دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

خاطرات 8 سال اسارت خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» منتشر می‌شود


به مناسبت فرارسیدن سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، کتاب "زندان موصل" شامل خاطرات علی‌اصغر رباط جزی از آزادگان شهرستان سبزوار منتشر خواهد شد.
خاطرات 8 سال اسارت خاطرات «علی‌اصغر رباط جزی» منتشر می‌شود

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، به مناسبت فرارسیدن سالروز ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی، کتاب "زندان موصل"شامل خاطرات علی‌اصغر رباط جزی از آزادگان شهرستان سبزوار از اردوگاه‌های موصل 1،2،3،4 منتشر خواهد شد.

این کتاب به قلم جواد کامور بخشایش است و توسط انتشارات سوره مهر انتشار می‌یابد.

«زندان موصل» دربرگیرنده خاطراتی از زندگی پرفرازونشیب شخصیت اصلی کتاب از تولد تا آزادی است، جواد کامور بخشایش در خصوص شخصیت علی‌اصغر رباط جزی می‌گوید: او شخصیت ویژه‌ای دارد. وی قبل از انقلاب اسلامی با راهنمایی «محمود ضیاء بشر حق» از گروه منصورون، وارد مبارزات سیاسی می‌شود و به همین دلیل به زندان می‌افتد. رباط جزی پس از آزادی از زندان ساواک، دوباره فعالیت‌های سیاسی را ادامه می‌دهد و در اوایل سال ۵۷ در حین مبارزات سیاسی مجروح می‌شود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌عنوان فعال عقیدتی به فعالیت‌های مذهبی ادامه می‌دهد و با شروع جنگ تحمیلی درحالی‌که فقط سه ماه از ازدواجش گذشته است، اما عازم میدان نبرد می‌شود و در اولین اعزام در عملیات محرم به اسارت درمی‌آمد و در نهایت در ۲۶ مرداد ۶۹ به میهن اسلامی بازمی‌گردد.

ویژگی اصلی کتاب زندان موصل این است که حواشی این کتاب به‌نوعی دایرة‌المعارف اسارت است و اطلاعات جامعی را از زندان، اردوگاه‌های موصل و شخصیت‌های دوران اسارت بیان می‌کند. به‌عبارت‌دیگر حواشی این اثر منبعی برای شناسایی تاریخ دوران اسارت محسوب می‌شود.

برای نگارش این کتاب، نویسنده ۵۰ جلسه مستمر مصاحبه با شخصیت اصلی کتاب داشته، حتی با رباط‌جزی به روستای زادگاهش و محل زندگی او در دوران کودکی که روستایی دورافتاده در سبزوار است سفر کرده است. روستای رباط‌جزی ۴۷ شهید را تقدیم ارزش‌های دفاع مقدس کرده که در این کتاب تلاش شده این شهدا نیز معرفی شوند.

کتاب زندان موصل، به هشت فصل اصلی و به نام دروازه‌های اول تا هشتم نام‌گذاری شده است و هر دروازه نمادی از یک مرحله از زندگی است تا اینکه به دروازه هشتم یعنی آرامش منتهی می‌شود.

 



[ یک شنبه 25 مرداد 1394  ] [ 3:23 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]