تمثال هنرمند شهید «محمدباقر ربانی» در قم رونمایی شد
تمثال هنرمند خوشنویس «شهید محمدباقر ربانی»با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و خانواده معظم شهید در گلزار شهدای شیخان قم رونمایی شد.
کد خبر: ۲۳۲۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۶ - 24March 2017
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، در مراسم رونمایی از تابلونقاشی چهره هنرمند خوشنویس، پاسدار شهید محمدباقر ربانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم و جمعی از خانواده های معظم شهدا، چهره های شاخص هنری و مسئولان انجمن های هنری استان حضور داشتند.
سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم طی سخنانی در این مراسم، اظهار داشت: هنرمندان متعهد زیادی در دوران انقلاب و دفاع مقدس به شهادت رسیده اند که هم در عرصه هنر خود و هم در صحنه مبارزه مصمم و جدی بودند اما متاسفانه تاکنون همه آنها معرفی نشده اند.
وی مراسم رونمایی از تمثال هنرمند شهید محدباقر ربانی در آخرین روز سال را گامی مبارک و موثر در جهت معرفی هر چه بیشتر شهدای هنرمند استان در سال جدید برشمرد.
حسینی کاشانی همچنین سروده ای را در وصف چشم انتظاری مادران شهدا قرائت کرد.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام ربانی برادر شهید محمدباقر ربانی طی سخنانی با اشاره به سوابق مبارزات و فعالیت های برادر شهیدش ابراز کرد: آنچه که در خوشنویسی این شهید عزیز بیشتر اهمیت دارد، نه نوع هنر وی بلکه محتوای معنوی که کتابت می نمود، جلب توجه می کرد زیرا عمده آثار خوشنویسی شهید پیرامون احادیث و آیات، بازنویسی کتب علمای شیعه و پیام های امام(ره) و ... بود.
سلیمانی هنرمند عکاس دوران دفاع مقدس نیز طی سخنان کوتاهی یاد و خاطره هنرمندان شهید انقلاب و دفاع مقدس، شهیدان عباس صالحی فیلمساز و عکاس انقلاب، ابوباقر الکاتب هنرمندعراقی مقیم قم، عبدالرسول علیزاده، ابوالفضل ماهرخ، سید سعید خاتمی، عباس زرگری، سید روح الله صحفی، سیدمحمد مهدی حسینی کاشانی و روحانی شهید حجت الاسلام مهدی خلیفات و نیز هنرمندان مرحوم سیدمحمدحسین رحمتی و مهدی حمیدی را گرامی داشت.
در پایان این مراسم، تمثال چهره شهید محمدباقر ربانی اثر سلیمانی از نقاشان استان قم توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به مادر بزرگوار شهید اهدا شد.
شهید محمدباقر ربانی متولد 1339 در قم بود و چند سالی از زندگی خود را در نجف اشرف گذراند؛ وی از همان دوران به فراگیری خط زیر نظر اساتید خوشنویسی اقدام کرد؛ بدلیل عمق علاقه به امام و مبارزات انقلابی، چندین بار توسط ساواک بازداشت شد و تحت شکنجه قرار گرفت.
بازنویسی و توزیع اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) در آن دوران از جمله فعالیت های شهید ربانی محسوب می شود. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه پاسداران درآمد و از هیچگونه فعالیت انقلابی از جمله خوشنویسی و دیوار نویسی در جهاد و سپاه و همکاری با حزب جمهوری اسلامی در قم و مازندران و دیگر مناطق کشور دریغ نکرد.
این شهید بزرگوار همزمان با آغاز جنگ تحمیلی عازم جبهه شد و 58 روز بعد از شروع جنگ، در 27 آبان سال 1359 مصادف با عاشورای حسینی(ع)، در جریان حمله دشمن بعثی به سوسنگرد به شهادت رسید، دیوارنوشته های شهید ربانی از جمله آثار هنری است که از وی به یادگار مانده است.
تصویر: ابوالفضل بمانی
انتهای پیام/