دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

یادواره شهدای عرصه سلامت استان گلستان در گرگان برگزار می شود


یادواره شهدای عرصه سلامت و بزرگداشت بسیج جامعه پزشکی صبح فردا (دوشنبه) در دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار خواهد شد.
یادواره شهدای عرصه سلامت استان گلستان در گرگان برگزار می شود

به گزارش دفاع پرس از استان گلستان، به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا و امام شهیدان و در راستای برگزاری اجلاسیه شهدای استان در سال آینده، یادواره شهدای عرصه سلامت و بزرگداشت بسیج جامعه پزشکی استان گلستان، صبح فردا دوشنبه سوم اسفندماه از ساعت 9:30 الی 12، در سالن اجتماعات سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار می شود.

 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 2 اسفند 1394  ] [ 1:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عکس/ هدیه امام به گردان جانبازان


هدیه امام امت به برادران گردان رزمی جانبازان که 19 بهمن سال 61 به دست شهید تبریزی رسیده است.
عکس/ هدیه امام به گردان جانبازان

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سیف‌الله تبریزی در سال ۱۳۴۱ در روستای کوهی‌خیل جویبار به دنیا آمد و دوران ابتدایی و راهنمایی را در این شهرستان گذراند. پس از آن مشغول تحصیل در رشته هنر شد. وی در ۱۹ اسفند ۶۴ در منطقه فاو به شهادت رسید.

آنچه در تصویر می بینید، اسکناس 1000 ریالی هدیه امام امت به برادران گردان رزمی جانبازان است که 19 بهمن سال 61 به دست شهید تبریزی رسیده است.

 

 

منبع:مشرق

 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 2 اسفند 1394  ] [ 1:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

انتشار اسناد محرمانه و طبقه‌بندی شده در جلد 27 کتاب روزشمار جنگ


جلد بیست و هفتم کتاب روزشمار جنگ ایران و عراق با عنوان "آماده‌سازی عملیات والفجر 4؛ تجهیز عراق به جنگنده‌های سوپراتاندارد؛ تهدید ایران به بستن تنگه هرمز" توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسید.
انتشار اسناد محرمانه و طبقه‌بندی شده در جلد 27 کتاب روزشمار جنگ

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، این کتاب مهم‌ترین رویدادهای 53 روز از دوران جنگ تحمیلی شامل روزهای یکم شهریور تا بیست‌ودوم مهر 1362 را در برمی‌گیرد. این کتاب در 852 گزارش و هزار و 233 صفحه، اصلی‌ترین وقایع بازه زمانی مذکور را در حوزه‌های گوناگون جنگ ازجمله نظامی، سیاسی، اقتصادی و... بررسی می‌کند.

مهم‌ترین حوادث و مسائل نظامی، سیاسی و اقتصادی که در کتاب بیست‌وهفتم روزشمار به آن پرداخته شده است عبارت‌اند از :طراحی عملیات‌ها ،گلوله‌باران شهرها و حملات هوایی ارتش عراق به مناطق مسکونی ایران، حملات عراق به کشتی‌های تجاری ایران در خلیج‌فارس ،عملکرد گروه‌های مسلح ضدانقلاب و اقدامات نیروهای خودی، آغاز مراحل اجرایی طرح لبیک یا خمینی، تحویل هواپیماهای سوپراتاندارد به عراق، تهدیدات ایران و احتمال گسترش دامنه جنگ ،درخواست‌های پایان جنگ و مواضع جمهوری اسلامی، اقدامات دادگاه بین‌الملل اسلامی، دیپلماسی ایران، تحرکات دیپلماتیک عراق، بهبود نسبی وضعیت اقتصادی ایران، وخامت اوضاع اقتصادی عراق، مهار نشت نفت از چاه شماره 3 حوزه نفتی نوروز، مهم‌ترین رویدادهای داخلی ایران، مواضع شورای همکاری خلیج‌فارس و برگزاری مانور نظامی مشترک و درگیری‌های داخلی لبنان.

شایان ذکر است بر اساس جدول وضعیت انتشار روزشمارهای مرکز، با احتساب کتاب حاضر تاکنون بیست‌وچهار جلد از این مجموعه بزرگ منتشر شده و چند جلد دیگر نیز در دست انتشار یا درحال تحقیق و تدوین است. در این روزشمار، همانند همه روزشمارهای جنگ ایران و عراق، حوادث مهم هر روز به‌ترتیب ارتباط با جنگ دسته‌بندی شده است و نقل می‌شود. ابتدا حوادث و رخدادهای نظامی، سپس حوادث مهم بین‌المللی و منطقه‌ای مؤثر در جنگ، اتفاقات امنیتی داخلی، و وقایع سیاسی و اقتصادی مهم کشور از مواردی است که تنظیم‌کنندگان روزشمارها مورد توجه قرار داده‌اند.

در تدوین این روزشمارها علاوه بر منابع آشکار نظیر روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها، از منابع طبقه‌بندی‌شده و محرمانه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نیز بهره گرفته شده است.

روزشمارهای جنگ ایران و عراق، یکی از ناب‌ترین و بی‌نظیرترین منابع تحقیق تاریخی درباره جنگ ایران به شمار می‌روند و علاوه بر فهرست‌های متنوع اعلام و اماکن و اصطلاحات، دارای گزارش خلاصه هر روز نیز می‌باشند. این خلاصه گزارش‌ها در قسمت روزشمار سایت دفاع مقدس (مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس) قابل مطالعه و جستجو است. همچنین متن کامل روزشمارها در هر روز به‌صورت فایل پی‌دی‌اف از همان طریق قابل دست‌یابی و دانلود است.

انتهای پیام/

 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 2 اسفند 1394  ] [ 12:59 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

انگشتر طلای دست چپش که از خاک بیرون زد، همه بچه‌ها گیج شدند


انگشتر طلای دست چپش که از خاک بیرون زد، همه بچه‌ها گیج شدند. «من که میگم طرف عراقیه. ولش کنیم...»
انگشتر طلای دست چپش که از خاک بیرون زد، همه بچه‌ها گیج شدند

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، کتاب «خردل که خر است» نوشته مهدی نور‌محمدزاده حاوی داستانهایی از جنگ و صلح است که در قالب کتابی کوچک اما خواندنی منتشر شده است. یکی از داستان های آن را در زیر می‌خوانیم.

طلا

انگشتر طلای دست چپش که از خاک بیرون زد، همه بچه‌ها گیج شدند.

ـ من که میگم طرف عراقیه. ولش کنیم!

ـ از کجا معلوم شاید تازه اومده بوده جبهه و هنوز این چیزها براش جا نیفتاده بوده!

وقتی حاج رضا منظره را دید، یک دل سیر گریه کرد و گفت:

ـ اون شب اون قدر شهید و مجروح این جاافتاده بود که قرار شد از خواهران امدادگر هم چند نفرشون بیان کمک...

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:50 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (1 اسفند 94)


1 اسفند 1394 خورشیدی برابر با 11 جمادی الاول 1437 هجری و 20 فوریه 2016 میلادی
روزشمار دفاع مقدس (1 اسفند 94)

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی (1 اسفند 1394 )

• انتخاب اولین گروه از فقهای شورای نگهبان توسط حضرت امام خمینی (ره) (۱۳۵۸ش)

• عملیات کوچک امام علی (ع)، در تنگه چزابه، به طور مشترک (۱۳۶۰ش)

• شهادت حجت‏ الاسلام شیخ «فضل‏ اللَّه محلاتی» در حمله جنگنده عراقی به هواپیمای حامل ایشان (۱۳۶۴ ش)

• روز روحانیت و دفاع مقدس

• وفات شهادت گونه سرهنگ پاسدار حاج حسین همایونفر معاون مالی لشکر ۲۷ محمدرسول الله (ص) در حادثه آتش سوزی مسجد ارگ تهران (۱۳۸۳ه. ش)

• شهادت شهید اسماعیل قنواتی (۱۳۶۲ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری (11 جمادی الاول 1437 )

• درگذشت آیت ‏اللَّه «شیخ هاشم قزوینی» مدرس برجسته‏ ی حوزه‏ ی علمیه‏ ی مشهد (۱۳۸۱ق)

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی (20 فوریه 2016 )

• افتتاح کمیسیون حقوق بشر وابسته به سازمان ملل در «ژنو» (۱۹۶۷م)

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سرو غذا روی موزاییک !


ما را با دست ها بسته و چشم های بسته به اردوگاه رمادیه بردند. وقتی پیاده شدیم، چشم هایمان را باز کردند. ساختمانی با سه تا بلوک رو به روی ما بود. گفتند بروید تو.
سرو غذا روی موزاییک !

به گزارش فضای مجازی دفاع پرس، خاطرات اسارت در کنار همه سختی ها و عذاب‌هایش برای آزادگان ما شیرینی خودش را هم دارد. لحظاتی که دور از خانواده و در سرزمینی غریب سپری شد اما شاهنامه ای بود که آخرش خوش درآمد. آنچه می خوانید بخشی از خاطرات آزاده رضا کاکا است:

ما را با دست ها بسته و چشم های بسته به اردوگاه رمادیه بردند. وقتی پیاده شدیم، چشم هایمان را باز کردند. ساختمانی با سه تا بلوک رو به روی ما بود. گفتند بروید تو. همین طور که می رفتیم، نفر به نفر می شمردند و تحویل می گرفتند. ما را بردند به یکی از بلوک ها و به اتاقی که بعداً اتاق ۱۸ نامگذاری شد و ما وارد که شدیم، انگار سال ها در آنجا باز نشده بود. ما داخل اتاق شدیم و درها را بستند.

حدود ساعت ده صبح که شد، گفتند بیایید بروید دستشویی؛ بیست تا بیست و پنج متر نمی شد و در این فاصله سی تا سرباز ایستاده بودند که در دست هر کدام یک شلنگ یا کابل بود. گفتند پنج دقیقه وقت دارید که بروید و برگردید. از در اتاق که آمدیم بیرون، آن ها با کابل شروع کردند به زدن تا موقعی که به در دستشویی و شروع کردند به زدن و گفتند بروید بیرون و دوباره تا دم در اتاق، بچه ها کتک خوردند.

شب که شد، غذا آوردند: دو تا سطل که در یکی پنج تا مرغ آب پز بود و در دیگری برنج. گفتند سطل ها را خالی کنید، ظرف دیگری نداریم، باید با بقیه هم غذا بدهیم. ما هم که جایی و ظرفی نداشتیم، زمین را با دست تمیز کردیم و برنج و مرغ ها را روی زمین ریختیم. چون بچه ها گرسنه بودند و نمی شد هر چهل نفر در آنجا تجمع کنند، لذا غذا را در چهار، پنج جا روی زمین تقسیم کردیم و بچه ها به هر شکلی بود غذا خوردند، هر چند که من اصلاً رغبت نکردم با آن وضع غذا بخورم. خلاصه سه، چهار روز وضع غذا خوردن و دستشویی رفتن ما به همین منوال بود.

 

حدود دو ماه از اقامت ما در اردوگاه رمادی می گذشت، یک شب یک نفر به نام فواد، که پناهنده ی عراق شده بود، به اتاق ما آمد. او گزارشگر بخش فارسی رادیو بغداد بود و به همراه یک گروه گزارشگر به اردوگاه آمده بود تا علیه رژیم ایران گزارشی تهیه کند. آنها آمدند به اتاق ما. قبل از اینکه به اتاق ما بیایند، متأسفانه چند تایی از بچه های عرب زبان در اتاق های دیگر به خواسته ی آنان تن داده و حدود نیم ساعت به زبان عربی علیه رژیم ایران شعار داده بودند و آن ها توقع داشتند ما هم همان طور عمل کنیم.

