دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نادره عزیزی نیک، نویسنده کتاب «پرواز با مین جهنده»، با اشاره به چرایی نگارش کتابی با محوریت زندگی شهید عبدالرضا لشکریان گفت: انجمن پیشکسوتان سپاس چند خاطره از شهدای مختلف را برای نگارش اثر به من پیشنهاد داد که در این میان، خاطرات شهیدان عبدالرضا و مجید لشکریان هم بود. من برادرم را در آبادان در جنگ تحمیلی از دست دادم و همین انگیزه‌ای شد تا کتاب خاطرات این دو برادر را بنویسم. در ابتدا مشتاق بودم که خاطرات هر دو برادر را در قالب رمان بنویسم، اما تصمیم گرفته شد که شمسی خسروی، نویسنده، کتاب خاطرات شهید مجید لشکریان را بنویسد. این شد که من در کتاب «پرواز با مین جهنده» به زندگی و خاطرات شهید عبدالرضا لشکریان در قالب زندگی‌نامه داستانی پرداختم.

وی ادامه داد: من در کتاب‌هایم به دنبال بیان زندگی شهیدان و ایثارگرانی هستم که در آبادان شهید شده‌ یا خدمت کرده‌اند. همانطور که قبلاً گفتم، به دلیل شهادت برادرانم در آبادان، علاقه زیادی به پرداختن شهدای این شهر در قالب کتاب دارم. چون احساس می‌کنم که گمشده من در این شهر است و من با این روش می‌توانم به نوعی با آنها همراهی کنم. از سوی دیگر، خاطرات شهید عبدالرضا لشکریان زیبا بود و این شهید بزرگوار نیز ویژگی‌های خاصی داشت که او را از دیگران متمایز می‌کرد. از جمله این موارد آن است که در 15 خرداد سال 42 متولد شد؛ یعنی سالی که امام خمینی(ره) فرمود سربازان من در گهواره‌ها هستند. از سوی دیگر، شهید عبدالرضا لشکریان به کوشا بودن، معروف بود. شاید خیلی‌ها در این تاریخ به دنیا آمده باشند، اما کم‌اند کسانی که مانند این شهید پشتکار در کاری داشته و پرتلاش باشند. همین ویژگی‌های او سبب شد که مصداق بارز کلام امام خمینی(ره) باشد.

به گفته نویسنده «پرواز با مین جهنده»؛ شهیدان لشکریان در خانواده‌ای مذهبی متولد و در فضای دینی تربیت شدند. هم پدر و هم مادر در زمینه‌های اعتقادی و انقلابی فعال بودند. همین امر سبب شد تا فرزندان نیز در این عرصه‌ها فعال باشند. به عنوان نمونه، شهید عبدالرضا لشکریان در حوزه‌های مختلف در انقلاب و دفاع مقدس فعالیت می‌کند؛ از خنثی کردن مین گرفته تا فعالیت در جهاد سازندگی و خدمت به محرومان در سنین نوجوانی. من خاطرات این شهید را ابتدا در قالب داستان نوشتم، اما خانواده این شهید بیشتر دوست داشت تا کتاب در قالب زندگی‌نامه و خاطرات به چاپ برسد. طرح این اثر چندبار نوشته و اجرا شد. هر شیوه به گونه‌ای بود که انگار کتاب جدیدی نوشته می‌شد، اما سختی‌های این کار به دلیل علاقه من به شهید عبدالرضا لشکریان آسان می‌نمود. بارها خاطرات ایشان خوانده شد تا آن دسته از خاطراتی که جذاب هستند، انتخاب و در کتاب درج شود.

عزیزی نیک با بیان اینکه ویژگی‌های شهید عبدالرضا لشکریان سبب شد تا نگارش کتاب برایم لذت‌بخش باشد، افزود: شهید عبدالرضا لشکریان ویژگی‌های متعددی داشت که زبانزد است، از جمله اینکه بزرگتر از سنش حرکت می‌کرد. به عنوان نمونه حتی به افرادی که از او بزرگتر بودند، راهنمایی می‌کرد. علاوه بر این، شجاعت از دیگر ویژگی‌هایی است که برای این شهید یاد می‌شود. همین شجاعت سبب می‌شد که در گفت‌وگو با مخالفان انقلاب وارد شود و استدلال‌های قوی ارائه بدهد. همین شجاعت در جبهه نیز بروز می‌کند و او را به سمت خنثی‌سازی مین و تخریب سوق می‌دهد.

وی با اشاره به جزئیات بیشتری از زندگی شهید لشکریان و توصیف این فضا در کتاب «پرواز با مین جهنده» یادآور شد: فضای شهری که در خاطرات این شهید به نمایش گذاشته شده، فضای ملتهبی است که در آن گروهک‌های مختلف از جمله منافقین فعالیت می‌کردند. در این فضا هم می‌بینیم که شجاعت شهید عبدالرضا لشکریان منجر به این می‌شود که وارد میدان شود و در حوادثی مانند قائله 14 اسفند 59 و سخنرانی بنی‌صدر، جریان‌ساز باشد. در زندگی هدف داشت و تمام حرفش این است که یاران امام(ره) و شهید بهشتی هستند و شما نمی‌توانید انقلاب را منحرف کنید. در همان سخنرانی است که بنی صدر با نشان دادن کارت سپاه شهید، اعلام می‌کند که یک سپاهی را فرستاده‌اند که من را بکشد.

منبع: تسنیم



[ چهارشنبه 20 مرداد 1395  ] [ 5:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]