در گذشته هدف نهايي از انجام اين سنت، پاكسازي محيط زندگي و بر طرف كردن
كدورتهاي ايجاد شده ميان اقوام بوده تا فرا رسيدن عيد نوروز را با دلي
پاك و به دور از هرگونه كينه و خصومت جشن بگيرند.
امروزه پس از گذشت سالهاي متمادي از اين مراسم، شكل سنتي آن تغيير يافته و تبديل به بازيهاي خطرناك با مواد منفجره و محترقه شده است.
همه ساله با فرارسيدن آخرين چهارشنبه سال، شاهد وقوع حوادث ناگواري هستيم كه نه آتشبازي بلكه بازي با آتش است.
بر اساس تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران، طي سالهاي 85 تا 86، 82/8 درصد از مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال را مردان تشكيل ميدهند كه بيشترين تعداد آسيبها به ترتيب در گروه سني 15 تا 20 سال و 10 تا 15 سال رخ داده است.
بر اين اساس، شايعترين مواد محترقه منجر به آسيب، ترقه با 7/47 درصد و نارنجك با 8/18 درصد بوده كه ساير مواد مانند كپسوليت، سيگارت، منور، اكليل، سرنج و موشك در مراحل بعدي قرار داشتهاند.
خسارات جاني استفاده از اين گونه مواد نيز در نقاط مختلف بدن مشاهده شده كه آسيب دست در 8/53 درصد از آسيبديدگان مواد محترقه گزارش شده است.
آسيب صورت، پا و ساير نواحي بدن نيز به ترتيب 4/28، 2/14 و 2/11 درصد گزارش شده كه در 9/24 درصد از اين موارد، آسيبديدگي در چند محل مختلف به صورت همزمان بوده است.
با وجود اين همه خسارت جاني كه فقط در يك دوره زماني يك ساله محاسبه شده است، همچنان شاهد عرضه و استفاده مواد محترقه در شهر هستيم كه كارشناسان يكي از مهمترين عوامل اين مسئله را ريشه در مسائل رواني و فرهنگسازي نكردن مناسب در برگزاري جشنها و آيينها ميدانند.
پس بياييد، همگي با عزميملي براي برگزاري جشنهايمان فرهنگسازي كنيم.
* ترقهها و فشفشههاي موجود در بازار غيراستاندارد هستند
يكي از كارشناسان ايمني ميگويد: ترقه و فشفشههاي موجود در بازار غيراستاندارد و غيرقابل اطمينان هستند و استفاده از آنها بسيار خطرناك است.
علي رضايي ميافزايد: استفاده از اين وسايل غيراستاندارد ممكن است صدمات جبرانناپذيري را به ويژه به چشم و گوش وارد كند و موجب سوختگي شديد شود.
وي با اشاره به انتشار گازهاي سميناشي از انفجار ترقه و فشفشه ميگويد: خطر استفاده از مواد محترقه مانند ترقه و فشفشه در محيطهاي باز، كمتر از محيطهاي بسته مانند خانه است.
قيمت نازل اين نوع كالاها، نوجوانان و جوانان رامجاب كرده كه از پولهاي توجيبي روزانه خود مواد محترقهاي چون سيگارت، هفتترقه، موشك و آبشار بخرند.
يكي از فروشندگان مواد محترقه درباره چگونگي دستيابي به اين مواد ميگويد: مواد محترقه به طور قاچاق از طريق مرز افغانستان وارد كشور ميشود.
اين فروشنده كه خود را مرتضي معرفي ميكند، ميافزايد: از آنجا كه مردم شوروي سابق و چينيها، علاقه بسياري به آتشبازي دارند به توليد و مصرف اين مواد ميپردازند.
وي ميگويد: امسال حضور نيروهاي پليس و شهرداري بسيار زياد شده اما ما همچنان اجناس خود را به خوبي به فروش ميرسانيم.
حين گفتگو با اين فروشنده خيل جوانان و نوجوانان گرد او را گرفته بودند و بستههاي كوچك و بزرگ مواد محترقه را خريداري ميكنند و علاوه بر جوانان، والدين نيز در بازار حضور دارند و اين مواد را براي استفاده فرزندان خود تهيه ميكنند.
