به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

پژوهشگران اسپانيايي در تحقيقات خود نشان دادند که افراد چپ‌دست، خوبي‌هاي دنيا را در نقطه مقابل راست‌دست‌ها مي‌بينند.

محققان دانشگاه گرانادا با بازنگري تعداد زيادي از مطالعات مربوط به راست‌دست‌ها و چپ‌دست‌ها دريافتند دستي که افراد با آن مي‌نويسند، نگاه آنها را نسبت به دنيا تغيير مي‌دهد و مي‌تواند روي روش اين افراد در ديدن مفاهيمي چون خوبي و بدي تاثير بگذارد؛ به طوري که چپ‌دست‌ها خوبي دنيا را در سمت چپ و راست‌دست‌ها آن را در طرف مخالف مي‌بينند.

بر پايه اين تحقيقات، تجربيات ادراکي و حرکتي به طور اجتناب‌ناپذيري با دستي که قدرت بيشتري دارد، ارتباط دارند و تا حد چشمگيري روي چگونگي نگاه ما به دنيا و درک مفاهيمي چون خوبي و بدي اثر مي‌گذارند.

چپ‌دست‌ها در اقليت قرار دارند و تنها حدود 10 درصد از جمعيت جهاني را تشکيل مي‌دهند. چپ‌دستي به دليل قدرت بيشتر نيمکره راست مغز است؛ در حالي که در راست‌دستي، قدرت نيمکره چپ بيشتر است.

اغلب گفته مي‌شود که اين تفاوت مغزي موجب مي‌شود که چپ‌دست‌ها باهوش‌تر و خلاق‌تر از راست‌دست‌ها باشند و اين فکر از اين ناشي شده است که بسياري از هنرمندان و نوابغ گذشته، از دست‌ چپ استفاده مي‌کرده‌اند.

در گذشته تصور مي‌شد که دست چپ در راست‌دست‌ها به عنوان يک دست از کارافتاده و بي‌مصرف است و تمام قدرت و توانايي فرد در دست راست بوده است.

به دليل در اقليت بودن اين افراد، از نظر فرهنگي، پيشداوري‌هاي زيادي درباره چپ‌دست‌ها مي‌شود.

اکنون اين محققان اسپانيايي در بررسي‌هاي خود نشان دادند که چپ‌دست‌ها‌ «چشم‌انداز چپ» دنيا را دارند.

تحقيقات گذشته دانشمندان دانشگاه استانفورد نشان مي‌داد زماني که از يک چپ‌دست خواسته مي‌شود اشيا يا افراد را با يک مفهوم ذهني مثبت در فضاي يک نمودار قرار دهد، آنها را در سمت چپ قرار مي‌دهد؛ در حالي که مفاهيم منفي را در سمت راست مي‌گذارد؛ اما راست‌دست‌ها مفاهيم مثبت و منفي را در جهت مخالف قرار مي‌دهند.

همچنين در يک نقاشي، اشيا و افرادي که طرف چپ چيده مي‌شوند، از نظر يک چپ‌دست هميشه مثبت هستند؛ در حالي که براي راست‌دست‌ها منفي به نظر مي‌رسند.

اين محققان در اين خصوص توضيح دادند به نظر مي‌رسد که راست نماد خوبي و چپ نماد بدي است. اين در حالي است که تجربه حسي ـ حرکتي چپ‌دست‌ها موجب مي‌شود که نمادهاي آنها در نقطه مقابل باشد و برداشت‌هاي مثبت و منفي صرفا قراردادهاي ذهني تلقي مي‌شوند.چارديواري

 

ادامه مطلب
شنبه 30 مرداد 1389  - 5:57 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5899965
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی