دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

سیداحمد دیباجی اصفهانی(حجت الاسلام)

نام پدر: سیدنصرالله تاریخ تولد: 03/07/1311
محل تولد: ایران - اصفهان - خمینی شهر تاریخ شهادت: 18/01/1358
محل شهادت: مقرکمیته-ساختمان لاکمید طول مدت حیات: 47 سال
مزار شهید: دارالسلام-قم


زندگینامه
سیداحمد دیباجی در 3 مهر 1311 در شهرستان خمینی شهر در خانواده ای روحانی و متدین به دنیا آمد. پدرش از سلاله سادات و تربیت یافته آیین محمد (ص)، مادرش فردی مؤمنه و زحمت کش و شیفته مکتب امام حسین (ع) بود. او در دامن چنین والدینی پرورش یافت. از کودکی علاقه خاصی به اهل بیت داشت و همراه پدر بزرگوارش مرحوم حجت الاسلام سیدنصرالله دیباجی در مجالس مذهبی شرکت می کرد. نزد پدرش با علوم اسلامی، وعظ و خطابه آشنا شد. به علت علاقه به علوم دینی در زمان مرحوم آیت الله بروجردی به شهر قم مهاجرت کرد و نزد اساتید بزرگواری مشغول به تحصیل شد. 
در سال 1336 عازم نجف اشرف گردید. درس فقه را در محضر آیت الله سیدمحسن حکیم و آقای سیدمحمود شاهرودی آموخت و در کلاس های علم اصول آیت الله خویینی شرکت می نمود. همچنین راجع به علوم مختلف نزد مرحوم حاج شیخ آقا بزرگ تهرانی تحصیل نمود. 
مجموعه این تلاش ها و تعالیم سبب تعالی روح او شد و احساس به حضور خدا تا عمق جانش نفوذ کرد به طوری که تبلور این تعالیم در گفتار، رفتار، منش او مشهود بود. او پس از دوران تحصیل در سال 1340 با نوه آقا بزرگ تهرانی ازدواج کرد و حاصل آن 5 فرزند مؤمن و متدین بود که دو نفر از پسرانش با ایشان به شهادت رسیدند. 
فعالیت های قبل از انقلاب
پس از گذشت 5 سال از ازدواج طی سفری به ایران و بررسی اوضاع اجتماعی به اصرار دوستان و احساس نیاز جامعه تصمیم به بازگشت به وطن گرفت و در مسجد مهدیه رستم آباد شمیران مشغول خدمت گردید. بیش از 14 سال فعالیت های ایشان در این منطقه بسیار مؤثر و مفید بود. در دوران انقلاب در زمینه های آگاه سازی و اطلاع رسانی به مردم منطقه فعال بود و همگام با ملت انقلابی در مراسم مختلف شرکت می کرد. 
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل کمیته برای حفاظت از انقلاب اسلامی و تأمین امنیت در کشور ایشان به عضویت کمیته درآمد. ایشان یکی از نیروهای فعال در کادر فرماندهی کمیته نیروی هوایی بود. همزمان با فعالیت در مسجد مهدیه رستم آباد به فعالیت در مسجد محسنی (جردن سابق) بلوار آفریقای فعلی پرداخت. 
چگونگی شهادت
فعالیت ها و تلاش های بی وقفه شهید در راه ترویج و تبلیغ اسلام و دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی باعث خشم دشمنان و منافقین کوردل گردید و چند مرتبه ایشان را تهدید به ترور کردند. غافل از اینکه انسان های متقی در راه هدف خویش از مرگ هراسی ندارند و نهایت آرزوی آنان شهادت برای رسیدن به معبود و معشوقشان است. 
با انجام رفراندوم در 12 فروردین 1358 و رأی قاطع ملت ایران به نظام جمهوری اسلامی، استکبار جهانی و مزدوران داخلی آنان برای سرنگونی این نظام نو پا شروع به توطئه، بمب گذاری و ترور افراد نمودند. سازمان منافقین (مجاهدین خلق) که آلت دست دشمنان انقلاب اسلامی بود، اقدام به یک سری بمب گذاری و ترورهای ناجوانمردانه در کشور نمود. 
طبق گزارش های موجود از آن تاریخ، پاسداران ستاد مرکزی کمیته نیروی هوایی روز جمعه 18 فروردین 1358 موفق به کشف یک بمب در نزدیکی مسجد محسنی که افرادی در آن مشغول آموزش قرآن بودند می شوند و بمب را برای خنثی سازی به کمیته مرکزی ستاد نیروی هوایی واقع در ساختمان لاکمید منتقل می کنند ولی بمب در ساختمان مذکور منفجر و منجر به شهادت 5 نفر می گردد. افرادی که در این انفجار به شهادت می رسند شامل حاج آقا سیداحمد دیباجی 47 ساله، آقای موسویان مسئول کمیته نیروی هوایی، محمد دیباجی فرزند شهید احمد، علی دیباجی فرزند شهید احمد و محرم علی شیری کارمند نیروی هوایی می باشند و تعدادی دیگر در این حادثه مجروح می گردند. 
اجساد شهیدان سیداحمد دیباجی و دو فرزندش پس از انتقال به شهر قم از محل مسجد امام حسن عسگری(ع) با حضور علما، مدرسین حوزه علمیه قم، طلاب و مردم شهیدپرور تشییع و پس از طواف در حرم حضرت معصومه (س) در دارالسلام قم به خاک سپرده شدند.

 



[ جمعه 9 مرداد 1394  ] [ 1:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]