به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

دانشمندان فرانسوی بعد از تحقیقات فراوان توانستند به اسرار نقاشی مونالیزا یا همان لبخند ژوکوند اثر جاودانه لئوناردو داوینچی پی ببرند.

پژوهشگران فرانسوی با استفاده از هفت روش بسیار مدرن به بررسی این نقاشی پرداخته و حتی عناصر شیمیایی آن را نیز تجزیه و تحلیل کردند.

دانشمندان در این بررسی‌ها دریافتند که در نقاشی داوینچی از حدود ۳۰ لایه رنگ استفاده شده است  که همگی در نهایت ظرافت به بوم نقاشی اضافه شده است  و جالبت اینکه ضخامت هر کدام از این لایه‌های رنگ کمتر از ۴۰ میکرومتر یعنی در حدود نصف ضخامت موی انسان است.

“فیلیپ والتر” رئیس این گروه پژوهشی در این مورد گفت:”یک تکنیک به نام “sfumato” به داوینچی اجازه می‌داد تا بتواند خطوط و مقدار و کیفیت رنگ را در نهایت دقت کنترل کرده تا بتواند خطوط رویایی را بر روی بوم نقاشی جاودانه کند”.

پزوهشگران فرانسوی با استفاده از روش طیف سنجی اشعه ایکس فلورسانس توانستند به بررسی مواد شیمیایی بکار رفته در اثر داوینچی بپردازند.

والتر اضافه کرد که “برای بررسی اثر داوینچی از دقیقترین ابزار سنجش در قسمت صورت مونالیزا استفاده شد و به جرات می‌توان گفت که داوینچی از دقیق‌ترین ابزار نقاشی در خلق این اثر استفاده کرده و از این جهت یک اثر خارقالعاده در تاریخ به شمار می‌رود”.

نتایج تجزیه و تحلیل نقاشی نشان می‌دهد که داوینچی به صورت مستمر در تلاش برای استفاده از روشهای جدید بود وحتی در تابلوی نقاشی او از اکسید منگنز در قسمتهای تیره و سایه نقاشی استفاده شده و در برخی دیگر از نقاط بوم نقاشی ما حضور عنصر مس را نیز میبینیم هرچند این عناصر با لعاب آمیخته شده است.

لبخند مونالیزا یک نقاشی پرتره از “لیزا جراردینی” همسر یک تاجر اهل فلورانس به نام “فرانچسکو دل گیوکوندو” است که داوینچی در سال ۱۵۰۳ سفارش ان را تحویل گرفت و مدت چهار سال بر روی ان کار کرد و بدون آنکه نقاشی را به صاحب سفارش بفروشد فلورانس را ترک کرده و به فرانسه رفت.

این اثر جاودانه که در این ۵۰۰ سال وقایع بسیاری را از سرگذرانیده و مدتی نیز در اتاق خواب ناپلئون بناپارت گذرانده بود اکنون تحت شدیترین تدابیر امنیتی در موزه لوور نگاهداری می‌شود.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 11:05 AM

آتشکده ای متعلق به دوره ساسانی در محوطه باستانی ویگل آران و بیدگل، در كاشان کشف شد.

سرپرست کاوش محوطه باستانی ویگل آران و بیدگل گفت: مساحت این آتشكده متعلق به دوران ساسانی 11 در 10 متر، است .

محسن جاوری افزود: نقشه این آتشکده، چلیپایی شکل است و مانند چهار طاقی های ساسانی، چهار ورودی دارد که در مرکز آن نیز بقایای آتشدانی با تزئین گچ بری کشف شد.

وی گفت: این آتشكده در مدت 40 روز با همکاری دانشجویان باستان شناسی دانشگاه های هنر اصفهان، تهران و کاشان و هزینه 140 میلیون ریال كشف شد.

محوطه باستانی ویگل، سال83 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و مطالعات باستان شناسی آن یک سال بعد آغاز شد.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 11:03 AM
آتشکده ای متعلق به دوره ساسانی درمحوطه باستانی ویگل کشف شد.

 

سرپرست کاوش محوطه باستانی ویگل آران و بیدگل گفت: این فصل از کاوش با همکاری دانشجویان باستان شناسی دانشگاه های هنر اصفهان، تهران و کاشان، 40 روزه و با 140 میلیون ریال هزینه انجام شد.

محسن جاوری افزود: در این کاوش بنای مذهبی و چینه سازی در اندازه 11 در 10 متر، مربوط به دوره ساسانی کشف شد.

وی گفت: نقشه این آتشکده، چلیپایی شکل است و مانند چهارتاقیهای ساسانی، چهار ورودی دارد که در مرکز آن نیز بقایای آتشدانی با تزئین گچبری کشف شد.

محوطه باستانی ویگل سال83 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و مطالعات باستان شناسی آن یک سال بعد آغاز شد.ايلنا

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 11:02 AM

گروهی از طراحان معماری در انگلستان به منظور استفاده از حشرات سودمند در محل زندگی و رفت و آمد انسانها، هتلهای جالب و زیبایی را ویژه سکونت انواع حشرات طراحی و تولید کرده اند.
معمولا معماران ساختمانها را به گونه ای طراحی می کنند که ضد حشره بوده و حشرات نتوانند از میان درزهای ساختمان وارد شده و برای ساکنان ساختمان مزاحمتی ایجاد کنند.
اما گروه طراحی ARUP، گروهی که طرح برج CCTV پکن را نیز ارائه کرده است، امیدوار است تمامی گونه های حشرات و عنکبوتها در هتل حشراتی که آنها ساخته اند نامنویسی کرده و اقامت کنند! این هتل با هدف وارد کردن حشرات سودمند به پارکهای لندن طراحی و ساخته شده است.


طرح این هتل به تازگی جایزه اول مسابقه معماری "آن سوی کندو" لندن را به خود اختصاص داده است. ساختار این هتل برگرفته از طبیعت بوده و یاد آور ساختار بالهای سنجاقک است و به بخشهای مختلفی تقسیم بندی شده و حشرات متناسب با نوع نیاز خود در این هتل ساکن می شوند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، برای مثال سوسکهای Stag به ورودی زمینی نیاز دارند در حالی که پروانه ها و بیدها به اقامتگاه و ورودی هایی عمودی تر و در ارتفاع بالاتر نیاز دارند. هر یک از بخشها را می توان با انواعه مختلفی از بازمانده های طبیعی مانند براده های چوبی یا برگهای خشک پر کرد تا حشرات بتوانند به راحتی درون آنها آشیانه کنند.
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 10:35 AM
دانشمندان بالاخره پاسخ این معمای قدیمی را كه تخم مرغ اول بوجود آمده است یا مرغ پیدا كردند.


 دانشمندان در انگلیس در مطالعاتشان روی پوسته تخم مرغ موفق شدند پاسخ این معمای قدیمی را پیدا كنند.


آنها در مطالعاتشان دریافتند كه تخم مرغ بدون پروتئین موجود در تخمك مرغها تشكیل نمی شود زیرا این پروتئین از عناصر مهم در پوست تخم مرغ است.

از این رو دانشمندان نتیجه گرفتند كه مرغ اول بوجود آمده است اما اینكه مرغ خود از كجا بوجود آمده است همچنان یك معماست.
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 10:34 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5840826
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی