دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

اختتامیه نمایشگاه و نشست لاله‌های شهریور 57 برگزار شد


آیین اختتامیه نمایشگاه و نشست لاله‌های شهریور 57 بعد از ظهر امروز در نگارخانه عکاسان حوزه هنری برگزار شد.
اختتامیه نمایشگاه و نشست لاله‌های شهریور 57 برگزار شد

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، آیین اختتامیه نمایشگاه و نشست لاله‌های شهریور 57 بعد از ظهر امروز در نگارخانه عکاسان حوزه هنری برگزار شد.

«هدایت الله بهبودی» رییس دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری با بیان اینکه سند ماده اولیه برای پژوهشگر است، گفت: سند در دوره‌های مختلف انواع خاصی داشته است و عکس در دوره معاصر یک نوع سند محسوب می شود.

وی افزود: در رابطه با انقلاب اسلامی پژوهشگر می‌تواند با استفاده از عکس که لحظه خاص را منجمد کرده است، اطلاعات زیادی به دست آورد.

رییس دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری گفت: چهره‌ها، ساختمان‌ها، پوشش‌ها و تابلوها در عکس‌ها بیانگر واقعیات اجتماعی هستند.

وی در پاسخ به سوال مجری این برنامه در رابطه با پژوهش در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی بر مبنای عکس، اظهار داشت: تقریبا دو دهه است که اسناد را خوب زیر و رو می کنیم و به تحلیل آنها می‌پردازیم اما فراتر از اسناد مکتوب کار نکرده‌ایم، البته چند کاری انجام شده است اما مرسوم نیست.

وی خاطرنشان کرد: عکس‌ها را باید دسته بندی کنیم، تا امکان دستیابی آسان فراهم شود.

این پژوهشگر تاریخ انقلاب در پایان صحبت‌های خود بیان داشت: همانطور که بودن یک عکس می‌تواند سند باشد، عدم دستریسی به عکس نیز می‌تواند یک سند باشد. به طور مثال در روزنامه‌های پیش از انقلاب آمده است که استقبال بی نظیری در فلان مراسم از شاه صورت گرفت اما تصویری از آن تاکنون منتشر نشده است.

در بخش دیگری از این مراسم اکبر ناظمی عکاس انقلاب اسلامی، گفت: 10 سال پیش نمایشگاه عکسی از آثار تاریخی در کانادا برپا کردم، یکی از مسئولان بخش‌های هنری آن کشور که به نمایشگاه آمده بود از من پرسید عکس‌های دیگری از ایران هم دارید؟ و من عکس‌های دوران انقلاب را به آنها دادم، و آنها پس از ماهها تلاش با تبلیغات زیاد نمایشگاهی از آن عکس‌ها را برای مخاطبان ارائه کردند.

وی همچنین اضافه کرد: برای من جای سوال بود که دلیل برپایی نمایشگاه عکس از انقلاب ایران و هزینه 80 هزار دلاری برای آن چه بوده است؟! وقتی این سوال را از مسئول اجرایی پرسیدم گفت: این کمترین هزینه‌ای بوده است که ما برای به دست آوردن اطلاعات خرج کردیم. امروز در صحنه بین‌الملل آن کشوری قدرتمندتر است که اطلاعات بیشتری داشته باشد.

ناظمی تصریح کرد: سپس به گنجینه بسیار بزرگی برد که عکس هایی از جنگ های مختلف جهان جمع آوری شده بود و به من گفت: ما این عکس ها را تحلیل و در جهت سیاست خارجی استفاده می‌کنیم.

این عکاس انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: از اینرو عکس ها ارزشمند هستند. و عکسی ارزشمندتر است که اطلاعات بیشتری را ارائه کند.

در زمان انقلاب رایج بود عکس های سیاه و سفید گرفته شود به طوریکه حس تاریخی داشتو اما من بنظرم رسید که اگر عکس رنگی باشد رنگ برای پژوهشگران و کارشناسان اطلاعات بیشتری را به همراه خواهد داشت.لذا بیشتر عکس های من رنگی است.

در پایان شرکت کندگان با اهدای گل به قبور مطهر دو شهید گمنام غواص و خط شکن مدفون در حوزه هنری یاد شهدا را گرامی داشتند.

انتهای پیام/

 



[ چهارشنبه 18 شهریور 1394  ] [ 5:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]