به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  تبريز مركز استان آذربايجان شرقي در راستاي ثبت ميراث معنوي با حضور رئيس جمهور به عنوان نخستين پايتخت تشيع در جهان اسلام به ثبت رسيد.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، محمود احمدي‌نژاد امشب با حضور در همايش «تبريز نخستين پايتخت تشيع جهان اسلام» سند ثبت تبريز را رونمايي كرد.
آيت‌الله محسن مجتهدشبستري، نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي، سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حميد بقايي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و احمد عليرضا بيگي، استاندار آذربايجان شرقي در اين آيين حضور داشتند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي در اين مراسم بيان داشت: استان آذربايجان شرقي و شهر تبريز از ديرباز به عشق اهل بيت (ع) شهره خاص و عام بودند و هنوز هم اين ارادت افتخار مردم اين ديار است.
تراب محمدي افزود: بنا به تصميم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور براي به ثبت رساندن برخي اتفاقات، حوادث و يادها براي جاودانه شدن در حافظه تاريخ و به پاس خدمات ارزنده و ارادت بي‌شائبه مردم اين ديار به اهل بيت (ع) پيشنهادي مبني بر ثبت معنوي شهر تبريز به عنوان پايتخت تشيع در جهان اسلام مطرح و با موافقت مواجه شد و امروز با حضور رئيس‌ جمهور تبريز به عنوان نخستين پايتخت تشيع در جهان اسلام به ثبت رسيد.
ادامه مطلب
پنج شنبه 28 آبان 1388  - 10:26 PM
Unicode كلمه اي كه شايد بارها آن را ديده يا شنيده باشيد. همان طور كه مي دانيد رايانه تنها با عدد و رقم سر و كار دارد و تمامي اطلاعات نهايتاً به صورت اعداد و ارقام ذخيره و پردازش مي شوند. به همين جهت براي اينكه اطلاعات را براي رايانه قابل فهم سازيم ناچاريم تا به هر حرف از حروف الفبا يك كد اختصاص دهيم.
از اين رو صدها نوع سيستم كدگذاري به وجود آمد، و براي زبانهاي مختلف نيز سيستم هاي متنوعي ارائه شد.در نتيجه در ايران نيز براي زبان فارسي اين مورد صادق است و هر شركت نرم افزاري سيستم كدگذاري مخصوص خود را ارائه مي دهد، و اين موضوع در كل جهان استاندارد خاصي ندارد. بعد از معرفي شدن Unicode كه نه فونت است و نه يك برنامه خاص ،بلكه يك استاندارد كدگذاري براي حروف الفبا، اين مشكل حل شد. Unicode به همه حروف اعداد يكتايي مستقل از محيط سيستم عامل و برنامه و زبان اختصاص مي دهد. اين سيستم تمامي حروف زبانهاي مختلف زنده دنيا را در خود جاي مي دهد. بكارگيري Unicode در وب سايت ها و برنامه هاي Clint-Server بسيار مفيد است. اگر رايانه كاربر از سيستم Unicode پشتيباني كند، ديگر نگراني وجود ندارد. امروز اكثراً ويندوزها و سيستم عامل هاي ديگر از اين سيستم حمايت مي كند و اكثر مرورگرها و برنامه ها مانند: Office,VisualStudio.net و Frontpage با اين سيستم كار مي كند.
ادامه مطلب
پنج شنبه 28 آبان 1388  - 5:26 PM
 

شاید خیلی ها فکر کنند که آشنایی باراک اوباما با گوگل و تعامل این دو به سال ۲۰۰۸ و موسم تبلیغات ریاست جمهوری آمریکا بر می گردد که اوباما برای رهایی از شایعات تخریبی که در همه جای جهان و به موازات آن در دنیای مجازی پرشده بود، تصمیم گرفت در فضای این موتور جست و جوی اینترنتی علاوه بر مبارزه انتخاباتی با رقیبش جان مک کین، به سخن چینی ها پایان داده و در مورد آنها شفاف سازی کند. اما باید گفت که اوباما سال ها پیش از انتخابات ریاست جمهوری گوشه چشمی به گوگل داشته و دوستی وی با گوگل داستان درازی دارد. در ادامه این داستان عشقی را می خوانید.

Obama

تابستان ۲۰۰۴: اولین جرقه

در تابستان ۲۰۰۴ که باراک اوباما به عنوان کاندیدای عضویت در سنای آمریکا برای جمع آوری کمک های مردمی به کالیفرنیا سفر کرده بود، برای سیاحت در Googleplex ، مقر شکرت های اصلی گوگل، توقفی داشت که بعدها از این بازدید به عنوان “پرخاطره ترین بخش این سفر” خود یاد کرد. اما چرا این رویداد آنقدر برای اوباما جالب توجه بود؟ اوباما تحت تاثیر جو این شرکت با کارمندان بسیار جوان با شلوارهای جین و تیپ های غیررسمی و مبلمان غیرمعمول و توپ های ورزشی لاستیکی که در همه جا پراکنده شده، تحت تأثیر قرار گرفته بود. اما باز هم این رویداد اولین جرقه دوستی وی با گوگل نبود. اوباما در همان لحظه متوجه شد که هیچ کدام از میزبانانش – که در آن زمان تنها ۵۰ نیروی تازه کار بودند – نه سیاه پوست اند و نه اهل آمریکای لاتین و تعداد انگشت شماری از آنها درخود آمریکا به دنیا آمده بودند. هنگامی که اوباما می خواهد این خاطره را بازگو کند، از اصطلاح “بی پروایی در امیدوار بودن” استفاده کرده می گوید در آن زمان که تصمیم گرفت تحصیلاتش را در زمینه علمی ارتقا دهد.

اوباما تحت تاثیر جو این شرکت با کارمندان بسیار جوان با شلوارهای جین و تیپ های غیررسمی و مبلمان غیرمعمول و توپ های ورزشی لاستیکی که در همه جا پراکنده شده، تحت تأثیر قرار گرفته بود.

۱۴ نوامبر ۲۰۰۷: حضور در گوگل

سناتور اوباما که این بار هوای ریاست جمهوری را در سر می پروراند بار دیگر راهی ماونتین ویو (Mountain View) شد تا با گوگلرها بر سر نوآوری اختلاط کند. اوباما در این ملاقات که آن را (@Google) می نامد، به سخنرانی پرداخت و در مورد نقش اینترنت در برنامه های سیاستی خود یعنی ورود کامپیوترها به کلاس های درس، توسعه پهن باند، ثبت دیجیتالی پرونده های پزشکی و دسترسی آنلاین گسترده به اطلاعات دولتی گفت. وی همچنین در مورد جایگاه گوگل در زمینه بی طرفی اینترنت گفت: اینترنت بازترین شبکه در تاریخ بشری خواهد بود و ما هستیم که باید اینترنت را به این سمت سوق دهیم.

پس از اولین تاثیری که گوگل در اولین ملاقات روی اوباما داشت، این بار وی بود که گوگلرها را تحت تاثیر قرار داد. چنانچه اندرومک لافین (Andrew McLaughin)، مدیر سیاست گذاری های عمومی گوگل در وبلاگ خود به بازگو کردن این رویداد پرداخت  بعدها نیز به عنوان یکی از کارمندان دست راستی اوباما برگزیده شد.

 

۲۸ ژوییه ۲۰۰۸: میزگردی در دقیقه نود

Google V Obama

اوباما در این دوره زمانی تازه وارد مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری اش شده بود و در حالی که بحث داغ مبارزات عمومی مشکل درجه یک این کشور یعنی اقتصاد بود، تمام تمرکز خود را روی اعلام مخالفت خود با جنگ عراق گذاشته بود. اما با بالا گرفتن بحران مالی که کم کم داشت در این کشور سایه می افکند در نهایت دست به کار شد و اتاق فکری را با حضور مغز متفکرهای اقتصادی، نخبه های آکادمیکی و مقامات سابق نظیر لری سامر، رابرت ریچ و پل واکر تشکیل داد که در راس آنها اریک اشمیت، مدیر اجرایی گوگل به چشم می خورد.

۲۰ اکتبر ۲۰۰۸: تدبیر برای آمریکا

اریک اشمیت در این زمان ضمانت اجرایی رسمی به اوباما داد و شروع به گفت وگو در جلساتی کرد که اوباما در آنها حضور پیدا می کرد. با نزدیک شدن به زمان انتخابات و شروع پخش برنامه های تبلیغاتی کاندیداها در تلویزیون و رادیو حضور اشمیت نیز در کنار اوباما بیش تر می شد. اشمیت در یکی از این برنامه ها که در روز ۳۰ام اکتبر پارسال پخش شد، گفت: من طرح های اقتصادی اوباما را دیده ام. این برنامه ها مورد پسند بیش تر اقتصاددانان از جمله وران بافت – یکی از سرمایه گذاران و ثروتمندترین آمریکایی – قرار گرفته است. وی افزود: من فکر می کنم که برنامه های اقتصادی وی، برنامه های درست و مناسبی برای آمریکا باشد.

۴ نوامبر ۲۰۰۸: رایزنی با رییس

در روز اعلام نتایج ریاست جمهوری در میان افراد سرشناسی که در جشن پیروزی اوباما در شیکاگو شرکت کرده بودند و شادی خود را از پیروزی کاندیدای محبوب شان نشان می دادند، به غیر از اپرا وینفری – مجری موفق تلویزیون آمریکا – اشمیت نیز دیده می شد.

دقیقا یک هفته بعد از این واقعه، اوباما اشمیت را به عنوان مشاور اقتصادی خود انتخاب کرد.

اوباما پس از تشکیل کابینه و آغاز کار دولتش هم به استفاده از گولگرها در امور کاری اش ادامه داد. به طور مثال اندرو مک لافین را به سمت مدیرفنی خود منصوب کرد و به کمک او تیم تحول فناوری ریاست جمهوری را تشکیل داد.

در این زمان بود که شایعات مربوط به انتصاب اشمیت به عنوان یکی از افراد کابینه بالا گرفت و وی تمام این شایعات را کذب خواند. اما در عوض اعلام کرد که بعدها پیشنهاد انتصاب انجمن مشاوران علوم  فناوری اوباما را خواهد پذیرفت.

۲۰ ژانویه ۲۰۰۹: میهمانی با شکوه

جشن پیروزی اوباما در انتخابات با حضور ۳ میلیون نفری مردم که در هوای سرد منجمد کننده در جلوی سالن ملی گرد آمده بودند و به سخنرانی وی گوش سپرده بودند، در تاریخ واشنگتن ثبت شد. در همین شب بود که گوگل دست به کار عجیبی زد و یک میهمانی خصوصی برای اوباما برگزار کرد که مهمان های آن را افراد سرشناسی چون گلن کلوز، یواخین فونیکس و بن افلک سه تن از بازیگران مشهور هالیوودی تشکیل می دادند. گوگل به جای گرفتن حق شرکت در این میهمانی، به این افراد پیشنهاد داد که هر نفر پشتیبانی مالی ۵ سازمان غیرانتفاعی را به دست گیرند.

Google Serch

بهار ۲۰۰۹: استخدام گوگلرها

اوباما در بهار امسال شروع به استخدام کارمندان گوگل کرد که به محبوب ترین شرکت فناوری وی تبدیل شده است. به طور مثال کتی استانتون (Katie Stanton)، مدیر توسعه تجاری گوگل را به سمت مدیر مشارکت شهروندی انتخاب کرد و مسوولیت فراهم آوردن زمینه دسترسی شهروندان به مراحل کاری دولت را بر عهده وی گذاشت و سونال شاه (Sonal Shah)، بازوی امور بشر دوستانه گوگل را برای سمت مدیریت نوآوری اجتماعی تعیین کرد تا بر سرمایه گذاری های فدرال در بخش سازمان های غیرانتفاعی نظارت کند.

اما با افزایش حضور گوگل در دولت آمریکا، نگرانی منتقدان بالا گرفت و آنها اعلام کردند که این کرگدن فناوری دارد در امور دولت دخالت و اعمال نفوذ می کند.

گوگل هم با رد این مساله در بیانه ای اعلام کرد: ما برای کسب موفقیت در واشنگتن به روابط دو سویه با دولت نیاز داریم و از سال ها پیش برای تقویت روابط مان کار می کنیم.

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 آبان 1388  - 7:06 AM

کدام نژاد در ضریب هوشی برتر است؟ مساله برتری نژادی در هوش، با توجه به تجربیات تاریخی (آپارتاید در آفریقای جنوبی و فجایع هیتلر)، می‌تواند با بیراهه رفتن به مباحث سیاسی، اجتماعی و قانونی، تبدیل به کاربردهای نابه‌جا و غیراخلاقی شود.
بسیاری به خصوص در محافل علمی تصور می‌کنند با توجه به افت و فرودها و خاطرات تلخی که در حافظه تاریخی بشریت در مورد تبعیض‌نژادی به خصوص در قرن بیستم وجود دارد، داستان برتری قوی یا نژادی، داستان تمام شده‌ای است، ولی با نگاهی دقیق‌تر می‌توان زغال‌های گداخته زیر خاکستر عقاید برتری نژادی را در نقاط مختلف دنیا هنوز مشاهده کرد. محافل علمی در مقابل آنچه هواداران برتری نژادی در مورد علت موفقیت‌های اجتماعی، شغلی یا علمی گروه‌های مختلف قومی یا ملی در مقاطعی از زمان مطرح می‌کنند، مطالعات جامعه‌شناسی و یا حتی تاریخی را برای ریشه‌یابی موضوع، ارجح بر آزمون‌های میدانی بهره هوشی می‌دانند.

بر اساس یک پژوهش مناقشه‌آمیز که در سال 1969 در ایالات متحده آمریکا توسط پژوهشگران انجام شد، عامل «وراثت» به‌عنوان عامل تعیین‌کننده حدود 80 درصد از میزان هوش افراد معرفی شد. ادعای جنجال‌برانگیز فوق که معتقد است بخش اعظم هوش، منشأ زیستی و ژنتیکی دارد، ایده تحقیقات گسترده‌ای را در کشورها و فرهنگ‌های مختلف با هدف مقایسه میزان هوش در نژادهای مختلف پایه‌ریزی کرد.

این در حالی بود که بسیاری از پژوهش‌های گذشته، عوامل تعیین‌کننده هوش را شامل وراثت، محیط و تعامل این دو عنوان کرده بودند. به این ترتیب خیلی زود مساله تفاوت هوش میان نژادها (مثل نژادهای سیاه و سفید) در محوریت پژوهش‌ها قرار گرفت. نتایج اعلام شده، حیرت‌آور بودند: «بالاتر بودن 10 تا 15 واحد نمره در ضریب هوشی سفیدپوستان در مقایسه با سیاه‌پوستان!» این یافته با شدت گرفتن بیشتر موج تبعیض‌نژادی، موجب وضع قوانین جدید مهاجرت و سوگیری‌هایی در اختصاص منابع و برنامه‌ریزی‌های آموزشی برای گروه‌هایی خاص در فرهنگ‌های مختلف شد، اما مطالعات فرا‌تحلیل در زمینه‌ تحقیقات میدانی هوشی، شواهد دیگری را روشن کردند.

شواهد چه هستند؟

نخست‌ آنکه در بسیاری از پژوهش‌هایی که به برتری نژادی در هوش صحه گذاشته بودند، فرضیه‌های تحقیق، روش‌های آماری تحلیل داده‌ها و حتی قضاوت‌ها و نتیجه‌گیری‌های نهایی، بیشتر ناشی از تعصبات فردی و طبقاتی پژوهشگران بود تا منعکس‌کننده‌ واقعیات علمی. همچنین آزمودنی‌های این تحقیقات کمتر شامل یک نژاد خالص بودند و از این رو مقایسه تفاوت نژادی در هوش نمی‌توانست اعتبار چندانی داشته باشد. واقعیت دیگری نیز وجود داشت و آن اینکه گرچه آزمون‌های هوش در ظاهر برای کلیه نژادها ساخته شده‌اند، به شکلی غیرملموس و ظریفی، غالبا به نفع سازندگان این آزمون‌ها (که معمولا از نژاد سفیدپوست هستند) طراحی شده‌اند. تمامی این شواهد در حالی آشکار شدند که هانس‌آیزنگ (Hans Eysenk) روان‌شناس مشهور انگلیسی و مدافع سرسخت تفاوت‌های نژادی در بهره هوشی افراد اعلام کرده بود: «انکار وجود تفاوت‌های ژنتیکی در بین نژادها، درحقیقت نادیده گرفتن واقعیت‌های جاافتاده تحقیقاتی است.»

دشوار است که تصور کنیم مناقشات و جدل‌ها پیرامون تحقیقات میدانی هوش همچنان و تا به امروز در جریان است، ولی این مساله واقعیت دارد. با این همه به نظر می‌رسد صرف‌نظر از اینکه نتایج این تحقیقات به کجا منتهی شوند و واقعا بهره هوشی برخی از ملیت‌ها بیشتر از دیگران باشد یا نه، انجام این‌گونه پژوهش‌ها نه تنها ضرورتی ندارند، ادامه انجام آنها می‌توانند از مسیر علمی خود خارج شده و مساله برتری نژادی در هوش، با توجه به تجربیات تاریخی (مانند مساله آپارتاید در آفریقای جنوبی و یا فجایع هیتلر در آلمان)، می‌توانند با بیراهه رفتن به مباحث سیاسی و موضوعات اجتماعی و قانونی، تبدیل به کاربردهای نابه‌جا غیراخلاقی شود. شاید از همین روست که در حال حاضر، موسسات پژوهشی و محافل علمی در کشورهای مختلف کمتر از چنین تحقیقاتی استقبال می‌کنند. البته ادعای برتری نژادی در هوش تنها با استناد به نمرات هوش مطرح نمی‌شود و این ادعا بر اساس مستندات دیگری مثل کسب مدارج علمی، موقعیت‌های مالی، توانایی حل مساله، درک، قضاوت و بینش خوب نیز مطرح است.

کلام آخر

کلام آخر اینکه از دیدگاه روان‌شناسان، وقتی چنین توصیف‌هایی کاملا واقع‌بینانه، بدون سوگیری و تعصب بیان شوند، می‌توانند به ایجاد احساسات خوب اعتماد به نفس و رضایت منجر شوند و با ایجاد انگیزه، به رشد و پرورش استعداد بالقوه افراد منجر شوند. با این حال شاید منطقی باشد با در نظرگیری این مساله که در حال حاضر هنوز اطلاعات کافی برای شناخت و کنترل تمام عوامل موثر بر هوش در دست نبوده و شواهد برتری هوش نژادی، اعتبار علمی لازم را ندارند، در بیان این توصیفات محتاطانه عمل کرد.

*دکتر مریم حناساب‌زاده اصفهانی
*دکترای تخصصی روان‌شناسی بالینی
منبع: هفته‌نامه سپید

 
ادامه مطلب
چهارشنبه 27 آبان 1388  - 7:27 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 8

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5823053
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی