دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

"سرلشکر شهید هاشمی کسی بود که جنگ را از خاک به آب منتقل کرد و این پیچ تاکتیکی و نظامی که شاید پروسه 20 ساله‌ای را باید می‌گذارند طی یک سال عملیاتی کرد و اکثر ملزومات و نیازمندی‌های جنگ در آب را شهید هاشمی، تجهیز کرد."
 

نقش شهید هاشمی در شکل‌گیری نیروی دریایی سپاه/ ماجرای پیکر سالم شهید و چفیه‌ی سبز بر کمرش


"سرلشکر شهید هاشمی کسی بود که جنگ را از خاک به آب منتقل کرد و این پیچ تاکتیکی و نظامی که شاید پروسه 20 ساله‌ای را باید می‌گذارند طی یک سال عملیاتی کرد و اکثر ملزومات و نیازمندی‌های جنگ در آب را شهید هاشمی، تجهیز کرد."
نقش شهید هاشمی در شکل‌گیری نیروی دریایی سپاه/ ماجرای پیکر سالم شهید و چفیه‌ی سبز بر کمرش

"عبدالفتاح اهوازیان" همرزم و دوست سردار شهید "علی هاشمی" در گفتگو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس در رابطه با خصوصیات اخلاقی و منش رفتاری این شهید بزرگوار گفت: وی از ابتدا فردی مبارز و هدفمند بود و درکنار تحصیل به ورزش هم اهمیت می‌داد و کاپیتان تیم شهباز اهواز بود و همواره مورد اعتماد هم گروه‌های سنی خود قرار داشت. لذا در مسیری که انتخاب کرده بود، بچه‌های مسجد و دوستان مدرسه نیز از روی علاقه‌ای که به او داشتند به راهش می‌پیوستند و اخلاق اسلامی، تعبد و ورزش او تاثیر بسزایی در جذب دوستان و فعالیت‌هایش داشت.

اهوازیان اظهار داشت: شهید هاشمی پس از گذراندن دوره تحصیلی دبیرستان، در رشته پزشکی پذیرفته شده بود ولی مبارزه علیه دشمن بعثی را واجب‌تر از تحصیل علم دانست و به میدان نبرد آمد و الگوی خوبی برای جوانان در زمان خود بود و پیش از انقلاب نیز بارها توسط ساواک دستگیر شده بود و به صورت معجزه آسا از دست آنها خلاص می‌شود.

وی ادامه داد: شهید علی هاشمی در سن 21 سالگی فرمانده قرارگاه به کلی سری نصرت شد و از همان دوستانی که در شهر با او همراه بودند جزو همرزمان او شدند و در میدان حق علیه باطل با او همقطار شدند.

همرزم شهید هاشمی بیان کرد: شهید هاشمی در پایان جنگ با داشتن پنج مسئولیت در سن 27 سالگی که به عنوان یک نمونه برای جوانان امروز این مرز و بوم است، به شهادت رسید. او فرمانده سپاه 6 امام جعفرصادق(ع) شامل استان خوزستان، لرستان و لشکر 5 نصر، فرمانده قرارگاه به کلی سری نصرت، فرمانده سپاه‌ دشت آزادگان، فرمانده قرارگاه مشترک سپاه و ارتش در جنوب و جانشین فرمانده قرارگاه کربلا بود.

اهوازیان بیان کرد: محوریت فرماندهی و اطلاعات عملیات تقریبا کل جنوب از خط چزابه تا فاو به عهده این شهید سربلند بود و ایشان کسی بود که جنگ را از خاک به آب منتقل کرد و این پیچ تاکتیکی و نظامی که شاید پروسه 20 ساله‌ای را باید می‌گذارند طی یک سال عملیاتی کرد و اکثر ملزومات و نیازمندی‌های جنگ در آب را شهید هاشمی، تجهیز کرد و باعث شد نیروی دریایی سپاه ایجاد شود.

وی تصریح کرد: در نهایت به عنوان الگوی بزرگی در پایان جنگ با عملیات استشهادی با برخورد خودروی خود به هلی‌کوپتر دشمن که قصد اسارتش را داشت در تاریخ 4/4/67 سی روز پیش از پایان قطعی جنگ تحمیلی در جزایر مجنون به شهادت رسید.

اهوازیان از چگونگی شهادت هاشمی گفت: دشمنان پشت خطوط ایران به علی یورش می‌آورند و او به خاک ایران عقب گرد می‌کند و تصمیم به قطع ارتباط دشمن با خطوط نظامی و داخلی می‌کند و بنابراین تصمیم به عملیات استشهادی می‌گیرد و با ماشین به هلکوپتر دشمن می‌زند و به شهادت می‌رسد.

وی بیان کرد: پیکر پاک این شهید در روزهای فتنه 88 که دشمن با همکاری برخی عوامل داخلی در فکر براندازی و پا گذاشتن روی خون شهدا بود به کشور بازگشت.



سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، سردار سرلشکر شهید علی هاشمی، سردار محمدجعفر اسدی و سردار مرتضی قربانی

همرزم شهید درباره نحوه تفحص و بازگشت پیکر شهید گفت: پیکر شهید پس از 22 سال تقریبا سالم بود و هنگامی که دشمن دنبال او کرده بود، تیری به پهلویش اصابت می‌کند و آنروز یک چفیه سبز رنگ همراه داشته که همیشه آن را خیس می‌کرد و به صورت می‌گذاشت و آنروز برای جلوگیری از خونریزی آن را به پهلوی خود می‌بندد و روزی که پیکر شهید را پس از 22 سال به خانواده‌اش نشان دادیم چیزی که عجیب بود چفیه سالم دور کمرش پیچیده شده بود.

وی ادامه داد: پسر شهید(محمد حسین) چفیه را از ما می‌خواست و وقتی خواستیم از دور کمرش باز کنیم به سختی باز شد طوری که انگار همین دیشب گره خورده است در حالیکه 22 سال از این ماجرا می‌گذشت و این پیکر مبارک در آبهای هور که نمک دارند و بیابان هستند قرار داشته و لکه خونی که بر چفیه این شهید قرار داشته کم رنگ هم نشده بود.

اهوازیان بیان کرد: شهید را روز شهادت حضرت زهرا(س) تشییع کردیم و به عنوان شهید فاطمی معروف شد و این در حالی بود که همچون ابوالفضل العباس(ع) یک دست نداشت و همچون سالار شهیدان بی سر بود و از آنجایی که شهید فاطمی است مزارش خاک است و سنگ و نشان ندارد.

همرزم شهید تصریح کرد: شهید هاشمی، سردار هور، بن بست شکن جنگ و توانسته بود تمامی اقوام را در جنگ دخیل کند. او همواره پایبند به ولایت فقیه بود.

وی گفت: هاشمی چون زمزمه‌های امام(ره) به گوشش بود که در عملیات خیبر فرموده بودند: "نگذارید جزیره مجنون به دست دشمن بیافتد" ایستادگی کرد و طبق بیانی که همواره داشت و علاقه داشت آخرین نفری باشد که از هورالهویزه خارج شود هنگامی که ایشان را تشییع کردند آخرین شهیدی بود که از جزیره مجنون تفحص شد.

انتهای پیام/



[ یک شنبه 10 خرداد 1394  ] [ 1:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]