دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

روزشمار دفاع مقدس (6 مهر)

6 مهر 1396 هجری شمسی برابر با 7 محرم 1439 هجری قمری و 28 سپتامبر 2017 میلادی

کد خبر: ۲۵۷۸۸۸

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۱ - 28September 2017

روزشمار دفاع مقدس (6 مهر)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری شمسی (6 مهر)

• صدور اولین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (1359 ه.ش)

• اشغال سوسنگرد توسط دشمن متجاوز بعثی (1359 ه.ش)

• شهادت شهید عزت ‏الله شمگانی (1360 ه.ش)

• شهادت شهید مهدی سلیمان‌پور (1360 ه.ش)


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:26 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خانواده‌های شهدای صنعت برق قم تجلیل شدند

مراسم تجلیل از خانواده‌‌های شهدای صنعت برق قم در اداره برق این استان برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۹۸۵۳

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۶ - 28September 2017

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، در مراسمی که با عنوان «گاهی آسمان»، همزمان با ششمین روز از هفته دفاع مقدس در محل شرکت برق استان قم برگزار شد، زهرا الماسیان بانوی جانباز 40 درصد دفاع مقدس به بیان  خاطراتی از آغاز جنگ تحمیلی، دفاع از مردم خرمشهر در برابر هجوم دشمن بعثی و جانباز شدنش با اصابت تیر مستقیم دشمن پرداخت.

 در پایان این مراسم از خانواده های شهدای صنعت برق قم تقدیم به عمل آمد.

 

خانواده های شهدای صنعت برق قم تجلیل شدند/ خاطره گویی بانوی جانباز 40 درصد

در پایان این مراسم با حضور «معصومه ظهیری» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم و مشاوران امور بانوان ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، بنیاد شهید و دیگر دستگاه های استان، از تعدادی از خانواده های معظم شهدا و ایثارگران صنعت برق استان قم با تقدیم هدایایی تجلیل شد.

خانواده های شهدای صنعت برق قم تجلیل شدند/ خاطره گویی بانوی جانباز 40 درصد

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:26 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری همایش پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس در ارومیه

همایش پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس همزمان با هفته دفاع مقدس در سالن امام علی (ع) ناجا برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۹۸۷۶

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲ - 28September 2017

برگزاری همایش پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس در ارومیهبه گزارش دفاع پرس از ارومیه، همایش پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان آذربایجان غربی و اداره کل تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان با حضور مسئولان کشوری و استانی در ارومیه برگزار شد.

 

در این همایش حجت‌الاسلام سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه بیان داشت: توفیق حضور در جبهه های نبرد برای هر کسی نصیب نمی شود و این یک توفیق بزرگ است و فراتر از این توفیق آن است که انسان با اخلاص این خدمت را انجام دهد. اینکه در کارنامه اعمال انسان جهاد در راه خداوند نوشته شود توفیق بزرگی از جانب خداوند است که شامل حال هر شخصی نمی‌شود.

 

سردار خرم فرمانده سپاه شهدای استان آذربایجان غربی نیز در این مراسم، نهضت امام خمینی (ره) را ادامه نهضت حسینی دانسته و دفاع مقدس را اقتدار عاشورا بیان و الگوی رزمندگان اسلام را شهدای کربلا دانستند.

 

در پایان این همایش از پیشکسوتان دفاع مقدس استان تجلیل به عمل آمد.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:26 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رونمایی از فیلم مستند عملیات آزادسازی اشنویه در ارومیه

مراسم رونمایی از فیلم مستند عملیات آزادسازی اشنویه در ارومیه برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۹۸۸۵

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹ - 28September 2017

رونمایی از فیلم مستند عملیات آزادسازی اشنویه در ارومیهبه گزارش دفاع پرس از ارومیه، مراسم رونمایی از فیلم مستند  عملیات آزاد سازی اشنویه همزمان با هفته دفاع مقدس و ایام ماه محرم در ارومیه برگزار شد.

این فیلم مستند به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان غربی، به کارگردانی «مجتبی میلان لک» تهیه شده و روایت حضور رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس از جمله شهید صیادشیرازی، مهدی باکری و سایر شهدا و رزمندگان دفاع مقدس در عملیات آزادسازی اشنویه است.

لازم به ذکر است، فرماندهان نظامی انتظامی ارشد شمال غرب و استان آذربایجان غربی همکاری ویژه‌ای در ساخت این مستند داشته‌اند. 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:25 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

نام اولین گروه توپخانه سپاه چگونه انتخاب شد؟

سازماندهی گردان­‌های توپخانه در قالب گروه توپخانه با ماه محرم سال 1361 و اجرای عملیات «محرم» همزمان شد و همین امر باعث شد تا اولین گروه توپخانه سپاه که در این ایام شکل گرفت، نام «61 محرم» را به خود بگیرد.

کد خبر: ۲۵۶۹۸۷

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱ - 28September 2017

به گزارش دفاع پرس از مشهد، پس از شروع به کار توپخانه در سپاه پاسداران که در قالب گردان های مستقل و بعضا توپخانه­ لشکر به کار خود ادامه می دادند، در سال 1361 بعضی فرماندهان سپاه به این فکر افتادند که به گردان­ های توپخانه نظم داده و آنها را تحت عنوان گروه توپخانه سازماندهی کنند.

این طرح بالاخره همزمان با عملیات محرم در آبان ماه 1361 که مصادف با ماه محرم شده بود جنبه ی عملی پیدا کرد و اولین گروه مستقل توپخانه ی سپاه به فرماندهی پاسدار شهید حسن غازی تاسیس و شروع به کار کرد.

از آنجا که نام هر یگان نظامی از یک کلمه و یک عدد تشکیل می شود، می بایست برای این یگان نامی انتخاب شود و در این راستا نام­ های زیادی پیشنهاد می شود تا اینکه بنا به گفته بعضی از فرماندهانی که در آن زمان حضور داشته اند از جمله سردار زهدی. با توجه به موقعیت مناسب زمانی یعنی محرم سال 1361 و همچنین در جریان بودن عملیات محرم و برپایی مراسم عزاداری محرم به مناسبت شهادت حضرت امام حسین (ع) و یارانش در محرم سال 61 هجری قمری، نام محرم و 61 در بین فرماندهان مطرح می­ شود و در نهایت نام زیبا و با مسمای 61 محرم را برای این گروه انتخاب می‌شود و به تصویب فرماندهان وقت سپاه می­ رسد و بدین ترتیب اولین گروه توپخانه سپاه شکل می گیرد و پاسدار شهید حسن غازی به فرماندهی آن انتخاب می شود. هرچند ابلاغ رسمی فرماندهی برادر حسن غازی از طرف فرماندهی کل سپاه سال 1362 را نشان می دهد ولی مدارک بجای مانده از جمله صورتجلسه یکی از سمینارهای فرماندهان توپخانه سپاه که در تاریخ 14 و 15 اسفند 1361 برگزار شده نشان می دهد که گروه توپخانهٔ 61 محرم در آن تاریخ  به عنوان تنها گروه توپخانه فعال بوده است.

سردار محسن رضایی فرمانده کل سپاه پاسداران طی نامه شماره 17680 مورخه 6 مهرماه 1362 حسن غازی را به عنوان فرمانده و غلامعلی سپهری را به عنوان معاون گروه تعیین می کند گروه تحت کنترل عملیاتی قرار گاه خاتم الانبیاء(ص) قرار می گیرد.

اولین گروه توپخانه در سپاه

گذشته از گفته ی فرماندهان سپاه و بخصوص فرماندهان توپخانه ی سپاه مدارک بجای مانده از روزهای اول دفاع مقدس نیز گویای این واقعیت است که گروه توپخانه ی 61 محرم اولین گروه توپخانه ی سپاه است، از جمله صورتجلسه ی یکی از سمینارهای فرماندهان توپخانه ی سپاه که در تاریخ 14 و 15 اسفند 1361 برگزار شده گواه این واقعیت است. در ابتدای این صورتجلسه می خوانیم: « طی سمینار 2 روزه ای که با خواست خدا با شرکت فرمانده توپخانه لشکرها، و آتشبارهای تابعه مرکز توپخانه و گروه 61 توپخانه (محرم) در قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) بر موارد: الف: آخرین وضعیت توپخانه های لشکرها ب: چارت تشکیلاتی توپخانه ج: آموزش تاکتیکی توپخانه، تشکیل شد.

61 محرم به عنوان گروه مادر

یکی دیگر از اسنادی که در آن از گروه توپخانه ی 61 محرم یاد شده و بیشتر موارد آن مربوط به این گروه است رونوشت صورتجلسه ی مورخ 31 شهریورماه 1362 است. این جلسه بین مسئولین ستاد مرکز توپخانه ی سپاه و گروه توپخانه­ 61 محرم برگزار شده است. در آخرین بند این صورتجلسه آمده است که: «گروه 61، یک گروه مادر است و از روی آن باید گروه های دیگر بوجود آید. این گروه تحت امر قرارگاه کربلا از نظر پشتیبانی و تامین تدارکات است ولی از نظر عملیاتی تحت امر قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) است و برادر حاجی زاده شرح وظائف کلیهٔ واحدها را ابلاغ خواهند  کرد و نیروها را به برادر توکل معرفی خواهند نمود که البته نظر و دقت برادر غازی در  اینجا شرط است.

حسن غازی اولین فرمانده گروه توپخانه ۶۱ محرم

اسناد موجود نشان می دهد که شهید حسن غازی قبل از تشکیل گروه توپخانه 61 محرم فرماندهی گردان موسی بن جعفر(ع) را بر عهده داشته است ولی پس از تشکیل این گروه (با ادغام گردان­های موسی بن جعفر(ع) و گردان روح الله) به عنوان اولین فرمانده آن انتخاب می شود. تا اینکه در تاریخ 11 اسفندماه 1362 در منطقه طلائیه به درجه رفیه شهادت نائل می ­شود. او به عنوان اولین فرماندهٔ شهید توپخانه سپاه و اولین شهید گروه توپخانه 611 محرم نامش جاودان شد.

61 محرم بعد از شهید غازی

پس از شهادت حسن غازی گروه توپخانه 61 محرم نیز دچار تغییراتی شده و مجدداً با ادغام گردانهای قدس (105 م.م) و روح الله (130 م. م) راه اندازی می شود و رضا صادقی فرماندهی گردان قدس را برعهده می گیرد و سکاندار فرماندهی گردان روح الله را سردار شهید مصطفی تقی جراح عهده­دار می­شود. این دو گردان در جبههٔ غرب (گردان قدس ) و  جبهه جنوب (گردان  روح الله) رزمندگان اسلام را پشتیبانی می کردند.

گردان قدس

این گردان به عنوان اولین واحد توپخانه سپاه در تاریخ 60/11/10 با سه اراده توپ 105 م. م که از ارتش به امانت گرفته شده بود در پادگان ابوذر ( سرپل زهاب ) تشکیل شد و در زیر ارتفاعات بازی دراز فعالیت خود را بر علیه دشمن بعثی آغاز کرد. سپس با توجه به نیاز رزمندگان اسلام به آتش پشتیبانی بیشتر و همچنین قابلیت­هایی که نیروهای سپاه در امر بکارگیری توپخانه از خود نشان داده بودند به تدریج از سه قبضه به 15 قبضه افزایش یافت و منطقهٔ وسیعی ( از چنگوله  تا جوانرود) را زیر پوشش آتش خود قرار دادند و زمانی که این توپخانه سازماندهی می­شود نام آن گردان 222 قدس می­نامند. این گردان طی نامه شماره 2127 تاریخ 10 بهمن ماه 1362 تحت امر قرارگاه نجف قرار می گیرد. در ابتدای سال 1363 شش قبضهٔ دیگر توپ 105 م. م از طرف ارتش تحویل این گردان می­شود. اما در اواسط همین سال با توجه به سازمان جدید  گروه و ورود و تشکیل یک گردان کاتیوشا گردان قدس منحل و توپهای 105 م.م به ارتش تحویل می گردد. آنچه مسلم است قبل از ادغام گردان قدس در گروه توپخانهٔ 611 محرم این گروه وجود داشته است.

فرماندهی این گردان ابتدا بر عهدهٔ حسن خالکی بوده و پس از او رضا صادقی به فرماندهی آن انتخاب می شود.

گردان روح الله

این گردان نیز که شامل قبضه های 130 م.م بوده توپهای آن از دشمن به غنیمت گرفته شده و در منطقهٔ جنوب زیر نظر مرکز توپخانهٔ سپاه شکل می گیرد و فرماندهی آن را شهید تقی مصطفی جراح به عهده داشته است. این گردان در عملیات والفجر چهار بعنوان یکی از گردانهای گروه توپخانه 611 محرم شرکت داشته است.

واگذاری 61 محرم به نیروهای خراسان

گروه توپخانهٔ 61 محرم ابتدا زیر نظر مرکز توپخانهٔ سپاه پاسداران تشکیل می شود که نیروهای آن از بین نیروهای تخصصی سراسر کشور انتخاب شده بودند ولی بعدها با توجه به  روش سپاه در واگذاری هر یگان رزم به یکی از استانهای کشور جهت تامین نیروی انسانی و پشتیبانی لجستیکی گروه توپخانه 61 محرم به نیروهای خراسان واگذار می شود.

طبق صورتجلسهٔ مورخه 1363/6/7 که با حضور جعفرزاده (مسئول ستاد یگان ) قلعه نوئی (دفتر تحقیقات سپاه چهارم) محمدی (پرسنلی منطقهٔ چهار) زمانیان (تدارکات منطقهٔ چهار) اعتدالی (ستاد منطقهٔ چهار) و فرهادیان (معاونت  ستاد یگان)  برگزار می گردد در رابطه با تحویل یگان به منطقه چهار بحث می­‌شود.

گسترش گروه توپخانه 61 محرم

در سال 1363 با توجه به موفقیت‌های گروه توپخانه 61 محرم به عنوان اولین گروه توپخانه سپاه، فرماندهان تصمیم به گسترش و تجهیز کردن توپخانهٔ سپاه می گیرند، از طرفی دانشکدهٔ توپخانهٔ سپاه در اصفهان راه  اندازی می شود و از طرفی گروه توپخانهٔ 63 خاتم الانبیاء(ص)  در غرب کشور تشکیل می شود و همچنین تعدادی از نیروها برای آموزش کاتیوشا اعزام می شوند، که پس از انحلال گردان قدس و تحویل توپهای آن به ارتش، گروه 61 محرم شروع به گسترش  نموده و گردانهای دیگری به آن افزوده می شوند. همچنین در همین سال رضا صادقی فرمانده وقت گروه توپخانهٔ 61 محرم برای راه اندازی گروه توپخانهٔ 63 خاتم الانبیاء(ص) فراخوانده می شوند و شهید مصطفی تقی جراح که جانشین وی بودند به فرماندهی گروه  61 محرم  برگزیده می شود.

در پایان شایان ذکر است در فاصله شهادت حسن غازی در عملیات خیبر به عنوان اولین شهید گروه توپخانه 61 محرم که فرماندهی این گروه را بر عهده داشت تا شهادت سردار شهید غلامرضا سمایی آخرین شهید این گروه که در راه دفاع از حرم آل الله در آبان­‌ماه سال گذشته در سوریه جرعه نوش شهادت شد 130 تن از کادر گروه توپخانه 61 محرم به فیض شهادت نائل آمدند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:25 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری مراسم رونمایی 5 عنوان کتاب دفاع مقدس در کرمانشاه

به مناسبت هفته دفاع مقدس مراسم رونمایی از 5 عنوان کتاب دفاع مقدس در استان کرمانشاه برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۹۷۵۴

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۵ - 28September 2017

رونمایی پنج عنوان کتاب دفاع مقدس در استان کرمانشاهبه گزارش دفاع پرس از کرمانشاه، آیین رونمایی از کتاب‌های  «یاکریمی در قاب آسمان» زندگینامه شهید حاج ابراهیم رستمی و «چراغی تا صبح» زندگینامه شهید ابوالحسن یاری اثر شمسی وفایی، «سوری در آسمان» زندگینامه شهید علی سوری اثر سکینه محمدی، «بر بلندای کورک»، تاریخ شفاهی سردار سرتیپ دوم پاسدار بازنشسته رضا شاهویسی به قلم آذر آزادی و «ریگ‌های داغ پاطاق» خاطرات مصطفی محمدی با مشارکت نهاد کتابخانه ها و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه برگزار شد.

در این مراسم که خانواده معظم شهدا و ایثارگران، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، مدیران کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه و اداره کل نهاد کتابخانه ها حضور داشتند، ضمن تجلیل از این نویسندگان از کامبیز فتح‌معماری و مهناز فتاحی به عنوان نویسندگان فعال حوزه دفاع مقدس تقدیر شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سفر آیت الله العظمی «نوری همدانی» به جبهه

آیت الله العظمی نوری همدانی از جمله علمایی است که درماه‌های اول جنگ، کلاس درس خویش را تعطیل و به همراه جمع زیادی از شاگردان خود عازم مناطق جنگی شد.

کد خبر: ۲۵۹۷۶۷

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰ - 28September 2017

سفر آیت الله العظمی «نوری همدانی» به جبههبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، آیت الله العظمی نوری همدانی از جمله علمایی است که در ماه‌های اول جنگ، کلاس درس خویش را تعطیل و به همراه جمع زیادی از شاگردان خود عازم مناطق جنگی شد، ایشان خاطرات خود را مبنی بر اولین سفر به جبهه های نبرد بنا به درخواست نگارنده این سطور چنین بیان داشته اند:

اوایل نیمه دوم سال تحصیلی 1359 که تازه درس های حوزه علمیه قم آغاز شده بود شعله آتش جنگ تحمیلی عراق با مملکت ایران زبانه کشید که همه قدرت های استکباری به حمایت از عراق برخاستند. این جنگ همان طور که حضرت امام خمینی رضوان الله علیه فرمودند: از الطاف خفیه خداوند بود که انقلاب اسلامی ایران را تثبیت کرد و به دشمنان اسلام فهماند که این انقلاب ریشه در اعماق دل های مردم مسلمان ایران دارد و این دلاور مردان با فداکاری و دادن جان عزیز و خون های گرم و رنگین خود آن را حفظ می کنند.

به علاوه این جنگ هشت ساله چهره ها را شناساند و سنگ محکمی بود که گفتار پر ارزش خداوند را که فرمود: «و لنبلوکم حتی نعلم المجاهدین منکم و الصابرین» یعنی شما را امتحان می کنیم تا مجاهدان و صبر پیشگان از دیگران معلوم گردد، متجلی ساخت.

و بالاخره اینجانب در درس خود که تازه در مسجد اعظم و در روز چهارشنبه شروع کرده بودم به حضار محترم درس پیشنهاد کردم لازم است به جبهه ها مسافرت کنیم و در کنار برادران مجاهد باشیم. در نتیجه این پیشنهاد، حدود یکصد نفر از آن جمع، آمادگی خود را برای حرکت به سوی جبهه ها جنگ اعلام داشتند، روز پنج شنبه از قم به مقصد جبهه غرب حرکت کردیم و شب جمعه را در کرمانشاه وارد محضر پر نور شهید محراب آیت الله اشرفی اصفهانی رضوان الله علیه شدیم. در نماز جمعه با شکوهی که به امامت حضرت آیت الله اشرفی اصفهانی اقامه می شد قبل از خطبه های نماز جمعه صحبت کردم و مطالبی درباره عظمت و موقعیت انقلاب اسلامی و لزوم شرکت در جبهه و جهاد بیان نمودم.

بعد از ظهر آن روز مجمع با شکوهی از علما و غیر علما در کرمانشاه تشکیل شد و شهید بزرگوار از جبهه جنوب آمده بود و مطالبی از بمباران دزفول و اوضاع جبهه جنوب را تبیین کردند که بیان نافذ آن شهید والا مقام در تهییج مردم برای حرکت به سوی جبهه ها بسیار موثر واقع شد.

روزشنبه در خدمت آن شهید محراب در مجمع بزرگ علما و طلاب محترم که یکصد نفر از ان ها همراه بنده از قم حرکت کرده بودند و تعداد زیادی در کرمانشاه به ما ملحق شدند تکبیر گویان به طرف سرپل ذهاب حرکت کردیم و در آن مجمع بسیار با شکوه مجتهدین اسلام که از پاسداران عزیز و ارتش و بسیج تشکیل شده بود حضور یافتیم. قوای نظامی و انتظامی حاضر در جبهه پس از اینکه به ما لطف و محبت کردند یک لباس رزم برای آیت الله اشرفی اصفهانی و یک دست لباس رزم هم برای اینجانب آوردند. افتخار پوشیدن این لباس را پیدا کردیم. بعد از نماز ظهر و عصر به امامت آیت الله اشرفی اصفهانی و سخنرانی بعد از نماز به طرف ایلام حرکت کردیم. پس از بازدیداز جبهه های ایلام، در ظرف چند روز به شهرهای ایوان غرب، گیلانغرب، موسیان، مهران، دهلران و قصرشیرین رفتیم و در هر شهری در اجتماع نیروهای رزمنده شرکت می کردیم و با بیان آیات قرآن مجید در رابطه با جهاد و قتال با دشمنان اسلام و مستکبران، همچنین خطبه هایی از نهج البلاغه و احادیث اسلامی، انجام وظیفه می کردیم.

آیت الله العظمی نوری همدانی در ادامه خاطرات خواندنی خود ضمن تمجید از شخصیت مرحوم آیت الله حیدری ایلامی، چنین اضهار می کنند:

در چند کیلومتری ایلام در یکی از جبهه ها خدمت آیت الله حیدری رسیدیم. این عالم بزرگوار با اخلاص با صفای خود درآن جبهه ها به مجاهدین اسلام خدمت می کردند. برای آن ها غذا می پختند، لباسشان را می شست، حتی به من می گفت من مشغول ساخت یک حمام در این جبهه هستم تا فرزندان من از این جهت هم در مضیقه نباشند. صفا و اخلاص این مرد برگوار که بعدها به عنوان یکی از اعضای خبرگان رهبری انتخاب شد بسیار آموزنده و جالب بود و حضور او در جبهه های غرب مانند حضور آیت الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی در جبهه های جنوب یک دنیا تعهد و اخلاص و صفا به همراه داشت.

آیت الله نوری همدانی در این سفر در بیمارستان ایلام از مجروحان جنگی عیادت کرد و در جلسات متعدد نیروهای رزمنده حضور یافت و با شهید علی اکبر شیرودی و همرزمان او ساعاتی صحبت کرد.

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

3 عنوان کتاب از زندگینامه شهدای استان زنجان رونمایی شد

مسئول حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و بسیج سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان گفت: به مناسبت هفته دفاع مقدس 3 عنوان کتاب از زندگینامه شهدای زنجان توسط مرکز حفظ آثار سپاه استان چاپ و رونمایی شد.

کد خبر: ۲۵۹۹۰۰

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸ - 28September 2017

3 عنوان کتاب زندگی نامه شهدای استان زنجان رونمایی شد«سید شمس الدین موسوی» مسئول حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و بسیج سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس در زنجان اظهار داشت: به مناسبت  هفته دفاع مقدس از زندگینامه شهدای زنجانی سه عنوان کتاب توسط مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه زنجام و نشر غواص چاپ و رونمایی شد.

وی افزود: کتاب اول به زندگی فاطمه جوزپناهی مادر شهید «عباس منتخبی» پرداخته که خاطرات زندگی خود و فرزند شهیدش را بیان کرده است.

موسوی در ادامه خاطرنشان کرد: کتاب دوم به زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم «داود مرداخانی» پرداخته است.

مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه استان زنجان ادامه داد: کتاب سوم با عنوان «بی برادر» مجموع خاطرات شهدای شهرستان خرم دره است که به صورت مشترک توسط نشر مواسات و غواص در همایش زنان ایثارگر استان زنجان رونمایی شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری مراسم غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا در ارومیه

همزمان با هفتمین روز هفته دفاع مقدس مراسم غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا در باغ رضوان ارومیه برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۹۹۰۶

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶ - 28September 2017

غبار روبی و گل افشانی مزار شهدا در ارومیه برگزار شدبه گزارش دفاع پرس از ارومیه،  مراسم غبارروبی و عطرافشانی  مزار شهدا صبح امروز پنجشنبه با حضور آحاد مردم شهیدپرور، خانواده معظم شهدا و فرماندهان نظامی و انتظامی استان و مسئولان کشوری در باغ رضوان ارومیه برگزار شد.

سردار خرم فرمانده سپاه شهدای استان آذربایجان غربی در این مراسم معنوی، خانواده معظم شهدا را مظهر افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی دانسته و هشت سال دفاع مقدس را اوج افتخار ملت ایران بیان کرد.

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

فرهنگ تاثیرگذار دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان

فرهنگ دفاع مقدس امروز به یک گفتمان قابل قبول و تأثیرگذار در میان ملت‌های مختلف، خصوصا مسلمانان جهان، تبدیل شده است.

کد خبر: ۲۵۹۸۸۹

تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۵ - 28September 2017

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع پرس، امام خمینی(ره) در پیامی که به مناسبت پذیرش قطعنامه 598 و آغاز آتش‌بس میان ایران و عراق گفتند: «جنگ ما جنگ عقيده است و جغرافيا و مرز نمى‌شناسد. ما بايد در جنگ اعتقادی‌مان بسيج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازيم.»

 

نه‌تنها از زمان پایان جنگ، بلکه در زمان دفاع مقدس نیز ملت ایران، پیام مبارزه بدون مرز برای اسلام را به گوش جهانیان رساند.

 

در سال‌های نخست جنگ تحمیلی، ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد و پایتخت این کشور، بیروت، را به اشغال خود درآورد. پس از این حادثه، جوانان شیعه لبنانی با کمک نیروهای آموزش‌دهنده ایرانی، هسته‌های مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در لبنان را شکل دادند. به این ترتیب اولین جنبش اسلامی- ضدصهیونیستی در تاریخ با نام «حزب‌الله» در لبنان در زمستان 1363 اعلام موجودیت کرد.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

درحالی‌که جمهوری اسلامی آخرین ماه‌های جنگ با رژیم متجاوز صدام را می‌گذراند، نخستین قیام بزرگ مردمی (انتفاضه) در سرزمین‌های اشغالی فلسطین آغاز شد. طی همین قیام، جنبش «مقاومت اسلامی فلسطین» که به صورت اختصاری «حماس» نامیده شد، شکل گرفت.

 

ایران که پیش از حماس از شخصیت‌های مبارزی مانند «خلیل الوزیر» (ابوجهاد) و «دکتر فتحی شقاقی» حمایت می‌کرد، این بار به صورت جدی پشتیبانی خود را از این جنبش تازه‌ تأسیس اعلام کرد.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

نکته قابل توجه در دفاع مقدس، حضور گسترده جوانان داوطلب از کشورهای مسلمان و حتی غیرمسلمان در صفوف رزمندگان ایرانی است. حضور ده‌ها شهید و رزمنده عراقی، لبنانی، افغانستانی، پاکستانی، فلسطینی و «ژروم امانوئل کورسل» (با نام فارسی کمال مرادی) تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس، سند خوبی برای این ادعا است.

 

در ماه‌های آخر جنگ ایران و عراق، ارتش شوروی که مهم‌ترین حامی صدام در جنگ با ایران بود، نیروهای خود را پس از 9 سال جنگ از افغانستان بیرون کشید تا به این ترتیب، بدون دستیابی به اهداف مورد نظر خود، از این کشور عقب‌نشینی کند. حکومت کمونیستی افغانستان پس از این عقب‌نشینی سرنگون شد. مدت کوتاهی بعد هم شوروی فروپاشید.

 

در همین زمان شیعیان پاکستان نیز با تأثیرپذیری از مفاهیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، در حال شکل دادن به یک جریان شیعی انقلابی تحت عنوان «نهضت اجرای فقه جعفری» در پاکستان بودند.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

«علامه سید عارف‌ حسین حسینی» مدت کوتاهی از پذیرش قطعنامه 598 طی یک عملیات تروریستی که توسط سفارت رژیم بعث عراق در پاکستان مورد حمایت واقع شد، در شهر پیشاور در شمال پاکستان ترور شد و به شهادت رسید.

 

با این وجود، مسیر دفاع مقدس در جای دیگری از جهان ادامه پیدا کرد. پس از تهاجم گسترده صرب‌های ارتدوکس علیه مسلمانان در بوسنی و هرزگوین، نیروهای ارتش بوسنی و رزمندگان داوطلب در این ارتش با الگوگیری از مبارزه ملت مسلمان ایران و با کمک رزمندگان مسلمان ایرانی و لبنانی توانستند از تحقق بسیاری از اهداف صرب‌ها در این جنگ جلوگیری کنند.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

پیروزی‌های گسترده مقاومت اسلامی لبنان، که با آزادسازی جنوب لبنان آغاز شد و با جنگ 33 روزه به اوج رسید، باعث مطرح شدن دوباره ارزش‌های برگرفته از قیام عاشورا و دفاع مقدس شد.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

در همین زمان مفاهیم دفاع مقدس در کنار دیگر معارف عظیم شیعی در میان مسلمانانی که به مذهب تشیع اثنی‌عشری گرایش پیدا می‌کردند، گسترش پیدا کرد. این موضوع را به خوبی می‌توان در موضع‌گیری‌های مسلمانان شیعه در نیجریه، تایلند، شمال آفریقا و دیگر مناطق جهان مشاهده کرد.

 

با گسترش تفکر مقاوم در برابر استکبار، دشمن از خیزش ملت‌های عربی سوء استفاده کرد و تمام تلاش خود را به کار گرفت تا با استفاده از موقعیت پیش‌آمده در سوریه، به عنوان تنها دولت عربی متحد جمهوری اسلامی ایران در غرب آسیا، این کشور را از حلقه مقاومت خارج کنند و پس از آن، ابتدا به سراغ حزب‌الله در لبنان و سپس جمهوری‌اسلامی ایران برند.

 

تهدید حرم حضرت زینب کبری (س) توسط تروریست‌های تکفیری در حومه جنوبی شهر دمشق، باعث شد نیروهای مقاوم حامی حریم اهل بیت (ع) با تأیید و حمایت دولت سوریه، راهی حومه دمشق شوند. این ایستادگی، که الگوگرفته از ایستادگی رزمندگان اسلام در 8 سال دفاع مقدس بود، باعث شکست تروریست‌های تکفیری در اطراف حرم حضرت زینب کبری (س) شد.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

همزمان با پاکسازی مناطق حومه حضرت زینب(س)، رزمندگان حزب‌الله لبنان برای دفاع از خاک لبنان در قبال حملات تروریست‌های تکفیری وابسته به ارتش آزاد و جبهه النصره، عملیات‌های بزرگ خود در خاک این کشور را با نبرد آزادسازی شهر مرزی «قصیر» در غرب حمص آغاز کردند.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

نبردهای رزمندگان حزب‌الله علیه تروریست‌های تکفیری در عراق و سوریه نمونه جدیدی از دفاع مقدس در برابر فرزندان تروریست صدام حسین و حامیان قدیمی وی بود. به همین دلیل این نبرد در لبنان با نام «دفاع مقدس» معروف شد.

 

سردار شهید حسین همدانی پیش از شهادت در مورد اهمیت نقش تجربه دفاع مقدس در موضوع سوریه گفت: «ما با استفاده از الگوی بسیج در 8 سال دفاع مقدس، نیروهای «دفاع ملی» را در سوریه به راه انداختیم.»

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

همین تجربه در زمان حمله داعش به عراق به کار آمد و با پشتیبانی فتوای جهاد حضرت آیت‌الله سیستانی، باعث به راه افتادن نیروی مردمی موسوم به «بسیج مردمی عراق» (الحشد الشعبی) در این کشور شد که توانست داعش را در این کشور به شکست بکشاند. 

 

هم‌اکنون تجربه رزمندگان اسلام در 8 سال دفاع مقدس نه تنها در غرب آسیا بلکه در افغانستان و پاکستان نیز در حال گسترش است و شیعیان این دو کشور در قالب «لشکر فاطمیون» و «تیپ زینبیون» در حال نبرد با تروریست‌های تکفیری هستند.

 

تأثیرگذاری دفاع مقدس در بین ملت‌های جهان 

علاوه بر این در غرب و شرق جهان نیز بسیاری از جوانان گرایش‌یافته به مکتب تشیع، همواره به شهیدان دفاع مقدس به عنوان الگوی خود نگاه می‌کنند.

 

انتهای پیام/ 421


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 6 مهر 1396  ] [ 5:23 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ > ]