به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.



بزرگترین لوستر جهان با الگو گرفتن از تفكر اسلامی كه در مسجد الشربتلی قاهره نصب شده است در كتاب ركوردهای جهانی گینس ثبت شد.

این اثر هنری كه در مصر طراحی شده و ساخت عربستان است سه تن وزن دارد و به طور كامل از مس و طلا  با عیار 24 ساخته شده و اندازه آن برابر یك ساختمان شش طبقه است.

لوستر مسجد الشربتلی در مصر نه تنها از نظر اندازه بلكه از نظر طراحی نیز منحصر به فرد است؛ زیرا شكل های موجود در آن بیانگر مفاهیم اسلامی است.

این لوستر از هفت طبقه دایره ای شكل تشكیل شده است كه  سمبل آسمان هفت گانه و قاعده مربع آن سمبل زمین با چهار سمت آن و عناصر آب هوا، آتش و خاك است.شبكه خبر


ادامه مطلب
یک شنبه 24 مرداد 1389  - 10:08 PM

مسجد، نامي آشنا براي همه مسلمانان جهان است. در واقع اگر مسيحيان با شنيدن نام كليسا و يهوديان با شنيدن نام كنيسه به ياد عبادت و خدا مي‌افتند، چنين حسي با شنيدن نام مسجد به مسلمانان دست مي‌دهد.

معماري و ساخت يك مسجد براي مسلمانان اهميت بسيار زيادي داشته و براي همين است كه امروزه معماري برخي مساجد در سراسر جهان چشمان بسياري از طراحان و مهندسان را به سمت خود خيره كرده است.

اما انتخاب 10 مسجد زيباي جهان نيز كار مشكلي به نظر مي‌رسد. در فرآيند انتخاب مساجد زيبا ملاك‌هايي مانند وسعت، تاريخ، امكانات و عملكرد مسجد مورد توجه قرار گرفته است.


بقيه در ادامه


ادامه مطلب
یک شنبه 24 مرداد 1389  - 10:02 PM
دانشمندان کشف کردند که بو، فاصله و دمای هوا روی روابط اجتماعی ما تاثیرگذارند.

محققان معتقدند روابط اجتماعی چیزی فراتر از لغات و ایما و اشاره هستند. فاکتورهای دیگری مانند بو، فاصله و حتی دمای هوا هم می‌توانند روی رفتار ما با دیگران تاثیرگذار باشند. آخرین یافته‌ها در این مورد در نشریه علوم روانشناسی آمریکا به چاپ رسیده است.
گان سمین محقق دانشگاه اورتکت در هلند در این باره گفت: محیط اطراف ما روی قضاوت ما در دیگران تاثیرگذار است. برای مثال محققان از تعدادی از افراد خواستند تا در مورد رفتار دیگران قضاوت کنند و میزان هوش و روابط اجتماعی آن‌ها را رتبه بندی کنند.
در این تحقیقات مشخص شد زمانی که اتاق گرم‌تر است، شرکت کنندگان در تحقیق رفتار دیگران را اجتماعی‌تر از زمانی می‌دانند که اتاق سردتر است. این اولین بار نیست که در مورد تاثیر دمای محیط روی احساسات اجتماعی ما تحقیق می‌شود. برای مثال در سال 2008 دانشمندان متوجه شدند زمانی که افراد خاطرات تنهایی خود را به یاد می‌آورند بیش‌تر محیط خانه را سردتر احساس می‌کنند. در عوض افرادی که خاطرات روابط اجتماعی خود را به یاد می‌آورند دمای هوا را بیش‌تر از میزان حقیقی احساس می‌کنند.
فاصله با دیگران نیز تاثیر مهمی در درک ما از روابط اجتماعی دارد. برای مثال دانشمندان همین تحقیق را انجام داده و تاثیر فاصله را بر قضاوت مردم از دیگران بررسی کردند. زمانی که انسان‌ها در فاصله نزدیک‌‌تری نسبت به یکدیگر می‌نشینند روابط خود با یکدیگر را اجتماعی‌تر از زمانی فرض می‌کنند که در فاصله دورتری نشسته‌اند.
شاید ما چندان از این واقعیت آگاهی نداشته باشیم، اما بوها نیز تاثیر زیادی در روابط و رفتار ما با دیگران دارند و حتی می‌توانند برای انتقال احساسات به دیگران مورد استفاده قرار گیرند.
دنیس چن از دانشگاه رایس در این باره گفت: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد انسان‌ها درست مانند حیوانات می‌توانند از طریق بوها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
برای مثال دانشمندان متوجه شدند زمانی که انسان‌ها فیلم‌های ترسناک یا احساسی می‌بینند بوی عرق بدن آن‌ها متفاوت است و انسان‌های دیگر خصوصا زنان به خوبی می‌توانند بین آن‌ها تمایز قائل شوند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد بوی عطری که ما معمولا استشمام می‌کنیم نیز در چگونگی قضاوت ما نسبت به دیگران تاثیرگذار است و باعث می‌شود ما نسبت به آن‌ها به شکل‌های متفاوتی برخورد کنیم.
تحقیقات دیگر هم تائید می‌کند که استشمام بوها فقط در هنگام غذا خوردن به ما در دریافت طعم غذا کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند روی روابط اجتماعی ما نیز تاثیرگذار باشد.
حتی زمانی که زنان بوی قوطی پودر بچه‌ را استشمام می‌کنند به وضوح خاطرات سال‌های اولیه بعد از تولد فرزندشان را به یاد می‌آوردند. دانشمندان به تعدادی از زنان فیلمی در مورد مراقبت از فرزندان نشان دادند و در همان حال فضای اتاق را با بوی گل یا بوی میوه‌ها پر کردند. سپس این زنان به اتاق دیگری فرستاده شدند و از آن‌ها خواسته شد یک نوزاد عروسکی را در آغوش بگیرند و از آن مراقبت کنند. این عروسک‌ها دارای سنسورهایی بودند که شیوه مراقبت این زنان را ارزیابی می‌کرد. دانشمندان متوجه شدند زنانی که همان بوی تماشای فیلم را در زمان مراقبت از فرزند خود استشمام می‌کردند بیش‌تر و بهتر از این نوزاد عروسکی مراقبت می‌کردند.
این تحقیقات نشان می‌دهد درک ما از محیط و فاکتورهای فیزیکی به طور قابل توجهی روی روابط اجتماعی ما تاثیرگذار هستند.
لیو ساینس، 13 آگوست

ادامه مطلب
یک شنبه 24 مرداد 1389  - 9:47 PM
تحقیقات نشان می‌دهد خواب‌ دیدن باعث افزایش حافظه ما شده و به ما در حل مشکلات کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که از خواب‌های پر از رویا لذت می‌برند بسیار بهتر می‌توانند اطلاعات گذشته را به یاد بیاورند و بین رویدادهای گوناگون ارتباط برقرار می‌کنند. اما در عوض خواب‌های سطحی نمی‌توانند تا این اندازه به بهبود وضعیت ذهنی ما کمک کنند.
این تحقیقات تائید می‌کند که حرکات سریع چشم در حین خواب زمانی اتفاق می‌افتد که ما در فاز به یاد آوری رویاها به سر می‌بریم. این فاز برای بهبود عملکرد به یادآوری خاطرات در مغز تاثیر زیادی دارد.
به طور متوسط خواب شبانه شامل 4 یا 5 مرحله با حرکات سریع چشم است که مدت آن‌ها با نزدیک شدن به انتهای شب بیش‌تر می‌شود.
این بدان معناست که بزرگ‌سالانی که کم‌تر از 8 یا 7 ساعت در طول شب می‌خوابند، ممکن است به ذهن خود در به یادآوری خاطرات آسیب وارد کنند.
در آخرین تحقیقات، دانشمندان به افراد لغات‌های سه تایی مانند "شیرینی" ، "قلب" و "شانزده" نشان دادند و از آن‌ها خواستند لغت دیگری را پیدا کنند که به هر سه لغت مرتبط باشد.
شرکت کنندگان یک بار در حین صبح و یک بار در نوبت بعد از ظهر در این آزمایش شرکت کردند.
افرادی که به اندازه کافی در بین این دو نوبت نخوابیده بودند هیچ پیشرفتی در نتایج امتحانات آن‌ها دیده نشد. اما در گروه دیگر عملکرد به طور متوسط نزدیک به 40 درصد افزایش پیدا کرد.
دکتر سارا مدنیک یک محقق خواب در دانشگاه کالیفرنیا در این باره گفت: خواب دیدن بسیار برای کنار هم قرار دادن اطلاعاتی که ما در طور روز پردازش می‌کنیم مفید و مهم است. این اطلاعات در آینده در مغز زخیره شده و تبدیل به خاطره می‌شوند.
این تحقیقات شاید به انسان‌ها کمک کند به برنامه خواب خود بیش‌تر توجه داشته باشند تا عملکرد حافظه آن‌ها تقویت شود.
تلگراف ، 14 آگوست

ادامه مطلب
یک شنبه 24 مرداد 1389  - 9:46 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 73

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5900963
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی