ایثارگران و آزادگان هم از تبار شهدا هستند/ هیچکس نباید انقلاب اسلامی را به نام خود ثبت کند
«سید رضا صالحی امیری» با بیان اینکه ایثارگران و آزادگان هم از تبار شهدا هستند، گفت: ما وقتی از مفهوم خانواده صحبت میکنیم، یعنی همه ایثارگران، آزادگان، جانبازان و شهدا را باهم میبینیم، چون همگی یک خانواده هستند و یک هدف دارند و آن هم هدف مقدس الهی است.
کد خبر: ۲۵۳۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۶ - 16August 2017
به گزارش خبرنگار دفاع پرس، «سید رضا صالحی امیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم تقدیر از ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقدیر از ایثارگران ساعی و پرتلاش که امروز (چهارشنبه) در سالن اجتماعات سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ضمن تقدیر از شهدای مدافع حرم به ویژه شهید «محسن حججی» و همچنین رزمندگان، ایثارگران و شهدای دفاع مقدس، اظهار داشت: از کربلا تا شام همواره حادثه خیز بوده، از این رو این چه سری است که در کربلا و شام سرها بریده میشود، حتما حکمت الهی در کار است که ما از آن بیاطلاع هستیم.
وی افزود: اگر ما امروز حیات، کرامت، شرافت و عزت داریم، همگی به برکت این شهدا است.
صالحی امیری با بیان اینکه ایثارگران و آزادگان هم از تبار شهدا هستند، خاطرنشان کرد: ما وقتی از مفهوم خانواده صحبت میکنیم، یعنی همه ایثارگران، آزادگان، جانبازان و شهدا را باهم میبینیم، چون همگی یک خانواده هستند و یک هدف دارند و آن هم هدف مقدس الهی است.
وی با اشاره به اینکه وجود ایثارگران و خانوادههای شهدا، برکتی برای تداوم بقای نظام اسلامی است، افزود: در چند روز اخیر که این صحنه شهدای مدافع حرم در کشور تکرار شد، تشابهات را وقتی در مقاتل میبینیم و با حوادث کربلا مقایسه میکنیم، به این باور میرسیم که عاشورا همیشه در تاریخ تکرار میشود و انسانها یا «حسینی» هستند و یا «یزیدی».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اگر درخت با آب آبیاری میشود و حیات دارد، درخت انقلاب اسلامی نیز با خون شهدا آبیاری میشود. هیچکس نباید نظام و مجموعه انقلاب اسلامی را به نام خود ثبت کند، این نظام و این انقلاب متعلق به شهدا و راه آنها است و همه ما جیرهخواران سفره شهدا هستیم.
وی در پایان، از مرحوم سید علی اکبر ابوترابی به عنوان اسطوره مقاومت، ایثار و فداکاری و الگویی برای انسانهای امروز و نسل های انده یاد کرد.
انتهای پیام/113
ادامه مطلب
[ چهارشنبه 25 مرداد 1396 ] [ 6:23 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
در ادامه دیدارهای جامعه قرآنی با خانواده شهدا، دیدار این هفته با خانواده شهید «هاشم لطفی» انجام شد. کد خبر: ۲۵۳۰۱۵ تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۴ - 16August 2017 به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، در دیدارهای جامعه قرآنی با خانواده شهدای قرآنی، فعالان این عرصه چهارشنبه، ۲۵ مرداد ماه به دیدار خانواده شهید «هاشم لطفی» رفتند. این مراسم به همت سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسولالله(ص) از سال ۹۲ آغاز شده و بر اساس آن جامعه قرآنی در هر هفته با خانواده شهدای قرآنی استان تهران دیدار میکنند. برنامه دیدار با خانواده شهید «هاشم لطفی» پانزدهمین دیدار در سال جاری است. این دیدارها چهارشنبه هر هفته طی هماهنگی قبلی با خانواده شهید با حضور قاریان، اساتید و مسئولان قرآنی برگزار میشود و طی آن ضمن احوالپرسی و بیان خاطرات شهید از خانواده شهدای قرآنی تجلیل به عمل میآید. گلستانی جانشین سازمان قرآن و عترت در ابتدای این مراسم اظهار داشت: سبک زندگی شهدا به خصوص شهدای قرآنی الگویی نسل امروز است. شهدای مدافع حرم امروز با اقتدا به شهدای دفاع مقدس عازم سوریه می شوند. وی ادامه داد: چهارشنبه های هر هفته توفیق دیدار با خانواده معزز شهدای قرآنی را داریم که دیدار با خانواده شهید لطفی، دویست و پنجاهمین دیدارمان است. هدف از این دیدار، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی سبک زندگی شهدای قرآنی است. برادر شهید لطفی در ادامه به بیان خاطرات از برادر شهیدش پرداخت و گفت: پدرم به شدت به لقمه حلال و قرائت قرآن مقید بودند. از این رو پیش از ورود فرزندان به مدرسه، آنها را با قرآن آشنا می کرد. وی افزود: هفت پسر و یک دختر هستیم که به لطف قرآن و پدرم، همه در مسیر انقلاب و اسلام قدم گذاشتند. محمدعلی لطفی برادر شهید به بردباری مادر در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دوران جنگ تحمیلی مادرم پرستاری مهربان بود. اکثر مواقع یکی از برادرها مجروح بوده و مادرم از آنها مراقبت می کرد. وی به مجروحیت هاشم اشاره و اذعان داشت: هاشم در سن ۱۶ سالگی خانواده را برای اعزام مجاب کرد. وی در شلمچه و عملیات کربلای ۵ مجروح شد. در آن مقطع وی محصل بود. پیام فرستاد که کتاب هایش را برایش ببریم. طی ۴۵ روز درس های عقب افتاده اش را خواند و با نمره خوب قبول شد. لطفی تصریح کرد: پس از بهبود نسبی هاشم اصرار داشت که به جبهه برگردد. یک شب از خواب بیدار شدم و مشاهده کردم که هاشم از شدت درد بیدار مانده است. گفتم درد داری؟ گفت: نه. چیزی نیست. این در حالی است که چند روز بعد اعزام داشت. وی در خصوص ویژگی بارز اخلاقی شهید، گفت: هاشم فعالیت های گسترده ای در مساجد و پایگاه ها داشت. در خصوص مسایل فرهنگی برای نوجوانان بسیار دغدغه داشت. برادر شهید در پایان عنوان کرد: برادرم در منطقه سردشت بر اثر اصابت موشک مجروح شد. مدتی را در بیمارستان تبریز در بخش سوانح بستری بود و نهایتا در هفتم ماه محرم به شهادت رسید. فاطمه شهسواری مادر شهید به فعالیت های قرآنی هاشم اشاره کرد و گفت: در دوران تحصیل در مسابقه قرآنی از سوی مدرسه یک کاپشن هدیه گرفت. وی افزود: هاشم در هنگام ساخت مسجد امیرالمومنین در شهرک صاحب الزمان بسیار خوشحال بود و برای ساخت هر چه سریع تر مسجد، به تغذیه کارگرها و خرید مصالح توجه و کمک می کرد. انتهای پیام/ ۱۳۱
[ چهارشنبه 25 مرداد 1396 ] [ 6:22 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مدیرکل بنیاد شهید استان زنجان با بیان اینکه آزادگان، آزادگی را با خود به میهن آوردند، گفت: آزادگان الگوی صبر و استقامت هستند کسانی که بودن در کنار شهدا را از نزدیک لمس کردهاند و راویان خوبی از دوران دفاع دلیرمردان ایران زمین محسوب میشوند. کد خبر: ۲۵۲۹۲۸ تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۱ - 16August 2017 علی کاظمی از برگزاری یادواره شهدا در زنجان و سایر شهرستانهای استان خبر داد و افزود: يادواره شهدای آزاده شب گذشته در مسجد حضرت وليعصر (عج) واقع در خیابان امام كوچه باشگاه برگزار شد. وی ادامه داد: مراسم زيارت عاشورا و گلباران مزار شهدای گمنام روز پنجشنبه 26 مرداد ماه سال جاری از ساعت 7:30 دقیقه صبح در حرم شهدای گمنام گاوازنگ با حضور ایثارگران برگزار میشود. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان با اشاره به برگزاری مراسم تجليل از آزادگان، گفت: این مراسم با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران 26 مرداد ماه در محل سپاه انصارالمهدی (عج) سالن ولايت ساعت 10 صبح برگزار می شود. کاظمی با بیان اینکه جشن سالروز ورود آزادگان ويژه خانواده آزادگان باحضور ایثارگران و رزمندگان سرافراز برگزار می شود، افزود: این مراسم در روز پنج شنبه ساعت 20:30 دقیقه در محل كارخانه كبريت اجرا میشود. وی با بیان اینکه نمازهای جمعه این هفته با سخنرانی و خاطره گويی آزادگان قبل از خطبههای نماز جمعه همراه خواهد بود، اظهار کرد: ديدار جمعی از آزادگان با ائمه محترم جمعه شهرستان ها از دیگر برنامهها محسوب میشود. مدیرکل بنیاد شهید استان با بیان اینکه آزادگان، آزادگی را با خود به میهن آوردند، عنوان کرد: آزادگان الگوی صبر و استقامت هستند کسانی که بودن در کنار شهدا را از نزدیک لمس کردهاند و راویان خوبی از دوران دفاع دلیرمردان ایران زمین محسوب میشوند. انتهای پیام/
[ چهارشنبه 25 مرداد 1396 ] [ 6:21 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در بیانیهای با گرامیداشت 26 مرداد سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن عزیز، آزادگان را صبورمردان عرصه عشق و دلدادگی دانست که با صبر و استقامت خود آبروی ملت را در برابر دشمن حفظ کردند. کد خبر: ۲۵۳۰۱۸ تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۶ - 16August 2017 در ابتدای این بیانیه آمده است: 26 مردادماه یکی از روزهای خاطرهانگیز برای ملت عزیز ایران اسلامی است، روزی که اولین گروه از آزادگان سرافراز ظفرمندانه قدم به خاک میهن گذاشتند تا بار دیگر حماسه باشکوه دفاع مقدس در اذهان ملت تداعی شود. 26 مردادماه سال 69 عید آزادگان عزیز و سرافرازی است که سالهای سال در بند رژیم بعثی عراق اسیر بوده و سربلند و آبرومند بازگشتند. آزادگان عزیزی که نه فقط دین و اعتقاد و دلبستگیشان را به اسلام حفظ کردند بلکه آبروی ملت را نیز در برابر دشمن حفظ کردند. این بیانیه با اشاره به اینکه آزادگان سرافراز افتخار سالهای پربرکت دوران جوانی خود را به همراه دارند، آمده است: این صبورمردان عرصه عشق و دلدادگی، یاد روزها و ساعات و لحظههای دشوار و پرمخاطره اسارت را برای ما زنده میکنند. بیشک شبها و روزهای طولانی و پر رنج غربت و جفا کشیدن از نااهلان و ایستادگی در مقابل خواست دشمن خدا در نزد خداوند محفوظ است. آزادگان عزیزی که به تعبیر مقام معظم رهبری ذخیره بزرگ الهی و یک ثروت عظیم انسانی هستند، توانستند از عزت و آرمانهای انقلاب و اسلام چه در جبهههای حق علیه باطل و چه در سالهای متمادی زندان و اسارتگاه رژیم بعثی عراق دفاع کنند. این روحیه رزمندگی ایثارگرانه و سرشار از ایمان و یاد خدا و آن مجاهدتهای خاموش فراموش نشدنی که در سختترین شرایط اسارت حفظ شده در تاریخ پرشکوه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جاودان خواهد ماند. اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران این روز بزرگ و به یادماندنی را که بیشک عید ملت ایران اسلامی است را به تمامی غیورمردان ایثارگر و آزادگان سرافراز تبریک گفته و یاد و خاطره شهدای آزاده را گرامی میدارد. انتهای پیام/
[ چهارشنبه 25 مرداد 1396 ] [ 6:21 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
جانشین موسسه فرهنگی پیام آزادگان گفت: آزادگان همه برای اهداف مقدس جمهوری اسلامی «محسن حججی» هستند. کد خبر: ۲۵۳۰۲۳ تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷ - 16August 2017 به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، بهمناسبت سالروز بازگشت آزادگان در 26 مردادماه و همچون سالهای گذشته کنگره ملی الماسهای درخشان همزمان در سراسر کشور عصر امروز چهارشنبه 25 مردادماه با حضور آیتالله محمدی گلپایگان رئیس دفتر مقام معظم رهبری، سید محمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و آزادگان کشور در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای مراسم فریبرز خوبنژاد جانشین موسسه فرهنگی پیام آزادگان، با اشاره به حضور چندین بارهی آزادگان محضر مقام معظم رهبری اظهار داشت: در برخی جلسات توجه چندانی به مقوله اسارت نمیشد از روزی که رهبر انقلاب در توصیف اسرا لفظ الماسهای درخشان را گفتند با فریاد بلند و افتخار از آزادگی و مقاومت خاموش آنها یاد میکنیم. جانشین موسسه فرهنگی پیام آزادگان با درخواست از رئیس دفتر مقام معظم رهبری، گفت: سلام همه آزادگان را به رهبر برسانید و بگویید آزادگان همه برای اهداف مقدس جمهوری اسلامی «محسن حججی» هستند. وی افزود: امروز میبینیم حماسه شهید شهسواری در مقابل دوربینهای دشمن نابکار تکرار میشود، او آن روز جلوی دوربین صدام مرگ بر صدام میگوید و امروز جلوی دوربین تکفیریها شهید حججی به گونهای دیگر ظاهر میشود. خوبنژاد با تاکید بر اینکه اسرای ایرانی اسیر نبودند و در جلوی دشمن خاکریز دیگری آفریدند، بیان داشت: مهدی طحانیان 16 ساله بود که اسیر شد و شعری که در برابر خبرنگار هند خواند شگفتی آفرین بود. در لحظه چنان خداوند عنایت کرده و صحبت میکند که هم شان شخصیت فردی خود را نگه میدارد هم حرمت ولایت و رهبری و انقلاب و نظام را نگه میدارد هم بزرگی ملت را نشان میدهد و هم پاسخ کوبندهای به خبرنگار میدهند. انتهای پیام / 141
[ چهارشنبه 25 مرداد 1396 ] [ 6:20 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
19 مرداد 1396 هجری شمسی برابر با 17 ذی القعده 1438 هجری قمری و 10 آگوست 2017 میلادی کد خبر: ۲۵۰۲۱۲ تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۱ - 10August 2017 رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (19 مرداد) • شهادت شهید عباس عرب سلمانی (1360 ه.ش) • برگزاری کنگره بزرگداشت یکصدمین سال رحلت «آخوند ملاحسینقلی همدانی» (1373 ه.ش)
[ پنج شنبه 19 مرداد 1396 ] [ 6:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
مراسم بزرگداشت شهید «سید حسن حسینی»، روز جمعه 20 مردادماه در قم برگزار میشود. کد خبر: ۲۵۱۸۱۶ تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۱ - 10August 2017 به گزارش دفاع پرس از قم، مراسم گرامیداشت شهید «سید حسن حسینی» جمعه 20 مردادماه ساعت 16 الی 188 در مسجد امام صادق (ع) واقع در قم، خیابان انقلاب، کوچه 14 برگزار میشود. این مراسم با حضور خانوادههای معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با سخنرانی حجتالاسلام «سید غلامرضا حسینی» و مدیحهسرایی ذاکرین اهل بیت (ع) برگزار خواهد شد. انتهای پیام/ 151
[ پنج شنبه 19 مرداد 1396 ] [ 6:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
شهید موحددانش در وصیتنامه خود آورده است: پدر و مادر عزیزم همانگونه که در شهادت برادرم صبر کردید و استقامت ورزیدید، اکنون نیز صبر پیشه کنید. در حدیث است که هرگاه پدر و مادری در مرگ 2 فرزندشان استقامت کنند خداوند کریم اجری عظیم (بهشت) نصیبشان میکند. شما خوب میدانید که شهید عزادار نمیخواهد؛ رهرو میخواهد. کد خبر: ۲۵۱۸۶۸ تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۱ - 10August 2017 به گزارش خبرنگار ساجد، شهید «علیرضا موحددانش» 27 شهریور 1334 در تهران چشم به جهان گشود. وی با آغاز غائله كردستان، به آنجا رفت و در چند عملیات پاكسازی علیه ضد انقلابیون شركت كرد و پس از آن به جبهه اعزام شد. این سرباز سرافراز خمینی (ره) سرانجام در 13 مرداد 1362 طی عملیات والفجر 2 در منطقه حاج عمران، در حالی كه فرماندهی تیپ 10 سید الشهدا (ع) را بر عهده داشت، به شهادت رسید. انتهای پیام/ 181
[ پنج شنبه 19 مرداد 1396 ] [ 6:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
تصوير اتوبوس شهادت را يادتان است؟ همان عكسی كه از شهدای «خانطومان» سوريه داخل يک اتوبوس انداخته شده بود. در آن تصوير علاوه بر سه نفری كه در كربلای «خانطومان» شهيد شدند، تصوير «ميثم عليجانی» نيز ديده میشد. کد خبر: ۲۵۱۹۷۵ تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۰ - 10August 2017 به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، تصوير اتوبوس شهادت را يادتان است؟ همان عكسی كه از شهدای «خانطومان» سوريه داخل يک اتوبوس انداخته شده بود. در آن تصوير علاوه بر سه نفری كه در كربلای «خانطومان» شهيد شدند، تصوير «ميثم عليجانی» نيز ديده میشد؛ يكی از نيروهای يگان ويژه صابرين از لشكر 25 كربلا كه موقتاً از قافله شهدای خانطومان جا ماند.
[ پنج شنبه 19 مرداد 1396 ] [ 6:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
تصاویر زیر مربوط به عملیات کربلای پنج است که برای آزادسازی مناطق تحت اشغال و دفع تجاوز دشمن طراحی و مورخ 1365/10/19 با رمز مبارک يازهرا (س) در منطقه شلمچه و شرق بصره انجام شد. کد خبر: ۲۵۱۸۲۲ تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰ - 10August 2017 تصاویر عملیات کربلای 5
پرستاری مادرانه از چهار فرزند مجروح
ادامه مطلب
آزادگان، آزادگی را به میهن آوردند
به گزارش دفاع پرس از زنجان، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی ایثارگران استان با اشاره به فرا رسیدن 26 مرداد سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی، اظهار داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان همچون سالهای گذشته برنامههای مختلفی را به مناسبت این روز ارزشمند در نظر گرفته است.
ادامه مطلب
آزادگان با استقامت خود آبروی ملت را در برابر دشمن حفظ کردند
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از مازندران، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به مناسبت 26 مردادماه سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی ایران بیانیهای صادر کرد.
ادامه مطلب
آزادگان امروز هم برای اهداف انقلاب «محسن حججی» هستند
ادامه مطلب
روزشمار دفاع مقدس (19 مرداد)
ادامه مطلب
برگزاری یادواره شهید «سید حسن حسینی» در قم
ادامه مطلب
وصیتنامه شهید علیرضا موحددانش/ شهید عزادار نمیخواهد؛ رهرو میخواهد
تصویر وصیتنامه شهید «علیرضا موحددانش»
«اشهد و ان لا اله الا الله اشهد و ان محمد رسول الله (ص) اشهد و ان علی ولی الله
سلام علیکم در زمانی قلم به نیت وصیت بر کاغذ میلغزانم که هیچگونه لیاقت شهادت را در خود نمیبینم وقتی به قلبم رجوع میکنم غیر از سیاهی و تباهی و معصیت چیزی نمییابم و به همین دلیل است که از پروردگار توانا عاجزانه میخواهم که تا مرا نیامرزیده است از دنیا نبرد.
پروردگارا با گناهی زیاد از تو که لطف و کرمت را نهایتی نیست، تقاضای عفو و بخشش دارم و الهی بندهای که تحمل از دست دادن یک دست را ندارد چگونه بر آتش دوزخت توان دارد، خدایا توبهام را بپذیر و از گناهانم درگذر که غیر از تو کسی را ندارم و غیر از تو امیدی ندارم.
مردم بدانید راهی را که در آن گام نهادهایم که همانا راه حسین (ع) است به اختیار انتخاب کرده و تا آخرین نفس و آخرین رمقی که به تن دارم در سنگر رضای خدا خواهیم ماند و به دشمن زبون کافر خواهیم فهماند که ملتی که پشتیبانش خدا است و پیشاپیشش امام زمان – فی سبیل الله در مقابل تمامی متحدان کفر خواهد ایستاد و انشاءالله پیروز خواهد شد.
پدر و مادر عزیزم همانگونه که در شهادت برادرم صبر کردید و استقامت ورزیدید اکنون نیز صبر پیشه کنید. در حدیث است که هرگاه پدر و مادری در مرگ 2 فرزندشان استقامت کنند خداوند کریم اجری عظیم (بهشت) نصیبشان میکند. شما خوب میدانید که شهید عزادار نمیخواهد رهرو میخواهد، برادرم شما هم با قلم و قدم و زبانتان پشتیبان انقلاب و امام عزیز باشید، مادر عزیزم به مادران بگو همانطور که من رهرو خون مبادا از رفتن فرزندانتان به جبهه جلوگیری کنید که فردا در محضر خدا نمیتوانید جواب زینب (س) را بدهید که تحمل 72 تن شهید نمود.
پدر و مادر عزیزم بخاطر تمام بدیها و ناسپاسیهایی که به شما کردم مرا ببخشید و حلالم کنید و از همه برای من حلالیت بخواهید، از همسرم که امانتی است از من نزد شما خوب حفاظت کنید که مونس آخرین روزهایم بود.
برادران عزیز برادری داشتم که در راه خدا فدا شد، قبلا در وصیتنامهام با او صحبت و درد دل میکردم اکنون به شما توصیه میکنم که برادران عزیزم نکند در رختخواب ذلت بمیرید، که حسین (ع) در میدان نبرد شهید شد. مبادا در غفلت بمیرید که علی (ع) در محراب عبادت شهید شد و مبادا در بیتفاوتی بمیرید که علیاکبر حسین در راه حسین (ع) و با هدف شهید شد. پدر و مادرم و همسر عزیزم مراقبت کنید آنان که پیرو خط سرخ امام خمینی نیستند و به ولایت او اعتقاد ندارند بر من نگریند و بر جنازه من حاضر نشوند در زنده بودنمان که نتوانستیم درشان اثری بگذاریم شاید در مرگمان فرجی باشد و بر وجدان بی انصافشان اثر گذارد.
والسلام
علیرضا موحد دانش – تاریخ نگارش 61/11/17»
ادامه مطلب
اسطورهای از «ميثم» برای پسرم میسازم
ماند تا بار ديگر در جبهه تأمين امنيت مرزهاي كشورمان نقشآفريني كند و در همين وظيفه و كسوت نيز 18 تيرماه 96 در نوار مرزي شمال غرب كشور به شهادت برسد. براي گفت و گو با خانواده شهيد عليجاني كيلومترها راه پيمودم تا به روستاي ساحلي باقر تنگه از توابع بابلسر رسيدم. ميثم عليجاني فقط دو ماه مانده بود تا پدر شود و هنوز فرزندش را نديده بود كه آسماني شد. وقتي به خانه ويلايي پدر شهيد قدم گذاشتم اهل خانه به استقبالم آمدند. از كنار باغچه حياط گذشتم و به خانهاي پا گذاشتم كه معنويت حضور شهيد را ميشد از در و ديوارش احساس كرد. آنچه ميخوانيد حاصل همكلاميام با پدر، مادر و همسر شهيد مدافع مرزهاي وطن و جانباز مدافع حرم ميثم عليجاني است كه از نظرتان ميگذرد.
فاطمه حسن پور، مادر شهيد
لباس پاسداري برازندهاش بود
من چهار فرزند داشتم كه ميثم فرزند دومم بود. 21 فروردين 1366 روزي بود كه خداوند ميثم را به من امانت داد. همسرم پاسدار بود و زمان جنگ تحميلي به صورت داوطلب به جبهه ميرفت و در عمليات آزادسازي خرمشهر حضور داشت. پسرم از بچگي به شهادت و لباس پاسداري علاقه داشت. سال 1385 پاسدار شد و از ابتدا در يگان ويژه صابرين لشكر 25 كربلا خدمت كرد. مشوقش شديم كه راه پدرش را ادامه بدهد. همزمان درسش را هم ادامه داد و ليسانس جغرافياي نظامي گرفت. ميثم دو بار به سوريه اعزام شد. 21 فروردين 95 كه سالروز تولدش بود در منطقه خانطومان سوريه تركش به چشم، گوش، سر و دو پايش اصابت كرد و مجروح شد. او كه به ايران منتقل شد، دوستانش 16 ارديبهشت در كربلاي خانطومان به شهادت رسيدند. همرزمانش ميگويند ميثم زماني كه مجروح شده بود تا آخرين لحظه سنگرش را حفظ كرد. فرمانده گفت بيا عقب، نرفت. صبح كه بچهها رفتند سنگر را تحويل داد حالش وخيم بود و در بيمارستان جراحي شد.
تربيت شهيد
خانواده ما مذهبي هستند. ميثم از همان كودكي نماز ميخواند. از هفت سالگي روزه ميگرفت. هيچ وقت موسيقي حرام گوش نميداد. ما در عروسيهايمان هم موسيقي حرام نداريم. ميثم عاشق مسجد بود. ذاتاً بچه خوبي بود. تكتيرانداز بود و از دوستانش شنيدم خيلي شجاعت داشت. رفتارش طوري بود كه همكارانش ميدانستند شهيد ميشود. طوري زندگي ميكرد كه انگار سالها زندگي ميكند و باز طوري زندگي ميكرد كه انگار فردا ميخواهد شهيد شود. ميگفت دعا كنيد شهيد شوم. خيلي كار ميكرد. به كار كشاورزي علاقه داشت. بعد از شهادتش متوجه شدم فعاليت و كار زيادش به خاطر كمك به خانوادههاي بيبضاعت بود. وقتي پسرم كودك بود همراه پدرم به جنگل اطراف روستايمان ميرفت. پدرم برايش تمشك ميكند. اما چند تمشك بيشتر نميخورد و بقيه را براي خواهرش ميآورد. خيلي مهربان بود. بزرگتر كه شد همينطور باگذشت و مهربان بود. نميگذاشت كسي جلويش غيبت كند. از كسي كينه به دل نميگرفت.
حيف بود شهيد نشود
ميثم آن قدر خوب و مظلوم بود كه حيف بود غير از شهادت از دنيا برود. لياقت شهادت را داشت. از بچگي حرفگوشكن بود. خيلي كمك حالم بود. براي ما و عمهها و مادربزرگش نان ميخريد. بچه فعالي بود. بزرگتر كه شد تا من جلوتر از او وارد اتاق نميشدم قدم برنميداشت. هيچ وقت به من نميگفت برايش فلان كار انجام بدهم. هميشه با وضو بود. نمازش را اول وقت ميخواند. يك جوري معلم اخلاق بود و با ايمانش براي همه الگو بود.
از من بپرسند ميثم به كدام يك از معصومين بيشتر علاقه داشت ميگويم به حضرت زهرا(س). با تأسي به همان بزرگوار نيز حجب و حياي خوبي داشت. هيچ وقت از خودش حرف نميزد. همكارانش بعد از شهادت از شهامتهاي ميثم تعريف كردند. به او ميگفتيم دنبال جانبازيات برو ولي نميرفت. در بيشتر عملياتها فرمانده بود. در سوريه فرماندهي گروهان ناصرين را برعهده داشت.
آخرين وداع
هميشه خداحافظياش مدل خاصي بود. كوچه ما يك پيچي دارد تا سرپيچ كه ميرفت برميگشت لبخند ميزد و خداحافظي ميكرد. آخرين خداحافظياش هميشه در ذهنم است. فكر نميكردم آخرين بار است كه پسرم را ميبينم. چون داخل ايران بود، خيالم راحت بود و ميگفتم امن است و سالم برميگردد. فكر نميكردم به شهادت برسد. پسرم 18 تيرماه 96 ساعت 16 در شمالغرب كشور به شهادت رسيد. نيم ساعت بعد به برادرش خبر دادند. تا اذان مغرب ما چيزي نميدانستيم. دو روز بعد پيكرش را آوردند و در گلزار شهداي روستاي باقر تنگه، كنار شهداي جنگ تحميلي طبق وصيتش به خاك سپردند.
آرامش خدايي
شبي كه ميخواست به سوريه برود عازم كربلا بوديم. به ما نگفته بود قصد رفتن به سوريه را دارد. دو روز بعد كه كربلا بوديم تماس گرفت كه الان سوريه هستم. دلم خيلي شكست. به امام حسين(ع) گفتم خيلي شرمنده شما و خواهرت هستم. شما جانتان را در راه اسلام داديد، پسر من هم براي دفاع از حضرت زينب (س) رفته است. از سيدالشهدا خواستم پسرم سالم برگردد. همان زمان كه در كنار ضريح امام حسين(ع) براي پسرم دعا ميكردم ميثم در خانطومان مجروح شد. به ايران كه برگشتم شرمنده امام حسين(ع) شدم. من خيلي به پسرم وابسته بودم. از كوچكي به او ميگفتم عسلم، بزرگ كه شد بچههاي ديگرم تا ميثم وارد اتاق ميشد ميگفتند عسلي مادر آمد. هر روز او را ميديدم و طاقت دورياش را نداشتم. موقعي كه شهيد شد آن قدر صبور و آرام شدم كه عجيب است.
صادق عليجاني، پدر شهيد
راهش ادامه دارد
من متولد 1341 هستم. قبل از انقلاب كه دانشآموز بودم در تظاهرات ضد رژيم شاه حضور داشتم. انقلاب كه پيروز شد سال 60- 59 وارد سپاه شدم. سال 61 تا سال 63 داوطلبانه به جبهه رفتم. يك بار هم دوران دانشآموزي به جبهه اعزام شدم. يكي از برادرانم هم رزمنده بود و پسرخالهام يوسف جعفري از روستاي بيشه سر بابل در دفاع مقدس به شهادت رسيد. روحيه شهادتطلبي در خانواده ما وجود داشت تا اينكه پسرم تصميم گرفت وارد سپاه پاسداران شود. اين پسر الگوي همه ما بود. سال خمسي داشت كه بعد از شهادتش متوجه شديم. طبيعي است انسان وابسته به فرزندش است. وقتي كه ميثم مجروح شده بود به او گفتم بگذار زمان بگذرد، مجروحيتت التيام پيدا كند بعد برو. اما گفت پدر تا زماني كه حرم حضرت زينب(س) امنيت نداشته باشد ما بايد برويم. زماني كه سوريه بود خواب ديدم ميثم شهيد شده است. بعد از سه روز خبر آوردند مجروح شده، آن موقع كربلا بوديم. از بيمارستان زنگ زدند كه ميثم بستري است. يعني به اصرار بچههاي فاطميون به ما اطلاع داده بود كه مجروحيت دارد. وقتي به عيادتش رفتيم يكي از همرزمانش گفت بچه شير تربيت كردي! در نابودي اشرار سر نترسي داشت. پيشاپيش رزمندهها حركت ميكرد. از سوريه كه برگشت خيلي نسبت به همرزمانش احساس دلتنگي ميكرد. از اينكه شهيد نشده افسوس ميخورد. وقتي به شهادت رسيد پدر شهيد مدافع حرم سيد رضا طاهر از بابل آمد و گفت ميثم وقتي زخمي شد به نزدم آمد و گفت شما سيد هستي به پسر شهيدت بگو برايم دعا كند شهيد شوم. حالا نوبت من است كه به ميثم بگويم سلام مرا به پسرم برساند.
دست خدا
فكر ميكنم دست خدا روي قلبمان است و عنايت خود شهيد است كه اين قدر تحمل كرديم. عجيب است چطور در نبودش آرام شديم. دغدغه خانوادههاي شهدا اين است كه خون شهدا پايمال نشود. همه به انقلاب و ولايت فقيه وفادار باشيم و دل دشمن را شاد نكنيم. پسرم يك دستنوشتهاي براي شهيد محمد منتظر قائم كه همرزمش در يگان ويژه صابرين بود و سال 90 در درگيري با اشرار در شمالغرب كشور به شهادت رسيد، نوشته بود به اين مضمون: زمان غريبي است كه ملكوتيان براي زيارتت همه به صف شده و اين خاكيان آلوده غافل از اين مهماني كه تو گرفتهاي، از اين فيض بيبهرهاند. ما را بپذير و در اين مهماني راهم ده كه بياندازه محتاج عنايتت هستيم. من تو را زياد نميشناسم ولي نميدانم چرا بين اين شهدا بيشتر بر دلم نشستهاي شايد به خاطر چهره آرام توست كه مرا به سوي خود ميكشاند و مرا تاب تحمل نيست.
الهه ملابراري، همسر شهيد
دوست دارم فرزندم هم شهيد شود
متولد سال 1375 هستم. سال 91 ازدواج كردم و الان 21 سال سن دارم. از طريق خانم يكي از همكاران آقا ميثم با هم آشنا شديم. برايم مهم بود با كسي كه ازدواج ميكنم مذهبي باشد. علاقه داشتم با يك پاسدار زندگي كنم. با صحبتهايي كه با آقا ميثم داشتم متوجه ايمان قوي او شدم. بعد ازدواجمان مدام از دوستان شهيدش ميگفت. ميدانستم شغل او طوري است كه در معرض خطر است. من هفت ماهه باردارم و فرزندم هنوز به دنيا نيامده است. فرزندم پدرش را نديد، اما از همسرم اسطورهاي برايش ميسازم و دوست دارم پسرم هم شهيد شود. چون ميثم ميگفت پسرم بايد طوري تربيت شود كه شهيد شود. شجاعت همسرم را براي فرزندم تعريف ميكنم. ميثم خيلي شجاع بود. در خانطومان چهار نفر از تكفيريها محاصرهاش ميكنند، آن قدر شجاع بود كه سه نفرشان را به درك واصل ميكند و يك نفر از ترس فرار ميكند. ميثم در خانه خيلي خوشاخلاق و شوخطبع بود. به پدر و مادرش احترام ميكرد. هميشه ميگفت دست پدر و مادر را بايد بوسيد. اين كارش را افتخار ميدانست. براي آينده پسرم خيلي حرف داشت. ميگفت چطور تربيتش كنيم كه شهيد شود. پنج سال از زندگي مشتركمان نگذشت كه شهيد شد. ولي خيلي چيزها از همسرم آموختم. من دانشجوي الهيات هستم و ايشان از نظر علمي هم به من كمك ميكرد.
بيتاب شهدا
بار آخر به شهيد گفتم من باردارم الان نرو. گفت ميروم و زود برميگردم. براي به دنيا آمدن بچه ميآيم. خيالم را جمع ميكرد و نميگذاشت نگران شوم. ميثم هر وقت عكس دوستان شهيدش را كه در خانطومان به شهادت رسيدند ميديد، خيلي بيتابي ميكرد. سعي داشت جلوي من گريه نكند ولي من متوجه بودم. از همدورهايهاي ميثم، شهيد مدافع حرم محمد تقي سالخورده و شهيد مبارزه با گروهك تروريستي پژاك شهيد محمد منتظر قائم بودند كه علاقه زيادي به اين شهدا داشت. از وقتي از خانطومان برگشت براي شهيد سالخورده بيتاب بود. براي رفتن ميثم به مأموريتهايش مخالفت نميكردم. هميشه ته دلم راضي بود. هرچند براي يك خانم دوري از تكيهگاه زندگياش سخت است. ولي خب همه مشكلات را تحمل ميكردم و اعتراض نميكردم. دلتنگش ميشدم اما ميثم ميدانست ته دلم رضايت دارم. سوريه رفته بود خواب ديدم از ناحيه گردن مجروح شده است. بعداً خبر مجروحيتش را آوردند. سالروز تولدش يعني 21 فروردين جانباز شد و هيچ گاه پيش من حرف از رفتن و شهيد شدن نميزد. هميشه ميگفت برميگردم. با شناختي كه از دين داشت علاقهمند بود براي دفاع از اسلام برود. دفاع از دين برايش مرز نداشت. اولين باري كه به سوريه اعزام شد خيلي خوشحال بود. ميگفت حضرت زينب(س) اسممان را جزو مدافعان حرمش ثبت كرد. هرچند در سوريه شهيد نشد، ولي عاقبت شهادت را براي خودش خريد.
منبع: روزنامه جوان
ادامه مطلب
تصاویر/ عملیات کربلای 5
ادامه مطلب