وقتی وارد شدند، به ما گفتند که شما باید علیه رژیم ایران شعار بدهید و فواد گفت که من خودم ایرانی هستم و با مطالعات زیاد پی به ماهیت پلید رژیم ایران برده ام و در حال حاضر هم علیه آنها به فعالیت مشغولم. حالا خواهش می کنم همه بلند شوید و شعار دهید.

نماینده ی ما استوار یکم عبود، که او را از میان ارشدترین افراد انتخاب کرده بودیم و عرب زبان هم بود، بلند شد و در جواب گفت: اولاً ما شعار نمی دهیم و اگر هم بدهیم، در تأیید رژیم و خصوصاً رهبر عزیزمان خواهد بود. ثانیاً اگر می خواهید با ما مصاحبه کنید، باید وسایل مصاحبه را در اختیار خودمان بگذارید تا هر طور که خواستیم مصاحبه کنیم. اگر به نظر شما قابل پخش بود، آن را پخش کنید و گرنه که ما طور دیگری مصاحبه نمی کنیم. فواد ابتدا مخالفت کرد ولی بعداً راضی شد که وسایل خبرنگاری را در اختیار خود ما بگذارد. بالاخره او گفت ما می رویم اتاق بغلی و شما خودتان را آماده کنید.

اتاق بغلی ما هم متأسفانه عده ای شعار دادند و به نفع عراقی ها مطالبی گفتند. بعد آمدند وسایل شان را آوردند اتاق ما و دستگاه را روشن کردند و فواد میکروفون را داد به نفر اول و گفت خودتان را معرفی کنید، در چه تاریخی اسیر شدید و غیره و دور تا دور همه مصاحبه کردند. یکی از بچه ها گفت بیایید در مقابل شعارهایی که اتاق های بغلی دادند ما هم یک سری شعار بدهیم. ما درست برعکس شعارهای آن ها شعار دادیم که وقتی صدایمان خیلی بالا رفت، آمدند دستگاه را خاموش کردند و وسایل شان را بردند. گفتیم ما در این وضعیت با صد و پنج نفر آدم توی این اتاق چطوری زندگی کنیم؟ گفتند یواش یواش درست می شود.

حدود یک هفته بعد، عده ای از بچه های ما را بردند اردوگاه موصل که تازه تشکیل شده بود. چند روز بعد صلیب سرخ آمد و یک کاغذ نامه به ما داد و گفت فقط اسمتان را بنویسید و اینکه حال مان خوب است و همین. اگر چیزی دیگری باشد، نامه ی شما نخواهد رفت.

جو اردوگاه از ابتدا یک جو نیمه مذهبی بود، منهای آن عده ای که وصف شان رفت. بقیه بچه ها با هم متحد بودند و کم کم این جو به سمت تمام مذهبی شدن متمایل شد.

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برنامه ویژه راهیان نور برای پاسداشت شهدای مدافع حرم


دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور گفت: برنامه ویژه‌ای در حوزه مدافعان حرم در سفرهای راهیان نور برگزار خواهد شد تا مردم با سیره این شهدایی که مظلومانه در دفاع از حریم اهل بیت(ع) به شهادت رسیده‌اند، آشنایی بیشتری پیدا کنند.
برنامه ویژه راهیان نور برای پاسداشت شهدای مدافع حرم

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سردار سرتیپ دوم نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور با اشاره به توجه هرچه بیشتر به موضوع شهدای مدافع حرم ، گفت: برنامه ویژه‌ای در حوزه مدافعان حرم در سفرهای راهیان نور برگزار خواهد شد تا مردم با سیره این شهدایی که مظلومانه در دفاع از حریم اهل بیت(ع) به شهادت رسیده‌اند، آشنایی بیشتری پیدا کنند.

وی افزود: این شهدا مظلوم هستند زیرا ما در راه دفاع از حرم اهل بیت(ع) در سوریه به نسبت هشت سال دفاع مقدس تعداد خیلی کمتری شهید تقدیم کرده‌ایم ولی خوشبختانه با روحیه خوب و مقاومی که از خانواده این شهدا، همسران و فرزندان آنان می‌بینیم، لازم است جدیت بیشتری برای شناساندن این شهدا در فعالیت‌های مختلف داشته باشیم.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور در ادامه تصریح کرد: به خاطر اهمیت این مسئله قطعا در اردوهای راهیان نور جنوب کشور برنامه‌های ویژه فرهنگی در رابطه با شهدای مدافع حرم در نظر گرفته خواهد شد.

منبع:تسنیم

 

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سالروز شهادت نخستین سخنگوی انقلاب اسلامی


اول اسفند یادآور یکی از روزهای عاشقانه و حماسی در تقویم دفاع مقدس است که نام شهید «شیخ فضل‌الله محلاتی» در آن روز در دیوان جاودان شهیدان سرافرازی که در عشق به امام و شهادت سر از پای نمی‌شناختند، ثبت شد.
سالروز شهادت نخستین سخنگوی انقلاب اسلامی

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس،  شهید شیخ فضل‌الله محلاتی در فاصله سال‌های 1326 تا 1357 پس از آشنایی با شهید نواب صفوی، به گروه فداییان اسلام پیوست و به علت این همکاری، بارها تحت تعقیب قرار گرفت.

وی در سال 1340 به تهران عزیمت کرد و ضمن اشتغال به کارهای علمی، فرهنگی و تبلیغی، همواره در صحنه های مختلف به مبارزه با دستگاه طاغوتی پهلوی و همچنین ساماندهی و حضور در تظاهرات مردمی بر علیه شاه می‌پرداخت و نهایتا در جریان ورود حضرت امام(ره) به میهن اسلامی، از اعضای کمیته مرکزی استقبال بود.

در آستانه 22 بهمن 1357، این "صدای انقلاب" بود که از حنجره شهید محلاتی به عنوان نخستین سخنگوی انقلاب، پیروزی نهضت و استقرار نظام الهی را در کشور از راه رادیو به ملت مسلمانان نوید داد. این شهید به علت سابقه درخشانش، مورد اطمینان حضرت امام خمینی(ره) بود و مسئولیت‌های اجرایی مختلفی مانند معاونت کمیته مرکزی انقلاب و نمایندگی ایشان در مراسم باشکوه حج ابراهیمی در سال 1358 را بر عهده داشت.

نمایندگی مردم محلات در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی و مسئولیت نظارت، کنترل و هدایت سپاه پاسداران از بدو تشکیل آن از مسئولیت های دیگر شهید محلاتی بود اما آنچه این شهید بزرگوار را در کار بزرگ ارشاد و هدایت سپاه توفیق بخشید، علاوه بر جایگاه قانونی نمایندگی امام در سپاه ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری و محبت درونی، دلسوزانه و خالصانه وی به پاسداران بود که اعضای سپاه به او از دید مُرشد و پیر راه می‌نگریستند و این سوز درونی به او تحرک و تلاشی فراوان می‌بخشید که متجاوز از هزار برنامه آموزشی توجیهی، تربیتی و اخلاقی به شکل‌های مختلف سخنرانی و دستورالعمل از ایشان به یادگار مانده است.

شهید محلاتی، سپاه پاسداران را پرتوان و شکیبا می‌خواست و پشتوانه این آرزو، تلاش بی امانش بود. او در یکی از مصاحبه‌های خود در مورد سپاه می‌گوید: «ان شاءالله سپاهی بسازیم که دشمن هوس نکند علیه انقلاب اسلامی توطئه کند».

وی در مورد نقش دین و روحانیت در سپاه می گوید:«سپاه و روحانیت دو ارگان هستند که باید با هم حرکت کنند که در رأس آنها، امام یعنی مقام روحانی است که سپاه تابع اوست. روحانیت و سپاه باید باهم اختلاط داشته باشند. سپاه باید فکر، عقیده و مذهب را از روحانیون بگیرد و از وجود آنها استفاده کند».

زهد و ساده زیستی همراه با معاد اندیشی شهید محلاتی سبب شد که در وصیتنامه خویش چنین بنویسد: «یک پنجم کل دارایی مرا به حضرت امام بدهید؛ زیرا خوف آن دارم که این مقدار که به دست آورده‌ام، در شأن زندگی طلبگی من نباشد و فردا در آستان عدل الهی باید پاسخگو باشم».

روحانی بزرگوار، شهید محلاتی در عرصه‌های متفاوت حضور داشت. علاوه بر حوزه و مجلس رزمندگان جبهه‌های نورانی نبرد نیز، او را بر دل و بردیده داشتند؛ چون حضورش در میان دلیران صحنه جهاد، یاد امام را تداعی می‌کرد.

آشنایی با رزمندگان، جانبازان و شهیدان، شعله عشق به شهادت را هر روز در نهاد او افروخته‌تر می‌ساخت و سرانجام دشمنان ایران اسلامی که توان رویارویی با رزمندگان دلیر اسلام را در جبهه نبرد نداشتند، در اول اسفند سال 1364 برای جبران شکست در عملیات والفجر8، در نزدیکی اهواز با دو فروند جنگنده به هواپیمای مسافربری «آسمان» که جمعی از دلباختگان مکتب عشق را به مقصد می رساند، حمله کردند و دست پلید خود را به خون این عزیزان آغشتند.

پیکر پاک شهید محلاتی، روز سوم اسفند سال 64 پس از تشییع باشکوه، در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

حضرت امام(ره) در بخشی از پیام خود به مناسبت شهادت شهید محلاتی فرمودند: "...امید آن است حجت‌الاسلام حاج شیخ فضل‌الله محلاتی، شهید عزیز را که من و شما او را می شناسیم که عمر خود را در راه انقلاب صرف کرد و باید گفت یکی از چهره‌های درخشان انقلاب بود و در این راه که راه خداوند است، تحمل سختی‌ها کرد و رنج‌ها کشید و با قامت استوار ایستادگی کرد، اجازه ورود در محضر شهدای صدر اسلام مرحمت فرماید."

منبع:ایسنا

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

چاپ 40 خاطره از سردار شهید سعید سیاح‌طاهری


کتابچه‌ای مشتمل بر 40 خاطره از سردار سعید سیاح طاهری، از فرماندهان جنگ‌ تحمیلی و مدافع حرم حضرت زینب (س) به چاپ رسید.
چاپ 40 خاطره از سردار شهید سعید سیاح‌طاهری

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، احمد یلالی، مدیر کانون تخصصی ایثار و شهادت شهرستان آبادان گفت: به‌ مناسبت شهادت سردار «سعید سیاح‌طاهری» یکی از شهدای مدافع حرم آبادان، این کانون کتابچه‌ای به نام «سعید شهید» تهیه و با همکاری خانواده شهید منتشر کرد.

وی افزود: این کتابچه مشتمل بر 40 خاطره و علاوه بر آن تصاویری از شهید است که در دو هزار نسخه منتشر شده است و کار مصاحبه، پیاده‌سازی و بازنویسی خاطرات توسط اعضای کانون تخصصی ایثار و شهادت آبادان انجام شده است.

«حاج سعید سیاح‌طاهری» پس از 29 سال انتظاردر سال 94، در همان تاریخ مجروحیتش (دی ماه 65)، به شهادت رسید.

منبع:ایسنا

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عکس / اولین جایی که بعد از استقرار لشکرها ساخته می شد


نمازخانه اولین جایی بود که بعد از استقرار لشکرها ساخته می شد.
عکس / اولین جایی که بعد از استقرار لشکرها ساخته می شد

 


ادامه مطلب

[ شنبه 1 اسفند 1394  ] [ 3:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ]