دانشمندان از شيرهاي دريايي و گلايدرها براي كشف اسرار اقيانوسها استفاده ميكنند.
اقيانوسها در تنظيم آبوهوا و خنك شدن زمين نقش بسيار مؤثري دارند و به طور معمول گرماي زمين را جذب ميكنند. همچنين آبهاي اقيانوسها ميزان زيادي از دياكسيد كربن را جذب ميكنند و اين در حالي است كه دياكسيد كربن يكي از عوامل مهم مخرب لايه ازن است و يكي از فاكتورهاي اصلي براي گرمشدن زمين است.
دانشمندان نياز دارند تا با مونيتورينگ و رصد كردن شبكه آبهاي عميق اطلاعات بيشتري در مورد اقيانوس جنوبي بين استراليا و قطب جنوب به دست بياورند.
سوزان ويجفل سرپرست اين گروه تحقيقاتي گفت: براي شناخت ميان رشد تغييرات آبوهوايي ما بايد پروسه جذب كربن اقيانوسها را بهتر بشناسيم و اطلاعات خود را در مورد اقيانوسها افزايش دهيم.
دانشمندان با شناخت اقيانوسها ميتوانند از تأثير آنها در كم شدن دياكسيد كربن آگاه شوند و شايد با شناخت پروسه جذب كربن بتوانند از آن براي جلوگيري از گرمشدن زمين استفاده كنند.
محققان استراليايي در مطالعات جديد خود از 100 شير دريايي استفاده ميكنند و روي سر اين شيرهاي دريايي انتن نصب ميكنند تا بتوانند با استفاده از اين تجهيزات دماي اعماق اقيانوس آبهاي جنوب را اندازه بگيرند.
همچنين اين محققان از گلايدرهاي دريايي به ارتفاع 2 متر كه قادر هستند تا عمق يك هزار و 500 متري پايين بروند استفاده ميكنند تا بتوانند اعماق اقيانوس را مطالعه كنند.
ويجفل گفت: ما در مورد زير يخهاي اقيانوسهاي جنوب اطلاعات زيادي نداريم.