به گزارش خبرنگار اعزامی دفاع پرس به راهیان نور غرب و شمالغرب، «دارساوین» منطقهای است در 25 کیلومتری شهر سردشت قرار دارد. این مکان خاطرات بسیاری از روزهای دفاع مقدس را در خود دارد؛ از رفتن رزمندگان به میدان نبرد، آخرین خداحافظیها، گریههای شبانه و... .
برای رسیدن به این مکان خاطرهانگیز، پس از حرکت از بانه به سمت سردشت و گذشتن از گردنه زروار، به یک سه راهی میرسیم که به طرف منطقه بوالحسن میرود.
پس از عبور از جاده، به گردنه کاگر میرسیم؛ که در سمت چپ و در میان درختان، روستای برده بوک را میتوان مشاهده کرد. در زمان دفاع مقدس، اورژانس بهداری در میان این درختان بود. با عبور از این گردنه، به موقعیت یادمان بوالحسن و سپس دارساوین میرسیم. بوالحسن نام روستایی در 27 کیلومتری غرب شهر بانه و 12کیلومتری رودخانه مرزی چومان است؛ که این منطقه نامش را از آن گرفته است. این منطقه در دامنه کوه کاگر واقع شده است.
بوالحسن از عملیات کربلای 10 یکی از معبرهای حرکت رزمندگان برای عملیات در مناطق مرزی و عمق خاک عراق بود، و همچنین محل استقرار نیروها و اردوگاهها، قرارگاههای فرماندهی و اورژانس بهداری محسوب میشد. در اغلب عملیاتهای برونمرزی انجام گرفته در ارتفاعات ماووت عراق، رزمندگان اسلام با عبور از این ناحیه و گذر از رودخانه چومان، توانستند به نقاط هدف دسترسی پیدا کنند.
گذر از این مناطق صعبالعبور و رودخانه چومان، فقط به خواست خداوند و به واسطه حضور توانمند جهاد سازندگی (با ساخت پل و جاده) میسر بود. شاید بتوان گفت در دوران جنگ تحمیلی، در این منطقه، بیشترین عملیات انجام گرفته است؛ که مهمترین آنها عبارتند از فتح یک، فتح5، کربلای 10، نصر4، نصر8، بیتالمقدس2، بیتالمقدس3 و بیتالمقدس 6.
حسن شفیعزاده، فرمانده توپخانه سپاه، سیدمحمدتقی رضوی فرمانده مهندسی جنگ، مجید زینالدین، و مهدی زینالدین، فرمانده لشکر علیبن ابیطالب از شهدای این محور به شمار میآیند. شهید مهدی زینالدین به همراه برادرش مجید 27 آبان 1363 در پایگاه دارساوین در کمین ضد انقلاب گرفتار شده و به شهادت رسیدند.
بر اساس مشاهدات ما از این منطقه، کار ساخت یادمان دارساوین، محل شهادت مهدی زین الدین فرمانده لشکر علی بن ابیطالب و برادرش مجید زین الدین آغاز شده است. این یادمان به دلیل نزدیکی به شهر سردشت و بانه و همچنین یادمان بوالحسن میتواند یکی از یادمانهای پر تردد زائرین راهیان نور غرب و شمالغرب باشد. ستاد مرکزی راهیان نور تلاش میکند تا این یادمان را برای سالهای آینده آماده بهرهبرداری کند.
سرهنگ داود پوریان معاون فرهنگی ستاد مرکزی راهیان نور کشور درباره وضعیت این یادمان به خبرنگار ما گفت: برنامه زمانی مشخصی برای اتمام کار ساخت این یادمان در دست نیست. ستاد راهیان نور در حال مذاکره با دستگاه و نهادهای مختلف برای جذب اعتبار لازم برای فراهمسازی زیرساختهای این یادمانهاست. چند سال گذشته تعدادی از وزارتخانهها همکاریهایی را با این ستاد داشتهاند؛ که اگر این همکاریها دادمه پیدا کند اتفاقات خوبی در منطقه غرب و شمالغرب در بحث راهیان نور رخ خواهد داد.
انتهای پیام/ 121