يكي از پزشكان نيز درباره خطرات استفاده از مواد محترقه ميگويد: مواد محترقهاي كه از سوي جوانان و نوجوانان استفاده ميشود، موادي تركيبي است كه داراي حساسيت بالايي است.
محمد دهقاني ميافزايد: اين حساسيت به حدي است كه حتي در اثر جابهجايي، حمل و نقل يا وارد شدن ضربه و قرار گرفتن در معرض گرما به سرعت عمل ميكند و منفجر ميشود.
وي ميگويد: اين مواد حتي به طور اتفاقي و بدون رسيدن حرارت يا وارد شدن ضربه در اثر فعل و انفعالات شيميايي، در مقابل ارتعاش هوا يا قرار گرفتن در محدوده يك فركانس خاص، خود به خود فعال و منفجر ميشوند.
به گفته وي انرژي حاصل از انفجار اين مواد، به طور ناگهاني آزاد شده و در اثر پرتاب ذرات و انرژي رها شده، علاوه بر ايجاد حريق و صداي مهيب، خسارات جاني و مالي نيز پديد ميآيد.
اين پزشك تصريح ميكند: انفجار مواد محترقه در محيطهاي بسته اثر تخريبي را به ميزان زيادي افزايش ميدهد و در بسياري از حوادث، مقدار كمياز مواد سبب ويراني منازل و شكسته شدن شيشهها تا شعاع چند متري شده است.
* معاون استاندار سمنان: با سوء استفادهكنندگان برخورد جدي ميشود
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان در اين زمينه گفت: با سوءاستفادهكنندگان از چهارشنبه آخر سال كه سبب ايجاد ناامني در استان سمنان شوند، به شدت برخورد ميشود.
عليرضا خلخالي گفت: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع در چهارشنبه آخر سال جلوگيري ميشود.
وي با اشاره به اينكه در روز چهارشنبه آخر سال سال گذشته حدود يكهزار و 662 نفر در كشور دچار حادثه شدند، گفت: بيشترين آنها در رنج سني 16 تا 23 سال و حدود 60 درصد از آنها دانشآموز بودند.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان با بيان اينكه علما بايد در مورد مسائل شرعي چهارشنبه آخر سال اعلام نظر كنند، گفت: از ديرباز چهارشنبه آخر سال به عنوان يك سنت و روز شادي براي ايرانيان بوده است كه مردم در آستانه ايام تعطيلات به شادي ميپرداختند.
خلخاي افزود: گاهي اوقات برخي افراد سودجو شادي مردم را به غم و سوگواري تبديل ميكنند كه در اين زمينهها خانوادهها بايد بيشتر توجه داشته باشند.
وي ادامه داد: همه افراد بايد با رعايت قوانين و همكاري با نيروي انتظاميتلاش كنند تا شادي مردم در ايام نوروز به غم تبديل نشود.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان افزود: صدا و سيما و رسانهها بايد با آگاهسازي و اطلاعرساني به افراد جامعه از تبعات ناگوار روز چهارشنبه آخر سال بكاهند.
* حبس سه ماهه تا يك ساله و 74 ضربه شلاق براي مخلان امنيت
دادستان عموميو انقلاب مركز استان سمنان توزيع و استفاده از مواد انفجاري ممنوعه را جرم دانست و تاكيد كرد: با كساني كه به هر شكلي مرتكب اين گونه جرائم شوند برخورد قانوني ميشود و به مجازات مقرر در قانون محكوم ميشوند.
فرهاد شهرياريفر افزود: از نظر قانوني مشاهده ميشود برخي از نوجوان و جوانان با استفاده از مواد انفجاري و محترقه در مكانهاي عموميبا ارتكاب بعضي اعمال موجب سلب آسايش مردم و اخلال در نظم عموميميشوند كه اين اقدامات خطرساز براي آنها مسئوليت كيفري داشته و مرتكبعان آن تعقيب كيفري ميشوند.
وي با بيان اينكه هر كس به هر نحوي مرتكب اين جرم شود بر اساس ماده 618 قانون مجازات اسلاميبه حبس از سه ماه تا يك سال و تا 74 ضربه شلاق محكوم ميشود، افزود: هر كس در اماكن عمومييا معابر مزاحم اطفال يا زنان شود بر اساس ماده 619 قانون مجازات اسلاميبه حبس از دو تا شش ماه و 74 ضربه شلاق محكوم ميشود.
دادستان عموميو انقلاب مركز استان سمنان تاكيد كرد: استفاده از مواد انفجاري ممكن است خسارات مالي ناشي از تخريب، آتشسوزي اموال خصوصي يا عمومي، صدمههاي بدني، نقص عضو اشخاص و قتل را فراهم كند كه هر يك از اين موارد جرم محسوب شده و مسئوليت كيفري سنگيني را براي مرتكبان آن به همراه دارد.
شهرياريفر تصريح كرد: مطبوعات و رسانهها يك وظيفه عموميدر عرصه روشنگري و آگاهسازي مردم جامعه دارند.
* بازداشت برهمزنندگان آسايش مردم تا 15 فروردين
معاون عمليات فرماندهي انتظامياستان سمنان گفت: امسال با هر گونه تجمع غيرضروري، مزاحمت، سدمعبر، آتشبازي، استفاده از مواد محترقه و خطرناك، اخلال در نظم عمومي، سلب آسايش مردم و ايجاد آلودگي صوتي از سوي افراد در چهارشنبه آخر سال و ايام نوروز برخورد ميشود و مرتكبان جرم پس از دستگيري با هماهنگي مراجع قضايي تا 15 فروردين ماه بازداشت و به دادگاه معرفي ميشوند.
محسن غفاري ادامه داد: در چهارشنبه آخر سال سال گذشته استان سمنان بالغ بر 14 مجروع از نوع سطحي، جزيي و عميق داشت.
وي گفت: از شهروندان استان سمنان ميخواهيم در صورت مشاهده افرادي در حوزه سكونت و يا محل كسب و كار خود كه به واسطه بيدقتي و داشتن هيجانات زياد و يا به علت كسب و كار بادآورده اقدام به خريد و فروش مواد محترقه ميكنند و يا قصد اخلال در نظم عموميرا دارند بلافاصله به پليس اطلاع دهند.
معاون عمليات فرماندهي انتظامياستان سمنان افزود: چهارشنبه آخر سال يك پديده اجتماعي است و نبايد جنبه امنيتي و انتظاميبه خود بگيرد و خانوادهها نيز بايد نسبت به كنترل فرزندان خود نهايت تلاش را انجام دهند.
فرمانده انتظاميشهرستان سمنان نيز گفت: بر اساس قانون با كساني كه به بهانه چهارشنبه آخر سال آسايش و امنيت عموميرا بر هم بزنند با شدت برخورد ميشود.
عباسعلي رحيميافزود: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع غيرقانوني نيز جلوگيري ميشود.
وي با اشاره به حوادث ناگوار سال گذشته در سمنان افزود: بيتوجهي و بيمبالاتي عدهاي، نقص عضو دو جوان و جراحت منجر به جانبازي تني چند از ماموران نيروي انتظاميرا در ايام پاياني سال به همراه داشت.
فرمانده انتظاميشهرستان سمنان بر ضرورت همكاري بيشتر مردم با پليس در شب چهارشنبه آخر سال تاكيد كرد و گفت: پليس براي آسايش و امنيت مردم وارد ميدان شده و از جان خود مايه گذاشته است.
رحيميبا تقدير از همكاري مردم گفت: شهروندان با تماس به موقع با پليس 110 ميتوانند در صورت برخورد با مسائل مختلف پليس را بيشتر ياري كنند.
* رئيس پليس دامغان: شيريني ايام نوروز را بر مردم تلخ نكنيد
رئيس پليس شهرستان دامغان گفت: با توجه به اين كه مراسم چهارشنبه آخر سال يك سنت بوده اما بايد مراقب باشيم تا در اين شب سلامت خانوادهها در خطر نيفتد و شيريني ايام نوروز بر مردم تلخ نشود.
غلامرضا كاظم زاده اظهار داشت: پليس شهرستان دامغان با اخلالگران و حادثهسازان چهارشنبه آخر سال به طور جدي برخورد ميكند.
وي تصريح كرد: با تعامل و همكاري دستگاههاي مختلف و مردم ميتوانيم زمينه شادي بهتر مردم را فراهم كنيم.
رئيس پليس شهرستان دامغان اضافه كرد: پليس در زمينههاي فرهنگي، پيشگيري، مقابله و كنترل هماهنگيهاي خوبي را صورت داده و اميدواريم با همكاري مردم، پليس بتواند بهتر خدمات ارائه دهد.
كاظمزاده اظهار داشت: بايد تبيين خوبي از مقوله چهارشنبه آخر سال در جامعه صورت گيرد و مشخص شود اين مسئله يك مقوله فرهنگي است يا يك مقوله اجتماعي و بر اين اساس به مسئله چهارشنبه آخر سال پرداخته شود.
وي افزود: بايد جلوي كساني كه ميخواهند آداب و سنن ملي را در تقابل با نظام اسلاميقرار دهند، بگيريم.
رئيس پليس شهرستان دامغان افزود: با پخش و چاپ برنامههاي آموزش از سوي مطبوعات و رسانهها ميتوانيم به كاهش تخريبها كمك كنيم.
كاظمزاده اضافه كرد: تجربهها نشان داده كه هر موقع در كارها با برنامه پيش رفتهايم توانستهايم حوادث را به حداقل برسانيم.
وي گفت: پليس با قاطعيت جلوي هر گونه رفتار خلاف شئون اسلامي، اخلاقي و اقدامات خلاف مصالح امنيتي را ميگيرد.
در حالي كه تمام دستگاهها و سازمانهاي متولي از اقدامات و برنامههاي خود براي كاهش آسيبهاي مراسم چهارشنبه آخر سال خبر ميدهند اما به نظر ميرسد كه مقابله با اين فرهنگ بيگانه و غربي كه چندسالي است در كشور رواج پيدا كرده و در حال فزوني است نيازمند برنامهريزي بهتر و جامعتري باشد و مردم نيز ركن اصلي براي كاهش اين حوادث هستند.
اميد ميرود امسال جوانان ايراني بيش از آنكه به آئينهاي خرافه چهارشنبه آخر سال بپردازند، سنتهاي ديرين ايراني در اين روز را احيا كنند. ادامه مطلب
امروزه پس از گذشت سالهاي متمادي از اين مراسم، شكل سنتي آن تغيير يافته و تبديل به بازيهاي خطرناك با مواد منفجره و محترقه شده است.
همه ساله با فرارسيدن آخرين چهارشنبه سال، شاهد وقوع حوادث ناگواري هستيم كه نه آتشبازي بلكه بازي با آتش است.
بر اساس تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران، طي سالهاي 85 تا 86، 82/8 درصد از مصدومان حوادث چهارشنبه آخر سال را مردان تشكيل ميدهند كه بيشترين تعداد آسيبها به ترتيب در گروه سني 15 تا 20 سال و 10 تا 15 سال رخ داده است.
بر اين اساس، شايعترين مواد محترقه منجر به آسيب، ترقه با 7/47 درصد و نارنجك با 8/18 درصد بوده كه ساير مواد مانند كپسوليت، سيگارت، منور، اكليل، سرنج و موشك در مراحل بعدي قرار داشتهاند.
خسارات جاني استفاده از اين گونه مواد نيز در نقاط مختلف بدن مشاهده شده كه آسيب دست در 8/53 درصد از آسيبديدگان مواد محترقه گزارش شده است.
آسيب صورت، پا و ساير نواحي بدن نيز به ترتيب 4/28، 2/14 و 2/11 درصد گزارش شده كه در 9/24 درصد از اين موارد، آسيبديدگي در چند محل مختلف به صورت همزمان بوده است.
با وجود اين همه خسارت جاني كه فقط در يك دوره زماني يك ساله محاسبه شده است، همچنان شاهد عرضه و استفاده مواد محترقه در شهر هستيم كه كارشناسان يكي از مهمترين عوامل اين مسئله را ريشه در مسائل رواني و فرهنگسازي نكردن مناسب در برگزاري جشنها و آيينها ميدانند.
پس بياييد، همگي با عزميملي براي برگزاري جشنهايمان فرهنگسازي كنيم.
* ترقهها و فشفشههاي موجود در بازار غيراستاندارد هستند
يكي از كارشناسان ايمني ميگويد: ترقه و فشفشههاي موجود در بازار غيراستاندارد و غيرقابل اطمينان هستند و استفاده از آنها بسيار خطرناك است.
علي رضايي ميافزايد: استفاده از اين وسايل غيراستاندارد ممكن است صدمات جبرانناپذيري را به ويژه به چشم و گوش وارد كند و موجب سوختگي شديد شود.
وي با اشاره به انتشار گازهاي سميناشي از انفجار ترقه و فشفشه ميگويد: خطر استفاده از مواد محترقه مانند ترقه و فشفشه در محيطهاي باز، كمتر از محيطهاي بسته مانند خانه است.
قيمت نازل اين نوع كالاها، نوجوانان و جوانان رامجاب كرده كه از پولهاي توجيبي روزانه خود مواد محترقهاي چون سيگارت، هفتترقه، موشك و آبشار بخرند.
يكي از فروشندگان مواد محترقه درباره چگونگي دستيابي به اين مواد ميگويد: مواد محترقه به طور قاچاق از طريق مرز افغانستان وارد كشور ميشود.
اين فروشنده كه خود را مرتضي معرفي ميكند، ميافزايد: از آنجا كه مردم شوروي سابق و چينيها، علاقه بسياري به آتشبازي دارند به توليد و مصرف اين مواد ميپردازند.
وي ميگويد: امسال حضور نيروهاي پليس و شهرداري بسيار زياد شده اما ما همچنان اجناس خود را به خوبي به فروش ميرسانيم.
حين گفتگو با اين فروشنده خيل جوانان و نوجوانان گرد او را گرفته بودند و بستههاي كوچك و بزرگ مواد محترقه را خريداري ميكنند و علاوه بر جوانان، والدين نيز در بازار حضور دارند و اين مواد را براي استفاده فرزندان خود تهيه ميكنند.
يكي از پزشكان نيز درباره خطرات استفاده از مواد محترقه ميگويد: مواد محترقهاي كه از سوي جوانان و نوجوانان استفاده ميشود، موادي تركيبي است كه داراي حساسيت بالايي است.
محمد دهقاني ميافزايد: اين حساسيت به حدي است كه حتي در اثر جابهجايي، حمل و نقل يا وارد شدن ضربه و قرار گرفتن در معرض گرما به سرعت عمل ميكند و منفجر ميشود.
وي ميگويد: اين مواد حتي به طور اتفاقي و بدون رسيدن حرارت يا وارد شدن ضربه در اثر فعل و انفعالات شيميايي، در مقابل ارتعاش هوا يا قرار گرفتن در محدوده يك فركانس خاص، خود به خود فعال و منفجر ميشوند.
به گفته وي انرژي حاصل از انفجار اين مواد، به طور ناگهاني آزاد شده و در اثر پرتاب ذرات و انرژي رها شده، علاوه بر ايجاد حريق و صداي مهيب، خسارات جاني و مالي نيز پديد ميآيد.
اين پزشك تصريح ميكند: انفجار مواد محترقه در محيطهاي بسته اثر تخريبي را به ميزان زيادي افزايش ميدهد و در بسياري از حوادث، مقدار كمياز مواد سبب ويراني منازل و شكسته شدن شيشهها تا شعاع چند متري شده است.
* معاون استاندار سمنان: با سوء استفادهكنندگان برخورد جدي ميشود
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان در اين زمينه گفت: با سوءاستفادهكنندگان از چهارشنبه آخر سال كه سبب ايجاد ناامني در استان سمنان شوند، به شدت برخورد ميشود.
عليرضا خلخالي گفت: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع در چهارشنبه آخر سال جلوگيري ميشود.
وي با اشاره به اينكه در روز چهارشنبه آخر سال سال گذشته حدود يكهزار و 662 نفر در كشور دچار حادثه شدند، گفت: بيشترين آنها در رنج سني 16 تا 23 سال و حدود 60 درصد از آنها دانشآموز بودند.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان با بيان اينكه علما بايد در مورد مسائل شرعي چهارشنبه آخر سال اعلام نظر كنند، گفت: از ديرباز چهارشنبه آخر سال به عنوان يك سنت و روز شادي براي ايرانيان بوده است كه مردم در آستانه ايام تعطيلات به شادي ميپرداختند.
خلخاي افزود: گاهي اوقات برخي افراد سودجو شادي مردم را به غم و سوگواري تبديل ميكنند كه در اين زمينهها خانوادهها بايد بيشتر توجه داشته باشند.
وي ادامه داد: همه افراد بايد با رعايت قوانين و همكاري با نيروي انتظاميتلاش كنند تا شادي مردم در ايام نوروز به غم تبديل نشود.
معاون سياسي- امنيتي استاندار سمنان افزود: صدا و سيما و رسانهها بايد با آگاهسازي و اطلاعرساني به افراد جامعه از تبعات ناگوار روز چهارشنبه آخر سال بكاهند.
* حبس سه ماهه تا يك ساله و 74 ضربه شلاق براي مخلان امنيت
دادستان عموميو انقلاب مركز استان سمنان توزيع و استفاده از مواد انفجاري ممنوعه را جرم دانست و تاكيد كرد: با كساني كه به هر شكلي مرتكب اين گونه جرائم شوند برخورد قانوني ميشود و به مجازات مقرر در قانون محكوم ميشوند.
فرهاد شهرياريفر افزود: از نظر قانوني مشاهده ميشود برخي از نوجوان و جوانان با استفاده از مواد انفجاري و محترقه در مكانهاي عموميبا ارتكاب بعضي اعمال موجب سلب آسايش مردم و اخلال در نظم عموميميشوند كه اين اقدامات خطرساز براي آنها مسئوليت كيفري داشته و مرتكبعان آن تعقيب كيفري ميشوند.
وي با بيان اينكه هر كس به هر نحوي مرتكب اين جرم شود بر اساس ماده 618 قانون مجازات اسلاميبه حبس از سه ماه تا يك سال و تا 74 ضربه شلاق محكوم ميشود، افزود: هر كس در اماكن عمومييا معابر مزاحم اطفال يا زنان شود بر اساس ماده 619 قانون مجازات اسلاميبه حبس از دو تا شش ماه و 74 ضربه شلاق محكوم ميشود.
دادستان عموميو انقلاب مركز استان سمنان تاكيد كرد: استفاده از مواد انفجاري ممكن است خسارات مالي ناشي از تخريب، آتشسوزي اموال خصوصي يا عمومي، صدمههاي بدني، نقص عضو اشخاص و قتل را فراهم كند كه هر يك از اين موارد جرم محسوب شده و مسئوليت كيفري سنگيني را براي مرتكبان آن به همراه دارد.
شهرياريفر تصريح كرد: مطبوعات و رسانهها يك وظيفه عموميدر عرصه روشنگري و آگاهسازي مردم جامعه دارند.
* بازداشت برهمزنندگان آسايش مردم تا 15 فروردين
معاون عمليات فرماندهي انتظامياستان سمنان گفت: امسال با هر گونه تجمع غيرضروري، مزاحمت، سدمعبر، آتشبازي، استفاده از مواد محترقه و خطرناك، اخلال در نظم عمومي، سلب آسايش مردم و ايجاد آلودگي صوتي از سوي افراد در چهارشنبه آخر سال و ايام نوروز برخورد ميشود و مرتكبان جرم پس از دستگيري با هماهنگي مراجع قضايي تا 15 فروردين ماه بازداشت و به دادگاه معرفي ميشوند.
محسن غفاري ادامه داد: در چهارشنبه آخر سال سال گذشته استان سمنان بالغ بر 14 مجروع از نوع سطحي، جزيي و عميق داشت.
وي گفت: از شهروندان استان سمنان ميخواهيم در صورت مشاهده افرادي در حوزه سكونت و يا محل كسب و كار خود كه به واسطه بيدقتي و داشتن هيجانات زياد و يا به علت كسب و كار بادآورده اقدام به خريد و فروش مواد محترقه ميكنند و يا قصد اخلال در نظم عموميرا دارند بلافاصله به پليس اطلاع دهند.
معاون عمليات فرماندهي انتظامياستان سمنان افزود: چهارشنبه آخر سال يك پديده اجتماعي است و نبايد جنبه امنيتي و انتظاميبه خود بگيرد و خانوادهها نيز بايد نسبت به كنترل فرزندان خود نهايت تلاش را انجام دهند.
فرمانده انتظاميشهرستان سمنان نيز گفت: بر اساس قانون با كساني كه به بهانه چهارشنبه آخر سال آسايش و امنيت عموميرا بر هم بزنند با شدت برخورد ميشود.
عباسعلي رحيميافزود: براي تقويت آسايش و امنيت مردم از بروز هر گونه تجمع غيرقانوني نيز جلوگيري ميشود.
وي با اشاره به حوادث ناگوار سال گذشته در سمنان افزود: بيتوجهي و بيمبالاتي عدهاي، نقص عضو دو جوان و جراحت منجر به جانبازي تني چند از ماموران نيروي انتظاميرا در ايام پاياني سال به همراه داشت.
فرمانده انتظاميشهرستان سمنان بر ضرورت همكاري بيشتر مردم با پليس در شب چهارشنبه آخر سال تاكيد كرد و گفت: پليس براي آسايش و امنيت مردم وارد ميدان شده و از جان خود مايه گذاشته است.
رحيميبا تقدير از همكاري مردم گفت: شهروندان با تماس به موقع با پليس 110 ميتوانند در صورت برخورد با مسائل مختلف پليس را بيشتر ياري كنند.
* رئيس پليس دامغان: شيريني ايام نوروز را بر مردم تلخ نكنيد
رئيس پليس شهرستان دامغان گفت: با توجه به اين كه مراسم چهارشنبه آخر سال يك سنت بوده اما بايد مراقب باشيم تا در اين شب سلامت خانوادهها در خطر نيفتد و شيريني ايام نوروز بر مردم تلخ نشود.
غلامرضا كاظم زاده اظهار داشت: پليس شهرستان دامغان با اخلالگران و حادثهسازان چهارشنبه آخر سال به طور جدي برخورد ميكند.
وي تصريح كرد: با تعامل و همكاري دستگاههاي مختلف و مردم ميتوانيم زمينه شادي بهتر مردم را فراهم كنيم.
رئيس پليس شهرستان دامغان اضافه كرد: پليس در زمينههاي فرهنگي، پيشگيري، مقابله و كنترل هماهنگيهاي خوبي را صورت داده و اميدواريم با همكاري مردم، پليس بتواند بهتر خدمات ارائه دهد.
كاظمزاده اظهار داشت: بايد تبيين خوبي از مقوله چهارشنبه آخر سال در جامعه صورت گيرد و مشخص شود اين مسئله يك مقوله فرهنگي است يا يك مقوله اجتماعي و بر اين اساس به مسئله چهارشنبه آخر سال پرداخته شود.
وي افزود: بايد جلوي كساني كه ميخواهند آداب و سنن ملي را در تقابل با نظام اسلاميقرار دهند، بگيريم.
رئيس پليس شهرستان دامغان افزود: با پخش و چاپ برنامههاي آموزش از سوي مطبوعات و رسانهها ميتوانيم به كاهش تخريبها كمك كنيم.
كاظمزاده اضافه كرد: تجربهها نشان داده كه هر موقع در كارها با برنامه پيش رفتهايم توانستهايم حوادث را به حداقل برسانيم.
وي گفت: پليس با قاطعيت جلوي هر گونه رفتار خلاف شئون اسلامي، اخلاقي و اقدامات خلاف مصالح امنيتي را ميگيرد.
در حالي كه تمام دستگاهها و سازمانهاي متولي از اقدامات و برنامههاي خود براي كاهش آسيبهاي مراسم چهارشنبه آخر سال خبر ميدهند اما به نظر ميرسد كه مقابله با اين فرهنگ بيگانه و غربي كه چندسالي است در كشور رواج پيدا كرده و در حال فزوني است نيازمند برنامهريزي بهتر و جامعتري باشد و مردم نيز ركن اصلي براي كاهش اين حوادث هستند.
اميد ميرود امسال جوانان ايراني بيش از آنكه به آئينهاي خرافه چهارشنبه آخر سال بپردازند، سنتهاي ديرين ايراني در اين روز را احيا كنند.