به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

سليمان بن مهران مى‏گويد: بر امام صادق عليه السلام وارد شدم و عدّه‏اى از شيعيان نزد او بودند و او در حال گفتن اين مطلب بود: اى شيعيان ما آبرو و زينت ما باشيد و باعث ننگ و بى‏آبرويى ما نباشيد، با مردم خوب صحبت كنيد، زبانتان را حفظ كنيد و از حرف‏هاى اضافى و زشت بپرهيزيد.( بحارالأنوار، ج 65، ص 151)

شرح حديث

امام صادق عليه السلام در اين حديث دو مطلب را بيان مى‏كند، يك قاعده كلّى و يك مصداق روشن.

قاعده كلّى اين است كه با اعمال خودتان باعث آبروريزى ما نشويد، يعنى به گونه‏اى باشيد كه وقتى مردم شما را مى‏بينند به صاحبان آن مكتب درود بفرستند و بگويند آفرين به كسانى كه چنين افرادى را تربيت كرده‏اند و باعث بى‏آبرويى ما نشويد، زيرا ما فرزندان پيغمبر صلى الله عليه و آله هستيم، سپس انگشت روى مصداق خاص مى‏گذارند كه زبان است.

علماى علم اخلاق مى‏گويند در سير و سلوك الى اللَّه اوّلين عضوى كه بايد اصلاح شود زبان است و تا زبان اصلاح نشود دل پاك نمى‏شود.

زبان كليد تمام وجود انسان است به طورى كه انسان‏ها را از زبانشان مى‏توان شناخت، «اخْتَبِروهُمْ بِصِدْقِ الحَدِيثِ» وقتى خواستيد مردم را امتحان كنيد، ببينيد راست مى‏گويند يا دروغ. زبان اگر قفل و بست داشته باشد، روى حساب و كتاب صحبت كرده و در آنچه كه مى‏گويد دقّت مى‏كند.

يكى از طرق حفظ زبان همان دستور آخر روايت است كه مى‏گويد:

«كفّوها عن الفضول» يعنى زياد صحبت نكنيد. كم سخن گفتن يكى از راه‏هاى نخستين سير و سلوك و نام آن «صَمت» است. يكى از دانشمندان مى‏گويد پنج چيز است كه هر ناقصى را كامل مى‏كند:

صمت و صوم جوع‏و سَحَر و عزلت و ذكرى به دوام ناتمامان جهان را كند اين پنج تمام.

در واقع اگر كسى اين امور را رعايت كند به قرب الى اللَّه مى‏رسد كه اوّلين آن صمت يعنى سكوت است. صمت به اين معنا نيست كه اصلًا صحبت نكند بلكه به اين معناست كه فضول الكلام و قبح الكلام را حذف كند.SNN

 

ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 10:12 PM

هر پديده اجتماعي براي وجود پيدا كردن نيازمند ايجاد زمينه اجتماعي است. جنبش فمينيسم يا هر جريان ديگري در فضاي جامعه با عوامل اجتماعي آن جامعه ارتباط مستقيمي دارد. اگر قرار است جنبش اعتراض اميز و انتقادي فمينيسم، با نسبتي كه با وضعيت و ويژگي هاي جامعه غرب دارد، در فضاي ديگري بازتوليد شود، ابتدا نيازمند ايجاد بستر اجتماعي و زمينه هاي فكري و فرهنگي متناسب با خود در آن فضاست.

بقيه در ادامه

 

ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 10:09 PM

امام رضا عليه السلام از پدران بزرگوارش عليهم السلام از على بن حسين عليهما السلام روايت كرده‏اند: «دو چيز است كه به هر شكمى داخل شود آن را اصلاح مى‏كند آن دو، انار و آب زلال است.( أمالى طوسى: ج 1 ص 379؛ بحار الأنوار: ج 66 ص 453/ 3)

انار، يكى ازنعمت هاى بزرگ خداوند ى است كه در اخبار و احاديث تعريف زيادى از او، وارد شده و از ميوه هاى درمانى مهمّ به شمار آمده است.

امير مؤمنان عليه السلام فرمود: انار را با پيه آن بخوريد چون معده را نرم كرده و ناراحتى هاى آن را ازبين مى برد.( مكارم الأخلاق: ص 170 چاپ مؤسّسةالأعلمى طهران)

امام صادق عليه السلام فرمود امير مؤمنان عليه السلام هر وقت انار مى خورد، دستمالى زير آن پهن مي كرد، از علّت آن سؤال كردند؟ فرمود: «درانار دانه هائى ازبهشت هست» عرض كردند، يهود و نصارى و غير آنها هم از آن مى خورند؟ فرمود: هنگامى كه آنها خواستند انار بخورند، خداوند ملكى مى فرستد دانه هاى بهشتى را از آن برمى دارد كه موفّق به خوردن آن نمى شوند. «مكارم‏الأخلاق: ص 170»

رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: انار سرور ميوه ها است. (همان)SNN

ادامه مطلب
دوشنبه 29 شهریور 1389  - 10:07 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5977387
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی