سه راهی استقامت
سپاه و مردم برای مقابله با تهاجم عراق، 6 گردان زبده و کار آزموده سپاه به همراه گردانهایی تشکیل شده از نیروهای مردمی و عشایر شهر ایلام، تحت فرماندهی لشکر امیرالمومنین (ع) سپاه پاسداران و تلاش جان بر کفان هوانیروز، در منطقه سه راه جندالله راه را بر دشمن سد کردند و پس از درگیری سخت بین دو طرف، ارتش عراق با قبول تلفات فراوان، شکست را پذیرفت و عقب نشینی کرد.
کد خبر: ۲۳۱۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰ - 21March 2017
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از ایلام، بعد از اتمام جنگ تحمیلی تعدادی از گروه های مردمی به صورت خودجوش به مناطق عملیاتی اعزام شدند تا بتوانند ضمن بازسازی و رسیدگی به مناطق، بازدیدی هم از خاطرات مربوط به رشادت های رزمندگان داشته باشند.
در سال 78 مقام معظم رهبری با سفر به مناطق عملیاتی شلمچه در میان زائران قرار گرفتند و با تاکید خود بر استفاده و بهره مندی از ظرفیت های این سفر معنوی گسترش آن را امری ضروری به منظور ترویج فرهنگ دفاع مقدس و همینطور حفظ و حراست از آرمان ها و دستاوردهای شهداء دانستند.
در تاریخ ۱۳۷۸/۱۲/۱۲ دستورالعملی مبنی بر تشکیل ستاد هماهنگی راهیان نور با مسئولیت و ریاست بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از سوی ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ گردید که در این دستور العمل به ۲۱ محل جهت بازدید کاروانهای راهیان نور اشاره شده است.
در سال ۱۳۸۴ و با ابلاغ فرمانده کل قوا، ستاد مرکزی راهیان نور در قالب اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مأموریت خود را از سر گرفت. به همین منظور ستاد مرکزی راهیان نور با هدف ساماندهی به وضعیت راهیان نور در سال ۱۳۸۳ ذیل ساختار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تعریف و در سال ۱۳۸۴ ستاد مرکزی راهیان نور تأسیس شد.
در حال حاضر نیز ایام تعطلات عید یکی از بهترین فرصت هایی است که می توان در مناطق عملیاتی حضور یافت و از نزدیک با رشادت های رزمندگان هشت سال جنگ تحمیلی آشنا شد.
هم اکنون در سه نقطه غرب، جنوب غربی و شمال غرب مناطق عملیاتی وجود دارد که هر کدام در قالب یادمان شهید همه ساله مورد بازدید تعداد زیادی از گردشگران قرار می گیرد
گردشگری جنگ را می توان آیینه ای برای انعکاس تاریخ پرافتخار جنگ و دفاع مقدس دانست که امروزه علاوه بر گردشگران داخلی توجه بسیاری از گردشگران خارجی را نیز جلب کرده است و همه ساله در ایام مختلف سال تعداد زیادی از آنها در قالب اردوهای مختلف از کشورهای گوناگون به ایران سفر می کنند و این مناطق را مورد بازدید خود قرار می دهند.
بر همین اساس به منظور آشنایی بیشتر مردم و گردشگران با یادمان های دفاع مقدس در این شماره به سراغ یادمان سه راه جندالله رفتیم.
سه راهی به نام «جندالله»
حدود یک سال ونیم از پیروزی انقلاب اسلامی کشورمان گذشته بود که ارتش صدام به خاک میهن حمله کرد و آغازگر جنگ ناجوانمردانهای شد که هشت سال به طول انجامید و در این دوران، خسارات سنگین انسانی و مادی فراوانی به دو کشور وارد شد. با شروع جنگ که پیامآور روزهای تلخ و سراسر رنج و درد است، آنچه که از دل رزم غیرتمندانه رزمندگان اسلام سر برآورده است و باعث افتخار ملت ما شده پایداری و مقاومت مردم ایران در برابر تجاوز دشمن است. آوازهی این دفاع جانانه، نشان سربلندی است که تا ابد در تاریخ ملت عاشورایی ما خواهد درخشید.
یکی از مهمترین عوامل ثبت و یادآوری حماسهها و رشادتهای رزمندگان و البته از زیباترین حرکات ارزشی که میشد بعد از پایان یافتن جنگ تحمیلی به آن پرداخت ساخت یادمانهای دفاع مقدسی بود که به یاری و همت یادگاران دوران طلایی دفاع مقدس این امر به خوبی انجام شد. مرزهای ایران اسلامی و مناطق حساس عملیاتی رزمها، دلاوریها، فداکاریهای روزهای جنگ رزمندگان را کم به خود ندیدهاند و این مکانهای مقدس و متبرک به قدوم فرزندان خمینی(ره) امروز از دلنشینترین، نورانیترین و پر استقبالترین عبادتگاههای عاشقانی است که هر ساله به خصوص در ایام نوروز رهسپار دیار عشق و جنون میشوند.
استان ایلام از جمله مناطق مهم و عملیاتی بود که به دلیل دارا بودن 420 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در روزهای جنگ مورد هجمه سنگین رژیم بعث قرار گرفت و از این حیث یادمان هایی همچون قرارگاه لشکر امیرالمومنین (ع)، دشت عباس، چنگوله، سه راهی جندالله، دهلران، مهران و ... همچون مدال افتخار بر سینه خود دارد و تا تاریخ زنده است بر این افتخار خواهد بالید.
سه راهی جندالله از جمله یادمانهای دوران جنگ است که گواه بر رزمیدن غیورمردان کشورمان است که در 30 کیلومتری جنوب غربی شهر ایلام واقع شده و محل اتصال جادههای سرنی، صالحآباد و مهران است. وقتی که جیرهخواران استعمار، رژیم بعثی به ایران حمله کرد، تا سه راهی جندالله پیش آمد. همزمان با خطر قریب الوقوع سقوط ایلام و انتشار پیام دعوت امام خمینی از سپاه و مردم برای مقابله با تهاجم عراق، 6 گردان زبده و کار آزموده سپاه به همراه گردانهایی تشکیل شده از نیروهای مردمی و عشایر شهر ایلام، تحت فرماندهی لشکر امیرالمومنین (ع) سپاه پاسداران و تلاش جان بر کفان هوانیروز، در این منطقه راه را بر دشمن سد کردند و پس از درگیری سخت بین دو طرف، ارتش عراق با قبول تلفات فراوان، شکست را پذیرفت و عقب نشینی کرد.
در این نقطه در غرب جاده یادمانی به نام یادمان مقاومت مردمی ایلام بنا شده است که یادآور جانفشانیها و دفاع جانانه مردم ایلام است، در داخل این یادمان تعدادی تانک و ادوات جنگی نیز جهت نمایش قرار دارد.
گزارش از علیرضا آخوندی
انتهای پیام/ 151