به گزارش مهر، مطالعات نشان می دهند فعالیت منطقه ای از مغز ماهی ها که با ترس در ارتباط است، زمانی که ماهی ها در مقابل آینه قرار می گیرند، نسبت به زمانی که دو ماهی از پشت شیشه ای شفاف در برابر یکدیگر قرار می گیرند بسیار بیشتر است با این حال در هر دو موقعیت ماهی ها واکنش فیزیکی مشابهی از خود نمایش داده و با نمایش دادن چهره ای تدافعی از خود سعی می کنند با ماهی که در مقابلشان قرار دارد، چه ماهی واقعی و چه تصویر خود ماهی، مبارزه کنند.
محققان دانشگاه استنفورد برای مطالعه این رفتار آزمایشی را ترتیب دادند که در آن از نوعی ماهی گرمسیری به نام Cichlid استفاده شد دو ماهی در مخزنی قرار می گرفتند که به واسطه دیواری شیشه ای به دو نیم تقسیم شده بود و به این شکل ماهی ها تماس مستقیمی با یکدیگر نداشتند، در بخشهایی دیگر، این دیواره توسط آیینه ای جایگزین می شد.
نتایج نشان داد ماهی ها در واکنش به قرارگیری در این موقعیت تلاش می کنند با دشمن واقعی یا مجازی خود که در واقع تصویری از خودشان است، مبارزه کنند.
سپس دانشمندان با آزمایش میزان تستسترون خون و دیگر هورمونهای مرتبط با پرخاشگری این جانداران و بررسی قسمت آمیگدالای مغز ماهی ها که با ترس در ارتباط است، دریافتند هر دو ماهی از مقادیر بالایی از تستسترون برخوردارند اما تنها فعالیت در آمیگدالای مغز ماهی هایی که با بازتاب تصویر خود مبارزه می کردند بسیار بالا است.
بر اساس گزارش لایو ساینس، دانشمندان این فعالیت غیر منتظره در مغز ماهی ها را شگفت انگیز و جالب توجه خوانده و اعلام کردند هرگز انتظار مشاهده چنین تفاوتی را در فعالیتهای مغزی ماهی ها نداشته اند تفاوتهایی که می تواند نشان دهنده شباهتهای بیشتری میان ذهن ماهی ها و انسان باشد.