نظریه های دفاع مقدس بستر تحقیقات دانشگاهی و سینمایی است
مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم گفت: تئوری ها و نظریه های برآمده از متن حماسه دفاع مقدس بستر مناسبی برای تحقیقات دانشگاهی و تولیدات سینمایی است.
|
![]() |
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، حجت الاسلام محمد لطفی نیاسر طی سخنانی در دیدار سرهنگ پاسدار احمد حسینی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان که در محل صدا و سیما صورت گرفت، بیان کرد: دفاع مقدس اقیانوسی بی انتهاست که در آن، مردم قهرمانانه نقش آفرینی کردند و سرانجام کار خود را به الطاف بی کران خدای خویش گره زدند.
وی با اشاره به اینکه قلمها و بیان ها از درک دوران طلایی دفاع مقدس عاجز هستند، افزود: توصیف انگیزه حضور عاشقانه و ایثارگرانه مردم و رزمندگان اسلام در لبیک به امام(ره) و قرار گرفتن در صفوف مقدم و در پشتیبانی های پشت جبهه، عملی بس صعب و دشوار خواهد بود و به یقین، مقطع حضور رزمندگان اسلام در جبهه و انس با همرزمان شهید، از بهترین و پربرکت ترین برش های زندگی آنان بوده است.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم با بیان این نکته که بسیاری از توفیقات دوران دفاع مقدس فارغ از بحث مدیریت و فرماندهی، متاثر از عنایات و الهامات غیبی و مافوق هوش بشری بوده است، گفت: اکثر فرماندهان، دانش آموخته دانشگاه های جنگ نبودند و وارد کارزارهای عملیاتی شدند؛ اینگونه موضوعات و مواردی چون حماسه های لشکر خط شکن 17 امام علی بن ابی طالب(ع) و مدیریت فرمانده قهرمان آن، شهید بزرگوار مهدی زین الدین می تواند مبنای نظریه ها و تئوری های دانشگاهی در علوم اسلامی انسانی و تز دوره دکتری که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، قرار بگیرد و ضروری است چنین آموزه ها و حوادثی که سرمایه آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد بود، در اختیار مراکز دانشگاهی قرار داده شود.
عضو شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان قم به وجه تمایز دفاع مقدس با جنگ های مرسوم دنیا اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: همه جنگ ها در آخر به بدبختی و تباهی می رسد در حالی که پس از دوران دفاع مقدس تاکنون، این رزمندگان حاضر در عرصه پیکار بودند که در عمران و آبادانی کشور، حضور جهادی مستمر و موثر داشته و دارند.
وی پیام های گرمی بخش حضرت امام(ره) در رهبری و پشتیبانی جنگ را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: نوع مدیریت آن امام بزرگوار و حتی شهدای شاخصی که مورد عنایت ایشان قرار گرفتند نیز می تواند به عنوان یک نظریه در کالبد مراکز عالی دانشگاهی مورد مطالعه قرار بگیرد.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم در بخش دیگری از سخنان خود، صحنه های بی بدیل حضور مردان، زنان، خانواده ها، پایگاه ها، مساجد، اقشار، اصناف و ادارات و ... در پشتیبانی جبهه و کمک های مردمی و بسیاری از ناگفته های دیگر را پتانسیل خوبی برای فیلم سازان و مستند سازان خواند و افزود: خیل کثیری از اقشار و گروه ها در پشتیبانی جنگ، دیده نشده اند و ضرورت دارد بدون فوت وقت، دوربین های مستند سازان به سمت آنها بچرخد.
رئیس کارگروه رسانه مرکز فرهنگی انقلاب و دفاع مقدس استان، موزه دفاع مقدس را در حکم یک "رسانه" خواند و افزود: این محل باید یکی از لوکیشن ها و استودیوهای فعال صدا و سیما در عرصه تولید آثار مرتبط با دفاع مقدس و زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا باشد و در این راستا، طراحی سناریو و پیش بینی زیرساخت های فنی لازم، امری اجتناب ناپذیر است.
حسینی نیز در این دیدار، ضمن گرامیداشت ایام آذر ماه و یاد و خاطره خبرنگاران شهید رسانه ملی و همچنین روز بسیج رسانه، ابراز کرد: هر روز، روز رسانه است بخصوص در موضوع جنگ نرم دشمن، رسانه های فعال در نظام اسلامی، نقش موثری در برابر دشمنان ایفا می نمایند.
وی افزود: نگاه ها به مقوله دفاع مقدس باید جامع، کلی و فراتر از گرایش ها و سلایق افراد و گروه ها و نیز بدور از هر گونه بخشی نگری باشد تا شرح این امانت و حماسه افتخار آفرین، بی کم و کاست و بدون هر گونه تحریف، فراموشی و درنگ، به نسل های بعدی منتقل گردد.
دبیر شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان در بخش دیگری از سخنان خود از اقدامات صدا و سیمای مرکز قم در تهیه و پخش مجموعه هایی تاثیرگذار در حوزه دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت تقدیر کرد؛ وی همچنین به حمایت اداره کل حفظ آثار قم از پایان نامه های دوره کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد، سپس افزود: لازم است با تشکیل کارگروهی، نقش صدا و سیمای قم در دوران دفاع مقدس و همچنین تعیین مدخل های دانشنامه دفاع مقدس استان مورد توجه قرار بگیرد تا این موضوع نیز در زمره کارنامه افتخارات استان در آن دوران حماسی، ثبت گردد.
در این دیدار که تعدادی از پیشکسوتان دفاع مقدس نیز حضور داشتند، اشعری مقدم و فردوسی از کارشناسان اداره کل حفظ آثار قم گزارشی از مراحل تنظیم دانشنامه و همچنین روند اجرایی موزه و فعالیت کارگروه محتوایی آن ارائه کردند.