«خاطرات منتظری و نقد آن»
کد خبر: ۲۶۶۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۰ - 15November 2017
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، تاریخ انقلاب اسلامی به ویژه دهه 60 همواره دچار تحریف و جعل شده و میشود. شناخت لایههای پنهان انقلاب و شخصیتهای برجسته آن میتواند تا حد زیادی پاسخ به شبههها و رفع تحریفها را ممکن کند.
یکی از شخصیتهایی که همواره برای ایجاد تفرقه و شبهه توسط دشمنان مورد استفاده قرار گرفته شخصیت مرحوم «آیتالله منتظری» است. این شخصیت فارغ از هر اظهار نظری بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی است و باید ویژگیهای شخصیتی او عاری از هرگونه غرضورزی شناخته شده و آرا و نظراتش مورد بازنگری قرار گیرد.
«خاطرات منتظری و نقد آن» نوشته «اسدالله بادمچیان» از جمله آثاری است که با نگاهی نقادانه زندگی و زمانه منتظری را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. این کتاب در 10 فصل به تفصیل از تولد، دوران کودکی، نوجوانی، تحصیلات حوزوی تا فعالیتهای مبارزاتی در جریان انقلاب، پیروزی انقلاب، انتصاب به قائم مقامی رهبری و عزل وی از این منصب را شرح داده است.
نویسنده اصل خاطره آیتالله منتظری را عینا نقل کرده و سپس به نقد آن خاطره بر اساس اسناد و منابع موجود کرده است. از این نظر کتاب مورد اشاره در نوع خود قابل تامل است.
نویسنده در مقدمه کتاب خود آورده است:
«حداکثر سعی بر این بوده که نقد و انتقاد محترمانه باشد حتی در مواردی که از احساسات هر فرد ارادتمند به امام و روحانیت جریحه دار شده باز دقت شده است که قلم تابع احساسات نشود و بیان به صورت منطقی و متین باشد. کوشش بر این بوده که نقدها کوتاه و فشرده و ناظر به مطالب اصولی و کلان باشد، تا به اختصار موضوع را نشان دهد لذا از شیوه تبلیغاتی و القاء دیدگاه نقد کننده پرهیز شده تا قضاوت هر خواننده بر اساس برداشت خودش باشد.»
مطالعه این کتاب در شرایط فعلی که معاند نظام به هر حربهای برای ضربه زدن به آن متوسل میشوند ضروری است. برخی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران فقط به منظور دشمنی با مردم و انقلاب مساله منتظری را مطرح میکنند تا به اصطلاح آبی را گل آلود کرده و ماهی خود را بگیرند در حالی که نه منتظری را میشناسند و نه ولایت فقیه برای آنها اهمیت دارد چه رسد به اینکه قائم مقامی رهبری برای آنها مهم باشد.
قسمتی از متن کتاب:
«شایعه فرار شاه
س: ظاهرا بعد از این قضایا حضرتعالی با اصرار مانع رفتن مرحوم امام به حرم مطهر شدهاید و به این وسیله توطئهای را خنثی نمودید؟
ج: جریانی که به آن اشاره کردید از این قرار است: سر شب من در خانه نشسته بودم که کسی آمد و گفت: شایع است که شاه فرار کرده! من بلافاصله به سرعت از منزل به مقصد منزل آیتالله خمینی حرکت کردم، در راه نیز شایعه شنیده میشد، به منزل ایشان که رسیدم دیدم جمعی از جمله آقای امینی، حاج سیدمحمدحسین لالهزاری و سرهنگ اشراقی ـ در حالی که لباس شخصی به تن داشت ـ نشستهاند و همان شایعه مطرح بود و گفته میشد که از شهربانی قم سئوال شده آنها هم اظهار بیاطلاعی کردهاند.
ایام هم ایام زیارتی بود و قم شلوغ بود، در این اثنا بعضی مصر بودند که آیتالله خمینی به حرم مشرف شوند و غرض در حقیقت شعار و تظاهرات بود ولی به نظر مساله مشکوک و مورد شبهه بود و احتمال توطئه میدادیم. من و آقای امینی با تشرف ایشان به حرم مخالفت کردیم و گفتیم در این شرایط و شلوغی صحن حرم تشرف شما صلاح نیست. ایشان اول قبول نمیکردند ولی بالاخره با اصرار ما منصرف شدند، آقای امینی میگفت من به قدری ناراحت بودم که تصمیم داشتم اگر ایشان منصرف نشوند قبای ایشان را بگیرم و بکشم ولو موجب پرت شدن ایشان باشد.
نقد خاطره
داستانی که آقای منتظری در رابطه با شایعه فرار شاه پس از حوادث فیضیه میگوید بسیار جالب است. اما با لحنی که وی بیان نموده است بسیار تلخ میباشد. ...
وقتی موضوع در خاطرات باز میشود، معلوم میشود که همه مساله یک شایعه بوده که شاه فرار کرده است! و قضیه در ذهن سئوال کننده تبدیل به توطئه شده و البته تمام این توطئه توسط آقای منتظری خنثی شده است.
شایعهای که در قم منتشر میشود، یک نفر به آقای منتظری اطلاع میدهد. وی بدون تحقیق و بدون توجه به اینکه شاه که بدون دلیل و فشار فرار نمیکند. به سرعت به منزل امام میآید. تصور میکند که امام این شایعه را باور کرده است. بعد فکر میکند که امام را میخواهند وادار کنند به حرم بیاید، و امام چرا به حرم میرود؟ ظاهرا چند نفر اصرار داشتند که امام به حرم بروند تا در میان مردم باشند و آقای منتظری لابد آنها را توطئهگر نمیداند زیرا درباره آنها چیزی نمیگوید.
بعد امام منصرف میشوند و توطئه از بین میرود!! جالب است آقای منتظری طوری سخن میگوید که گویا امام با آن بینش عظیم و سیاست شناسی کم نظیر، متوجه توطئه نبودهاند و فقط به اصرار آقای منتظری و همراهش از این توطئه نجات یافتهاند. آیا کسی اگر امام را کمی بشناسد میتواند باور کند که او بر اساس یک شایعه سست، تصمیم بگیرد و اسیر توطئه شود و آقای منتظری او را نجات دهد؟»
«خاطرات منتظری و نقد آن» در 780 صفحه مصور به قلم «اسدالله بادامچیان» تالیف و توسط نشر «اندیشه ناب» در 3000 نسخه منتشر شده است.
انتهای پیام/ 161