يک رياضيدان فنلاندي با ابداع يک نرم افزار جديد موفق شده است سخت ترين جدول "سودوکوي" دنيا را با 23 خانه پر شده ايجاد کند.
علاقمندان حل جدولهاي اعداد و يا "سودوکو" مي توانند خود را براي حل سخت ترين جدول اعدادي که تاکنون ايجاد شده است آماده کنند.
شرکت Efamol، توليدکننده انتگرال گيرهاي "امگا-3" و يک رياضيدان فنلاندي به نام "آرتو اينکالا" نرم افزاري را ايجاد کردند که الگوي اين جدول اعداد ساخته است.
آرتو اينکالا براي ايجاد اين جدول سه ماه وقت صرف کرد. وي در اين خصوص توضيح داد: "افرادي مي توانند با سه يا چهار ضربه شانس اين جدول را در 15 يا حداکثر نيمساعت حل کنند اما به طور معمول و با استفاده از منطق، صبر و دقت ما مي خواهيم آن را حل کنيم اما هنوز هيچکس موفق نشده است آن را حل کند."
براساس گزارش ديلي ميل، حل جداول سودوکو به عنوان يک مد در سال 2005 از ژاپن به ساير نقاط دنيا رسيد اما در حقيقت ايده اوليه اين نوع جدولها را "هوارد گرانس" معمار آمريکايي در سال 1979 ارائه کرده بود.
سودوکو يک بازي منطقي است که از يک جدول 9 در 9 خانه اي تشکيل شده که توسط حل کننده با شماره هاي يک تا 9 پر مي شود. در هر ستون عمودي يا افقي تمام اين اعداد بدون تکرار بايد وجود داشته باشند.
در جدول "آرتو اينکالا" 23 خانه از اين 81 خانه پر شده اند و براي تکميل ساير خانه ها تنها يک راه حل ممکن در نظر گرفته شده است.
مخترع اين جدول افزود: "فکر مي کنم که محبوبيت سودوکو هم به دليل سادگي قوانين و هم به دليل سرگرم کننده بودن آن باشد. به هر حال من درحال کار بر روي يک جدول باز هم مشکل تر از اين هستم."
در سال 2006 برخي از رياضيدانان دانشگاه هلسينکي سودوکويي را اختراع کردند که در مدت 24 ساعت حل شد.مهر