به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

بر اساس «ماده 24» قانون جرايم رايانه‌اي، هركس بدون مجوز قانوني از پهناي باند بين‌المللي براي برقراري ارتباطات مخابراتي مبتني بر پروتكل اينترنتي از خارج ايران به داخل يا برعكس استفاده كند، به حبس از يك تا 3 سال يا جزاي نقدي از 100 ميليون ريال تا يك ميليارد ريال يا هر 2 مجازات محكوم خواهد شد.


گسترش ابزارهاي نوين ارتباطي و شبكه‌هاي اينترنتي طي دهه اخير باعث ايجاد انقلابي در دنياي فناوري ارتباطات شده و به طبع آن وقوع جرايم مختلف و متنوع در فضاي مجازي، تعاريف جديدي از جرم ايجاد كرده است كه لزوم بازنگري در قوانين كيفري را گوشزد مي‌كرد.

بر اين اساس و به‌منظور فراهم شدن امكان پيگيري قضايي جرايمي كه در فضاي مجازي و به‌صورت رايانه‌اي انجام مي‌شوند، لايحه «قانون جرايم رايانه‌اي» در سال 88 به مجلس شوراي اسلامي تقديم شد و اين قانون در جلسه علني روز سه‌شنبه 5 خرداد ماه 1388 مجلس شوراي اسلامي تصويب شد و در تاريخ 20 خرداد 1388 به تأييد نهايي شوراي نگهبان نيز رسيد.

قانون جرايم رايانه‌اي در 3 بخش «جرايم و مجازات‌ها»، «آيين دادرسي» و بخش «ساير مقررات» تهيه و تدوين شده و شامل 56 ماده است.

* مسئوليت كيفري اشخاص

بر اساس «ماده 23» قانون جرايم رايانه‌اي، ارائه‌دهندگان خدمات ميزباني موظفند به محض دريافت دستور كارگروه (كميته) تعيين مصاديق مذكور در ماده 22 يا مقام قضايي رسيدگي‌كننده به پرونده مبني بر وجود محتواي مجرمانه در سامانه‌هاي رايانه‌اي خود از ادامه دسترسي به آن ممانعت به عمل آورند.

چنانچه عمداً از اجراي دستور كارگروه (كميته) يا مقام قضايي خودداري كنند، منحل خواهند شد در غير اين صورت، چنانچه در اثر بي‌احتياطي و بي‌مبالاتي زمينه دسترسي به محتـواي مجرمـانه مزبور را فراهم كنند، در مرتبه نخسـت به جزاي نقدي از 20 ميليون ريال تا 100 ميليون ريـال و در مرتبـه دوم به 100 ميليـون ريال تـا يك ميليـارد ريال و در مرتبه سوم به يك تا 3 سال تعطيلي موقت محكوم خواهند شد.

همچنين طبق تبصره ماده 23، ارائه‌دهندگان خدمات ميزباني موظفند به محض آگاهي از وجود محتواي مجرمانه مراتب را به كارگروه (كميته) تعيين مصاديق اطلاع دهند.

بر اساس «ماده 24» اين قانون، هركس بدون مجوز قانوني از پهناي باند بين‌المللي براي برقراري ارتباطات مخابراتي مبتني بر پروتكل اينترنتي از خارج ايران به داخل يا برعكس استفاده كند، به حبس از يك تا 3 سال يا جزاي نقدي از 100 ميليون ريال تا يك ميليارد ريال يا هر 2 مجازات محكوم خواهد شد.

* ساير جرائم

بر اساس «ماده 25» قانون جرايم رايانه‌اي، هر شخصي كه مرتكب اعمال زير شود، به حبس از 91روز تا يك سال يا جزاي نقدي از 5 ميليون ريال تا 20 ميليون ريال يا هر 2 مجازات محكوم خواهد شد:

الف) توليد يا انتشار يا توزيع و در دسترس قرار دادن يا معامله داده‌ها يا نرم‌افزارها يا هر نوع ابزار الكترونيكي كه صرفاً به‌منظور ارتكاب جرائم رايانه‌اي به كار مي‌رود.

ب) فروش يا انتشار يا در دسترس قراردادن گذر واژه يا هر داده‌اي كه امكان دسترسي غيرمجاز به داده‌ها يا سامانه‌هاي رايانه‌اي يا مخابراتي متعلق به ديگري را بدون رضايت او فراهم مي‌كند.

ج) انتشار يا در دسترس قرار دادن محتويات آموزش دسترسي غيرمجاز، شنود غيرمجاز، جاسوسي رايانه‌اي و تخريب و اخلال در داده‌ها يا سيستم‌هاي رايانه‌اي و مخابراتي.

طبق تبصره ماده 25، چنانچه مرتكب، اعمال ياد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداكثر هر دو مجازات مقرر در اين ماده محكوم خواهد شد.
ادامه مطلب
جمعه 26 شهریور 1389  - 5:58 PM

ماده 674 قانون مجازات اسلامي مقرر داشته خيانت در امانت منجر به حبس از 6 ماه تا 3 سال خواهد شد.


جرم خيانت در امانت مانند جرائمي چون قتل، سرقت، كلاهبرداري و ... از گذشته‌هاي دور در جوامع بشر به چشم مي‌خورد. احادث و روايات زيادي از بزرگان دين و عقلاي جامعه وجود دارد كه انسان‌ها را به رعايت امانت‌داري سفارش كرده و امر به رد امانت (بازگرداندن آن بدون كم كاست) مي‌كند.

بقيه در ادامه

 

ادامه مطلب
جمعه 26 شهریور 1389  - 5:57 PM

دقايقي بعد همه آسمان و زمين سرخ شد و قدرت ديد را از ما گرفت. هوا رو به تاريكي گذاشته بود بلد چي خودش را به من رساند و گفت اين باد تا سه ساعت ادامه خواهد داشت و اين بهترين فرصت براي تخليه هلي‌كوپتر است .


چند روزي بود كه درگير عمليات بيت‌المقدس بوديم.رزمندگان مرحله به مرحله پيش مي رفتند و ارتش عراق با گذاشتن صدها كشته و اسير مجبور به عقب نشيني شده بود. هوانيروز در اين عمليات مثل عمليات هاي قبلي نقش تعيين كننده اي داشت و با تمام قدرت در كنار يگان هاي زميني فعاليت مي كرد. ارتش عراق به نقش تعيين كننده هوانيروز پي برده بود و با تمام توان مراكز تجمع هلي‌كوپترها را بمباران مي كرد و مي خواست با اين حركت جلوي تلاش و فعاليت هوانيروز را بگيرد . هوانيروز براي حفظ هلي‌كوپترها و ساير وسايل پرنده خود از بمباران دشمن مجبور بود به طور مداوم محل استقرار خود را عوض كند و در عين حال همه مأموريت هاي واگذار شده را انجام دهد.

بقيه در ادامه

 

 

ادامه مطلب
جمعه 26 شهریور 1389  - 5:56 PM

برابر گزارش محرمانه‌اي كه در آن مقطع زماني منتشر شد، كشور هاي كويت و عربستان در مجموع ‌25 تا50 ميليارد دلار را به صورت قرض يا وام بلاعوض در طول جنگ دراختيار عراق قرار دادند.


اين واقعيت كه كمك هاي تسليحاتي و اطلاعاتي كشورهاي عربي به عراق در جريان جنگ تحميلي عليه ايران اگر از كمك هاي نظامي كشورهاي غربي و اروپايي بيشتر نبوده كمتر هم نبوده است، بر هيچ كس پوشيده نيست.
بسياري از كشورهاي عربي با استفاده از برخي تعبيرها و تفسيرها از جمله اظهارنظر ملك حسين، شاه سابق اردن در سال 1980 ميلادي كه گفته بود، "عراق كشور عربي و برادر ماست كه نبايد مورد هيچ‌گونه تهديد خارجي قرار گيرد و يا آسيبي از هر منبع كه باشد به آن برسد " و همچنين اعمال فشارهاي سياسي و نظامي از سوي آمريكا، سيل كمك هاي نظامي‌شان را به عراق در طي هشت سال جنگ عليه ايران سرازير مي‌كردند.
بي شك بررسي ميزان اين كمك ها و پرداختن به آمار و ارقام موجود در اين زمينه از واقعيت هاي تلخي پرده بر مي‌دارد كه گذشته از هر چيز ميزان اعمال نفود و فشار آمريكا بر كشورهاي عربي را به خوبي نشان مي‌دهد. با توجه بر فرا رسيدن آغاز هفته‌ي دفاع مقدس و سالروز آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران، (‌31 شهريور ‌1359 ـ 1980) پرداختن به منظري جديد در خصوص عوامل پشت پرده اين جنگ، از جمله حضور قدرتمند نظامي و مالي جهان عرب در پشت عراق در قالب ارسال كمك هاي نظامي و همچنين فروش تسليحات پيشرفته‌ي نظامي و همچنين كمك‌هاي مالي به اين كشور، بيش از پيش عدم وجود توازن نظامي در اين جنگ و نابرابري تسليحاتي موجود ميان عراق و ايران را به روشني نمايان مي‌سازد.
كمك هاي كويت و عربستان به عراق كشورهاي عربي به ويژه كويت و عربستان با ارسال كمك‌هاي مالي و نظامي شان به عراق بخشي از هزينه‌هاي اين كشور را در دوران جنگ تحميلي عليه ايران متحمل مي‌شدند. برابر گزارش محرمانه‌اي كه در آن مقطع زماني منتشر شد، دو كشور ياد شده در مجموع ‌25 تا50 ميليارد دلار را به صورت قرض يا وام بلاعوض در اختيار عراق قرار دادند.
بعدها، پس از بروز اختلاف ميان عراق و كويت و اظهارات مقام هاي عراقي مبني بر "جنگ با ايران به تنهايي "،ابوغزاله، معاون اسبق رييس جمهور و وزير دفاع مصر، ادعاي عراق را به عنوان يك دروغ بزرگ تعبير كرد و گفت: "تنها كويت و عربستان بيش از ‌60 ميليارد دلار به عراق كمك كردند. " فهد پادشاه عربستان نيز در سخناني اظهار كرده بود، "اگر عراق مي‌گويد افرادش را فدا كرده است، ما نيز با پول، سلاحهاي پيشرفته و همكاري بين‌المللي در اين فداكاري(!) سهيم بوده‌ايم " (‌1). وي اقدامات رهبري عراق را نشان ناسپاسي نسبت به حمايت هاي نظامي عربستان ذكر كرد.
هم زمان، "شيخ الصباح " سفير كويت در واشنگتن نيز در پاسخ به اظهارات عراقي‌ها گفته بود : "كويت 14 ميليارد دلار كمك هاي نقدي و بيش از ‌16 ميليارد دلار از طريق كمكهاي خدماتي و غيره به ماشين جنگي عراق مساعدت كرده است ؛ كويت در زمان جنگ بيش از نياز نفت صادر مي‌كرد تا به صدام در جنگ كمك كند. " بعدها كويتي‌ها اذعان داشتند، افزون بر كمكهاي مالي، پايگاه نيروهاي هوايي در اختيار عراق قرار دادند كه همين امر به عراقي‌ها براي حمله به جزيره‌ي خارك، پايانه‌هاي نفتي ايران و نفت‌كش‌ها كمك شاياني كرده بود. عراقي‌ها تجهيزات و مواد خامي را كه براي حملات نظامي به ايران نياز داشتند؛ از200 شركت در ‌21 كشور جهان به دست مي‌آوردند. غربي‌ها در نظر داشتند با كمك به عراق از برتري نظامي ايران و تغيير موازنه به سود آن جلوگيري كنند.
در نتيجه، اين كمك‌ها همراه با حمايت هاي مالي كشورهاي عرب حاشيه‌ي خليج فارس به ويژه عربستان و كويت، قدرت زميني عراقي‌ها را بهبود بخشيد و آنها توانستند با تكيه بر سلاحهاي فرانسوي و روسي توان هوايي‌شان را افزايش دهند. (2) نگاهي به وام ها و كمك هاي اقتصادي خارجي دولت كويت به عراق در طي سالهاي جنگ نشان مي‌دهد كه كويت يكي از عمده‌ترين وام‌دهندگان به عراق بوده است. كارشناسان هزينه‌ي جنگي عراق را ماهانه بين ‌600 ميليون تا يك ميليارد دلار برآورد مي‌كردند؛ در حالي كه ارز حاصل از صدور روزانه ‌891/1ميليون بشكه نفت به قيمت متوسط ‌12 دلار براي هر شبكه در سالهاي پاياني جنگ، رقمي در حدود 681 ميليون دلار در ماه بود و اين حتي تكافوي هزينه جنگي عراق را نمي‌كرد. از اين جهت مشاركت كشورهاي عربي به ويژه كويت و عربستان در جنگ تحميلي و حمايت از عراق به خوبي آشكار مي‌شود.

* فهرست برخي از كمك هاي كويت و عربستان به عراق در طول جنگ تحميلي

1ـ در اوايل سال ‌1360 مطبوعات كويت گزارش دادند كه كويت و عربستان قرار است يك وام شش ميليارد دلاري در اختيار عراق قرار دهند. سهم كويت از اين مبلغ، دو و سهم عربستان چهار ميليارد دلار تعيين شده بود.
2ـ هفت ماه پس از اعطاي وام نخست كويت به عراق، در تاريخ ‌19/8/1360 گزارشي مبني بر واگذاري يك اعتبار7/4 ميليون دلاري از سوي كويت به دولت عراق منتشر شد.
3ـ در تاريخ ‌9/1/1365 نيز واحد مركزي خبر در تهران گزارش داد كه دولت كويت در ادامه حمايت مالي‌اش از عراق، وامي به مبلغ هشت ميليون و 900 هزار دينار كويتي به عراق خواهد پرداخت.
4ـ كويت و عربستان توافق كردند كه از سال ‌1982 عايدات صدور نفت از منطقه‌ي بي طرف (روزانه ‌300 الي 350 هزار بشكه) به حساب عراق ريخته شود. اين توافقنامه تا سال ‌1986 اعتبار داشت و عراق درصدد تمديد آن براي يكسال ديگر بود.(‌3) كمك هاي اردن به عراق در طول جنگ تحميلي اردن كه از پس از پيروزي انقلاب اسلامي، روابطه حسنه‌اي با ايران نداشت، روابط بسيار نزديكي با عراق برقرار كرده بود. پس از كنفرانس سران كشورهاي عربي در بغداد و تونس، روابط بين عراق و اردن روز به روز نزديكتر و عميق‌تر شد؛ تا آنجا كه ملك حسين صراحتا به نفع عراق و عليه ايران موضع‌گيري كرده و با كمك هاي سياسي، اقتصادي و نظامي فراوان‌اش از جمله اعطاي وام هاي چند ميليون دلاري به عراق، حمايت و پشتيباني‌اش را از اين كشور اعلام كرد. در طول جنگ هشت ساله بين ايران و عراق، تنها سيستم حمل و نقل به عراق از طريق اردن صورت مي‌گرفت. در اين چهارچوب شبكه‌ي حمل و نقل وسيعي بين دو كشور ايجاد شد و بندر عقبه اين كشور براي حمل و نقل سلاح و تجهيزات نظامي سبك و سنگين در اختيار عراق قرار گرفت. به علاوه ملك حسين كه نظاميان اردن را براي سركوبي مردم مسلمان ايران به عراق گسيل داشته بود، در نطقي اظهار داشته بود: "اگر ضرورت ايجاب كند نيروهاي بيشتري را به عراق اعزام خواهيم كرد. " بي شك تنها توجه به گوشه‌هايي از اظهارات ملك حسين در جريان برگزاري جلسه‌ي عادي كابينه‌ي اردن در تاريخ ‌2/1/1359 (‌1980) موضع آن كشور را در قبال جنگ در حال وقوع بين ايران و عراق، نشان مي‌داد: "وظيفه‌ي اعراب است كه براي وحدت خود و جلوگيري از سرايت خطرات، هركجا كه باشد همكاري كنند، ما وظيفه داريم كه جهان اسلام را آرام و قرين همبستگي داشته باشيم؛ ما به عنوان كشوري عربي نبايد اجازه دهيم هيچگونه تجاوزي از هر مصدر كه باشد به هيچ جزيي از خاك عراق صورت گيرد. " (‌4) در مجموع بسياري از آمارها و گزارش ها در خصوص حمايت جهان عرب و برخي از كشورها از جمله كويت، عربستان و اردن از عراق در جريان جنگ تحميلي عليه ايران، به روشني نشانگر آن است كه عراق از جنبه‌هاي چشمگير نظامي و اقتصادي از حمايت بي‌دريغ بسياري از اين كشورها، بهره‌مند بوده است. يادآور مي‌شود كه در كنار حمايت‌هاي مالي و نظامي كه اين كشورها از عراق داشتند؛ حمايت‌هاي بسيار سياسي نيز در ارگانهاي بين‌المللي و همچنين از نظر تبليغاتي دولت‌هاي عرب از عراق صورت مي‌دادند كه خود نيازمند يك بررسي مستقل و مجزا مي‌باشد.همچنين تعدادي از كشورهاي منطقه‌يي نيز حضور مستقيم در جنگ داشتند و با اعزام نيروهاي خود به عراق رژيم بعثي را در مقابل ايران حمايت مي‌كردند به گونه‌اي كه با گذشت بيش از يك دهه از پايان جنگ، چند روز پيش حسني‌ مبارك، رييس جمهور مصر اعتراف كرد كه ‌18 هزار سرباز مصري در كنار بعثي‌ها در مقابل ايران مي‌جنگيدند.

منابع:

1- دروديان، محمد، پايان جنگ: سيري در جنگ ايران و عراق، تهران: انتشارات مركز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، 1380، صفحات 32، 31.
2- رودباري، سواء فيلي، كتاب سبز كويت، تهران: وزارت امور خارجه، ‌1375 صفحات ‌162 و ‌163
3- مناقبتي، محمدرضا: كتاب سبز اردن، تهران: وزارت امور خارجه، ‌1375، صفحات ‌87 و ‌88
4- سايت اينترنتي خبرگزاري دانشجويان ايران(تاريخ: ‌24/06/1382، ساعت: 04:10:41)

ويژه نامه سي سالگي دفاع مقدس در خبرگزاري فارس
ادامه مطلب
جمعه 26 شهریور 1389  - 5:55 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6075195
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی