیدیا، سیفلیس، هرپس گندیده و زگیل مقعد ، همگی نمونه‌هایی از عفونت‌های تناسلی هستند که شایع ترین علت ایجاد آن ها رابطه جنسی پرخطر می باشد.

البته رابطه جنسی تنها دلیل این بیماری ها نبوده و در برخی مواقع شیر دادن مادر مبتلا و یا استفاده از سرنگ های آلوده نیز می تواند موجب انتقال این بیماری ها شود اما همچنان بیشترین و شایع ترین دلیل ابتلا به عفونت های مقاربتی (STIs)، روابط جنسی متنوع و بدون محافظت ذکر شده است.

علائم بیماری های مقاربتی در زنان و مردان چیست

در بیشتر مواقع این بیماری های نشانه و علامت خاصی ندارند و حتی ممکن است فرد خودش نداند که مبتلا شده است. به همین جهت انجام آزمایشات و چکاپ های دوره ای پس از شروع فعالیت های جنسی و همچنین تزریق دوزهای لازم واکسن اچ پی وی یا همان گارداسیل اهمیت بالایی دارد.

علائم بیماری‌های مقاربتی در زنان و مردان می‌تواند بسیار متفاوت باشد و بسته به نوع بیماری ، متفاوت است. در ادامه به برخی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی و علائم آن‌ها در زنان و مردان پرداخته شده است:

 علائم بیماری های مقاربتی

عفونت های تناسلی باکتریایی (مانند کلامیدیا و سوزاک):

کلامیدیا و سوزاک هر دو عفونت‌های تناسلی باکتریایی هستند که می‌توانند در هر دو جنس مرد و زن رخ دهند و از طریق رابطه جنسی بدون محافظت انتقال پیدا کنند. این دو عفونت در اکثر موارد بدون علائم و نشانه‌های خاصی رخ می‌دهند، بنابراین بسیاری از افراد مبتلا به این عفونت‌ها از وجود آن‌ها خبر ندارند.

  • علائم در مردان: درد و سوزش در زمان ادرار کردن، خارش و التهاب در ناحیه تناسلی، ترشحات خارج شده نامطبوع، درد و تورم در حین نزدیکی جنسی.
  • علائم در زنان: وجود واژینیت، درد و سوزش در زمان ادرار کردن، خارش و التهاب در ناحیه تناسلی، خونریزی غیر عادی پس از نزدیکی

عفونت های تناسلی ویروسی (مانند تبخال یا ویروس هرپس سیمپلکس (HSV)  و زگیل مقعد):

تبخال تناسلی یا هرپس سیمپلکس و زگیل مقعد هر دو عفونت ویروسی هستند که می‌توانند در نواحی تناسلی و مقعد رخ دهند. هر دو این عفونت‌ها معمولاً از طریق برخورد با پوست واژن، ناحیه تناسلی، مقعد، و دهان، یا از طریق رابطه جنسی بدون محافظت، انتقال پیدا می‌کنند.

در صورتی که فردی به هرپس یا تبخال تناسلی مبتلا باشد، می‌تواند با لمس محل تبخال ها و یا با قرار دادن آلت تناسلی در دهان شخص دیگر، این عفونت را به آن شخص منتقل کند. در صورتی که فردی به زگیل مقعد مبتلا باشد، می‌تواند با استفاده از دستمال کاغذی یا لوازم بهداشتی دیگری که به ناحیه مقعد می‌زند، و یا به طور مستقیم از طریق رابطه جنسی، این عفونت را به دیگران منتقل کند.

  • علائم در مردان: درد و سوزش در ناحیه تناسلی و شکم، ظاهر شدن برجستگی و زائده هایی در ناحیه مقعد، خارش و التهاب در ناحیه تناسلی، ترشحات غیر طبیعی.
  • علائم در زنان: درد و سوزش در ناحیه تناسلی و شکم، وجود توده و زائده هایی شبیه زگیل در مقعد و ناحیه تناسلی، خونریزی غیرعادی بعد از نزدیکی.

انوع بیماری های مقاربتی

عفونت های قارچی (مانند کاندیدیازیس):

کاندیدیازیس یک نوع عفونت قارچی است که می‌تواند در ناحیه تناسلی و همچنین در دهان، گلو و پوست رخ دهد. این عفونت بیشتر در زنان و مردانی که رژیم غذایی نامناسبی دارند، دیابت دارند، باردار هستند، یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، رخ می‌دهد.

علائم کاندیدیازیس در ناحیه تناسلی شامل درد، سوزش، خارش، و التهاب در ناحیه تناسلی، وجود ترشحات سفید روشن و بدبو، و در یک بخش کوچکی از موارد، وجود زگیل پوسته‌دار و سفید در ناحیه تناسلی  که به صورت پوسته‌ای و سفید رنگ در ناحیه تناسلی قابل مشاهده است، می‌شود.

در هر صورت، اگر شما یا همراه شما علائمی از این نوع بیماری‌های مقاربتی دارید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب را دریافت کنید. همچنین، بهتر است هرگونه رابطه جنسی بدون محافظت را از طریق استفاده از کاندوم ، جلوگیری کنید تا از بروز بیماری‌های مقاربتی جلوگیری شود.

کاندوم تنها راه پیشگیری ؟

 پیشگیری از بیماری های مقاربتی

نمی توان گفت که استفاده از کاندوم بهترین گزینه است اما می توان گفت که کاندوم تنها راه مطمئن است. استفاده از کاندوم می‌تواند به حداقل رساندن ریسک ابتلا به بیماری‌های تناسلی و انتقال آنها به دیگران کمک کند، اما نمی‌تواند به صورت کامل از این بیماری‌ها جلوگیری کند

استفاده از کاندوم می‌تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مانند هرپس گندیده، سیفیلیس، کلامیدیا، گنوره، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، و HIV شود. با این حال، کاندوم نمی‌تواند از بیماری‌هایی مانند هپاتیت B و C که از طریق خون، مایعات و ترشحات بدن، و برخی محصولات پزشکی انتقال پیدا می‌کنند، جلوگیری کند.

بارداری و بیماری های مقاربتی؟

بارداری یک دوره حساس در زندگی یک زن است و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های آمیزشی می‌تواند برای مادر و نوزادش خطرناک باشد. برخی از بیماری‌های آمیزشی می‌توانند از مادر به نوزاد منتقل شوند.بیماری‌های آمیزشی می‌توانند از طریق خون، مایعات و ترشحات بدن منتقل شوند. در زیر به برخی از بیماری‌های آمیزشی که ممکن است در طول بارداری مشکلاتی را ایجاد کنند، اشاره شده است:

  • سیفیلیس: سیفلیس یک بیماری ناشی از باکتری ترپونما پالیدوم است و می‌تواند به نوزاد از طریق خون مادر منتقل شود. در صورت عدم درمان، سیفلیس می‌تواند باعث مشکلات جدی در نوزاد شود.
  • هپاتیت B و C: هپاتیت B و C از طریق خون و مایعات بدن منتقل می‌شوند. در صورت بارداری، ممکن است نوزاد نیز به این بیماری‌ها مبتلا شود.
  • HIV: HIV از طریق خون و مایعات بدن منتقل می‌شود. در صورت بارداری، ممکن است نوزاد نیز به HIV مبتلا شود.
  • عفونت ادراری: عفونت ادراری می‌تواند در طول بارداری به سرعت پیشرفت کند و باعث مشکلاتی پیش از زایمان و نارسایی کلیه شود.
  • عفونت هرپس: هرپس از طریق تماس جنسی یا از مادر به نوزاد منتقل می‌شود. در صورتی که بارداری در هنگام ابتلا به هرپس رخ دهد، ممکن است نوزاد نیز به این بیماری مبتلا شود.

تمامی این بیماری ها ممکن است در بارداری به نوزاد نیز منتقل شوند به همین دلیل انجام تست های بیماری های آمیزشی، پیش از بارداری( حتی در صورتی که مادر بدون علامت می باشد) اهمیت زیادی دارد. در صورتی که در دوران بارداری متوجه ابتلا به هریک از این بیماری های آمیزشی شدید، برای به حداقل رساندن احتمال انتقال عفونت به نوزاد، انجام زایمان سزارین توصیه می شود.

نکات مهم در مورد بیماری های مقاربتی

این قسمت از مطلب برگرفته از سایت partoclinic.com 

  1. بسیاری از این بیماری های مقاربتی از راه دهان هم امکان انتقال دارند البته به جز HIV. بنابراین بهتر است که اگر رابطه جنسی دهانی هم برقرار می کنید از کاندوم استفاده شود.
  2. بسیاری از این بیماری ها می تواند از مادر باردار به جنین منتقل شود مثل سیفلیس یا زگیل تناسلی در صورت انجام زایمان طبیعی. پس انجام تست های غربالگری را در این دوران جدی بگیرید و به نوزاد خود آسیب وارد نکنید.
  3. در مورد درمان بیماری های مقاربتی باید بدانید که درمان با استفاده از آنتی بیوتیک، عمل و یا جراحی می باشد که در این موارد هم اثراتی که بیماری بر بدن داشته از بین نمی رود و در مواردی مثل زگیل تناسلی یا ایدز هم هنوز هیچ راه درمانی وجود ندارد.
  4. راه های تشخیص این بیماری ها معمولاً از طریق نمونه ادرار، معاینه فیزیکی، سواب مایعات بدن، آزمایش خون و … می باشد اما با توجه به این که بسیاری از این بیماری ها ممکن است بدون علامت باشند بهتر است پیشگیری های لازم را انجام دهید.

اگر از نظر جنسی فعال هستید لازم است بدانید که در خطر ابتلا به بیماری یا عفونت جنسی هستید و باید موارد زیر را رعایت نمایید:

  • پیش از برقراری رابطه جنسی از سلامت جنسی خود و شریک تان مطمئن شوید و اگر سابقه ابتلا به یک بیماری مقاربتی را در گذشته داشته اید احتمال اینکه به یک بیماری دیگر مبتلا شوید بیشتر است.
  • قبل از آغاز فعالیت های جنسی خود واکسن HPV و هپاتیت B را دریافت کنید.
  • قبل و بعد از هر رابطه آزمایش های لازم را انجام دهید و از شریک خود بخواهید او هم این کار را انجام دهد.
  • کاندوم یکی از بهترین راه های پیشگیری از این بیماری ها می باشد و از آن به درستی استفاده کنید.
  • روابط جنسی متعدد نداشته باشید و بهتر است با یک فرد مطمئن و سالم در یک رابطه طولانی مدت بمانید.
  • اگر مواد مخدر استفاده می کنید هرگز از سوزن مشترک برای تزریق استفاده نکنید. بسیاری از این بیماری ها مثل ایدز، هپاتیت B و هپاتیت C از این راه قابل انتقال هستند.


ادامه مطلب

نوشته شده در : سه شنبه 23 اردیبهشت 1399  ساعت :10:24 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

مبتلایان به بواسیر این خوراکی ها را مصرف نکنند “غذاهای ممنوعه در درمان هموروئید”

پیش از اینکه به بررسی غذاهای مفید و مضر برای بواسیر یا هموروئید بپردازیم و بگوییم که برای بواسیر چی خوبه یا چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد، ابتدا به توضیح مختصری درباره این بیماری می پردازیم.

 

اگر می خواهید بدانید که بواسیر یا هموروئید چیست و چرا ایجاد میشود همراه ایران ناز باشید.

 

غذاهای مفید و مضر برای بواسیر

 

بواسیر چیست

بواسیر یکی از شایع ترین بیماری های نشیمنگاهی می باشد که باعث می شود بافت مقعد حالت و شکل طبیعی خود را از دست بدهد.

 

هموروئید وریدهای ملتهب و متورم در قسمت تحتانی راست روده است که معمولاً در اثر عواملی چون فشار و زور زدن، تنش و استرس، یبوست، بارداری و نشستن طولانی مدت ایجاد می شود.

 

علائم بواسیر ممکن است شامل خارش و سوزش ناحیه اطراف مقعد، خون قرمز روشن همراه با اجابت مزاج، ناراحتی هنگام نشستن به دلیل تورم داخل یا خارج کانال مقعدی باشد.

 

بسته به شدت و نوع هموروئید، گزینه های درمان هموروئید از داروهای بدون نسخه تا جراحی و لیزر متفاوت است.

 

نقش تغذیه در درمان بواسیر

همانطور که گفتیم یکی از دلایل اصلی بروز هموروئید یبوست و مدفوع سفت و سخت می باشد. یبوست هم در اثر رژیم غذایی نادرست و کم فیبر ایجاد می شود.

دشمن بواسیر و غذاهای مضر برای بواسیر چیست

پس برای پاسخ به سوالاتی مانند چه چیزهایی برای بواسیر ضرر دارد؟ چه بخوریم تا بواسیر از بین برود؟ چه غذاهایی برای بواسیر خوب است؟

 

دشمن بواسیر و غذاهای مضر برای بواسیر؟ ابتدا باید بدانیم که راه پیشگیری و درمان یبوست از طریق تغذیه چیست و چه غذاها و خوراکی هایی را نباید مصرف کنیم یا اینکه کدام مواد غذایی را استفاده کنیم تا به یبوست دچار نشویم؟

 

با توجه به نقش کلیدی تغذیه در این بیماری با رعایت رژیم غذایی اصولی می توان در مراحل اولیه بواسیر از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

 

توجه داشته باشید که اگر بواسیر درمان نشود ممکن است به پرولاپس یا بواسیر خونی تبدیل شده و فرایند بهبودی و درمان را پیچیده تر نماید.

 

غذاهای مضر برای بواسیر

مصرف برخی از غذاها و خوراکی های فاقد فیبر در این دوران می تواند علائم بواسیر را شدت داده و باعث پیشرفت بیماری شود. بهتر است از غذاهای نفخ آور که فیبر زیادی هم ندارند پرهیز شود مانند:

 

فلفل قرمز: فلفل قرمز به دلیل داشتن کاپسایسین با توجه به مزایایی که دارد ولی برای افراد مبتلا به بواسیر مضر بوده و بهتر است مصرف نشود.

 

فلفل قرمز روی نورون های عصبی اثر گذاشته و موجب تحریک بیماری و انتقال حس درد به فرد می شود.

 

مصرف گوشت قرمز و چربی: روغن های جامد و نباتی و همچنین گوشت قرمز ممکن است یبوست را تشدید کرده و بهتر است مصرف نشود و به جای آن از روغن زیتون و روغن های طبیعی استفاده شود.

 

روغن‌هایی مانند روغن زیتون، آفتابگردان و آووکادو می‌توانند به بهبود وضعیت بواسیر کمک کنند و کاهش التهاب و خشکی مقعد را فراهم کنند.

 

مصرف الکل و سیگار : الکل با منبسط کردن عروق باعث گشاد شدن آن ها شده و در نتیجه عروق بواسیری را هم ملتهب تر کرده و باعث تشدید هموروئید می شود.

 

سیگار کشیدن نیز باعث کاهش جریان خون در بدن شده و درمان را سخت تر می کند.

 

ملین و مسهل ها : اگر برای درمان یبوست ملین استفاده می کنید باید حتما تحت نظر پزشک باشد.

 

زیرا استفاده بیش از حد از ملین ها نیز باعث اسهال اختلال در روند درمان می شود.

 

مصرف زیاد فیبر: اگر بیش از حد از خوراکی های حاوی فیبر بالا استفاده کنید باعث افزایش حجم مدفوع می شود و از آنجایی که فیبر در بدن هضم نمی شود با افزایش حجم مدفوع درد بواسیر هم بیشتر می شود.

 

مصرف فیبر برای هموروئید

 

مصرف زیاد نمک و خوراکی های شور: در حالت عادی هم نمک زیاد برای بدن خوب نیست اما برای افراد مبتلا به بواسیر مضر تر است زیرا سدیم باعث کم آبی بدن و در نتیجه یبوست شده و همچنین نفخ را در پی دارد.

 

لبنیات: مصرف زیاد لبنیات نیز باعث نفخ و گاز شکمی شده و درد بواسیر را برای فرد مبتلا افزایش می دهد.

 

قهوه: مصرف قهوه نیز موجب کم آبی بدن و یبوست می شود و علائم هموروئید را تشدید می کند.

 

چه غذاهایی برای بواسیر خوب است

 

چه بخوریم تا بواسیر از بین برود

 

بواسیر معمولاً در اثر مصرف مواد غذایی نامناسب و یبوست ایجاد می شود. در واقع طولانی شدن یبوست موجب افزایش فشار به مقعد شده و هموروئید تشدید می شود.

 

بهتر است در رژیم غذایی خود مواد غذایی حاوی فیبر را گنجانده و یا از ملین های طبیعی استفاده کنید. در ادامه با غذاهای مفید برای بواسیر آشنا می شویم:

 

آب: مصرف روزانه حداقل هشت لیوان آب لازم و ضروری است. مصرف آب کافی از یبوست جلوگیری نموده و باعث نرم شدن مدفوع می شود.

 

همچنین برای عملکرد صحیح فیبر در بدن، آب کافی لازم است تا فیبر بتواند تاثیر خودش را نشان دهد.

 

ویتامین ها : ویتامین K برای منعقد کردن خون موثر است و در درمان هموروئید نیز لازم است.

 

سبزیجات دارای برگ سبز رنگ مثل اسفناج، کاهو، کلم پیچ و … این ویتامین را دارا هستند.

 

ویتامین C نیز با کم کردن التهاب ناشی از بواسیر در احیا و ترمیم بافت های آسیب دیده هموروئید موثر می باشد.

 

برای شروع مصرف آن بهتر است از دوز پایین استفاده کنید تا موجب اسهال نشود.

 

ملین ها : اگر از مواد غذایی حاوی فیبر گیاهی استفاده نمیکنید مصرف ملین هایی مانند پسیلیوم یا اسفرزه به شکل حل شده در آب روزانه 1 الی 3 قاشق غذا خوری موثر می باشد.

 

منیزیم: منیزیم هم ملین بوده و باعث نرم شدن مدفوع می شود و هم برای حفظ آب روده موثر است.

 

میوه های حاوی فیبر: میوه هایی مانند توت فرنگی، تمشک، شاه توت، گیلاس و … به دلیل داشتن فیبر موجب بهبود التهاب و تقویت عروق خونی شده و در درمان بواسیر موثر است.

 

در میان توت ها هرچه رنگ توت تیره تر باشد یعنی مقدار آنتی اکسیدان یا فلاونوئیدها در آن بیشتر است.

 

استفاده از مواد طبیعی ضد التهاب: گیاهانی مانند آلوئه ورا، چای سبز و زنجبیل می‌توانند خواص ضد التهابی داشته باشند و به بهبود وضعیت بواسیر کمک کنند.



ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 18 اردیبهشت 1399  ساعت :2:29 PM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

بیماری های مقعدی چیست؟

هموروئید، شقاق، آبسه، فیستول و زگیل از شایع ترین مشکلات و بیماری های ناحیه مقعدی در زنان و مردان می باشد.

بیماری های مقعد یا آنورکتال شرایطی هستند که ناحیه مقعد و رکتوم را تحت تاثیر قرار می دهند. اختلالات رایج مقعد و رکتوم شامل هموروئید، شقاق مقعد و فیستول مقعدی است. برای اکثر افراد، بیماری های مقعدی موجب نگرانی و خجالت و همچنین درد فیزیکی است.
در ادامه انواع بیماری های مقعدی را بررسی می کنیم و نکات لازم برای پیشگیری و درمان را ذکر خواهیم کرد. (قسمتی از این مطلب از سایت پرتو کلینیک برگرفته شده است)

مقعد چیست
مقعد قسمتی از مجرای روده است که از کانال عضلانی لگن و اسفنکترهای مقعدی عبور می کند. این روزنه نهایی است که از طریق آن مدفوع از بدن خارج می شود. در بزرگسالان، مقعد ۴ تا ۵ سانتی متر طول دارد. نیمه پایینی کانال مقعد دارای انتهای عصبی حساسی است و زیر پوشش آن رگ‌های خونی و در قسمت میانی آن غدد ریز مقعدی متعددی وجود دارد.

بیماری های مقعدی چیست؟
همانطور که غذا هضم می شود، از دستگاه گوارش عبور می کند. مواد زائد باقی مانده به شکل مدفوع از بدن دفع می شود که مدفوع نامیده می شود. اختلالات مقعدی بر مقعد، ناحیه ای که مدفوع از آن خارج می شود، تأثیر می گذارد. مقعد انتهای دستگاه گوارش است که به خارج از بدن متصل می شود. اختلالات رکتوم بر رکتوم، ناحیه بالای مقعد که در آن مدفوع قبل از دفع در بدن نگه داشته می شود، تاثیر می گذارد.

انواع بیماری های مقعدی
انواع مختلفی از بیماری های مقعدی وجود دارد، از عارضه های جزئی مانند خارش مقعد تا نگرانی های مهم تر مانند زگیل:

آبسه مقعدی
شقاق مقعدی
فیستول مقعدی
هموروئید
بی اختیاری مدفوع
افتادگی راست‌روده
شقاق مقعدی

شقاق شکاف یا پارگی خطی در پوشش کانال مقعد است. شقاق مقعدی زمانی اتفاق می‌افتد که مدفوع بزرگ و سخت دهانه مقعد را بیش از حد کشیده و آنودرم ظریف را پاره کند. ممکن است شقاق مقعدی به دلیل اسهال طولانی مدت، بیماری التهابی روده یا بیماری های مقاربتی که ناحیه مقعد را درگیر می کند، ایجاد شود. شقاق مقعدی حاد (کوتاه مدت) معمولا سطحی و کم عمق هستند، اما شقاق مقعدی مزمن (طولانی مدت) ممکن است در عمق آنودرم گسترش یابد و تا سطح عضله زیرین نمایان شود.

آبسه مقعد
آبسه مقعد مجموعه ای متورم و دردناک از چرک و عفونت در نزدیکی مقعد است. اکثر آبسه های مقعدی به دلایل نامشخص خود به خود به وجود می آیند. آنها از یک غده مقعدی کوچک منشا می گیرند که بزرگ می شود و محل عفونت زیر پوست ایجاد می شود. بیش از نیمی از آبسه های مقعدی در جوانان بین ۲۰ تا ۴۰ سال رخ می دهد و مردان بیشتر از زنان مبتلا می شوند. اکثر آبسه های مقعدی نزدیک دهانه مقعد قرار دارند.

فیستول مقعدی
فیستول مقعدی یک تونل باریک غیرطبیعی است که پس از تخلیه آبسه مقعدی باقی مانده است. فیستول بخش میانی کانال مقعد را به سطح پوست متصل می کند.
پس از تخلیه آبسه مقعدی (چه به صورت خود به خود چه توسط پزشک)، حداقل در نیمی از موارد فیستول مقعدی ایجاد می شود. گاهی اوقات باز شدن فیستول در سطح پوست دائماً باعث ترشح چرک یا مایع خونی می شود. ممکن است، دهانه فیستول به طور موقت بسته شود و باعث شود آبسه مقعدی قدیمی دوباره به صورت یک مجموعه دردناک چرک ظاهر شود.

هموروئید یا بواسیر


بواسیر معمولاً باعث درد نمی شود. با این وجود، گاهی اوقات رگ های خونی در هموروئید کوچک در لبه دهانه مقعد می توانند لخته شوند ("ترومبوزه"). بواسیر ممکن است با یک دوره یبوست یا اسهال ایجاد شود. هنگامی که ترومبوز رخ می دهد، هموروئید خارجی متورم، سفت و دردناک می شود و گاهی اوقات با ترشحات خونی همراه است.

علائم و نشانه های بیماری های مقعدی
اگرچه هر چهار اختلال مقعدی باعث ایجاد نوعی ناراحتی یا درد مقعدی می شود، علائم دیگر بسته به مشکل خاص مقعدی متفاوت است.

برای شقاق مقعدی، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد در ناحیه مقعد: که اغلب به صورت تیز و سوزن سوزن توصیف می شود و معمولاً هنگام دفع شدیدتر می شود.
خونریزی خفیف مقعدی: معمولاً مقداری خون قرمز روشن حین اجابت مزاج یا روی دستمال توالت دیده می شود.
علائم آبسه مقعدی عبارتند از:

یک توده سفت و حساس یا متورم در ناحیه مقعد و اطراف آن که ممکن است بزرگ شود.
گاهی اوقات تب، لرز و احساس بیماری به طور کلی.
علائم و نشانه‌های فیستول مقعدی، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد خفیف در اطراف مقعد: در ناحیه‌ای متمرکز است که آبسه مقعدی قدیمی یا خود به خود تخلیه شده است یا توسط پزشک با جراحی باز شده است.
تخلیه مداوم خون، چرک یا مخاط بدبو از ناحیه مقعد.
علائم آبسه مقعدی، که ممکن است در صورت مسدود شدن دهانه خارجی فیستول و فعال شدن مجدد آبسه قدیمی ایجاد شود.
علائم و نشانه‌های هموروئید خارجی ترومبوزه، عبارتند از:

تورم و بیرون زدگی سفت و دردناک در دهانه مقعد
گاهاً ترشحات خونی، اگر سطح هموروئید شکسته شود.
علائم مرتبط با بیماری های مقعدی بسته به نوع خاصی از اختلال که تجربه می کنید متفاوت است. برخی از علائم شایع اختلالات آنورکتال عبارتند از:

یک ترک قابل مشاهده در پوست مقعد
خونریزی بعد از اجابت مزاج، همراه درد یا بدون درد
اسهال و یبوست
گاز و نفخ
خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
توده و بیرون زدگی یا تورم در داخل و اطراف ناحیه مقعد
درد در حین یا بعد از اجابت مزاج
درد یا ناراحتی در ناحیه مقعد
خونریزی یا ترشح از مقعد
برخی از اختلالات مقعدی ناشی از عوامل محیطی مانند رژیم غذایی و سبک زندگی است. به عنوان مثال، نشستن طولانی مدت می تواند یک عامل خطر برای ابتلا به هموروئید باشد. سایر اختلالات آنورکتال می تواند همراه با یک بیماری زمینه ای اولیه مانند بیماری التهابی روده رخ دهد. در برخی موارد، برخی داروها و درمان ها می توانند خطر ابتلا به بیماری های آنورکتال را افزایش دهند.

بیماری های مقعد چگونه تشخیص داده می شود؟
هنگامی که علائم خود را توصیف کردید، پزشک سوالاتی در مورد سابقه پزشکی و شیوه زندگی شما می پرسد که به تشخیص بیماری مقعدی کمک می کند. بسته به علائم شما، پزشک ممکن است در مورد موارد زیر از شما سوال بپرسد:

عادات روده به ویژه سابقه هرگونه یبوست
سابقه پزشکی، سابقه خونریزی مقعدی، بیماری التهابی روده، بیماری های مقاربتی یا پرتو درمانی برای سرطان
مصرف داروهای بدون نسخه که ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد
داشتن رابطه جنسی مقعدی یا سابقه ضربه به مقعد
در مرحله بعد، پزشک یک معاینه فیزیکی از شکم، و سپس یک معاینه خارجی از ناحیه مقعد و یک معاینه دیجیتالی (انگشتی) رکتوم انجام می دهد.
معمولاً پزشک آندوسکوپی (قرار دادن یک ابزار لوله مانند در مقعد برای مشاهده داخل کانال مقعد) و سیگموئیدوسکوپی (تلسکوپ برای بررسی رکتوم و پایین کولون) را نیز انجام می دهد.
فرآیند تشخیص در کلینیک بیماری های مقعدی شامل تعدادی آزمایش غربالگری مختلف است:

معاینه فیزیکی و سابقه پزشکی بیمار
معاینه رکتال دیجیتال
کولونوسکوپی
آزمایشات تصویربرداری، مانند سونوگرافی یا MRI
پیشگیری از بیماری های مقعدی
با جلوگیری از یبوست از شقاق و بواسیر جلوگیری میکنید.
با افزودن تدریجی فیبر بیشتر به رژیم غذایی خود و با نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز مدفوع خود را نرم کنید.
از پودرهای مکمل فیبر استفاده کنید..
تمیز کردن ملایم ناحیه مقعد
تعویض مداوم لباس زیر و خشک نگه داشتن مقعد
استفاده از کاندوم هنگام انجام رابطه مقعدی
هرگز جسم خارجی را وارد مقعد نکنید.
درمان بیماری های مقعدی
پزشک باید نوع اختلال مقعدی را تشخیص دهد. پس از تشخیص، بسته به نوع اختلال، درمان ممکن است شامل جراحی باشد یا نباشد. اگر جراحی لازم باشد، پزشک از بیهوشی مناسب برای جلوگیری از احساس درد در این ناحیه استفاده می کند.

درمان شقاق مقعدی
برای درمان شقاق حاد، پزشک ابتدا توصیه میکنند از یبوست پیشگیری نمایید.
ممکن است یک پماد دارویی موضعی را روی شقاق بمالید و چندین بار در روز ناحیه مقعد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب گرم خیس کنید ("حمام سیتز").
برای درمان شقاق مزمن، جراحی می تواند مشکل را در بیش از ۹۰ درصد موارد از بین ببرد.

درمان آبسه مقعدی
برای تخلیه چرک، آبسه مقعدی باید توسط پزشک باز شود. این روش برش و درناژ نامیده می شود و می تواند به عنوان یک روش سرپایی انجام شود، به خصوص اگر جوان هستید و آبسه نزدیک به دهانه مقعد است.
اکثر آبسه های مقعدی پس از تخلیه توسط پزشک بهبود می یابند. برخی از آنها به فیستول مقعدی تبدیل می شوند. اگر فیستول بهبود آبسه را پیچیده کند، فیستولوتومی هم فیستول و هم آبسه باقیمانده را در اکثر بیماران کاملاً از بین می برد.

درمان فیستول مقعدی
عمل جراحی فیستول برای باز کردن سقف مسیر فیستول ("فیستولوتومی")، موثرترین درمان است. پزشک مجرای عفونی را باز می کند و بقایای آبسه مقعدی قدیمی را می تراشد. زخم را باز می گذارند تا از پایین به بالا بهبود یابد. اگر فیستول با بیماری کرون همراه باشد، درمان به سمت بیماری کرون با داروهای ضد التهابی همراه با آنتی بیوتیک هدایت می شود.

درمان هموروئید خارجی ترومبوز شده
معمولاً هموروئید به آرامی خود به خود ناپدید می شود. این فرآیند را می توان با مصرف مکمل فیبر برای نرم کردن مدفوع و همچنین با ("حمام سیتز") تسریع کرد. اگر هموروئید به طور غیرعادی دردناک باشد، پزشک یک عمل جراحی جزئی تحت بی حسی موضعی برای برداشتن هموروئید لخته شده انجام می دهد.
منبع :
۵ بیماری شایع مقعدی در زنان و مردان [پیشگیری با رعایت چند نکته ساده]
 


ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 11 اردیبهشت 1399  ساعت :11:33 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

درمان یبوست بارداری در خانه

درمان یبوست در بارداری[با دارو+ شربت در خانه]

یبوست در بارداری یک بخش شایع و ناخوشایند بارداری است. اما مانند اسهال در بارداری با یکسری تغییرات ساده در سبک زندگی قابل درمان است و معمولاً علائم پس از زایمان برطرف می شود.


یبوست در بارداری چیست؟
داشتن یبوست به این معنی است که دفع و اجابت مزاج با زور زدن همراه است. یبوست زمانی اتفاق می‌افتد که غذایی که بدن شما دیگر به آن نیاز ندارد (پسماند) به جای اینکه به عنوان مدفوع خارج شود، در قسمت پایینی دستگاه گوارش (روده) باقی مانده و سفت می‌شود. اکثر افراد تجربه یبوست را دارند، اما یبوست در بارداری شایع تر است. تغییرات هورمونی در بدن زن باردار می تواند احتمال ابتلا به یبوست را افزایش دهد.

هنگامی که سطح هورمون در بدن برای حمایت از بارداری افزایش می یابد، یبوست در بارداری سه ماه اول شروع می شود.

یبوست در بارداری سه ماه اول
حدود ۱۶ تا ۳۹ درصد از افراد در دوره ای از بارداری دچار یبوست می شوند. به احتمال زیاد در سه ماهه سوم بارداری، زمانی که جنین سنگین ترین است و بیشترین فشار را به روده شما وارد می کند، دچار یبوست می شوید. یبوست ممکن است در هر سه ماه اول،دوم و سوم بارداری اتفاق بیفتد. گاهی اوقات، تا سه ماه پس از تولد نوزاد همچنان یبوست دارید.

علت یبوست در بارداری
علت یبوست در بارداری تغییرات هورمونی در بدن در دوران بارداری و تغییرات سبک زندگی و عادات روزانه می باشد. علل شایع یبوست در بارداری عبارتند از:

پروژسترون: بدن در دوران بارداری هورمون پروژسترون بیشتری تولید می کند. پروژسترون روده‌ها را شل و کند می‌کند، به طوری که برای خروج مدفوع از بدن به سختی کار می کنند. کندی دستگاه گوارش به بدن زمان بیشتری برای جذب مواد مغذی و آب از غذای خورده شده می دهد.
هر چه مدت زمان بیشتری غذا در روده شما باقی بماند، روده بزرگ (کولون) زمان بیشتری برای جذب رطوبت از آن دارد. در نتیجه وقتی می‌خواهید مدفوع کنید، مدفوع خشک و سفت شده و به سختی با زور زدن خارج می‌شود.

جنین: رشد جنین رحم را سنگین تر می کند. این وزن اضافی جنین می تواند فشار بیشتری بر روده وارد کند و خروج مواد زائد از بدن را دشوارتر کند.
آهن حاصل از ویتامین دوران بارداری: آهنی که از ویتامین دوران بارداری خود دریافت می کنید به بدن کمک می کند تا خون مورد نیاز برای گردش اکسیژن در سراسر بدن مادر و جنین را بسازد. آهن بیش از حد می تواند تجزیه غذا را برای باکتری های روده دشوارتر کند. همچنین ننوشیدن آب کافی برای نرم کردن مواد زائد گیر کرده در روده، یبوست را بدتر می کند.
سبک زندگی: تغییر رژیم غذایی، مصرف کم مایعات و بی تحرکی همگی در ایجاد یبوست بارداری نقش دارند. اکثر افرادی که باردار هستند فیبر کافی نمی خورند، آب کافی نمی نوشند یا تحرک کافی برای کمک به گوارش را ندارند.
علائم یبوست در حاملگی چیست؟
افراد با دفع مدفوع احساس رضایت می کنند. احساس یبوست دقیقا برعکس است. یبوست در بارداری با نشانه های زیر همراه است:

کمتر از ۳ بار در هفته دفع دارید.
برای دفع زور میزنید و شکم تان متورم و پر از گاز است.
شکل مدفوع برآمده و سفت است. قوام مدفوع خشک است و با درد دفع می شود.
یبوست منجر به هموروئید در بارداری و شقاق مقعدی می شود. هر دو بیماری در دوران بارداری شایع هستند.
آیا یبوست نشانه بارداری است؟
یبوست در بارداری شایع است، اما یبوست به این معنی نیست که باردار هستید. راه های بهتری برای تشخیص بارداری وجود دارد، مانند انجام تست بارداری و یا آزمایش خون.

درمان یبوست بارداری در خانه
از آنجا که علت یبوست در بارداری تغییرات هورمونی می باشد برای رفع یبوست در بارداری نمی توان جلوی ترشح هورمون های بارداری را گرفت اما ایجاد یک سری تغییرات می تواند در درمان یبوست در بارداری کمک کننده باشد:

هر روز ۲۵ تا ۳۰ گرم غذاهای غنی از فیبر بخورید: فیبر مدفوع را نرم می کند تا راحت تر دفع شود. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا، نخود و عدس سرشار از فیبر هستند.
نوشیدن روزانه هشت تا ۱۲ لیوان آب
۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزشی مثل ورزش کگل را را سه بار در هفته انجام دهید.
یک ویتامین دیگر مخصوص بارداری را امتحان کنید: آهن موجود در ویتامین بارداری ممکن است برای گوارش شما بیش از حد باشد.
درمان یبوست در بارداری با خاکشیر
برای درمان یبوست در بارداری می توانید از شربت خاکشیر استفاده کنید. مصرف خاکشیر در ماه نهم بارداری زایمان را تسهیل کرده و باعث باز شدن دهانه رحم می شود.

برای تهیه این شربت مقداری خاکشیر، تخم شربتی و عسل را ترکیب کرده و آب را به آن اضافه نمایید. خاکشیر برای هوش جنین و رفع زردی نوزاد نیز مفید است.

درمان یبوست در بارداری با روغن زیتون
آیا می توان روغن زیتون را برای رفع یبوست در بارداری مصرف کرد؟
مصرف روغن زیتون فرابکر برای گردش خون و کاهش کلسترول ایده آل است. مصرف روغن زیتون در دوران بارداری از مشکلات قلبی عروقی جلوگیری می کند و همچنین یبوست را کاهش می دهد. بهتر است روزانه یک قاشق غذاخوری قبل از غذا مصرف شود. (بیشتر از یک قاشق در روز نباید مصرف کرد)

دمنوش برای رفع یبوست در بارداری
می توانید چای قاصدک یا گل خطمی را که از برگ های گیاهان تهیه می شود بنوشید. برای رفع یبوست، برگ ها را در آب جوش قرار دهید و روزانه بنوشید.
سنا یک درمان سنتی برای یبوست است و در دوزهای کم و برای دوره های کوتاه در بارداری تحت نظر پزشک یا ماما بی خطر است.
دمنوش گل محمدی باعث بهبود گوارش و رفع یبوست در بارداری می شود. به طور کلی مایعات و آب برای یبوست بارداری بهترین گزینه است.
چای و دمنوش زنجبیل نیز هم برای کاهش حالت تهوع بارداری و هم گرفتگی شکم و یبوست بارداری مفید است.
درمان یبوست در بارداری با دارو
اگر یبوست بارداری با موارد بالا و تغییر سبک زندگی بهتر نشد، پزشک برای رفع یبوست در بارداری یک ملین یا مکمل فیبر تجویز میکند. برخی از ملین ها می توانند باعث کم آبی بدن و عدم تعادل الکترولیت ها شوند.در دوران بارداری، همیشه قبل از مصرف هر گونه دارو یا ملین با پزشک خود مشورت کنید. از داروهای خانگی برای یبوست مانند استفاده روغن کرچک یا روغن معدنی خودداری کنید.

خط اول درمان یبوست در بارداری شامل افزایش مصرف فیبر و آب در رژیم غذایی و مقدار متوسط ورزش روزانه است. اگر اینها بی اثر باشند، ملین ها خط دوم درمان هستند.
درمان یبوست در بارداری با شیاف

شیاف گلیسیرین روده را روان و تحریک می کند. معمولاً برای درمان یبوست خیلی شدید در بارداری استفاده می شود. درمان یبوست در بارداری با شیاف گلیسیرین بدون هیچ مشکلی می باشد. این شیاف باعث جذب بیشتر آب به مدفوع شده و مدفوع را نرم تر می کند.

اسم قرص یبوست در بارداری
قرص های ملین برای درمان یبوست در دوران بارداری توصیه نمی شوند زیرا ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کرده و باعث کم آبی بدن شوند.
خطرات یبوست در بارداری

ایا یبوست در بارداری خطر دارد؟ یبوست ممکن است برای شما ناخوشایند باشد، اما به کودک شما آسیبی نمی رساند.

یبوست در بارداری می تواند عوارضی مانند:

شقاق مقعدی
هموروئید بارداری
نهفتگی مدفوع
افتادگی راست‌روده داشته باشد.
ایا زور زدن در دستشویی برای جنین ضرر دارد؟ زور زدن در دستشویی به جنین آسیبی نمی رساند، اما ممکن است منجر به هموروئید و شقاق در مادر شود.

ایا زور زدن باعث پارگی کیسه اب میشود؟ خیر. یبوست و زور زدن در بارداری باعث پارگی کیسه آب نخواهد شد.
منبع:
درمان یبوست در بارداری[با دارو+ شربت در خانه] • پرتو کلینیک


ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 11 اردیبهشت 1399  ساعت :11:33 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

عکس شقاق بعد از عمل


شقاق مقعدی یک پارگی در اطراف مقعد و قسمت انتهایی روده است و ممکن است حرکات روده را بسیار دردناک کند و حتی منجر به درد چندین ساعته بعد از دفع شود. در ادامه ی مطلب با نگاه کردن به عکس بیماری شقاق مقعدی میتوان پی برد که آیا به این بیماری مبتلا هستید یا خیر.

شقاق مقعدی معمولا یک مشکل کوتاه مدت (یا مزمن) همراه با علائمی کمتر از ۶ هفته است و اگر علائم بیشتر از ۶ هفته به درازا کشید مزمن میشود. درمان نوع مزمن سخت تر است و جراحی شقاق پیشنهاد میشود و شاید نشان دهنده ی علائم دیگری از یک بیماری مانند:

بیماری کرون
کولیت اولسراتیو
برای درمان شقاق لیزر مناسب ترین راه است. لیزر شقاق به صورت سرپایی و بدون درد و خونریزی در یک جلسه نیم ساعته انجام می شود.
در برخی موارد خونریزی شقاق شدیدتر میشود و شکاف بزرگتر میشود که در این حالت بیماری مزمن محسوب میشود و برای درمان شقاق مقعدی باید با پزشک مشورت کرد. عکس انواع شقاق مقعدی در زیر نشان داده شده است:

عکس شقاق بعد از عمل

تا ۱ هفته بعد از عمل از انجام فعالیت های شدید خودداری کنید. سه بار در روز و بعد از هر بار اجابت مزاج در چند روز اول حمام سیتز (به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب گرم بنشینید). اگر در دوران نقاهت دچار خونریزی، ترشح یا خارش شدید نگران نباشید. طبیعی است.

عکس شقاق و بواسیر
شقاق مقعدی پارگی یا ترک در مقعد شما است. گاهی اوقات شقاق با هموروئید اشتباه گرفته می شود. بواسیر رگهای خونی ملتهب در داخل یا خارج از مقعد هستند. هم شقاق و هم بواسیر اغلب از دفع مدفوع سفت به وجود می آیند.

ممکن است فرد همزمان به شقاق و بواسیر با هم دچار شده باشد و تشخیص آن سخت باشد. گرچه برخی از علائم و نشانه های این دو بیماری مشابه هم هستند اما علت و نحوه درمان شقاق و بواسیر با هم متفاوت است. عکس شقاق و بواسیر را در ادامه مشاهده می کنید:

منبع:
عکس شقاق مقعدی[فیشر بیرون زده+مزمن+بعد از عمل] • پرتو کلینیک
 


ادامه مطلب

نوشته شده در : پنج شنبه 11 اردیبهشت 1399  ساعت :11:33 AM   |   توسط :ahmadi نظرات (0)

تعداد صفحات : 2   12

درباره ما

کلینیک تخصصی پرتو درمانی. درمان بواسیر، شقاق، کیست مویی و فیستول بدون درد و خونریزی، در مجموعه ی ما با پیشرفته ترین دستگاه ها انجام میشود.

بایگانی

آمار بازدیدها

  • کل بازديد : 21150
  • تعداد کل مطالب : 112
  • تعداد کل نظرات : 0
  • تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 9 بهمن 1396 

تماس با ما

پست الکترونيکي :
وب سایت :

خبرنامه