به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

يك دادگاه فدرال در آمريكا حكمي صادر كرده كه احتمالاً به تعطيلي LimeWire يكي از محبوب‌ترين و قديمي‌ترين سيستم هاي به اشتراك گذاري فايل منجر خواهد شد.

 به دنبال شكايت انجمن صنعت ضبط موسيقي در آمريكا موسوم به RIAA گردانندگان LimeWire به نقض كپي رايت متهم شده اند.
شكايت RIAA از LimeWire از سال 2006 تاكنون در جريان است و به دنبال منازعات گسترده حقوقي اين شكايت سرانجام به محكوميت LimeWire منجر شده است.
بر اساس حكم صادره هم مديران LimeWire و هم طراح نرم افزار به اشتراك گذاري مورد استفاده توسط اين سيستم محكوم شده اند. آنان ضمن رد حكم صادره اعلام كرده اند كه بر عليه آن فرجام خواهي خواهند كرد.
در صورت قطعي شدن اين حكم شبكه LimeWire به طور كامل تعطيل شده و به اشتراك گذاري موسيقي از اين طريق غيرممكن خواهد شد.
انجمن RIAA طي يك دهه اخير تلاش فراواني به عمل آورده تا از به اشتراك گذاري فايل هاي موسيقي توسط سايت هاي اينترنتي و نرم افزارهاي به اشتراك گذاري فايل جلوگيري كند.
اين انجمن معتقد است به اشتراك گذاري غيرقانوني فايل هاي موسيقي سالانه ميليون ها دلار خسارت وارد مي كند.
ادامه مطلب
شنبه 25 اردیبهشت 1389  - 11:48 PM
شركت سوني پس از چند ماه انتظار سرانجام محصول جديد خود با نام Walkman E020 را وارد بازارهاي آمريكا كرد.

 اين دستگاه كوچك و جيبي كه در اصل يك واكمن است و مي‌تواند فايل‌هاي صوتي مورد علاقه شما را پخش كند، در رنگ‌هاي بسيار متنوع ساخته شده و با سليقه همه كاربران سازگار است.
قاب اين دستگاه به گونه‌اي ساخته شده است كه شما مي‌توانيد آن را تعويض كنيد و رنگ جديد براي آن بگيريد. هر يك از قاب‌هاي اصلي E020 حدود 12 دلار قيمت دارد كه البته نوع چيني آن از هم‌اكنون با قيمت ارزان‌تر وارد بازار شده است.
دستگاه قابل حمل E020 در دو نوع يك و دو گيگابايتي با قيمت‌هاي 69 و 79 دلار عرضه مي‌شود.
روي نسخه آمريكايي اين دستگاه كه به نوعي براي iPod رقيب محسوب مي‌شود، نرم‌افزار SonicStage نصب شده است و امكانات مختلفي را در اختيار كاربران مي‌گذارد.
اين دستگاه جيبي قابليت پشتيباني از كارت حافظه Stick Memory را هم دارد و به همين خاطر شما در زمينه حافظه داخلي با مشكلي مواجه نخواهيد شد.
دستگاه جيبي E020 يك نمايشگر كوچك از نوع LCD هم دارد كه كار را براي شما آسان‌تر مي‌كند.
ادامه مطلب
شنبه 25 اردیبهشت 1389  - 11:47 PM
"مايكل سيلور " از محققان علوم شيمي و بيوشيمي دانشگاه كاليفرنيا گفت:‌ هرجا كه انسان باشد، تلفن‌هاي همراه هم حضور دارند. بنابراين تمركز روي آن مي‌تواند فوايد زيادي داشته باشد. اين فناوري جديد مي‌تواند هرگونه وقايع شيميايي اطراف كاربر را نمايان كند.
گروه تحقيقاتي سيلور كه با محققان مركز سانتياگو همكاري مي‌كنند، اين تراشه سيليكوني جديد را Rhevision نامگذاري كرده‌اند. آن‌ها هم‌اكنون در حال ساخت نمونه اوليه اين تراشه با قابليت استفاده در تلفن‌هاي همراه هستند.
اين حسگر كوچك مانند بيني انسان عمل مي‌كند و زماني كه مواد شيميايي متفاوت به آن مي‌رسد، تغيير رنگ مي‌دهد. اين حسگر قادر است به صورت خودكار به جست‌وجوي مواد شيميايي موجود در فضاي پيرامون بپردازد و در مقابل هر يك از اين مواد عكس‌العمل مناسب نشان دهد.
براين اين حسگر يك دوربين ديجيتالي يك مگاپيكسلي كوچكتر از پاكن‌هاي ته مداد در نظر گرفته شده است كه تصاوير مربوط به مواد شيميايي اطراف تراشه به وسعت نانو را تهيه مي‌كند.
اين تصاوير از طريق يك لنز فوق‌ماكرو براي تحليل مواد شيميايي موجود در فضاهاي مختلف، حتي زير آب مورد تحليل قرار مي‌گيرند.
ادامه مطلب
شنبه 25 اردیبهشت 1389  - 11:46 PM
فارس، حكيم ابوالقاسم فردوسي بر پايه ديدگاه بيشتر پژوهشگران امروزي، در سال 319 هجري خورشيدي (329 ه.ق./940 ميلادي) در روستاي باژ (پاز امروزي) در شهر توس خراسان ديده به جهان گشود و همانجا درگذشت و به خاك سپرده شد.
وي چكامه‌سرا و رزمنامه‌سرايي ايراني بود كه شاهنامه را از نوشتار به سروده در آورد كه نامي‌ترين رزمنامه پارسي است و از سوي ديگر بلندترين سروده به زبان پارسي تا زمان خود به شمار مي‌رفته ‌است از اين رو او را از بزرگ‌ترين چامه‌سرايان پارسي‌گو دانسته‌اند.
اهميت شاهنامه فقط در جنبه ادبي و شاعرانه آن خلاصه نمي‌شود و پيش از آن كه مجموعه‌اي از داستان‌هاي منظوم باشد، تبارنامه‌اي است كه بيت بيت و حرف به حرف آن ريشه در اعماق آرزوها و خواسته‌هاي جمعي، ملتي كهن دارد؛ شاهنامه به حقيقت حافظ راستين سنت‌هاي ملي و شناسنامه قوم ايراني است و شايد بي وجود اين اثر بزرگ، بسياري از عناصر مثبت فرهنگ آبا و اجدادي ما در طوفان حوادث تاريخي نابود مي‌شد و اثري از آنها به جاي نمي‌ماند.
در ايران روز 25 ارديبهشت به نام روز بزرگداشت فردوسي نامگذاري شده ‌است؛ به همين مناسبت در زير مروري داريم بر ديدگاه‌هاي برخي صاحب‌نظران و شاهنامه‌پژوهان پيرامون فردوسي و اثر ارجمند او:

بازتاب همه ويژگي‌هاي ايراني در شاهنامه
----------------------------------------------

ميرجلال‌الدين كزازي معتقد است: برترين و بنيادي‌ترين ويژگي شاهنامه براي اينكه هم ايرانيان بتوانند به ياري آن خويشتن را بشناسند و هم خود را به جهانيان بشناسانند اين است كه شاهنامه تنها كتابي است كه مي‌توانيم آن را نامه منش و فرهنگ ايران بناميم، زيرا ديگر شاهكارهاي ادب فارسي فرهنگ و منش ايراني را باز‌نمي‌تاباند و آشكار نمي‌كنند.
آنچه شاهنامه را از ديگر شاهكارهاي ادب فارسي جدا مي‌دارد اين است كه اين اثر شگرف به يكبارگي همه ويژگي‌هاي فرهنگ و منش ايراني را با تمام سويمندي‌هاي خود بازتاب داده است و كسي كه شاهنامه را به درنگ از آغاز تا انجام مي‌خواند با گسترده‌ترين و روشن‌ترين چشم‌اندازها از فرهنگ و منش ايراني روبه‌رو مي‌شود كه در ديگر آثار تنها نمونه‌اي از اين فرهنگ نمودار شده است كه به ويژه براي ايرانيان در اين روزگار اين كاركرد بايسته است و به سخن ديگر پاسخي به نيازي بنيادي و ستوار است.
كزازي درنگ در شاهنامه را به ويژه براي جوانان ايراني سودمند مي‌داند و مي‌گويد: اين جوانان كه به حقيقت سازندگان فرداي ايران هستند بيش از هر زماني نياز به خودشناسي دارند؛ به هر حال ما بايد ببينيم كيستيم و در جهان و در تاريخ از چه پايگاه و جايگاهي برخورداريم زيرا ويژگي سرشتين اين روزگار ناپايداري است و فرهنگ فراگير رسانه‌اي فرهنگ‌هاي ديرينه و قوي را آماج گرفته‌اند و ما اگر بخواهيم ايراني بمانيم و فرزندان ما بدان سرافزار باشند، چاره‌اي جز روي‌آوري به جهان شاهنامه نداريم از اين روي همه آنچه كه در شاهنامه آورده شده آموزه‌هاي ارزشمند براي تك‌تك ايراني‌هاست زيرا هر نكته‌اي از آن، ايراني‌ را با فرهنگ و منش پايداري تاريخ پيشينيه نياكاني آشنا مي‌گرداند و پيوند مي‌دهد كه اگر از اين آموزه‌ها نمونه‌وار ياد كنيم سخن به درازا مي‌كشد.

شاهنامه هم به درد دين مي‌خورد هم به درد سياست
----------------------------------------------------------

منصور رستگارفسايي، پژوهشگر و استاد ادبيات دانشگاه شيراز معتقد است: فردوسي صرفنظر از هويت و علو طبعي كه به ايراني‌ها مي‌دهد حس مبارزه و ايستادن را در آنها تقويت مي‌كند و شيوه سخن گفتن را به آنها مي‌آموزد و از آن پس زبان فارسي هر جا كه مي‌رود شعر فردوسي هم مي‌رود يا به عبارت ديگر هر جا كه شعر فردوسي مي‌رود، زبان فارسي هم مي‌رود البته من نمي‌خواهم قدر و اعتبار شاعران بزرگي مثل رودكي، شهيد بلخي، مويد بلخي، دقيقي و ديگراني كه پيش از فردوسي آمده‌اند را انكار كنم اما گمان مي‌كنم كه شعر هدفمند و چند بعدي‌اي كه هم به درد مدرسه بخورد هم به درد سياست، هم به درد پير بخورد هم به درد جوان و هم به درد اخلاق و دين بخورد هم به درد اجتماع با شاهنامه فردوسي ايجاد شد.

فردوسي نامي‌ترين شخصيت ادبي- ملي ايران
----------------------------------------------------

محمود دولت‌آبادي، نويسنده مي‌گويد: ابوالقاسم فردوسي فقط پارسي‌زبان نيست، او شاعر بشري است. به اين معنا كه از نظر فردوسي نيك و بد به نژاد تقسيم نمي‌شود. يعني شما در شاهنامه شخصيت‌هاي ايراني‌اي مي‌بينيد كه بسيار منفي هستند (ضمن اين كه همه قهرمان‌هاي اصلي شاهنامه دو ‌سه نژاد هستند). در حالي كه ميان شخصيت‌هاي توراني و رومي كساني را پيدا مي‌كنيد كه بسيار دوست داشتني‌اند؛ به اين ترتيب فردوسي يك نويسنده بشري است، با ديد عميقاً انساني.
وي با تاكيد بر ضرورت آشنايي هرچه بيشتر جوانان و اهالي قلم با شاهنامه عنوان مي‌كند: هرگاه صحبت از نام نامي‌ترين شخصيت ادبي- ملي ايران مي‌شود به صورت طبيعي همه ذهنشان پس از اين جمله به سمت حكيم ابوالقاسم فردوسي مي‌رود و اگر جايزه كتاب سال، به اسم جايزه فردوسي نامگذاري مي‌شد؛ تمام نويسندگان ايران، تاجيكستان و افغانستان در اين حوزه قرار مي‌گرفتند.

فردوسي تضاد را به رسميت مي‌شناسد
---------------------------------------------

قدمعلي سرامي، شاعر و استاد دانشگاه، شاهنامه را اثري برخوردار از محتواي عميق و متعالي براي پرورش نسل بشر مي‌داند و مي‌گويد: اين گرامي نامه سرشار از عناصر ضد و نقيض است و همواره به دو عنصر گوهر انساني و هنر تأكيد دارد. عده‌اي طرفدار هنر و عده‌اي نيز طرفدار گوهر و اصالت انساني هستند. داستان‌هاي شاهنامه نيز آميزه‌اي از خير و شر هستند و بسياري از مسايل راه‌حلي متضاد دارند. خير و شر، عصمت و عصيان و دين و مهر در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و تضاد به رسميت شناخته مي‌شود و همواره نقطه‌اي براي شك به نتايج اعمال وجود دارد و درحقيقت جز خداوند يگانه هيچ چيز در شاهنامه مطلق نيست و آموزه‌هاي قطعي وجود ندارد.
نويسنده "از رنگ گل تا رنج خار " همچنين تصريح مي‌كند: حكيم بزرگوار توس در قلمرو توحيدي بيش از صد نام گوناگون براي خدا ذكر مي‌كند در شاهنامه خدادهنده و بخشنده و باگذشت است و همه اضداد به او برمي‌گردد در يك كلام مي‌توان گفت پذيرفتن تقدير ازلي و فراموش نكردن تدبير و تأكيد به تعقل و خردگرايي ، توحيد و اميدواري از آموزه‌هاي مهم شاهنامه است.

شاهنامه مهم‌ترين حماسه جهان
-----------------------------------------

اسماعيل آذر، نويسنده و مدير گروه ادبيات فارسي دانشگاه علوم و تحقيقات با بيان اينكه توجه به معنويات و سرشت طبايع انساني و تعالي انسان نكته‌اي است كه در هيچ حماسه‌اي غير از شاهنامه در جهان يافت نمي‌شود، حماسه ملي ايرانيان را مهم ترين حماسه جاويد جهانيان معرفي و خاطرنشان مي‌كند‌: حماسه ملي ايرانيان برترين حماسه جهان است و اين سخن انديشمنداني چون كارل پوپر و شاهنامه شناسان بزرگ جهان چون ژول مول است، حتي زماني كه ژول مول شاهنامه را تصحيح مي‌كرد، مي‌گفت خدايا آنقدر به من عمر بده تا بتوانم تصحيح شاهنامه را به فرجام برسانم اما متاسفانه عمر به او مهلت نداد و تصحيح شاهنامه توسط شاگردش به پايان رسيد. كارل پوپر نيز كتابي نوشته و در آن به هشتاد و چند كشتار اقراب(نزديكان) پرداخته كه البته در اين كتاب بيشترين تاثير را از رزمنامه رستم و سهراب گرفته است و نام كتاب را نيز سهراب و رستم گذاشته است.
ادامه مطلب
شنبه 25 اردیبهشت 1389  - 11:44 PM
فارس، مرور تاريخچه مدرن تلاش براي ساخت رايانه ها نشان مي دهد كه مخترعان خوش فكر به شدت در تلاش بوده اند تا سخت افزارهايي را ابداع كنند كه سريع تر، ارزان قيمت‌تر و به روزتر بوده و بتوانند حجم بيشتري از اطلاعات را در خود ذخيره كرده و جاي دهند.
پيش از ابداع و اختراع رايانه هاي همه منظوره اكثر محاسبات توسط انسان ها انجام مي شد. ابزاري كه در آن زمان براي كمك به تسريع محاسبات انسان ها مورد استفاده قرار مي گرفت ماشين هاي محاسب نام داشتند. البته اين ماشين ها امروزه در حد يك ماشين حساب محسوب مي شوند، چون از آنها تنها مي شد براي انجام چهار عمل اصلي استفاده كرد.
بعد از گذشت اين دوره ابتدايي، زمان طراحي و ابداع رايانه هاي غول پيكري رسيد كه براي انجام اموري كه امروزه بي نهايت ساده و پيش پاافتاده محسوب مي شوند، چندين اتاق را اشغال مي كردند. بخش هاي مختلف اين كامپيوترها بر روي ميزهاي مختلفي قرار مي گرفت و اپراتورهاي متعددي بايد عملكرد بخش هاي مختلف اين رايانه ها را كنترل مي كردند.
اين ماشين ها معمولاً به سادگي دچار مشكل مي شدند و هر بار رفع عيب آنها هم مدت ها به طول مي انجاميد.
در همان ايام كه مصادف با آغاز دهه 40 ميلادي بود، تلاش فراواني در جريان بود كه هم سرعت پاسخگويي رايانه ها به دستورات صادر شده افزايش يابد و هم ميزان حافظه آنها بيشتر شود. تسهيل برقراري ارتباطات الكترونيك، كنترل ساده تجهيزات، افزودن امكاناتي براي سرگرمي و آموزش از جمله تلاش هاي مبدعان رايانه هاي اوليه بود كه به تدريج به نتيجه رسيد و در نهايت منجر به ابداع رايانه هاي موفق و پيشرفته امروزي شد.
سرعت تحول فناوري هاي رايانه اي تا دهه 40 چندان زياد نبود. اما با آغاز دهه 40 ميلادي كه با شروع جنگ دوم جهاني همزمان شد قدرتهاي بزرگ تلاش هاي گسترده اي را براي طراحي رايانه هاي جديد و قدرتمند به منظور مقابله با دشمنان خود آغاز كردند و همين مساله زمينه ساز عرضه رايانه هاي امروزي شد.
امروزه سخت افزارهاي رايانه اي به پلتفورمي براي استفاده ها و كاربردي هاي متنوع مبدل شده اند و از آنها ديگر براي انجام امور ساده و پيش پاافتاده اي مانند محاسبات عادي و روزمره استفاده نمي شود. در حالي كه نسل اوليه رايانه ها در عمل ماشين هاي مكانيكي بودند كه كه يك اپراتور هميشه بايد آنها را كنترل مي كرد، رايانه هاي امروزي به طور خودكار مي توانند پيچيده ترين الگوريتم ها را پياده سازي و عملياتي كنند و براي انجام امور پيچيده اي همچون پيش بيني وضعيت آب و هوا و محاسبات دشوار فيزيك كوانتوم مورد استفاده قرار بگيرند.
در زمينه استفاده از لغت رايانه يا computer براي اولين بار گمانه زني هاي مختلفي صورت گرفته است. اما متداول ترين و پذيرفته شده ترين روايت در اين زمينه آن است كه اين لغت اولين بار در سال 1613 به كار برده شد.
در آن زمان اين لغت براي اشاره به فرد يا شخصي به كار برده مي شد كه محاسبات مختلف را انجام مي داد. اين لغت به همين معني تا اواسط قرن 20 ميلادي مورد استفاده قرار مي گرفت. از اواخر قرن 19 ميلادي به بعد كم كم تحولاتي در معناي اين لغت صورت گرفت و از آن براي اشاره به ماشين ها و نه اشخاص استفاده شد.
به بيان ديگر لغت كامپيوتر ماشين هايي را توصيف مي كرد كه قادر به انجام محاسبات مختلف بودند.
در ادامه اين مطلب سخت افزارهاي مختلف محاسباتي را كه براي استفاده در رايانه ها ابداع شدند را از ابتداي تاريخ تا به امورز بررسي كرده و ويژگي هاي برخي از مهم ترين نمونه هاي آنها را تشريح خواهيم كرد.
ادامه مطلب
شنبه 25 اردیبهشت 1389  - 11:42 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 84

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5828761
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی