به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

محققان اعلام كردند كه فيلتر نانوساختار آب را با هزينه كم تصفيه مي‌كند.


محققان دانشگاه استنفورد با غوطه‌ور كردن پارچه كتاني معمولي در محلول‌هايي از نانوسيم‌هاي نقره و نانولوله‌هاي كربني، فيلتر نانوساختار ارزان و پرسرعتي ساخته‌اند كه مي‌توان از آن به آساني براي تصفيه آب استفاده كرد. اين محققان معتقدند كه اين افزاره كه باكتري‌ها را با شوك‌هاي الكتريكي مي‌كشد، 80 هزار بار سريع‌تر از فيلترهاي مرسوم كار مي‌كند و مي‌تواند براي ارتباطات از راه دور در دنياي پيشرفته، ابزار مفيدي باشد.

اين فيلتر جديد به جاي به دام انداختن فيزكي باكتري‌ها، مانند آنچه بيشتر فيلترهاي موجود انجام مي‌دهند، به آنها اجازه مي‌دهند كه همراه آب حركت كنند. اما هنگامي كه اين عوامل بيماري‌زاي مضر همراه با آب از داخل اين فيلتر عبور مي‌كنند، با يك ميدان الكتريكي مواجه مي‌شوند. اين ميدان الكتريكي كه بوسيله كتان روكش داده شده با نانومواد ايجاد مي‌شود، اكثر اين باكتري‌ها را مي‌كشد.

يي‌كو و همكارانش براي ايجاد اين نانوروكش، از نانوسيم‌هاي نقره با اندازه‌هايي بين 40 تا 90 نانومتر استفاده كردند و آنها را با نانولوله‌هاي كربني با ابعاد مشابه تركيب كردند. نانولوله‌هاي كربني رساناهاي الكتريكي عالي هستند.

اين نانوسيم‌ها و نانولوله‌ها به طور جداگانه تهيه شدند و سپس به رنگ‌دانه‌هاي ساده‌اي اضافه شدند. نانولوله‌ها با يك رنگ‌دانه مبتني بر آب و نانوسيم‌ها با يك رنگ‌دانه مبتني بر الكل مخلوط شدند. سپس اين رنگ‌دانه‌ها براي پارچه كتاني به كار برده شدند. پارچه كتاني به دليل اينكه ارزان، مستحكم و از نظر شيميايي پايدار است، بعنوان ماده پايه انتخاب شد.كو توضيح مي‌دهد كه مقدار نقره استفاده شده براي اين نانوسيم‌ها به قدري كم است كه هزينه آن ناچيز است.

در تست‌هاي آزمايشگاهي يك قطعه از الياف حاوي چندين لايه از كتان روكش‌داده شده، به يك منبع توان الكتريكي با پتانسيل 20 ولت، متصل شد. سپس جرياني از آب حاوي باكتري رايج E. COLi، با دبي 10 هزار ليتر بر ساعت مترمربع، از سرتاسر اين فيلتر عبور داده شد. اين پژوهشگران متوجه شدند كه با اين شرايط مي‌توان 98% باكتري‌هاي موجود در آب را از بين برد. دبي بكار برده شده براي اين فيلتر حدود 80 هزار برابر دبي‌هاي ممكن براي فيلتر‌هاي موجود است.

فيلترهايي كه به صورت فيزيكي باكتري‌ها را به دام مي‌اندازند، بايد خلل و فرجي داشته باشند كه به اندازه كافي كوچك باشند تا مانع عبور اين عوامل بيماري‌زا شوند. اما از آنجايي كه اين فيلتر جديد باكتري‌ها را به دام نمي‌اندازد، مي‌تواند خلل و فرج بسيار بزرگي داشته باشد. بزرگ بودن بودن خلل و فرج بدين معني است كه آب مي‌تواند بسيار سريع‌تر از داخل اين فيلتر عبور كند. همچنين اين خلل و فرج بسيار بزرگ مسدود نمي‌شوند؛ مشكلي كه فيلترهاي موجود به طور گسترده با آن مواجه هستند.

نتايج اين تحقيق در مجله Nano Letters منتشر شده است.
ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 11:18 PM

دانشمندان از شيرهاي دريايي و گلايدرها براي كشف اسرار اقيانوس‌ها استفاده مي‌كنند.


دانشمندان براي كشف اسرار اعماق اقيانوس‌ها و شناخت بيشتر تأثير تغييرات آب‌وهوايي روي آب‌هاي عميق از شيرهاي دريايي و گلايدرهاي دريايي استفاده مي‌كنند.

اقيانوس‌ها در تنظيم آب‌وهوا و خنك شدن زمين نقش بسيار مؤثري دارند و به طور معمول گرماي زمين را جذب مي‌كنند. همچنين آب‌هاي اقيانوس‌ها ميزان زيادي از دي‌اكسيد كربن را جذب مي‌كنند و اين در حالي است كه دي‌اكسيد كربن يكي از عوامل مهم مخرب لايه ازن است و يكي از فاكتورهاي اصلي براي گرم‌شدن زمين است.

دانشمندان نياز دارند تا با مونيتورينگ و رصد كردن شبكه آب‌هاي عميق اطلاعات بيشتري در مورد اقيانوس جنوبي بين استراليا و قطب جنوب به دست بياورند.

سوزان ويجفل سرپرست اين گروه تحقيقاتي گفت: براي شناخت ميان رشد تغييرات آب‌وهوايي ما بايد پروسه جذب كربن اقيانوس‌ها را بهتر بشناسيم و اطلاعات خود را در مورد اقيانوس‌ها افزايش دهيم.

دانشمندان با شناخت اقيانوس‌ها مي‌توانند از تأثير آن‌ها در كم شدن دي‌اكسيد كربن آگاه شوند و شايد با شناخت پروسه جذب كربن بتوانند از آن براي جلوگيري از گرم‌شدن زمين استفاده كنند.

محققان استراليايي در مطالعات جديد خود از 100 شير دريايي استفاده مي‌كنند و روي سر اين شيرهاي دريايي انتن نصب مي‌كنند تا بتوانند با استفاده از اين تجهيزات دماي اعماق اقيانوس آب‌هاي جنوب را اندازه بگيرند.

همچنين اين محققان از گلايدرهاي دريايي به ارتفاع 2 متر كه قادر هستند تا عمق يك هزار و 500 متري پايين بروند استفاده مي‌كنند تا بتوانند اعماق اقيانوس را مطالعه كنند.

ويجفل گفت: ما در مورد زير يخ‌هاي اقيانوس‌هاي جنوب اطلاعات زيادي نداريم.
ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 11:00 PM

كارشناسان حوزه آي‌تي معتقدند حركت صنعت فناوري اطلاعات به سمت استفاده از كلود كامپيوتينگ قطعي است.


به نقل از زد دي نت،‌ آنان بر اين باورند كه بسياري از شركت هاي بزرگ عرصه آي‌تي نقشه راه يك دهه آتي خود را به گونه اي ترسيم كرده اند كه از فناوري هاي شبكه اي و به خصوص كلودكامپيوتينگ براي رفع نيازها و ارائه خدمات ضروري بهره بگيرند.
مارك استون رئيس شركت Safety-Kleen Systems در اين مورد مي گويد: به طور متوسط شركت هاي مختلف آي تي بين 15 تا 20 درصد از برنامه‌ها و سيستم هاي خود را مبتني بر فناوري كلود ارائه مي دهند كه البته اكثر اين سرويس ها نرم افزاري است.
وي پيش بيني كرد كه در سه سال آينده استفاده از سرويس هاي كلود در شركت هاي مختلف به 35 درصد مي رسد و استفاده از اين فناوري نوظهور گسترده تر خواهد شد.
در حال حاضر خدمات CRM و برخي سرويس هاي نرم افزاري با استفاده از كلود كامپيوتينگ ارائه مي شوند.
بر طبق برآوردهاي مؤسسه تحقيقاتي IDC ارزش اين سرويس ها هم اكنون 23 ميليارد دلار است كه در سال 2014 به 55 ميليارد دلار خواهد رسيد.

ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 11:00 PM

شركت آمريكايي Texas Instruments اعلام كرد براي اولين بار قصد دارد يك كارخانه توليد تراشه در چين را خريداري كند.


  به نقل از آي دي جي،‌ اين كارخانه متعلق به شركت نيمه هادي Cension است و در چنگدو واقع است. اين كارخانه 120 هزار فوت مربع وسعت دارد و درآمد سالانه آن به يك ميليارد دلار مي رسد.
مهم ترين محصول توليد شده اين كارخانه ويفرهاي 200 ميلي متري است كه اجزاي مختلف تراشه ها بر روي آنها قرار مي گيرند. Texas Instruments همچنين يك كارخانه ديگر متعلق به Cension كه 134 هزار فوت مربع وسعت دارد را خريداري كرده است.
قرار است از اين پس كارخانه ياد شده تراشه هاي مورد استفاده مشتريان شركت Texas Instruments را در شرق آسيا توليد كند. اين شركت پيش از اين كارخانه شركت ديگري به نام Qimonda را هم خريداري كرده بود كه در زمينه ساخت تراشه هاي DRAM فعال بود.
هنوز مشخص نيست شركت خريدار چه تغييرات ديگري را در خط توليد اين كارخانه ها به وجود خواهد آورد.

ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 10:59 PM

گروهي از محققان موفق به ساخت نانومكعب‌هاي كامل با شكل، اندازه و تركيب شيميايي خاص شدند.


با افزايش ميزان استفاده از نانوذرات در بخش‌هاي مختلف، از جوراب‌هاي آنتي‌باكتريال گرفته تا تجهيزات تصويربرداري پزشكي و الكترونيكي، نياز براي درك اثرات منفي زيست‌محيطي و تأثيرات نانوذرات بر سلامت بيشتر مي‌شود. محققان مؤسسه ملي استاندارد و فناوري آمريكا (NIST) روش ساده‌اي را براي توليد نانوبلورها ارائه كرده‌اند كه آنها را قادر مي‌سازد تا خواص فيزيكي و شيميايي اين نانومواد و برهم‌كنش آنها با دنيا اطرافشان را مورد مطالعه قرار دهند.

از آنجا كه رفتار نانومواد با مواد توده‌اي بسيار متفاوت است، پژوهشگران به دنبال چگونگي برهم‌كنش اين نانومواد با سيستم‌هاي زيستي هستند. براي اين منظور سم‌شناسان نانومواد را در مجاورت سيستم‌هاي زنده قرار داده، اثر آنها را مطالعه مي‌كنند؛ اما مشكل موجود، اين است كه محققان نانوذراتي با شكل، اندازه و تركيب شيميايي خاص در دسترس ندارند تا بتوانند از آنها به‌عنوان ذرات شاهد در اين مطالعات استفاده كنند.

اخيراً محققان مؤسسه ملي استاندارد و فناوري آمريكا، مقاله‌اي را در نشريه‌ي Angewandte Chemie به چاپ رسانده‌اند كه در آن به تشريح توليد نانوذرات آلياژي از جنسي طلا و مس پرداخته شده‌است. نانوذرات ايجادشده به اين روش، مكعبي‌شكل بوده و اندازه‌ي آن 3.4 نانومتر است( ابعادي در حدود رشته‌ي‌ دي‌ان‌اي).

براي توليد اين نانوذرات، محققان مس و طلا را به‌همراه چند ماده‌ي شيميايي ديگر تركيب و آن را گرم كردند و در نهايت محصولي بلورين، يكنواخت، مكعبي كامل با بازده بسيار بالا به دست آوردند. آنها براي بررسي فرايند توليد، ساخت نانوذرات را در مدت 1، 1.5، 5 و 24 ساعت انجام دادند و دريافتند كه تنها زماني كه واكنش در مدت پنج ساعت انجام شود، محصولي با شكل مربع كامل و يكنواخت ايجاد مي‌گردد. محققان با تنظيم نسبت مواد اوليه و زمان واكنش، موفق شدند كه شكل، اندازه و تركيب شيميايي نانوذرات ايجادشده را كنترل كنند.

به اعتقاد والكر، از محققان اين پروژه، اين فرايند بسيار ساده‌اي است كه براي اولين بار با استفاده از سنتز شيميايي، يا روش پايين به بالا، امكان ساخت نانومكعب‌هايي به ابعاد زير 5 نانومتر را فراهم كرده‌است.

وي گفت: ساخت نانومواد كوچك‌تر از 10 نانومتر به‌دليل رفتار ديناميك اتم‌هاي طلا بسيار چالش‌برانگيز است.

ارائه روش مذكور به سم‌شناسان اين فرصت را مي‌دهد تا با تغيير برخي از ويژگي‌هاي نانومكعب‌ها تأثير آنها را روي سيستم‌هاي زيستي مطالعه كنند.
ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 10:57 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 46

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5828602
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی