دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

بستر مناسبی برای پذیرش آثار دفاع مقدسی وجود ندارد

کارگردان نمایش «هشت» گفت: هنوز بستر فرهنگی مناسب برای پذیرش ژانر دفاع مقدس در میان هنرمندان تئاتر حاکم نشده است، جای خالی تئاترهای ارزشی در کشور احساس می‌شود.

کد خبر: ۲۲۳۳۸۴

تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰ - 24January 2017

بستر مناسبی برای پذیرش آثار دفاع مقدسی وجود نداردبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حیدر رضایی، نویسنده، کارگردان و طراح نمایش «هشت» با اشاره به این که این نمایش اثری مستند پیرامون زندگی و شهادت شهید «محمد حسن ترابیان» است، گفت: بارها و بارها این اثر را بررسی کرده ام و تلاش کرده ام تا «هشت» را به نقطه ای برسانم که به دور از شعار زدگی، مورد قبول مخاطبان قرار بگیرد.


وی در ادامه ضمن تأکید بر این امر که در ژانرهایی همچون دفاع مقدس می بایست از کلیشه و تکرار جداً پرهیز کرد، افزود: نهایت تلاش خود را به کار گرفته ایم که این موقعیت ها را، چه به لحاظ کارگردانی، چه به لحاظ طراحی و حتی بازی ها، این فضای جدید را در اثر حاکم کنیم که تماشاچی از دیدن نمایش خسته نشود، بلکه با لذت به تماشای اثر بنشیند.

 این بازیگر تئاتر که در سال جاری، نمایش «راپورت های شابانۀ دکتر مصدق» به نویسندگی و کارگردانی «اصغر خلیلی» را در کارنامۀ هنری خود ثبت کرده است، ضمن اذعان به این امر که در «هشت» کوشیده است که مخاطب از دیدن نمایش تازه و نو با زاویۀ دید جدید لذت ببرد، ادامه داد: بزرگترین دغدغۀ فرزندان مرز نشین دفاع از ارزش هاست و ما نیز چون از مرزنشینان هستیم و به پایتخت مهاجرت کرده ایم، این نمایش دغدغۀ ماست.

وی در بخشی دیگر از این گفتگو با ابراز تأسف از این امر که جای خالی تئاترهای ارزشی در کشور احساس می شود، فضای تئاتر ارزشی را بسیار کمتر و پایین تر از حد معمول در کشور دانسته و اظهار داشت: امروز حمایت های حوزۀ هنری، به ریاست کوروش زارعی، که خود از فعالان این عرصه هستند، مایۀ دلگرمی ماست، اما تئاتر دفاع مقدس می بایست مورد توجه ویژۀ جشنواره های داخلی و بین المللی قرار بگیرد.

رضایی در همین راستا، فراموشی تئاتر دفاع مقدس را عدم پایبندی به تعهدات جامعه نسبت به خانوادۀ شهدا، جانبازان و ایثارگران دانسته و در همین راستا با اشاره به این که مردم کشور می پندارند جنگ تحمیلی سال هاست که به اتمام رسیده است، تصریح کرد: باید بدانیم که اثرات روحی و روانی و در برخی موارد، اثرات جسمانی جنگ تحمیلی هنوز هم در مردم بی دفاع و مظلوم روزگار دفاع مقدس دیده می شود و امروز انفجار مین های مختلف در مناطق مرزی جان مردم این مناطق را می گیرد.

این کارگردان جوان با تأکید بر این امر که بسیاری از اثرات روانی که بر اثر جنگ تحمیلی به مردم مناطق مرزی وارد شده است به هیچ روی قابل جبران نیست، یادآور شد: هنرمندان می بایست نگارش آثار دفاع مقدس را به عنوان یک اولویت مد نظر قرار داده و پرداختن به این موضوع را هرگز فراموش نکنند و ما نیز سعی بر آن داشته ایم که این موضوع را تا حد ممکن در این اثر پیاده کنیم.

بازیگر نمایش «هشت»، ضمن ابراز تأسف از این امر که امروز در سالن های نمایش، صندلی های خالی تئاتر دست اندرکاران این هنر مقدس را می آزارد، گفت: هنوز بستر فرهنگی مناسب برای پذیرش ژانر دفاع مقدس در میان هنرمندان تئاتر حاکم نشده است.

رضایی، ضمن تأکید بر این امر که هنرمندان در مرحلۀ نخست می بایست از خود حمایت کنند و اگر از خودشان حمایت نکنند، نباید انتظار داشته باشند که کسانی که دغدغه و تلاشی در حوزۀ هنر نداشته است به تماشای تئاتر بنشینند و از آنان حمایت کنند، افزود: مادامی که اهالی تئاتر برای خود ارزش قائل نباشند و صندلی های تئاتر خالی است، اتفاقی برای تئاتر نمی افتد.

این کارگردان تئاتر با تأکید بر این امر که علیرغم تلاش های مکرر و بی وقفه برای پر شدن سالن های تئاتر می شود، امروز باز هم صندلی تماشاچی تئاتر خالی است، ادامه داد: امروز عدم وجود و حمایت تهیه کنندگان و کمپانی های تئاتر در این هنر آزاردهنده است و می بایست این دوستان نیز در عرصۀ هنر نمایش حضور پیدا کنند تا هنرمندان بتواند با دلگرمی به کار خود ادامه دهند.

 

منبع: فارس 



[ سه شنبه 5 بهمن 1395  ] [ 7:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]