به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 
امسال مايكروسافت، سوني و نينتندو در نمايشگاه الكترونيك 2010 آخرين محصولات توليدي خود را براي اولين بار به‌معرض نمايش عموم گذاشتند. پيام آنها از اين نمايش روشن بود: به‌زودي دستگاه‌هاي دسته‌كنترل حركتي مانند دسته كنترل نينتندو Wii، براي كنترل سيستم‌هاي بازي اكس‌باكس و پلي‌استيشن3 در دسترس كاربران قرار خواهند گرفت.

پراجکت نيتال، سيستم دسته كنترل‌حركتي بي‌نياز از تماس دست مايكروسافت است كه به‌منظور استفاده با اكس‌باكس‌360 ساخته شده و بعدا به كينكت (Kinect) تغيير نام داد و به بازار عرضه شد و بلافاصله توسط سيستم‌هاي كنترل حركتي بي‌نياز از دسته پلي‌استيشن‌موو سوني و دسته كنترلي به‌روز شده وي موشن‌پلاس نينتندو به‌رقابت دعوت شد.

مايكروسافت با يك رونمايي عجيب و غريب از يک گروه سيرک از كنكت پرده‌برداري كرد. همچنين تعدادي بازي مخصوص آن را هم آزمود و به‌نمايش گذاشت. با عرضه عناويني از بازي‌ها مانند كينكت اسپورت و كينكت ادونچرز، دقيقا مشخص است كه مايكروسافت بازاري از كاربران را كه پيشتر نينتندو با دستگاه بازي وي به‌خود جلب كرده بود، مورد هدف قرار داده است.

عنوان‌هاي بازي ديگر عرضه شده از طرف مايكروسافت عبارتند از:كينكتي‌مالز، يك بازي اتوموبيلراني (ريسينگ) به‌نام جوي‌رايد، يك بازي رقص به‌نام MTV's Dance Central و يك عنوان بدون نام از بازي‌هاي والت‌ديسني.

اگر براي اثبات اين موضوع كه كينكت براي تقليد و رقابت با دستگاه بازي وي طراحي شده به مدرك ديگري نيز نياز داريد، همين بس كه بدانيد همه بازي‌هاي آن روي موضوعات مجازي مربوط به خانواده تمركز دارند. از ميان همه عناوين ارائه شده، تنها بازي جنگ ستارگان با اين‌كه كمترين امكان اجراي بازي‌هاي جنگي شمشيربازي را براي دسته كنترلي فراهم مي‌سازد، اما با اين حال از جاذبه خاصي براي بازيخورهاي واقعي برخوردار است.

مايكروسافت قيمت دقيق آن را ذكر نكرده است اما از شايعات چنين برمي‌آيد كه قيمت كيت كينكت بايد حدود 150يورو باشد. برخلاف مايكروسافت، سوني مشتاق به‌نظر مي‌آمد تا در مورد قيمت دسته كنترل موو صحبت كند، موو در پاييز در انگليس به قيمت 80 يورو عرضه خواهد شد. اين دسته نام‌هاي ناشران بازي بزرگي مانند الكترونيك‌آرتز، اكتيويژن و يوبي‌سافت را پشتيباني خواهد كرد.

سوني نمي‌توانست اشتياق خود را از ذكر اين نكته پنهان نگهدارد كه با طراحي دسته موو تلاش دارد تا به‌جاي جايگزيني دسته‌هاي موجود، مكملي براي آنها باشد. موو شامل يك دسته آنالوگ و چند دكمه است، اما بازيخورها اگر ترجيح دهند، مي‌توانند به‌جاي آن از دسته دوال‌شوك (Dual Shock

3) كه فناوري رديابي حركتي 6 محوري (SixAxis Motion-detecting) به‌كار رفته در دسته موو را استفاده كنند. دسته موو در تركيب و پيوستگي با دوربين ويدئويي چشم (Eye) سوني به‌كار خواهد رفت تا در حالي كه كاربر دسته موو را موج‌وار به اطراف حركت مي‌‌دهد، بتواند حركت‌ها و زواياي حاصله از آن را رديابي كند. همچنان‌كه نينتندو كار شگرفي را با شناسانيدن بازي حركتي (motion gaming) به كاربران به انجام رساند.

بطور حتم اين فناوري‌هاي تازه نسل بعدي بازي حركتي را بوجود خواهند آورد. كارشناسان و متخصصان بر اين عقيده‌اند كه حركت از دسته‌هاي وي به سوي پلي‌استيشن3 و دسته موو خط سيري طبيعي براي اين مسير خواهد بود.

با بررسي نتايج حاصله از تحقيقات به عمل آمده در اين مورد، به نظر نمي‌آيد كه كاربران خيلي به دسته‌هاي كنترل حسي-حركتي جديد علاقه‌مند باشند.

در مطالعاتي كه توسط موسسه تحقيقاتي صنعتي OTX GamePlan بر 2 هزار بازيخور منتخب صورت گرفته، تنها 8درصد از بازيخورها به دسته‌بازي كينكت اظهار علاقه كرده و 6درصد از آنها نيز به دسته بازي موو علاقه نشان دادند. با اطلاع از پيشينه نينتندو وي كه چگونه به‌تدريج علاقه مصرف‌كنندگان به نوظهور بودنش كمرنگ و محو شد، ديگر اين نتايج چندان تعجب‌آور نيست.

حال بايد منتظر ماند و ديد كه آيا دستگاه‌هاي مايكروسافت و سوني قادرند تا جنبش تازه‌اي را در بازار ايجاد كنند. ميزان موفقيت آنها به اين بستگي دارد كه كاربران تا چه حد حاضر شوند پول‌هايشان را صرف خريد اين سيستم‌هاي جديد كنترل بازي رايانه‌اي كنند.

منابع

http://pcworld.com

http://computeractive.com

جواد ودودزاده

ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 9:55 AM
انتظار مي‌رود كه فرمت جديد لوح فشرده بلوري با ظرفيت 128گيگابايت فضاي ذخيره داده با نام BDXL، بيش از آن‌كه جهت انتشار عناوين فيلم‌هاي ويدئويي مورد استفاده قرار گيرد، مورد استفاده براي پشتيبان‌گيري از فايل‌هاي داده باشد. به‌گفته انگجت، فرمت BDXL لايه‌هاي ذخيره داده بيشتري را به‌كار مي‌برد تا ظرفيت رسانه‌هاي موجود بلوري را افزايش دهد.

 لوح‌هاي بلوري موجود تكافوي ذخيره فيلم‌هاي HD كنوني را مي‌كنند. اما پشتيبان‌گيري نيازمند ظرفيت‌هاي بالاتري است تا بتوان فايل‌هاي داده را براي ده‌ها سال حفظ و نگهداري كرد. رسانه BDXL جايگزين خوب ديگري براي فضاهاي ذخيره داده ديسك سخت خواهد بود و براي ضبط برنامه‌هاي پخش شده از طريق آنتن‌هاي تلويزيوني نيز بسيار مناسب است. پيش‌بيني مي‌شود كه رسانه BDXL در دستگاه‌هاي ضبط Set Top Box و ركوردرهاي خانگي موردهاي مصرف زيادي داشته باشند و همچنين سازمان‌ها وموسسات تجاري و نشريات آنها را براي بايگاني داده‌هاي پراهميت و حساس و فايل‌هاي فيلم و تصاوير بكار ببرند. اما چندين مدل از نمونه دستگاه‌هاي ضبط كننده مستقل آن توسط شركت شارپ توليد شده است.

اگر چه اين فرمت رسانه لوح فشرده جديد با سخت افزار بلوري موجود انطباق ندارد، اما به‌زودي گرداننده‌هاي رايتر منطبق با لوح فشرده BDXL در انواع مختلف و رسانه آن در 2 ظرفيت 100 گيگابايتي قابل بازنويسي و 128 گيگابايتي با قابليت تنها يكبار رايت در دسترس كاربران قرار خواهند گرفت.كليك


ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 9:54 AM

 
يکي از ويژگي‌هاي سيستم‌عامل‌هاي مدرن چندوظيفه‌اي بودن آنهاست. اين ويژگي به کاربر اجازه مي‌دهد که چند برنامه را همزمان اجرا کند، مثلا در حال تايپ در ورد، همزمان به موسيقي مورد علاقه خود نيز گوش دهد (پيشتر در مورد چندوظيفه‌اي در سيستم‌عامل‌ها توضيحات کامل داده شده است). اما پشت پرده در عمل چه اتفاقي رخ مي‌دهد، يعني سيستم عامل چگونه چند برنامه را همزمان اجرا مي‌کند؟

براي اجراي چند برنامه در سيستم عامل، الگوريتم‌هاي مختلفي وجود دارد که هر کدام مزايا و معايبي دارند، يکي از اين الگوريتم‌ها الگوريتم Round-Robin است.

اين الگوريتم اين‌گونه كار مي‌كند که به هر پردازش يک برهه زماني اختصاص مي‌دهد که به آن Time-Slice (برش زماني) گفته مي‌شود و پردازش‌ها در يک صف قرار مي‌گيرند و اين الگوريتم اولين پردازش را از صف انتخاب مي‌کند و به آن يک برش زماني اختصاص مي‌دهد.

اگر پردازش در اين زمان موفق شد کار خود را به پايان برساند از صف خارج مي‌شود، اگر نتوانست به انتهاي صف منتقل مي‌شود و سپس پردازش بعدي اجرا مي‌شود و همين روند ادامه مي‌يابد. وظيفه چک کردن پر و خالي بودن صف و اين‌که آيا پردازشي مي‌تواند در صف قرار بگيرد يا خير، بر عهده بخشي از سيستم‌عامل است که به آن مديريت پردازش گفته مي‌شود.

حال ما قصد داريم برنامه‌اي بنويسيم که اين الگوريتم را شبيه‌سازي کند، براي اين کار ما نياز به يک صف داريم.

صف چيست؟

صف يک ساختار داده‌اي است که به آن در اصطلاح FIFO گفته مي‌شود يعني First In First Out (اولين ورودي، اولين خروجي است).

نخست اين ساختار را توضيح مي‌دهيم. براي پياده سازي اين ساختار نياز به يک آرايه داريم که نشان‌دهنده آيتم‌هاي موجود در صف است و يک انديس که نشان‌دهنده شماره آيتم جاري در صف است.

و دو متد يکي به نام Enqueue و يکي به نام Dequeue، اولين متد وظيفه‌اش درج آيتم درون صف و متد ديگر وظيفه‌اش خروج آيتم از صف است.

اين المان‌ها ساختار اصلي صف را تشکيل مي‌دهند ولي مي‌تواند چند المان ديگر براي نشان دادن صف به اين المان‌ها اضافه کرد. مثل Size که نشان‌دهنده اندازه آيتم‌هاي موجود در صف است و ديگر Head که نشان‌دهنده اولين آيتم درون صف است و يا Tail که نشان‌دهنده آخرين آيتم درون صف است.

براي اطلاع بيشتر در مورد صف به نشاني زير مراجعه کنيد:

http://en.wikipedia.org/wiki/Queue_(data_structure)

بسيار خب، حالا برگرديم سر الگوريتم خودمان، همان‌طور که گفته شد وظيفه چک کردن پر و خالي بودن صف و اين‌که آيا مي‌توان آيتمي را در صف قرار داد، برعهده سيستم‌عامل است.

چک کردن پر و خالي بودن صف با استفاده از متد Dequeue امکان‌پذير است ولي خب چه زيباست که يک متد به ساختار اضافه کنيم که با استفاده از آرايه شامل عناصر صف بررسي کند که آيا صف پر است يا خالي؟

خب همان‌طور که گفته شد، پردازشگر يک پردازش را از صف پردازش‌ها برداشته و آن را در يک زمان مشخص اجرا مي‌کند. براي اجرا شدن متناوب با يک دوره تناوب ثابت نياز به تايمر داريم، براي پياده‌سازي تايمر در زبان C به نشاني زير مراجعه کنيد:

http://dev.emcelettronica.com/easy-timer-c-language

گفتني است زبان‌هاي سطح بالاتر مثل #C و جاوا، تايمر را جزو کلاس‌هاي پايه‌اي خود دارند. هر تايمر يک تيک دارد، اين عدد نشان مي‌دهد که تايمر در هر بازه زماني که به‌مدت تيک است، عمليات مربوطه را انجام مي‌دهد. مثلا به تايمر مي‌گوييم در هر تيک زماني فلان کار را انجام بده، پس از اين تيک دوباره کار خود را از اول آغاز مي‌کند.

