به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ازدواج همان بهره‏بردارى درست از پديده غريزه جنسى است كه خالق حكيم در وجود انسان قرار داده است و انسان مى‏بايد در حد تعادل از آن استفاده كند تا ضمن هماهنگى تشريع با تكوين، زمينه دوام و بقاى نسل بشرى را فراهم آورد.

ازدواج به عنوان يك پديده طبيعى، داراى آثار و فوايد فردى و اجتماعى فراوانى است، كه در قرآن كريم نيز به برخى از آن‏ها اشاره شده است:

الف- اثر اجتماعى (حفظ نسل)

مهم‏ترين اثر در بعد اجتماعى ازدواج، بلكه راز اصلى اين پديده، استمرار نسل بشرى است. افزون بر اشاره قرآن، امام على (ع) در راز وجود شهوت در انبيا مى‏فرمايد: «و اما الشهوه فجعلها الله تعالى فيهم لما اراده من بقائهم فى الدنيا ... فلولا موضع الشهوه، لما اكلوا، فبطل قوه اجسامهم عن تكاليفهم و يبطل حال النكاح، فلايكون لهم نسل ولا ولد، و ما جرى مجرى ذلك، فالشهوه مركبه فيهم لذلك؛ خداوند بدين جهت در انبيا شهوت قرار داد كه مى‏خواست آن‏ها بتوانند در دنيا زندگى كنند ...؛ پس اگر شهوت در آن‏ها نبود، غذا نمى‏خوردند، بدنشان از اداى وظايف باز مى‏ماند و نيروى نكاحشان از بين مى‏رفت، و ديگر نسل و فرزندى نداشتند؛ پس بدين‏ خاطر شهوت در درونشان جاسازى گرديد.» «. ر. ك: بحارالانوار، ج 93، ص 89» بايد توجه داشت كه شهوت در سخن امام اعم از شهوت جنسى و اشتهاى شكمى است، ولى مصداق بارز خواست انسانى شهوت جنسى است.

ب- آثار فردى‏

قرآن براى ازدواج در بُعد فردى، آثار چندى را بيان مى‏كند كه به برخى از آن‏ها اشاره مى‏كنيم:

1. آرامش روحى‏

وقتى بنا شد به حكم حكمت الهى و مصالح آفرينش، در درون انسان غريزه جنسى نهاده شود، چنان‏كه در روايتى از امام صادق (ع) به نقل از على (ع)، آمده است: «ان الله ركب فى الملائكه عقلًا بلا شهوه، و ركب فى البهائم شهوه بلا عقل، و ركب فى بنى آدم كليهما، فمن غلب عقله على شهوته، فهو خير من الملائكه، و من غلب شهوته على عقله فهو شر من البهائم؛ خداوند فرشتگان را از عقل محض آفريد، و حيوانات را از شهوت محض خلق كرد، ولى در آفرينش انسان، هر دوى عقل و شهوت را قرار داد؛ بنابراين، اگر عقل انسان بر شهوتش چيره شود، از فرشتگان برتر خواهد شد، و اگر شهوتش غالب گردد، از چهارپايان نيز پست‏تر مى‏شود.» «ر. ك: وسائل الشيعه، ج 11، ص 164»

در درگيرى ميان عقل و شهوت، به هنگام فوران كوره آتش شهوت، تنها چيزى كه مى‏تواند به انسان آرامش ببخشد، خاموش كردن طبيعى آتش شهوت است كه در قالب ازدواج قانونى انجام مى‏شود. اصلا وجود همسر شرعى و قانونى در كنار انسان از آن جهت كه هر زمان اراده كند، در اختيار او است، خود مايه آرامش است و از اين رو است كه قرآن مى‏فرمايد: «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا؛ ديگر از نشانه‏هاى خدا اين است كه از جنس خودتان همسرانى براى شما آفريد، تا در كنار آن‏ها آرامش يابيد» «. روم، 21» با اين آرامش به دست آمده، انسان بهتر مى‏تواند از عالم خاكى رسته، از ملك فراتر رفته و به خدا برسد.

2. دوست يابى‏

انسان در اين دنيا، به حكم اين كه در درونش، يك جاذبه و كشش قلبى وجود دارد، نمى‏تواند همواره به تنهايى زندگى كند، بلكه مى‏بايست براى خود شريك و رفيقى برگزيند. بديهى است كه رفقاى درسى و شركاى مالى هر كدام در كوتاه مدت، و تنها در بخشى از نيازها مى‏توانند انسان را يارى كنند، ولى آن كه در دراز مدت مى‏تواند يار و غمخوار انسان و انيس و مونس وى باشد، همسر او است؛ از اين رو، قرآن مى‏فرمايد: «وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَوَدَّهً وَرَحْمَهً؛ «همان» و در بين شما دوستى و رحمت قرارداد.»

مودت در آغاز زندگى و رحمت در پايان آن است. مودت در بيشتر مواقع، دو سويه و رحمت از يك سوى مى‏باشد.

3. دژسازى‏

قرآن كريم از هر دوى زن و مرد نسبت به يكديگر تعبير به لباس مى‏كند و مى‏فرمايد: «هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنْتُمْ لِبَاسٌ لَهُنَّ؛ آنان لباسى براى شما، و شما لباسى براى آنان هستيد.» «بقره، 187» فلسفه آن نيز روشن است؛ زيرا اين لباس است كه انسان را از سرما و گرما و خطر برخورد اشياء به بدن حفظ مى‏كند، عيوب انسان را مى‏پوشاند و نيز زينتى براى انسان است.»

زن و مردى هم كه ازدواج كنند، به آثار ارزشمندى مى‏رسند؛ زيرا جوان، چه پسر و چه دختر، وقتى به مرحله‏اى از زندگى رسيد، از يك سو احساس استقلال مى‏كند و مى‏خواهد به نحوى از خانه و خانواده جدا شده و شانه خود را از زير اوامر و نواهى پدر و مادر خالى كند و از سوى ديگر، اين استقلال در بسيارى امور نه تنها كارساز و مشكل گشا نيست، بلكه مشكل آفرين نيز هست.

در اين‏جا مى‏بايست ضمن دادن استقلال به فرزند، او را به جايى پيوند داد تا از تند بادهاى زندگى، حرارت شهوت، سردى عاطفه، گفتار نارواى مردم و ... در امان بماند و اين تنها ازدواج است كه مى‏تواند اين مهم را بر دوش بگيرد؛ يعنى پسر و دختر را در برابر آتش شهوت بيمه كند، در سردى زندگى عاطفه آن‏ها را تأمين نمايد، از گفت و شنودهاى بى پايه در امانشان دارد و هر كدام را مايه آبروى ديگرى سازد. افزون بر آن، اين‏كه زن و مرد بسان لباس عيب‏هاى ظاهرى و باطنى يكديگر را مى‏پوشانند.

4. يادگار نيك‏

يكى از آثار مهم ازدواج اين است كه انسان مى‏تواند، يادگارى شايسته به نام فرزند صالح تحويل جامعه دهد، ثمره صالحى كه چه بسا به مصلحى بدل شود و با فكر و انديشه خود عالمى را دگرگون مى‏سازد. روشن است كه با خوددارى از ازدواج ظهور چنين مصلحانى ممكن نخواهد بود؛ از اين رو قرآن به دنبال بيان «حرث لكم» مى‏فرمايد: «قَدِّمُوا لأَنْفُسِكُمْ؛ با پرورش فرزندان خوب، اثر نيكى را از پيش بفرستيد.» «. بقره، 223»

5. بى‏نيازى‏

افزون بر آثار عبادى و اخلاقى ازدواج، در بعد فردى و اجتماعى، اثر اقتصادى نيز در آن وجود دارد. قرآن مى‏فرمايد: «إِن يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ؛ اگر فقير و تنگدست باشند، خداوند آن‏ها را از فضل خود بى‏نياز مى‏كند.» « نور، 32» اين تعبير در پاسخ كسانى است كه از ترس‏ فقر، تن به ازدواج نمى‏دهند، و حال آن‏كه قرآن نه تنها ازدواج را موجب تنگدستى نمى‏داند، بلكه بر عكس مايه توسعه زندگى مى‏داند؛ زيرا فرد مجرد ممكن است لقمه نانى را از خانه پدر به دست آورد؛ از اين رو خود را آزاد انگاشته و دنبال كار و تلاش نرود، ولى همين كه ازدواج كرد و وظايفى بر دوش خود احساس نمود، بى‏شك تلاش خواهد كرد تا خود و خانواده‏اش را تأمين كند، و در پرتو اين سعى و كوشش به فضل الهى به زندگى‏اش فزونى بخشد.

6. كسب معنويت‏

وقتى بر اثر ازدواج، تعادل در غريزه جنسى ايجاد شد، انسان مى‏تواند در پرتو آرامش حاصل از آن به عبادت بپردازد و به مبدأ و معاد (خدا و قيامت) توجه بيشترى داشته باشد؛ چنان‏كه پيامبر (ص) مى‏فرمايد: «من احب ان يلقى الله طاهراً مطهراً فليقله بزوجه؛ هر كس مى‏خواهد پاك و پاكيزه خدا را ملاقات كند، بايد ازدواج كند.» «مقنعه، شيخ مفيد، ص 496»SNN


ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 10:03 PM

متخصصان انگليسي ماده جديدي را براي از بين بردن ساس هاي بزرگ مرگ آور طي پنج دقيقه توليد کردند.

به نقل از ديلي اکسپرس، متخصصان دانشگاه ليدز انگليس ماده جديدي به نام XF-73 را توليد کردند که در عرض پنج دقيقه ساس هاي بزرگي را که با نيش خود باعث مرگ قرباني مي شوند، توليد کردند.

اين متخصصان معتقدند ماده جديد مي تواند به طور کامل از گسترش هر چه بيشتر اين حيوان موذي در بيمارستان ها طي 3 سال جلوگيري کند.

آنها در جريان آزمايش اين ماده در داخل بيني حاملان ساس ژل XF-73 را تزريق و بعد از پنج دقيقه مشاهده کردند که تمام ساس ها به طور کامل از بين رفته اند.

اين ماده جديد با عملکرد متفاوت خود نسبت به کشنده هاي قبلي ديواره هاي سلولي بدن اين موجودات را شکسته و باعث از بين رفتن سريع آنها مي شود.

حيات پايان ناپذير ساس ها در مراکز مختلف به ويژه در بيمارستان ها و انتقال آن به بدن بيماران و در نهايت سرايت به ساير مکان ها و افراد جامعه ضرورت تهيه اين ماده جديد را ايجاد کرده بود.

با وجود آنکه طرح اوليه اين ماده از 8 سال پيش در دست بود اما هم اکنون به مرحله آزمايش و تاييد نهايي رسيده است.


ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 10:01 PM

پژوهشگران انگليسي در يک نظر سنجي دريافتند عينک زدن سن فرد را حداقل سه سال بيشتر از سن واقعي اش نشان مي دهد.

به نقل از اسکاتسمن، گروهي از پژوهشگران انگليسي با انجام يک نظر سنجي از 4 هزار نفر دريافتند عينک زدن سن فرد را حداقل سه سال و سه ماه بيشتر از سن واقعي اش نشان مي دهد.

در جريان اين نظرسنجي افراد به دو گروه تقسيم شده و از گروه اول خواسته شد تا با نگاه کردن به تصاوير چهره 10 نفر که عينک زده بودند سن آنها را تشخيص داده و ويژگي هاي شخصيتي آنها را بيان کنند.

گروه دوم نيز مي بايست به چهره همين افراد اما بدون عينک نگاه کرده و همان مطالب را بيان مي کردند.

بنا بر نتايج اين نظرسنجي، افراد با سن 45 سال و بالاتر با زدن عينک حداقل پنج سال پيرتر به نظر مي رسند.

علاوه بر اين افرادي که عينک مي زنند يک پنجم کمتر از ديگران اعتماد به نفس دارند و ترجيح مي دهند افراد ضعيفي به نظر برسند.


ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 9:58 PM

مطالعات جديد در آمريکاي شمالي نشان مي دهد ضريب هوشي کودکاني که در آب آشاميدني آنها منگنز وجود دارد، کمتر است.

به نقل از رويترز، پژوهشگران با مطالعه بر روي 362 کودک 6 تا 13 ساله ساکن در آمريکاي شمالي که آب آشاميدني آنها از آب هاي زير زميني تامين مي شد دريافتند ضريب هوشي کودکاني که در آب آشاميدني آنها منگنز وجود دارد کمتر از کودکاني است که در آب آشاميدني آنها منگنز وجود ندارد.

بر اين اساس، سطح متوسط ضريب هوشي کودکاني که در آب آشاميدني آنها 20 درصد منگنز بيشتر وجود دارد 6 درجه کمتر از کودکاني است که منگنز کمتري در آب شربشان ديده مي شود.

آب آشاميدني بيشتر ساکنان منطقه آمريکاي شمالي و حتي اکثر ساکنان کره زمين از آب هاي زير زميني تامين مي شود و در نتيجه منگنز در آب شرب اکثر افراد وجود دارد.SNN


ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 9:53 PM

تلألو و درخشش طلا همواره نظر هندیان را به خود معطوف داشته‌است. نور و جلای چشمگیر آن بسان خورشید فروزانی می‌ماند که گنبدهای طلایی و درخشان معابد و مساجد را در اقصی نقاط شهر با‌وجود خود منور نموده‌‌است.

آهنگ و سر و صدای جواهرات زرد رنگ در بازارهای پر ازدحام گوش‌ها را می‌نوازد و جامه‌های ابریشمی زنان با تاروپودی از طلا چشم‌ها را خیره می‌کند. شالوده ساختار اجتماعی هند چنان با طلا در آمیخته که سبب شده هند از دیگر کشورها متمایز شود.

میزان تولید طلا در این کشور اندک است و تنها هر سال از معادن کوچکبهارتBharat “ و” هویHuti “ ۲ تن استخراج می‌شود. با این وجود عطش سیری‌ناپذیر هند را تبدیل به بزرگترین خریدار جهان کرده‌است. درحالی‌که دولت هند نیاز مبرمی به سرمایه‌گذاری‌های خارجی دارد، مقادیر عظیمی از طلا در دست مردم و خانواده‌هایشان است. میزان مالکیت دولت نسبت به ۴۰۰ تن طلا در برابر ۸ یا ۱۲ هزار تن طلایی که در اختیار ارگان‌های خصوصی قرار‌دارد بسیار اندک به‌نظر می‌رسد. پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که این میزان طلا در کجاست و چرا طلا در نزد میلیون‌ها نفر از مردم هند تا این درجه از اهمیت بر‌خوردار‌است؟

طلا در هند اعتبار مالی و عاطفی بسیار فراوانی یافته‌است و به عنوان مانعی بر سر راه تورم و کاهش ارزش روپیه سمبل امنیت اقتصادی، ثروت و پایگاه اجتماعی به‌شمار می‌رود. هم اکنون در این کشور با جمعیتی حدود یک بیلیون نفر طلا تبدیل به کالاهایی حیاتی و مهم شده‌است، به‌طوری‌که تاروپود لباس‌های گران قیمت ابریشمی از طلاست و حتی شیرینی مجالس مهم با ورقه‌های ترد و شکننده‌ای از طلا تزئین می‌شوند.

اغلب هدایای هندی‌ها در مراسم مختلف طلاست. این فلز در مراسم ازدواج هندوها و مسلمانان اهمیت ویژه‌ای یافته و موقعیت یک خانواده اساسا با توجه به میزان طلایی که عروس به‌عنوان جهیزیه به خانه شوهر می‌آورد سنجیده می‌شود.

مجموعه طلایی که برای آراستن عروس در مراسم ازدواج مورد استفاده قرار می‌گیرد، شامل ۲ گوشواره، یک سنجاق بینی، یک حلقه و گردنبند و ۲ النگو است که همگی از طلای ۲۲ عیار بوده و معادل ۲۰ الی ۲۰۰ گرم وزن دارند.

سالانه در این کشور میلیون‌ها عروسی برگزار می‌شود و هدایای بسیاری از طلا در این گونه مراسم رد و بدل می‌شود. برخی از این‌گونه جواهرات متعلق به گنجینه خانوادگی عروس است که از هنگام تولد او به مرور زمان توسط والدین جمع‌آوری شده‌اند.

فصل ازدواج از ماه اکتبر آغاز می‌شود، بدین لحاظ تقاضا برای خرید طلا و تحت تاثیر آن قیمت نیز افزایش پیدا می‌کند. وضعیت آب و هوایی، تعداد روزهای فرخنده و مناسبت‌ها بر میزان تقاضا مؤثرند، ضمن آنکه مراسم محلی بخش‌های مختلف جامعه و موسم بارندگی از جمله عوامل اساسی در این رابطه به‌شمار می‌آیند.

از طرفی طلا در میان کشاورزان به‌ویژه پس از برداشت محصول فراوان و برگزاری مراسم خاص آن اهمیت بسیاری یافته است. از جمله مراسمی که موجب افرایش تقاضا نسبت به طلا می‌شود شامل ”دیوالیDiwali“ ( جشن آتش و روشنایی)، ”دورگا پوجا Durga Pooja“( سمبل پیروزی حق بر باطل) وپونگالPongal“ و” اونامOnam“- فصل‌های برداشت در تامیل ”نادوTamil Nuda“ و ”کرالاKerala“ است.

دریک ما کادوDerrick Machalo“ مدیر محلی شورای جهانی، طلا را جزء لاینفک زندگی هندیان دانسته و معتقد است که از آن به‌عنوان هدیه در مراسم ازدواج و مذهبی، جشن‌ها و مناسبت‌های مختلف استفاده می‌شود. به‌طوری‌که صرف‌نظر از ارزش مذهبی، در زمینه سرمایه‌گذاری نیز فلز ارزشمندی قلمداد می‌شود.

در حقیقت طلا در میان قشرها و طبقات اجتماعی هند نفوذ و تاثیر خود را به‌جای گذاشته‌است. به‌طوری‌که تاجر ثروتمند شهر و کشاورز فقیر هر دو به یک دیده به آن می‌نگرند و در پی دستیابی به آن از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند.

منبع: نشریه طلا جواهر
ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 9:50 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5898862
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی