به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 كسى كه متّصف به حق مى‏باشد، با سه صفت شناخته مى‏شود: به اطرافيانش نگاه مى‏شود كه چگونه افرادى هستند، و نماز را چگونه و در چه وقت مى‏خواند و اگر صاحب مال است اموالش را چگونه مصرف مى‏كند.

امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه متّصف به حق (اشاره به مكتب اهل بيت عليهم السلام) مى‏باشد، با سه صفت شناخته مى‏شود: به اطرافيانش نگاه مى‏شود كه چگونه افرادى هستند، و نماز را چگونه و در چه وقت مى‏خواند و اگر صاحب مال است اموالش را چگونه مصرف مى‏كند.( بحار الأنوار، ج 64، ص 302)

شرح حديث

در اين حديث امام عليه السلام سه ويژگى از ويژگى‏هاى شيعيان واقعى را بيان مى‏كند:

1- بايد اطرافيان او انسان‏هاى صالحى باشند. در زمان حضرت على عليه السلام صحابى مقدّس و علاقه‏مند به اسلام، در اطراف على عليه السلام و منافق‏ها و تفاله‏هاى زمان جاهليّت، اطراف معاويه بودند.

اين ويژگى در جوانان بسيار مهم است، وقتى با افراد پاكدامن رفيقند، همه چيزشان اصلاح مى‏شود، «الإِنْسَانُ عَلَى دِيْنِ خَلِيلِهِ وَ رَفِيقِهِ؛ انسان با دوست خود هم كيش و هم آيين است» اين همان حالتى است كه در روانشناسى به آن «محاكات» مى‏گويند كه به معناى جذب خصوصيّات از همنشينان است كه در موارد بسيارى غير ارادى است و به خصوص اين حالت در جوانان قوى‏تر است.

در آيات و روايات سخن در اين زمينه بسيار است. قرآن مجيد مى‏فرمايد: «وَ قَيَّضْنَا لَهُمْ قُرَنَاءَ فَزَيَّنُوا لَهُمْ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ مَا خَلْفَهُمْ؛ ما براى آنها، هم نشينانى (زشت سيرت) قرار داديم كه زشتيها را از پيش رو و پشت سر آنها در نظرشان جلوه دادند» «سوره فصّلت، آيه 25»

دوستان ناباب براى گمراه كردن انسان هيچ‏گاه نمى‏گويند كه اين كار بد است و مرتكب شو، بلكه مى‏گويند اشكالى نداشته و كار بدى نيست و يا راهى به سوى خداست، اين همان كار شيطان است كه براى گمراه كردن انسان، زشت را زيبا و زيبا را زشت جلوه مى‏دهد.

بعضى از جوانها مى‏گويند: در شرايط فعلى كه مجرّد هستيم و وسايل ازدواج هم سخت است و از سوى ديگر بيكارى زياد و توقّعات همسران هم زياد است، چه كنيم؟

تنها نسخه شفا بخش رعايت سه اصل زير است:

الف) از دوستان ناباب بپرهيزيد.

ب) در مجالس بى‏بند و بارى و تحريك‏آميز شركت نكنيد.

متأسّفانه بعضى از مجالس عروسى، به مجالس مملّو از گناه تبديل شده است، كه مجلس پيوند دو نفر است ولى بناى طلاق چند خانواده گذاشته مى‏شود. حضور در چنين مجالس، حرام و نماز خواندن در آن جا هم باطل است.

ج) فيلم‏هاى مستهجن و برنامه‏هاى فاسد و سايت‏هاى مخرّب را نگاه نكنيد.

اگر از اينها پرهيز كنيد و خود را به خدا سپرده و بر خدا توكّل كنيد، خدا شما را حفظ كرده و وسيله ازدواج سالم را براى شما فراهم مى‏كند.

وقتى انواع وسايل گناه فراهم شده، نمى‏توان انتظار سلامت داشت؛ مثل اين‏كه انسان در محيط پر از ميكروب وارد شود و بخواهد بيمار نشود، اين ممكن نيست.

قرآن در آيه ديگرى مى‏فرمايد: «قالَ قَائِلٌ مِّنْهُمْ إنِّى كَانَ لِى قَرِينٌ* يَقُولُ أءِنَّكَ لَمِنَ المُصَدِّقِينَ* أَءِذَا مِتْنَا وَ كُنَّا تُرَاباً وَ عِظَاماً أَءِنَّا لَمَدِينُونَ* قَالَ هَلْ أَنْتُمْ مُطَّلِعُونَ* فَاطَّلَعَ‏
فَرَءَاهُ فِى سَوَاءِ الْجَحِيمِ* قَالَ تَاللَّهِ إِنْ كِدْتَ لَتُرْدِينَ* وَلَوْلَا نِعْمَةُ رَبِّى لَكُنْتُ مِنَ الَمُحْضَرِينَ؛

يكى از آنها مى‏گويد من همنشينى داشتم* كه پيوسته مى‏گفت: آيا (براستى) تو اين سخن را باور كرده‏اى* كه وقتى ما مُرديم و به خاك و استخوان مبدّل شديم (بار ديگر) زنده مى‏شويم و جزا داده خواهيم شد؟! (پس) مى‏گويد: آيا شما مى‏توانيد از او خبرى بگيريد؟* اين جاست كه نگاهى مى‏كند، ناگهان او را در ميان دوزخ مى‏بيند* مى‏گويد: به خدا سوگند نزديك بود مرا (نيز) به هلاكت بكشانى* و اگر نعمت پروردگارم نبود من نيز از احضارشدگان (در دوزخ) بودم.» «سوره صافّات، آيات 51- 57»

اين آيات نشان مى‏دهد دوست بد ممكن است يك انسان خوب را جهنّمى كند و دوست خوب ممكن است يك انسان بد را بهشتى كند.

2- بايد ديد نماز را چگونه و چه موقع مى‏خواند. حضرت على عليه السلام به مالك اشتر فرمود: «بهترين وقت را براى نماز قرار بده»، زيرا به وسيله نماز قوّت و قدرت براى انجام كارها پيدا مى‏كنيم.

3- بايد ديد اموالش را چگونه مصرف مى‏كند، لازم نيست كه زندگى تنگ و سخت باشد، بلكه اعتدال لازم است. در روز قيامت در مورد اموال از دو چيز سؤال مى‏كنند: از كجا آورده‏ايد و در كجا مصرف كرده‏ايد. قانون از كجا آورده‏ايد مخصوص زمان ما نيست و از زمان پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله روى اين مسأله سفارش شده است.

مشكات هدايت


ادامه مطلب
سه شنبه 30 شهریور 1389  - 10:40 PM

براي رهايي از بدبيني بايد در مرحله نخست با خيال هاي خود ساخته، مخالفت كرد، بدبيني اگر چه در بدو امر جنبه اختياري ندارد؛ يعني ناخودآگاه به ذهن انسان مطلبي خطور مي كند، ولي ادامه آن اختياري است كه با پرورش گمان هاي بد در دنياي ذهن و خيال پديد مي آيد.

استاد شيخ حسين انصاريان درباره مقابله با بدبيني اظهار داشت:

عواملي كه موجب بدبيني مي شود عبارتند از:

1- ناپاكي: گاهي افراد مطابق اصل كلي مقايسه به خويش انسان ها را خوب يا بد مي پندارد و محور بدي و خوبي مردم قرار مي دهد كه گفته اند كافر همه را به كيش خود پندارد.

2- در مواردي سرچشمه بدبيني، حس انتقام و كينه توزي و حسد است. انسان چون نمي تواند عملاً از افراد مورد نظر انتقام بگيرد و يا با زبان اظهار دارد به منطقه فكر و قلب عقب نشيني كرده در آن جا آشوبي به پا مي كند و به او نسبت بد مي دهد.

3- گاهي منشأ بدبيني تكبر و خود خواهي است. كسي كه خود را برتر از ديگران مي بيند در محيط فكر خود براي ديگران نقاط ضعفي مي تراشند تا آنان را كوچك سازند.

4- در مواردي علت بدبيني پيش داوري است، مثلاً شخصي مي بيند دوستش بي تفاوت با او برخورد كرد بدون اين كه احتمال دهد شايد توجه نداشته قضاوت مي كند كه دوستش با وي خوبي نيست.

5- معاشرت با افراد ناصالح: هم نشيني با افرادي كه به اين بيماري مبتلا هستند اثر مستقيمي در بدبيني دارد. امام علي(ع) مي فرمايد: هم نشيني با بدان باعث بدگماني به نيكان مي گردد.

راه هاي مقابله با بدبيني عبارت اند از:

1- شناخت علل و ريشه هاي بدبيني

2- شناخت زيان هاي فردي و اجتماعي.

بدبيني آثار نامطلوبي بر انسان دارد كه مهم ترين آن ها عبارتند از:

الف) ناراحتي روحي: افراد بدبين بر اساس توهماتي كه درباره اشخاص و حوادث دارند، فوق العاده رنج مي برند. آنان از معاشرت با مردم گريزانند و احساس تنهايي مي كنند. امام علي(ع) مي فرمايد: بدبين از همه مردم وحشت دارد.

ب) پوچ گرايي،

ج) غفلت،

د) قطع روابط اجتماعي: بدبيني بزرگ ترين مانع همكاري هاي اجتماعي و به هم پيوستگي دل ها است. امام علي(ع) مي فرمايد: بر هر كس بدگماني چيره شد صلح و صفاي بين او و دوستش به هم مي خورد.

ه) تجسس،

و) پرورش نفاق.

3_ راه هاي عملي: براي رهايي از بدبيني بايد در مرحله نخست با خيال هاي خود ساخته، مخالفت كرد.

پيامبر اكرم(ص) مي فرمايد: راه نجات از بدبيني آن است كه آن را تصديق نكند و به آن ترتيب اثر ندهد مخالفت با تلقين و پرهيز از شتابزدگي در داوري و حمل بر صحت كردن كار ديگران حاصل مي شود.

بدبيني اگر چه در بدو امر جنبه اختياري ندارد؛ يعني ناخودآگاه به ذهن انسان مطلبي خطور مي كند، ولي ادامه آن اختياري است كه با پرورش گمان هاي بد در دنياي ذهن و خيال پديد مي آيد.

راه درمان عملي، ترتيب اثر ندادن به خطورات ذهني است امام علي(ع) مي فرمايد: كار برادر ديني خود را به بهترين وجه آن حمل كن تا آن جا كه راه توجيه بر تو بسته شود و به هيچ سخني كه از برادرت صادر مي شود بدگمان مباش تا محمل خوبي براي آن بيابي. مثلاً كسي كه به رفيقش سلام گفته و پاسخني نشنيده است به جاي اين كه كينه او را در دل بگيرد و يا به او بدبين شود بهتر است قضايا را با بي نظري بررسي و رفتار ايشان را توجيه كند مثلاً با خود بگويد شايد دوستم سلام مرا نشنيده است تا پاسخ گويد. با اين كار به تدريج خوش گماني به صورت عادت در خواهد آمد.

پايگاه عرفان


ادامه مطلب
سه شنبه 30 شهریور 1389  - 10:38 PM

خودكشى به هيچ وجه جايز نيست، و به حكم شرع حرام و از گناهان كبيره است. امام ششم عليه السلام مى‏فرمايد: «كسى كه عمداً خودش را بكشد، براى هميشه در آتش جهنّم مى‏ماند، و براى او خلاصى نيست.»

آيت الله مكارم شيرازي به استفتائات زير پاسخ مي دهد:

سؤال- متأسّفانه چند سالى است كه در شهر ما خودكشى شايع شده، و عدّه‏اى از جوانان و نوجوانان اقدام به اين كار زشت مى‏كنند. ولى بنظر مى‏رسد كه اگر جنبه شرعى و عواقب اجتماعى آن به صورت مشروح براى اين گروه سنّى تشريح گردد، بسيارى از آنها از عمل خود منصرف گشته، و حتّى فكر آن را نخواهند كرد. با عنايت به اين موضوع، لطفاً به سؤالات زير پاسخ دهيد:

الف) حكم شرعى قتل نفس چيست؟

ب) با توجّه به اين كه بدن متعلّق به خود شخص مى‏باشد، نه به ديگرى، و مسؤوليّت آن به خود شخص برمى‏گردد، چرا خودكشى حرام است؟

ج) افرادى كه قتل نفس مى‏كنند، در عالم برزخ چه وضعى خواهند داشت؟

د) فردى كه خودكشى مى‏كند، آيا اثر سوء اين عمل در دادگاه خداوند متعال، گريبانگير والدين او نيز مى‏شود؟

ه) گرفتن مجالس سوگوارى و دفن آنها در قبرستان مؤمنين چگونه است؟

و) در برخى موارد، خانواده‏هاى داغديده با اين توجيه كه اين كار در حالت عادى صورت نگرفته، آداب و رسوم مرگ طبيعى را براى آنها اعمال مى‏كنند، آيا اين عمل صحيح است؟

ز) آيا افرادى كه خودكشى مى‏كنند از شفاعت اهل بيت برخوردار مى‏گردند؟

ح) آيا احتمال بخشودگى در درگاه حق تعالى، با عنايت به فرمايشات معصومين عليهم السلام براى چنين افرادى، وجود دارد؟

جواب الف تا ح: خودكشى به يقين از گناهان كبيره است، و مالكيّت انسان نسبت به نفس خويش، نمى‏تواند دليل بر خودكشى شود. همان گونه كه مالكيّت انسان نسبت به اموالش، نمى‏تواند مجوّز آتش زدن آن گردد. البتّه بايد تمام مراسم را براى اين گونه افراد مانند مسلمان عادّى انجام داد، و براى نجات آنها دعا كرد، شايد مشمول عفو الهى واقع شوند.

سؤال- با عنايت به اين كه در بعضى از مناطق خودكشى، مخصوصاً در بين زنان، زياد شده، خواهشمند است حكم آن را بيان فرماييد.

جواب: خودكشى به هيچ وجه جايز نيست، و به حكم شرع حرام و از گناهان كبيره است. امام ششم عليه السلام مى‏فرمايد: «كسى كه عمداً خودش را بكشد، براى هميشه در آتش جهنّم مى‏ماند، و براى او خلاصى نيست.»

استفتائات جديد


ادامه مطلب
سه شنبه 30 شهریور 1389  - 10:37 PM

سرويس ايميل گوگل به تازگي براي ايجاد اکانت جديد براي كاربران، علاوه بر ساير اطلاعات درخواستي، شماره تلفن کاربر را نيز درخواست مي‌کند.

به نقل از سايت گرداب پس از اينکه هر شخص براي ساخت اکانت جديد در جي ميل وارد اين سرويس مي‌شود، پس از ثبت مشخصات فردي و اطلاعات معمول، براي ايجاد دسترسي از کاربر خواسته مي‌شود براي ارسال کد تأييد (verify code) از سوي جي‌ميل و دسترسي به اين سرويس، شماره تلفن خود را وارد کند.

بر اين اساس به محض وارد کردن شماره تلفن، گوشي کاربر از سوي شماره‌اي ناشناس (private number) به صدا در مي‌آيد و اپراتور سيستم پس از سلام و خوشامدگويي، كد تاييد اكانت را مي‌خواند. کاربر نيز پس از وارد کردن کد تأييد در جاي مخصوص، اجازه دسترسي به اکانتش را دريافت مي‌کند.

با توجه به امكانات جديد تلفن‌هاي همراه از قبيل GPRS، جمع آوري شماره تلفن هاي كاربران توسط سرويس جي ميل مي‌تواند هشداري در خصوص سوء استفاده جي ميل از اين اطلاعات باشد.

پيش از اين نيز رفتار گوگل با اطلاعات كاربران سرويس‌هاي مختلف آن در دنيا و قراردادهاي اين شركت با سرويس‌هاي امنيتي آمريكا براي جاسوسي، بارها از سوي مجامع مختلف مورد بحث قرار گرفته بود.


ادامه مطلب
سه شنبه 30 شهریور 1389  - 10:35 PM

پژوهشگران دانشگاه نيوکاسل انگليس باکتري جديدي را در آب‌هاي قطب شمال کشف کردند که با خواب زمستاني صد ميليون ساله، طولاني‌ترين چرخه حيات در کره زمين را دارد.

به نقل از نيوساينتيست، اين پژوهشگران در حين مطالعه بر روي فعاليت هاي بيولوژيکي نمونه هاي رسوب آب هاي يکي از جزاير نروژ واقع در قطب شمال، باکتري جديدي را کشف کردند که با خواب زمستاني صد ميليون ساله، طولاني ترين چرخه حيات در کره زمين را دارد.

بر اين اساس، فعاليت هاي اين باکتري در سه دماي متفاوت 20، 40 و 55 درجه به نقطه اوج خود مي رسد و به عنوان تخم ميکروب در رسوب آب زندگي مي کند؛ اين باکتري در دماي بالاتر از 50 درجه سانتيگراد شروع به رشد مي کند.

متخصصان همچنين با بررسي ژنتيکي اين باکتري دريافتند که به اکوسيستم هاي گرم و اعماق خالي از اکسيژن پوسته هاي اقيانوسي وابسته است و در حال حاضر در رسوب آب زندگي مي کند تا زمين به دماي مطلوب براي رشد آن برسد که اين امر ممکن است تا صد ميليون سال طول بکشد.


ادامه مطلب
سه شنبه 30 شهریور 1389  - 10:32 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5898227
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی