به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، در هفته دفاع مقدس به بیان سلسلهوار دیدگاهها و نظرات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره دفاع مقدس، برکات، آثار و نتایج آن در کشورمان خواهیم پرداخت که در این مجال به برکت خودباوی در حین و پس از هشت سال دفاع مقدس پرداختهایم.
یکی از برکات جنگ و دفاع مقدس هشت ساله، این بود که مردم و مسئولین به این نتیجه رسیدند که باید روی پای خود بایستند و این خودباوری برای آنها چنان به یقین تبدیل شد که سالها علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتهای جهانخوار ایستادگی کردند.
امام خمینی(ره) یکی از برکات این دفاع مقدس برای کشورمان را تربیت سربازان، جوانان و دانشجویان افسرى دانستند و فرمودهاند: «دانشآموختگان در دانشکدۀ افسرى، علاوه بر تحصیل دورههاى تئوری، عملاً در جبههها حاضر مىشوند و تعلیمات عملى مىبینند و در علوم عملى، این میزان است، نه خواندن. خواندن مقدمۀ عمل است و شما امروز در میدانها عمل را هم یاد مى گیرید. لذا کسب تجربه در میدان عمل برای افسران یک موقعیت مغتنم بود تا آموختههای خود را به عرصه عمل برسانند.»
خون شهیدان، چراغ راه آیندگان
از آنجایی که انقلاب اسلامی با تجربه و بهاى سنگینی که خونبهای هزاران شهید، مجروح و به آتش کشیده شدن منزل هزاران هموطنمان است؛ باید مورد پاسداشت قرار گیرد و چراغ راه و سعادتی در آینده و منشاء تغییرات مثبت در کشورمان باشد. یکی از با ارزشترین و پر ثمرترین برکات خون شهدا کم نشدن حتی ذرهای از مرزهای آبی و خاکی کشورمان و عدم واگذاری آن به دشمنان بوده است.
رهبر کبیر انقلاب یکی دیگر از برکات جنگ هشت ساله کشورمان را شکوفایی استعدادها در جنگ یاد کردهاند و بیان داشتند: «خدا را سپاس مى گذاریم که منت هیچ قدرت و کشورى و ابرقدرتى در جنگ، بر گردن ما نیست و مردم کارآزموده و متوکل ما با استعانت از ذات مقدس کبریا، تنها و مظلومانه بر بسیارى از مشکلات طرح، عملیات، بسیج و آموزش نیروها تا نیاز تسلیحاتى کشورمان فائق آمدند. علاوه بر موفقیتهاى اعجاز گونهاى که در صحنههاى دفاع از کشور اسلامى و بیرون راندن متجاوزان از هزاران کیلومتر، به تحولات شگرف صنعتى از قبیل راه اندازى کارخانجات و دگرگونى در خطوط تولید و ساختن و اختراع دهها وسایل پیشرفته و مدرن نظامى، آن هم بدون حضور هیچ مستشارى و بدون هیچ گونه کمک خارجى، دست یافتهایم.»
بزرگترین پل شناور دنیا، نتیجه خودباوری رزمندگان
در همین راستا «مهدی صبوری زاده» در گفتوگو با خبرنگار دفاع پرس گفته بود: ساخت پل 14 کیلومتری بر روی هور توسط رزمندگان اسلام یک شاهکار مهندسی در جنگ است. ژنرالهای کارکشته نظامی به اعجابانگیز بودن آن پل اعتراف کردند که بزرگترین پل شناور دنیا به طول 14 کیلومتر بر روی هور ساخته شد. پس از جنگ به این شگفتی مهندسی کمتر پرداختیم. برای ساخت این پل شبانهروز فعالیت و تردد میکردند. برای هر متر پیشروی در این جاده 100 کامیون خاک خالی میشد. تصور کنید در تیر دشمن کامیونها خاک میآوردند و با لودر و بلدوزر بر روی آن کار میکردند.
پلی که به سختی ساخته میشد به راحتی با باز شدن آب در دشت توسط دشمن تخریب میشد. بنابراین مهندسین هر روز میلیمتری آب را کنترل میکردند. همچنین در زیر پل لولههای بزرگی را طراحی کردند تا در صورت افزایش آب در قسمتی از هور، توسط موتورهای قوی آب را به سمت دیگر پل هدایت کنند.
جنگ و دفاع مقدس ایستادگی و خودباوری را به مردم تزریق کرد و همگان به این نتیجه رسیدند که باید بر عزم و توان داخلی تکیه کنیم. از این رو با گذشت سه دهه از جنگ تحمیلی، این خودباوری چنان بر مردم و مسئولین حاکم شده که بر تحریمهای همه جانبه امپریالست غرب فائق آمدهاند و در داخل کشورمان میتوانیم چرخ اقتصادی و صنعتی را بدون وابستگی به هر نیروی خارجی جلو ببریم.
انتهای پیام/321