دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

عملیات 140 فروندی و حضور 2 لشکر نزاجا بیانگر آمادگی ارتش در روزهای آغازین جنگ بود


فرمانده نیروی زمینی ارتش عملیات 140 فروندی جنگنده‌های نهاجا و حضور 2 لشکر 92 زرهی و 81 را بیانگر آمادگی ارتش در روزهای آغازین جنگ دانست.
عملیات 140 فروندی و حضور 2 لشکر نزاجا بیانگر آمادگی ارتش در روزهای آغازین جنگ بود

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش طی سخنانی در صبحگاه مشترک یگان‌های نمونه ارتش گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن 1357 برای آمریکایی‌ها یک شوک ژئوپلیتیک بود؛ که معادلات منطقه‌ای را برای آن‌ها به‌طور جدی بر هم می‌زد.

وی با اشاره به مزیت‌های سیاسی و اقتصادی ایرانِ قبل از انقلاب گفت: پیش از انقلاب آمریکا از موقعیت جغرافیایی ایران به‌عنوان مسیر انتقال انرژی استفاده می‌کرد و همچنین سه هزار کیلومتر مرز مشترک ایران و کشور شوروی سابق باعث شده بود که آمریکایی‌ها سامانه‌های جاسوسی خود را در این مناطق قرار داده و به‌طور دقیق تحرکات قطب دوم جهان و رقیب اصلی خود را رصد کند.

فرمانده نزاجا ادامه داد: یکی دیگر از مزیت‌های ما برای آمریکا این بود که کشور ما به‌عنوان بازار مصرفی محصولات آمریکایی محمسوب می‌شد و همچنین آمریکا از ایران به‌عنوان ژاندارم منطقه برای به خط کردن دیگر کشورهای منطقه استفاده می‌کرد؛ اما دشمنی آمریکا با ما که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد، تنها به خاطر از دست دادن این امتیازها نبود؛ زیرا انقلاب اسلامی ادبیاتی ایجاد کرده بود که مهمترین آن استکبارستیزی، نفی سلطه بیگانه و ایجاد مردم‌سالاری دینی بود، و آمریکا برای اینکه با این ادبیات مقابله کند اقدامات خصمانه‌ای را علیه انقلاب اسلامی ایران آغاز کرد.

امیر پوردستان با اشاره به غائله کردستان و ناامنی‌هایی که در برخی مناطق مرزی کشور در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی رخ داده بود، گفت: وقتی که استکبار جهانی روش‌های مختلفی را برای از بین بردن انقلاب نوپای اسلامی امتحان کرد و با شکست مواجه شد، به تجهیز صدام روی آورد و کشورهای منطقه را نیز به حمایت از رژیم بعث عراق ترغیب کرد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: همواره دو قطب جهان آن روز (شوروی و آمریکا) در خصوص مسائل سیاسی و نظامی جهان اختلاف داشتند؛ اما متاسفانه هر دو ابرقدرت در خصوص حمایت از رژیم بعث عراق اتفاق نظر داشتند.

وی با اشاره به آمادگی ارتش در روزهای آغازین جنگ گفت: در آن روزها کارکنان نیروی هوایی و همچنین تفنگداران نیروی دریایی ارتش در کردستان می‌جنگیدند، و هنگامی که زمزمه حمله رژیم بعث عراق قوت گرفت نیروی زمینی ارتش در مرزهای کشور حضور یافت.

امیر پوردستان ادامه داد: البته شرایط جدیدی که به‌واسطه انقلاب ایجاد شده بود ازجمله موافقت با تقاضای بازنشستگی، کسر خدمت سربازی از دو سال به یک سال و برخی جابجایی‌ها، از استعداد نیروی زمینی کاسته بود؛ اما با این حال لشکر 92 زرهی و لشکر 81 کرمانشاه و پس از مدتی تیپ 37 شیراز و تیپ 74 خرم‌آباد وارد صحنه نبرد شدند و در برابر 12 لشکر زرهی تا بن دندان مسلح رژیم بعثی ایستادگی کردند، تکه تکه و قطعه قطعه شدند؛ اما جلوی پیشروی دشمن را گرفتند.

فرمانده نزاجا افزود: نیروی هوایی در دومین روز جنگ با اجرای عملیات کمان 99، و با بیش از 140 فروند جنگنده چنان مواضع حیاتی دشمن را مورد انهدام قرار داد که تا آخر جنگ کام دشمن را تلخ کرد. این نشان از آمادگی ارتنش جمهوری اسلامی ایران در روزهای آغزین جنگ داشت. مگر می‌شود 140 فروند جنگنده بدون آمادگی قبلی طرح‌ریزی عملیاتی بکنند؟ مگر می‌شود در طول یک ساعت یا یک روز آن‌ها را لودگیری و مسلح کنند؟

وی همچنین به نقش نیروی دریایی و پدافند هوایی که زیرمجموعه نهاجا در آن دوران بود اشاره و تصریح کرد: نیروی دریایی در همان روزهای آغازین جنگ ضربات مهلکی را به رژیم بعثی وارد کرد و پدافند هوایی نیز آسمان امنی را برای یگان‌های عملیاتی تأمین می‌کرد.

امیر پوردستان عنوان کرد: همانطور که اشاره شد حضور مقتدرانه ارتش در روزهای آغازین جنگ نشان از عمق تفکر حضرت امام خمینی(ره) نسبت به عدم انحلال ارتش داشت و ارتش نیز پاسخ حمایت حضرت امام را با جان‌فشانی‌های خود در دوران دفاع مقدس داد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین ضمن بزرگداشت عملیات ثامن الائمه(ع) گفت: این عملیات از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بود؛ زیرا اولین عملیات مشترک ارتش و سپاه پس از عزل بنی‌صدر بود؛ در این عملیات نیروهای زمینی ارتش و سپاه به‌طور یگانی وارد شدند و عملیات را به‌صورت کاملا مشترک به نتیجه رساندند.

وی تعداد فراینده کشته‌شدگان و اسرای بعثی و همچنین سطح گسترده آزاد شده از اراضی کشور را بیانگر میزان موفقیت این عملیات دانست و افزود: این عملیات بسترساز عملیات‌های فتح‌المبین، طریق‌القدس و بیت‌المقدس بود.

امیر پوردستان در پایان با اشاره به وضعیت کنونی منطقه تأکید کرد: ارتش طبق تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی جنگ‌های منطقه‌ای را رصد و با توجه به تهدیدات، ظرفیت‌های لازم را برای مقابله با آن‌ها ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/

 



[ یک شنبه 5 مهر 1394  ] [ 3:15 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]