با توجه به توضيحات داده شده مي‌توان تيک را برابر برش زماني قرار داد و در تابع مربوط به تيک بايد عمليات زير را انجام دهيم:

1- بررسي کنيم که صف پر است يا خالي؟ اگر خالي بود، به سيستم‌عامل اطلاع دهيم که پردازشي را درون صف قرار دهند.

2- آخرين آيتم موجود در صف پردازش‌ها را با استفاده از متد Dequeue برداشته و آن را پردازش مي‌کنيم.

3- اگر پردازش آخرين آيتم در يک برش زماني يا همان تيک ساعت به‌پايان رسيد که آن را از صف خارج مي‌کنيم. اما اگر به‌پايان نرسيده بود، با استفاده Enqueue آن را دوباره به صف برمي‌گردانيم. تا در برش زماني بعدي اجرا شود.

به‌سادگي الگوريتم راندروبين را شبيه‌سازي کرديم. بهتر است آيتم‌هاي درون صف از جنس Pointer-To-Function باشند. يعني در هر برش زماني تابعي که اشاره‌گر آن در صف قرار دارد فراخواني شود و سپس در برش‌هاي زماني ديگر به کار خود ادامه دهد.

نمونه کدي که به‌زبان C# است و بيان‌کننده الگوريتم بالاست را مي‌توانيد با مراجعه به آدرس زير دريافت کنيد:

http://clicklinks.ir/29813a

براي پياده‌سازي صف روش‌هاي متفاوتي وجود دارد. ساده‌ترين آنها استفاده از آرايه‌هاست ولي مي‌توانيد آن را با ليست پيوندي نيز پياده کنيد.

اميربهاالدين سبط‌الشيخ

ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 9:53 AM

يکي از بهترين روش‌هاي نوين براي بالا بردن بازده آموزشي، استفاده از نرم‌افزارهاي چندرسانه‌اي (Multimedia) در رابطه با موضوع آموزشي مورد نظر است. البته در تمام موضوعات آموزشي نرم‌افزارهاي استاندارد با محتواي آموزشي مطلوب وجود ندارد پس بهترين کار در اين زمينه توليد اين محتواي آموزشي به صورت چندرسانه‌اي توسط خود فرد است.

نرم‌افزار چندرسانه‌اي

نرم‌افزار چندرسانه‌اي نرم‌افزاري کاربردي است که تحت وب يا روي سي‌دي به منظور رسيدن به يک هدف آموزشي طراحي و توليد مي‌شود و در اصطلاح نام محتواي الکترونيکي چندرسانه‌اي به آن اطلاق مي‌گردد. اين امر به دليل استفاده از رسانه‌هاي گوناگون مانند فيلم، عکس، صوت و متن در توليد اين نوع نرم‌افزارهاست.

مزاياي استفاده از آموزش‌هاي چند رسانه‌اي

1- استفاده از تصاوير ثابت يا متحرک يا فيلم به‌جاي نوشته

2- استفاده از صوت و موسيقي همراه آموزش

3- استفاده از وسايل تفريحي و بازي‌هاي مختلف جهت جلوگيري از بروز خستگي

4- تحريک حافظه تصويري افراد و افزايش بازده آموزشي

5- يادگيري سريع‌تر، موثرتر و پايدارتر

6- انجام و نمايش کارهايي که در حالت عادي امکان انجام آنها وجود ندارد

7- صرفه‌جويي در هزينه آموزشي با ايجاد کارگاه يا آزمايشگاه‌هاي مجازي

8- صرفه‌جويي در زمان کاربران با اضافه کردن امکان جستجو در نرم‌افزار.

مراحل طراحي و تهيه نرم‌افزارهاي چندرسانه‌اي

1- تعيين هدف

2- نوشتن سناريوي نرم‌افزار

3- انتخاب نرم‌افزار مادر مناسب

4- تهيه اطلاعات خام شامل (متن، فيلم، عکس و ‌صوت) با توجه به محتواي مورد نظر و نرم‌افزار مادر انتخاب شده

5- توليد نرم‌افزار با توجه به سناريو و اطلاعات خام موجود

6- ايجاد خروجي مناسب با توجه به روش انتشار به صورت CD يا تحت وب.

تعريف هدف

در تعيين هدف پروژه هدف از توليد نرم‌افزار، نوع نرم‌افزار (خودآموز، کمک معلم يا محيط شبيه‌سازي شده) و نوع کاربري و مکان اجراي نرم‌افزار(کامپيوتر، وب، موبايل و...) بايد مشخص گردد سپس صفحه‌بندي پروژه و تعيين صفحات اصلي و فرعي و سرفصل‌هاي مطالب آماده گردد و بعد با توجه به‌نوع خروجي مورد نظر و مکان و نحوه ارائه آن، نرم‌افزار اصلي توليدکننده نرم‌افزار آموزشي، مانند Flash، Director، MMB و Powerpoint را انتخاب شود و در نهايت تعيين مطالب هر صفحه و محتويات صوتي و تصويري آن با توجه به نوع ورودي نرم افزار اصلي (مادر) انجام خواهد گرفت.

نوشتن سناريو

هدف از نوشتن سناريو روي کاغذ آوردن تمام مطالب، سرفصل‌ها و قسمت‌هاي مختلف نرم‌افزار با جزئيات کامل و گروه‌بندي مطالب و پيش‌بيني بخش‌هاي مختلف جهت ارائه بهتر مطالب به کاربر و در واقع تهيه طرح درس آموزشي است. در اين بخش بايد بار آموزشي نرم‌افزار کاملا مطابق با محتواي آموزشي مورد نظر تنظيم گردد تا کاربر در استفاده از نرم افزار دچار سردرگمي نشود.

از مواردي که بايد در طراحي سناريو برنامه مد نظر گيرد، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- ارائه مطالب به‌گونه‌اي باشد که در کاربر انگيزه‌هاي لازم را ايجاد کند.

2- مطالب به صورت صريح و شفاف بيان شده و از حاشيه روي پرهيز گردد.

3- مطالب به‌گونه‌اي تنظيم شود که در کاربر اين حس ايجاد گردد که کليه مطالب مورد نياز آموزشي در برنامه پوشش داده شده است.

4- تا حد امکان مراحل تدريس به صورت تعاملي تنظيم گرديده و با طرح سوالات مناسب و الزام کاربر به پاسخ صحيح به اين سوالات در جريان آموزش، باعث ايجاد همکاري و تعامل کاربر با برنامه گردد.

5- ارائه مطالب به صورت منظم و با در نظر گرفتن پيش‌نياز هر مطلب انجام گيرد.

رعايت مراحل و نکات زير براي تدوين يک سناريوي خوب لازم و ضروري است:

1- موضوع يا عنوان: موضوع بايد به صورت کاملا دقيق بيان گرديده و از بيان آن به صورت کلي پرهيز شود.

2- تعيين و نگارش عناوين فرعي يا رئوس مطالب: پس از تعيين و نوشتن موضوع اصلي، عناوين فرعي موضوع اصلي مشخص شوند و در ترتيب و توالي مناسب عناوين فرعي همواره بايد دقت شود، زيرا اين عناوين فرعي به عنوان اهداف فرعي آموزش خواهند بود.

3- نوشتن هدف کلي: نوشتن هدف کلي هر بخش، همانند هدف کلي يک دوره آموزشي است، اما در قالب يک موضوع محدود، رسيدن به مجموع هدف‌‌هاي کلي بخش‌ها بايد موجب تحقيق اهداف کلي دوره شوند. به‌عبارت ديگر اهداف کلي هر بخش، عناصر يا مراحل رسيدن به اهداف کلي دوره را مشخص مي‌کنند. در نوشتن هدف کلي هر بخش نيز معمولا از افعال کلي استفاده مي‌شود. ذکر شرايط و معيار در اين نوع از اهداف ضرورتي ندارد.

نويد حاتمي

ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 9:43 AM

کاغذ الکترونيکي، فناوري نمايشگري است که مي‌تواند تا حد امکان همانند جوهر روي کاغذ عمل کند. برخلاف نمايشگرهاي متداول که از يک نور پس‌زمينه براي روشن کردن پيکسل‌ها استفاده مي‌کنند، کاغذ الکترونيکي همانند کاغذ معمولي نور را برمي‌گرداند. همچنين هنگام نمايش تصوير، ديگر نيازي به نيروي الکتريسيته براي نگه‌داشتن نمايش ندارد و تا زماني که تصوير عوض نشود، مي‌تواند تصوير قبلي را نشان دهد.

بقيه در ادامه
 

ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 9:41 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6074587
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی