به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  نگاهي به آمار فروش فيلم‌ها در سال 88 گوياي آن است كه سه فيلم «اخراجي‌ها»،«درباره‌الي» و «كتاب قانون» به ترتيب پرفروش‌ترين‌ فيلم‌هاي سال شده‌اند. 

نخستين برنامه‌ي اكران سال 88 با نمايش فيلم‌هاي «اخراجي‌ها 2»، «وقتي همه خوابيم»، «سوپر‌استار» و «بيست» آغاز شد و بدين ترتيب «اخراجي‌ها 2» ساخته‌ي مسعود ده‌نمكي پس از 79 روز اكران در 29 سينما به فروشي معادل 3 ميليارد و 757 ميليون تومان دست يافت و توانست عنوان پرفروش‌ترين فيلم سال را به خود اختصاص دهد. 

«وقتي همه خوابيم» به كارگرداني بهرام بيضايي هم پس از 80 روز اكران در 18 سينما 328 ميليون تومان و «سوپراستار» تهمينه ميلاني پس از 79 روز اكران در 25 سينما 870 ميليون تومان فروخت. 

«بيست» به كارگرداني عبدالرضا كاهاني، كه چهارمين فيلم اكران نوروزي سال 88 به‌شمار مي‌رفت پس از 61 روز اكران در 17 سينما با فروشي نزديك به 255 ميليون تومان اكران شد. 

اما در ارديبهشت‌ماه و همزمان با دومين مجموعه‌ي اكران‌هاي سال، فيلم‌هاي «آخرين ملكه زمين» ساخته‌ محمدرضا عرب، «حريم» اثر محمدرضا خطيبي، «پاتو زمين نذار» ساخته‌ي ايرج قادري، «كلبه» به كارگرداني جواد افشار و «در ميان ابرها» ساخته‌ي روح‌الله حجازي به نمايش درآمدند. 

«آخرين ملكه زمين» كه محصول سال 85 بود و پس از سه‌سال موفق به اكران شده بود، طي 40 روز اكران در 5 سينما به فروشي 15 ميليون توماني دست يافت و «حريم» به كارگرداني رضا خطيبي طي 38 روز و با دردست داشتن 14 سالن سينما به فروشي نزديك به 150 ميليون تومان دست يافت. 

«پا تو زمين نذار» ساخته‌ي ايرج قادري هم طي 42 روز و در 14 سالن به فروشي نزديك به 123 ميليون تومان و «كلبه» به كارگرداني جواد افشار هم طي 18 روز و با در اختيار داشتن 12 سينما به فروشي بالغ بر 51 ميليون تومان داشت. 

«در ميان ابرها» به كارگرداني روح‌الله حجازي در ارديبهشت‌ماه 88 با 7 سالن به نمايش درآمد و توانست طي 18 روز نزديك به 4 ميليون تومان بفروشد. 

به گزارش ايسنا، خرداد‌ماه و همزمان با روزهاي انتخابات، فيلم «درباره‌ي الي» به كارگرداني اصغر فرهادي كه قرار بود جزء گزينه‌هاي اكران نوروزي باشد،با وقفه‌اي دو ماهه به نمايش درآمد و پس از 99 روز نمايش در 25 سالن، به فروشي نزديك به يك ميليارد و 200 ميليون تومان دست يافت. 

«امشب شب مهتابه» ساخته‌ي محمدهادي كريمي و «هرچي تو بخواي» ساخته محمد متوسلاني هم به ترتيب پس از 95 و 49 روز اكران در سطح 21 و 14 سالن به ترتيب به فروشي نزديك 257 و 68 ميليون تومان رسيدند. 

«خروس جنگي» اثر سيد‌مسعود اطيابي هم طي 95 روز نمايش در 21 سالن با فروشي نزديك به 892 ميليون تومان اكران شد. 

در تيرماه و همزمان با چهارمين ماه سال تنها اكران جديد «پسر تهروني» بود و پس از 78 روز اكران در سطح 25 سالن نزديك به 939 ميليون تومان فروخت. 

به گزارش ايسنا، مرداد‌ماه 88 هم فيلم‌هاي «دلخون»، «كيش و مات»، «خاك آشنا»، «پستچي سه‌بار در نمي‌زند» و «چشمك» به اكران درآمدند. 

«دلخون» فيلم اول محمدرضا رحماني طي 46 روز و با دردست داشتن 16 سالن سينما به فروشي نزديك به 300 ميليون تومان دست يافت و «كيش و مات» جمشيد حيدري هم پس از 46 روز اكران در 21 سينما، نزديك به 447 ميليون تومان فروخت. 

«خاك آشنا» به كارگرداني بهمن فرمان‌آرا هم طي 46 روز نمايش در 8 سينما بالغ بر 144 ميليون تومان فروش كرد و «پستچي سه‌بار در نمي‌زند» به عنوان دومين فيلم سينمايي حسن فتحي پس از 45 روز نمايش در 20 سالن نزديك به 399 ميليون تومان فروخت. 

«چشمك» جهانگير جهانگيري هم طي 39 روز اكران در 21 سينما بالغ بر 289 ميليون تومان فروش داشت. 

شهريور‌ماه و در آخرين ماه تابستان 88 هم «دوخواهر»، «زندگي شيرين»، «ترديد»، «يك وجب از آسمان» و «بي‌پولي» به نمايش درآمدند و «دوخواهر» ساخته محمد بانكي توانست پس از 90 روز نمايش در 22 سينما بالغ بر 969 ميليون تومان و «زندگي شيرين» ساخته‌ي قدرت‌الله صلح ميرزايي طي 62 روز نمايش در 24 سينما نزديك به 694 ميليون تومان فروخت. 

«ترديد» دومين ساخته‌ي واروژ كريم‌مسيحي نيز طي 55 روز نمايش در 13 سالن سينما در نهايت با فروشي نزديك به 217 ميليون تومان و «بي‌پولي» به كارگرداني حميد نعمت‌الله پس از 62 روز اكران در 24 سالن نزديك به 747 ميليون تومان فروش داشتند. 

«يك وجب از آسمان» علي وزيريان هم در مدت اكران 35 روزه‌اش، با دردست داشتن 12 سالن توانست به فروشي بالغ بر 28 ميليون و پانصد هزار تومان دست بيايد. 

اما در نيمه‌ي دوم سال، در قالب طرح اكران فرهنگي تعداد فيلم‌ها تاحدي افزايش يافت و «كتاب قانون» مازيار ميري پس از دوسال توقيف، در نهايت مهرماه در كنار فيلم‌هايي مانند «خانه روشن»، «آقاي هفت‌رنگ» و «صداها»، به نمايش درآمد و به فروشي بالغ بر يك ميليارد و 162 ميليون تومان دست يافت. 

«خانه روشن» ساخته‌ي وحيد موسائيان نيز پس از 4 سال تاخير در قالب طرح اكران فرهنگي به نمايش محدود درآمد و طي 21 روز اكران در دو سانس بالغ بر 6 ميليون تومان فروخت.البته همزمان با اين فيلم موسائيان مستندي با نام «سرزمين گمشده»را هم در اكران داشت كه آماري از فروش اين مستند رسما ارائه نشده است. 

«صداها» كه ديگر فيلمي بود كه در قالب طرح اكران فرهنگي به نمايش درآمد،طي 27 روز و با در اختيار داشتن 4 سالن نزديك به 39 ميليون تومان فروش داشت. 

«آقاي هفت‌رنگ» ساخته‌ي جديد شهرام‌ شاه‌حسيني هم برخلاف انتظار، فروش چنداني نكرد و پس از 49 روز نمايش در 23 سالن، نزديك به 327 ميليون تومان فروخت. 

به گزارش ايسنا، «نيش زنبور»، «محاكمه در خيابان»، «چهره‌به‌چهره»، «پنالتي» و «ماه‌وش» هم فيلم‌هاي آبان‌ماه سينماها بودند. 

«نيش زنبور» ساخته حميدرضا صلاحمند در مدت 72 روز اكران در 25 سينما به فروشي نزديك به 905 ميليون تومان و «محاكمه در خيابان» هم طي همين مدت و با در اختيار داشتن 22 سالن با فروشي نزديك به 581 ميليون تومان به اكران درآمد. 

اما فيلم‌هاي «چهره به چهره» ساخته علي ژكان، «پنالتي» اثر انسيه شاه‌حسيني و «ماه‌وش» به كارگرداني محمد درمنش فيلم‌هاي فرهنگي آبان‌ماه بودند كه «چهره به چهره» طي 36 روز اكران در 12 سينما به فروشي بالغ بر 6 ميليون‌وپانصدهزار تومان و «پنالتي» طي 25 روز اكران در 6 سالن به فروشي نزديك به 4 ميليون تومان دست يافتند. 

«ماه‌وش» هم در مدت 27 روز اكران در 15 سالن بالغ بر 16 ميليون‌ و500 هزار تومان فروخت. 

اما در آخرين ماه پاييز «خواب ليلا»، «شكار روباه»، «تردست»، «ماجراهاي اينترنتي»، «استشهادي براي خدا»، «تنها دوبار زندگي مي‌كنيم» و «آنسوي رودخانه» به نمايش درآمدند كه از ميان آن‌ها «شكار روباه»، «ماجراهاي اينترنتي»، «استشهادي براي خدا»، «تنها دوبار زندگي مي‌كنيم» و «آنسوي رودخانه» در قالب طرح اكران فيلم‌هاي فرهنگي به نمايش درآمدند. 

«خواب ليلا» اولين ساخته مهرداد ميرفلاح هم طي 23 روز نمايش در 15 سينما بالغ بر 54 ميليون‌و500 هزار تومان فروخت و «شكار روباه» به كارگرداني علي رفيعي هم طي همين مدت و با دراختيارداشتن 10 سالن به فروشي بالغ بر 32 ميليون تومان دست يافت. 

«تردست» ساخته محمدعلي سجادي هم پس از 28 روز نمايش در 20 سينما نزديك به 64 ميليون ‌و500 هزار تومان فروش كرد. 

«ماجراهاي اينترنتي» حسين قناعت پس از 35 روز نمايش در 7 سالن بالغ بر 11 ميليون و «استشهادي براي خدا» به كارگرداني عليرضا اميني طي 35 روز نمايش و با دراختيارداشتن 6 سالن سينما نزديك به 10 ميليون تومان فروخت. 

«تنها دوبار زندگي مي‌كنيم» اولين فيلم بلند بهنام بهزادي نيز پس از 36 روز اكران در سطح 6 سينما بالغ بر 84 ميليون‌و500 هزار تومان و «آنسوي رودخانه» ساخته اول عباس احمدي مطلق هم طي 5 روز اول اكرانش در سطح 4 سينما فروشي نزديك به 300 هزار تومان داشت اما پس از اين زمان هيچ آماري مبني بر فروش آن اعلام نشده است. 

به گزارش ايسنا، «دختر ميليونر»، «شوريده»، «شبانه»، «18-»، «هر شب تنهايي»، «حلقه‌هاي ازدواج» و «تاكسي نارنجي» در دي‌ماه و پيش از تب‌و تاب جشنواره‌ي فيلم فجر به نمايش درآمدند.

«دختر ميليونر» ساخته اكبرخامين طي 54 روز نمايش در 14 سينما بالغ بر 252 ميليون و 500 هزار تومان فروش داشت و «شوريده»محمد علي سجادي نيز پس از 20 روز نمايش در 9 سالن به فروشي نزديك به 20 ميليون و 500 هزار تومان دست يافت. 

«شبانه» ساخته مشترك كيوان علي‌محمدي و اميد بنكدار نيز پس از 26 روز اكران در 12 سالن نزديك به 49 ميليون تومان فروخت. 

«18-» هم پس از 23 روز نمايش در 9 سالن نزديك به 26 ميليون تومان فروخت و «حلقه‌هاي ازدواج» ساخته شاهين باباپور نيز تا 7 اسفندماه پس از 47 روز نمايش در 19 سالن نزديك به 340 ميليون تومان فروخت. 

«تاكسي نارنجي» ساخته ابراهيم وحيدزاده نيز ظرف 28 روز اكران در 19 سالن فروشش به مرز 66 ميليون تومان رسيد. 

«هر شب تنهايي» به كارگرداني رسول صدرعاملي هم تا روز هفتم اسفندماه طي 48 روز اكران در 10 سينما بالغ بر 318 ميليون تومان فروش داشته است. 

در بهمن‌ماه 88 و هم‌زمان با جشنواره فيلم فجر نيز فيلم‌هاي «شب حورا»، «حيران»،‌ «به كبودي ياس»،«شاعر زباله‌ها»، «محافظ» در گروه فرهنگي و فيلم‌هاي «پنجمين سوار سرنوشت»، «عيار 14» و «به رنگ ارغوان» نيز در گروههاي مختلف سينمايي و بعضا بصورت آزاد به نمايش درآمدند و هم‌اكنون نمايش آنها ادامه دارد و نمايش دو فيلم از ميان اين فيلم‌ها تا اكران نوروزي ادامه دارد. 

آمار فروش اين فيلم‌ها تا هفتم اسفندماه طبق آمار منتشرشده از سوي فارابي عبارتند از: «شب حورا» ساخته شهاب ملت‌خواه طي 11 روز اول اكرانش در 2 سالن سينما بالغ بر 200 هزار تومان فروخت و پس از اين تاريخ هم آماري مبني بر فروش آن منتشر نشده است. 

«حيران» اولين ساخته بلند شاليزه عارف‌پور نيز طي 18 روز اكران در دو سينما نزديك به هشت‌ونيم ميليون تومان فروخته و «به كبودي ياس» جواد اردكاني پس از 14 روز نمايش در 5 سالن، بالغ بر يك‌ونيم ميليون تومان فروش داشته است. 

«محافظ» ساخته محمدجواد كاسه‌ساز هم طي 10 روز اكران در 11 سينما نزديك به 9 ميليون‌و500 هزار تومان و «شاعر زباله‌ها» به كارگرداني محمد احمدي طي 10 روز اكران در 7 سالن به فروشي بالغ بر 5 ميليون تومان دست يافته‌اند. 

در ميان فيلم‌هاي ديگر نيز «به رنگ ارغوان» ساخته توقيفي ابراهيم حاتمي‌كيا طي 10 روز اكران در 29 سينما بالغ بر 207 ميليون‌و500 هزار تومان، «عيار 14» به كارگرداني پرويز شهبازي طي 14 روز اكران در 19 سينما بالغ بر 73 ميليون تومان فروش داشته‌اند. 

«پنجمين سوار سرنوشت» ايرج قادري نيز در حالي‌ پس از 30 سال به نمايش درآمده كه تا پايان بهمن‌ماه طي 13 روز اكران در 3 سينما بالغ بر هفت‌ونيم ميليون تومان فروش داشته است. البته پس از اين تاريخ آماري از فروش اين فيلم منتشر نشده است. 

به گزارش ايسنا،بر پايه آمار منتشر شده از سوي بنياد سينمايي فارابي،فيلم‌هاي «اخراجي ها»،«درباره الي...»،«كتاب قانون»،«پسر تهروني»،«نيش زنبور»،«خروس جنگي»،«سوپراستار»،«بي‌پولي»،«زندگي شيرين»،«محاكمه در خيابان» به ترتيب ده فيلم پرفروش سال هستند. 

گفتني است،در سال 88 براي اولين بار در اكران نوروزي اتفاقي جديد افتاد و يكي از گروه‌ها بدون فيلم ماند و به همين دليل اين گروه به طور گردشي به نمايش چهارفيلم گروه‌هاي ديگر پرداخت. 

در سال سپري شده؛و حيد موسائيان پس از سالها به‌طور همزمان فيلم «خانه روشن» و مستند «سرزمين گمشده» را روي پرده داشت و محمد علي سجادي هم ديگر كارگردان با دو فيلم سال88 بود كه دو اثر«شوريده» و«تردست» او، پس از سال‌ها به نمايش درآمد.
ادامه مطلب
چهارشنبه 26 اسفند 1388  - 6:44 AM
   

به نقل از روزنامه دیلی‌تلگراف موسسه خیریه “WeQuit” برنامه‌ای را به صورت مشترک با شبکه‌های اجتماعی تدارک دیده است تا به کاربران این شبکه‌ها و تلاش دوستان آنها در ترک عادت به نیکوتین کمک کند و حتی برای انها در صورت موفقیت جایزه تعیین کرده و در صورت عدم موفقیت تنبیه در نظر می‌گیرد.
مشارکت کاربران در این سایت به این گونه است که می‌توانند منابع مالی لازم برای این موسسه را تامین کنند و یا برنامه دیگران برای ترک سیگار را از طریق وب‌سایت این موسسه و با اضافه کردن برنامه مخصوص آن به صفحه خود پیگیری کنند.

فیس بوک سیگار

این اقدام موسسه “روز بدون دخانیات” از سوی “دونکان بناتین” رییس موسسه ملی “روز بدون دخانیات” و ستاره برنامه معروف “دراگونز دن” حمایت شده است.
وی می‌گوید: ما احساس کردیم که ترک کردن یک مبارزه است که باید امیدبخش و لذت‌آور باشد تا یک کار روزمره طاقت‌فرسا و این نگرشی است که WeQuit را ممتاز کرده است.
بنا بر اعلام موسسه آمار ملی انگلیس افراد ۲۰ تا ۲۴ ساله ۳۰ درصد جمعیت سیگاری را در سال ۲۰۰۸ تشکیل می‌دادند و جمعیت ۶۰ سال به بالا نیز ۱۳ درصد در جمعیت سیگاری انگلیس مشارکت داشته‌اند.

ادامه مطلب
چهارشنبه 26 اسفند 1388  - 6:41 AM
 

آرنولد بنت: داستان نویس انگلیسی (1867،1931)
وی برای آنکه ثابت کند آب شهر پاریس از نظر بهداشتی کاملا سالم است، یک لیوان از آن را خورد و در اثر تیفوئید ناشی از آن مرد.

آلن پینکرتون: ( موسس آژانس کارآگاهی آمریکا 1819، 1884)
هنگام نرمش صبحگاهی به زمین خورد و زبانش لای دندان ماند و زخم شد و در اثر قانقاریای ناشی از این زخم درگذشت.

اسکندر کبیر: ( پادشاه مقدونی 356 ،323 ق.م )
به دنبال دو روز میگساری و عیاشی در اثر تب درگذشت.

الکساندر: ( پادشاه یونان 1920،1893)
یک میمون خانگی گازش گرفت و در اثر عفونت خون در گذشت.

تامس آت وی: ( نمایشنامه نویس انگلیسی 1652، 1685)
مرد فقیری بود. به دنبال روزها گرسنگی سرانجام یک سکه به دست آورد و با آن ، یک دست گوشت خرید و از شدت ولع ، همان لقمه دهان پرکن اول ، گلو گیرش شد و خفه اش کرد!

جیمز داگلاس ارل مورتون: ( 1525،1581)
بوسیله دستگاهی شبیه گیوتین که خودش آن را به اسکاتلندیان معرفی کرده بود، سر بریده شد.

رودولفونی یرو: ( ژنرال مکزیکی 1880، 1917 )
اسبش در شن روان گرفتار شد و سنگینی طلاهایی که به همراه داشت باعث فرو رفتن به درون ماسه و مرگش شد.

زئوکسیس: ( نقاش یونان قرن پنجم ق.م )
به تصویری که از یک ساحره پیر کشیده بود آنقدر خندید که یکی از رگ هایش پاره شد و مرد!

ژراردونرال: ( نویسنده فرانسوی 1885،180 8)
با بند پیشبند، خود را از تیر چراغ برق خیابان ، حلق آویز کرد.

فالک فیتز وارن چهارم: ( بارون انگلیسی 1230، 1264)
در بازگشت از یک جنگل، اسبش در باتلاق افتاد و فالک که زره پوشیده بود، در درون زره اش خفه شد.

کلادیوس اول: ( امپراطور روم 54 ب م. 10 ق.م )
با یک پر آغشته به سم خفه شد!

ادامه مطلب
چهارشنبه 26 اسفند 1388  - 6:38 AM
   بر اساس تحقيقات استاد دانشگاه كالج لندن بين طول عمر و پست‌هاي مديريتي افراد رابطه مستقيمي وجود دارد.

تلويزيون الجزيره در گزارشي به بررسي رابطه بين "طول عمر " افراد و "شغل " آنها پرداخت و در نتيجه‌ گيري قابل توجهي از وجود رابطه نزديك بين طول عمر زياد با پست‌هاي مديريتي خبر داد.
بنا براين گزارش، در حالي كه علت طولاني بودن عمر برخي افراد نسبت به سايرين، توجه بسياري از پژوهشگران را به خود معطوف كرده و نتايج تحقيقات قبلي آنرا به "سبك زندگي "، "رژيم غذايي "، "مراقبت‌هاي بهداشتي " و "ژنتيك " مربوط دانسته‌اند ولي يكي از دانشمندان دانشگاه كالج لندن نظرات متفاوتي در اين زمينه ارائه داده است.
بنا بر اين گزارش، "سر مايكل مارموت "(Sir Michael Marmot)، استاد اپيدمي شناسي و بهداشت عمومي در "دانشگاه كالج لندن " در كتابي بر اساس تحقيقات 30 ساله‌اش بر وجود رابطه مثبت بين طول عمر كارمندان دولت و منزلت اجتماعي و پست مديريتي آنها اذعان كرده و مي‌افزايد: "افرادي كه پست‌هاي مديريتي بالايي در دولت دارند از سلامتي و طول عمر بيشتري برخوردارند ".
اين گزارش حاكي است؛ افراد با تحصيلات دانشگاهي نسبت به افرادي كه به دانشگاه راه نمي‌يابند و يا تحصيلات خود را به اتمام نمي‌رسانند، زندگي طولاني‌تري دارند. همچنين هنرمنداني كه جايزه اسكار دريافت مي‌كنند از عمر طولاني‌تر و تن سالم‌تر برخوردارند بدين معني كه طول عمر افراد با منزلت افراد در جامعه و ميزان موفقيت آنها ارتباط تنگاتنگ دارد.
الجزيره با بيان اينكه "بنا به اعتقاد مارموت، رهبران سياسي و افرادي كه در راس هرم اجتماعي كشورها قرار دارند؛ بيش از سايرين زنده مي‌مانند " افزود: مصاديق اين موضوع در جهان وجود دارند به گونه‌اي كه رابرت موگابي رئيس جمهور 86 ساله زيمباوي بيش از 30 سال رياست اين كشور را بر عهده دارد.
الجزيره با بيان اينكه، حسني مبارك رئيس جمهور 82 ساله مصر بيش از 29 سال رياست جمهوري مصر را در دست گرفته است؛ افزود: علي عبدالله صالح رئيس جمهور يمن كه از 23 سال پيش و همچنين معمر القذافي كه رهبري ليبي را از سال 1969 در دست دارند؛ كماكان بر اين كشورها حكمراني مي‌كنند.
بنا براين گزارش،‌ جهان شاهد رهبران و رؤوساي زيادي در مراكش، اندونزي،‌چين، تونس،‌ژاپن و.... بوده كه برخي از آنها نزديك به 100 سال زندگي كرده‌اند.
ادامه مطلب
سه شنبه 25 اسفند 1388  - 6:33 PM
 در گذشته هدف نهايي از انجام اين سنت، پاكسازي محيط زندگي و بر طرف كردن كدورت‌هاي ايجاد شده ميان اقوام بوده تا فرا رسيدن عيد نوروز را با دلي پاك و به دور از هرگونه كينه و خصومت جشن بگيرند.
امروزه پس از گذشت سال‌هاي متمادي از اين مراسم، شكل سنتي آن تغيير يافته و تبديل به بازي‌هاي خطرناك با مواد منفجره و محترقه شده است.
همه ساله با فرارسيدن آخرين چهارشنبه سال، شاهد وقوع حوادث ناگواري هستيم كه نه آتش‌بازي بلكه بازي با آتش است.
بر اساس تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران، طي سال‌هاي 85 تا 86، 82/8 درصد از مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال را مردان تشكيل مي‌دهند كه بيشترين تعداد آسيب‌ها به ترتيب در گروه سني 15 تا 20 سال و 10 تا 15 سال رخ داده است.
بر اين اساس، شايع‌ترين مواد محترقه منجر به آسيب، ترقه با 7/47 درصد و نارنجك با 8/18 درصد بوده كه ساير مواد مانند كپسوليت، سيگارت، منور، اكليل، سرنج و موشك در مراحل بعدي قرار داشته‌اند.
خسارات جاني استفاده از اين گونه مواد نيز در نقاط مختلف بدن مشاهده شده كه آسيب دست در 8/53 درصد از آسيب‌ديدگان مواد محترقه گزارش شده است.
آسيب صورت، پا و ساير نواحي بدن نيز به ترتيب 4/28، 2/14 و 2/11 درصد گزارش شده كه در 9/24 درصد از اين موارد، آسيب‌ديدگي در چند محل مختلف به صورت همزمان بوده است.
با وجود اين همه خسارت جاني كه فقط در يك دوره زماني يك ساله محاسبه شده است، همچنان شاهد عرضه و استفاده مواد محترقه در شهر هستيم كه كارشناسان يكي از مهم‌ترين عوامل اين مسئله را ريشه در مسائل رواني و فرهنگ‌سازي نكردن مناسب در برگزاري جشن‌ها و‌ آيين‌ها مي‌دانند.
پس بياييد، همگي با عزمي‌ملي براي برگزاري جشن‌هايمان فرهنگ‌سازي كنيم.

* ترقه‌ها و فشفشه‌هاي موجود در بازار غيراستاندارد هستند
يكي از كارشناسان ايمني مي‌گويد: ترقه و فشفشه‌هاي موجود در بازار غيراستاندارد و غيرقابل اطمينان هستند و استفاده از آنها بسيار خطرناك است.
علي رضايي مي‌افزايد: استفاده از اين وسايل غيراستاندارد ممكن است صدمات جبران‌ناپذيري را به ويژه به چشم و گوش وارد كند و موجب سوختگي شديد شود.
وي با اشاره به انتشار گازهاي سمي‌ناشي از انفجار ترقه و فشفشه مي‌گويد: خطر استفاده از مواد محترقه مانند ترقه و فشفشه در محيط‌هاي باز، كمتر از محيط‌هاي بسته مانند خانه است.
قيمت نازل اين نوع كالاها، نوجوانان و جوانان رامجاب كرده كه از پول‌هاي توجيبي روزانه خود مواد محترقه‌اي چون سيگارت، هفت‌ترقه، موشك و آبشار بخرند.
يكي از فروشندگان مواد محترقه درباره چگونگي دستيابي به اين مواد مي‌گويد: مواد محترقه به طور قاچاق از طريق مرز افغانستان وارد كشور مي‌شود.
اين فروشنده كه خود را مرتضي معرفي مي‌كند، مي‌افزايد: از آنجا كه مردم شوروي سابق و چيني‌ها، علاقه بسياري به آتش‌بازي دارند به توليد و مصرف اين مواد مي‌پردازند.
وي مي‌گويد: امسال حضور نيروهاي پليس و شهرداري بسيار زياد شده اما ما همچنان اجناس خود را به خوبي به فروش مي‌رسانيم.
حين گفتگو با اين فروشنده خيل جوانان و نوجوانان گرد او را گرفته بودند و بسته‌هاي كوچك و بزرگ مواد محترقه را خريداري مي‌كنند و علاوه بر جوانان، والدين نيز در بازار حضور دارند و اين مواد را براي استفاده فرزندان خود تهيه مي‌كنند.
يكي از پزشكان نيز درباره خطرات استفاده از مواد محترقه مي‌گويد: مواد محترقه‌اي كه از سوي جوانان و نوجوانان استفاده مي‌شود، موادي تركيبي است كه داراي حساسيت بالايي است.
محمد دهقاني مي‌افزايد: اين حساسيت به حدي است كه حتي در اثر جابه‌جايي، حمل و نقل يا وارد شدن ضربه و قرار گرفتن در معرض گرما به سرعت عمل مي‌كند و منفجر مي‌شود.
وي مي‌گويد: اين مواد حتي به طور اتفاقي و بدون رسيدن حرارت يا وارد شدن ضربه در اثر فعل و انفعالات شيميايي، در مقابل ارتعاش هوا يا قرار گرفتن در محدوده يك فركانس خاص، خود به خود فعال و منفجر مي‌شوند.
به گفته وي انرژي حاصل از انفجار اين مواد، به طور ناگهاني آزاد شده و در اثر پرتاب ذرات و انرژي رها شده، علاوه بر ايجاد حريق و صداي مهيب، خسارات جاني و مالي نيز پديد مي‌آيد.
اين پزشك تصريح مي‌كند: انفجار مواد محترقه در محيط‌هاي بسته اثر تخريبي را به ميزان زيادي افزايش مي‌دهد و در بسياري از حوادث، مقدار كمي‌از مواد سبب ويراني منازل و شكسته شدن شيشه‌ها تا شعاع چند متري شده است.

* معاون استاندار سمنان: با سوء استفاده‌كنندگان برخورد جدي مي‌شود
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان در اين زمينه گفت: با سوء‌استفاده‌كنندگان از چهارشنبه آخر سال كه سبب ايجاد ناامني در استان سمنان شوند، به شدت برخورد مي‌شود.
عليرضا خلخالي گفت: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع در چهارشنبه آخر سال جلوگيري مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه در روز چهارشنبه آخر سال سال گذشته حدود يك‌هزار و 662 نفر در كشور دچار حادثه شدند، گفت: بيشترين آنها در رنج سني 16 تا 23 سال و حدود 60 درصد از آنها دانش‌آموز بودند.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان با بيان اينكه علما بايد در مورد مسائل شرعي چهارشنبه آخر سال اعلام نظر كنند، گفت: از ديرباز چهارشنبه آخر سال به عنوان يك سنت و روز شادي براي ايرانيان بوده است كه مردم در آستانه ايام تعطيلات به شادي مي‌پرداختند.
خلخاي افزود: گاهي اوقات برخي افراد سودجو شادي مردم را به غم و سوگواري تبديل مي‌كنند كه در اين زمينه‌ها خانواده‌ها بايد بيشتر توجه داشته باشند.
وي ادامه داد: همه افراد بايد با رعايت قوانين و همكاري با نيروي انتظامي‌تلاش كنند تا شادي مردم در ايام نوروز به غم تبديل نشود.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان افزود: صدا و سيما و رسانه‌ها بايد با آگاه‌سازي و اطلاع‌رساني به افراد جامعه از تبعات ناگوار روز چهارشنبه آخر سال بكاهند.

* حبس سه ماهه تا يك ساله و 74 ضربه شلاق براي مخلان امنيت
دادستان عمومي‌و انقلاب مركز استان سمنان توزيع و استفاده از مواد انفجاري ممنوعه را جرم دانست و تاكيد كرد: با كساني كه به هر شكلي مرتكب اين گونه جرائم شوند برخورد قانوني مي‌شود و به مجازات مقرر در قانون محكوم مي‌شوند.
فرهاد شهرياري‌فر افزود: از نظر قانوني مشاهده مي‌شود برخي از نوجوان و جوانان با استفاده از مواد انفجاري و محترقه در مكان‌هاي عمومي‌با ارتكاب بعضي اعمال موجب سلب آسايش مردم و اخلال در نظم عمومي‌مي‌شوند كه اين اقدامات خطرساز براي آنها مسئوليت كيفري داشته و مرتكبعان آن تعقيب كيفري مي‌شوند.
وي با بيان اينكه هر كس به هر نحوي مرتكب اين جرم شود بر اساس ماده 618 قانون مجازات اسلامي‌به حبس از سه ماه تا يك سال و تا 74 ضربه شلاق محكوم مي‌شود، افزود: هر كس در اماكن عمومي‌يا معابر مزاحم اطفال يا زنان شود بر اساس ماده 619 قانون مجازات اسلامي‌به حبس از دو تا شش ماه و 74 ضربه شلاق محكوم مي‌شود.
دادستان عمومي‌و انقلاب مركز استان سمنان تاكيد كرد: استفاده از مواد انفجاري ممكن است خسارات مالي ناشي از تخريب، آتش‌سوزي اموال خصوصي يا عمومي، صدمه‌هاي بدني، نقص عضو اشخاص و قتل را فراهم كند كه هر يك از اين موارد جرم محسوب شده و مسئوليت كيفري سنگيني را براي مرتكبان آن به همراه دارد.
شهرياري‌فر تصريح كرد: مطبوعات و رسانه‌ها يك وظيفه عمومي‌در عرصه روشنگري و آگاه‌سازي مردم جامعه دارند.

* بازداشت برهم‌زنندگان آسايش مردم تا 15 فروردين
معاون عمليات فرماندهي انتظامي‌استان سمنان گفت: امسال با هر گونه تجمع غيرضروري، مزاحمت، سدمعبر، آتش‌بازي، استفاده از مواد محترقه و خطرناك، اخلال در نظم عمومي، سلب آسايش مردم و ايجاد آلودگي صوتي از سوي افراد در چهارشنبه آخر سال و ايام نوروز برخورد مي‌شود و مرتكبان جرم پس از دستگيري با هماهنگي مراجع قضايي تا 15 فروردين ماه بازداشت و به دادگاه معرفي مي‌شوند.
محسن غفاري ادامه داد: در چهارشنبه آخر سال سال گذشته استان سمنان بالغ بر 14 مجروع از نوع سطحي، جزيي و عميق داشت.
وي گفت: از شهروندان استان سمنان مي‌خواهيم در صورت مشاهده افرادي در حوزه سكونت و يا محل كسب و كار خود كه به واسطه بي‌دقتي و داشتن هيجانات زياد و يا به علت كسب و كار بادآورده اقدام به خريد و فروش مواد محترقه مي‌كنند و يا قصد اخلال در نظم عمومي‌را دارند بلافاصله به پليس اطلاع دهند.
معاون عمليات فرماندهي انتظامي‌استان سمنان افزود: چهارشنبه آخر سال يك پديده اجتماعي است و نبايد جنبه امنيتي و انتظامي‌به خود بگيرد و خانواده‌ها نيز بايد نسبت به كنترل فرزندان خود نهايت تلاش را انجام دهند.
فرمانده انتظامي‌شهرستان سمنان نيز گفت: بر اساس قانون با كساني كه به بهانه چهارشنبه آخر سال آسايش و امنيت عمومي‌را بر هم بزنند با شدت برخورد مي‌شود.
عباسعلي رحيمي‌افزود: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع غيرقانوني نيز جلوگيري مي‌شود.
وي با اشاره به حوادث ناگوار سال گذشته در سمنان افزود: بي‌توجهي و بي‌مبالاتي عده‌اي، نقص عضو دو جوان و جراحت منجر به جانبازي تني چند از ماموران نيروي انتظامي‌را در ايام پاياني سال به همراه داشت.
فرمانده انتظامي‌شهرستان سمنان بر ضرورت همكاري بيشتر مردم با پليس در شب چهارشنبه آخر سال تاكيد كرد و گفت: پليس براي آسايش و امنيت مردم وارد ميدان شده و از جان خود مايه گذاشته است.
رحيمي‌با تقدير از همكاري مردم گفت: شهروندان با تماس به موقع با پليس 110 مي‌توانند در صورت برخورد با مسائل مختلف پليس را بيشتر ياري كنند.

* رئيس پليس دامغان: شيريني ايام نوروز را بر مردم تلخ نكنيد
رئيس پليس شهرستان دامغان گفت: با توجه به اين كه مراسم چهارشنبه آخر سال يك سنت بوده اما بايد مراقب باشيم تا در اين شب سلامت خانواده‌ها در خطر نيفتد و شيريني ايام نوروز بر مردم تلخ نشود.
غلامرضا كاظم زاده اظهار داشت: پليس شهرستان دامغان با اخلالگران و حادثه‌سازان چهارشنبه آخر سال به طور جدي برخورد مي‌كند.
وي تصريح كرد: با تعامل و همكاري دستگاه‌هاي مختلف و مردم مي‌توانيم زمينه شادي بهتر مردم را فراهم كنيم.
رئيس پليس شهرستان دامغان اضافه كرد: پليس در زمينه‌هاي فرهنگي، پيشگيري، مقابله و كنترل هماهنگي‌هاي خوبي را صورت داده و اميدواريم با همكاري مردم، پليس بتواند بهتر خدمات ارائه دهد.
كاظم‌زاده اظهار داشت: بايد تبيين خوبي از مقوله چهارشنبه آخر سال در جامعه صورت گيرد و مشخص شود اين مسئله يك مقوله فرهنگي است يا يك مقوله اجتماعي و بر اين اساس به مسئله چهارشنبه آخر سال پرداخته شود.
وي افزود: بايد جلوي كساني كه مي‌خواهند آداب و سنن ملي را در تقابل با نظام اسلامي‌قرار دهند، بگيريم.
رئيس پليس شهرستان دامغان افزود: با پخش و چاپ برنامه‌هاي آموزش از سوي مطبوعات و رسانه‌ها مي‌توانيم به كاهش تخريب‌ها كمك كنيم.
كاظم‌زاده اضافه كرد: تجربه‌ها نشان داده كه هر موقع در كارها با برنامه پيش رفته‌ايم توانسته‌ايم حوادث را به حداقل برسانيم.
وي گفت: پليس با قاطعيت جلوي هر گونه رفتار خلاف شئون اسلامي، اخلاقي و اقدامات خلاف مصالح امنيتي را مي‌گيرد.
در حالي كه تمام دستگاه‌ها و سازمان‌هاي متولي از اقدامات و برنامه‌هاي خود براي كاهش آسيب‌هاي مراسم چهارشنبه آخر سال خبر مي‌دهند اما به نظر مي‌رسد كه مقابله با اين فرهنگ بيگانه و غربي كه چندسالي است در كشور رواج پيدا كرده و در حال فزوني است نيازمند برنامه‌ريزي بهتر و جامع‌تري باشد و مردم نيز ركن اصلي براي كاهش اين حوادث هستند.
اميد مي‌رود امسال جوانان ايراني بيش از آنكه به آئين‌هاي خرافه چهارشنبه آخر سال بپردازند، سنت‌هاي ديرين ايراني در اين روز را احيا كنند.
ادامه مطلب
سه شنبه 25 اسفند 1388  - 6:31 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 60

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824903
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی