به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

حس بویایی بسیار پیچیده است و مکانیسم‌های مغزی پردازش بو به دلیل غیرقابل کنترل بودن و تنوع بوها ناشناخته مانده‌اند.اما موش‌های جدید هاروارد می‌توانند نور را بو بکشند و مسیر بویایی مغز را نشان بدهند

خلق موش‌هایی که نور را بو می‌کنند

بهنوش خرم‌روز:‌ حس بویایی یکی از پیچیده‌ترین حواس نه تنها در انسان، بلکه در سایر موجودات پیشرفته است. به دلیل تنوع بوها،‌ نحوه عملکرد این سیستم،‌ به خصوص مسیرهای عصبی که منجر به تمایز بوهای مختلف در مغز انسان می‌شوند،‌ همچنان ناشناخته مانده‌اند. در حقیقت،‌ بوها غیرقابل کنترل هستند و نمی‌توان از آن‌ها دست کم با اطلاعات فعلی به عنوان محرک آزمایشگاهی استفاده کرد تا بتوان رد این محرک‌ها را در مغز دنبال کرد.

همین محدودیت محققین دانشگاه هاروارد را به این فکر انداخت که سلول‌های بینی را تبدیل به سلول‌های گیرنده نوری،‌ مانند سلول‌های شبکبه چشم بنمایند!

به گزارش ساینس‌دیلی،‌محققین دانشگاه هاروارد با دستکاری سیستم بویایی موش‌های آزمایشگاهی با استفاده از تکنیک‌های ژنتیک نوری، موش‌های را خلق کرده‌اند که نور را بو می‌کنند! در این روش،‌ از پروتئین‌های حساس به نور در سیستم‌های گیرنده حسی استفاده می‌شود که به طور معمول محرک‌هایی به غیر از نور را دریافت می‌کنند،‌ مانند سیستم بویایی. بدین ترتیب عملکرد سلول‌های گیرنده در این سیستم‌ها مشابه گیرنده‌های نوری شبکبه چشم خواهد شد.

چون نور کاملا قابل کنترل است، ‌این محققین امیدوار بودند که بتوانند مسیر عصبی پردازش و تمایز بو درون مغز موش را دنبال نمایند. اولین سوال این بود که پردازش این اطلاعات کجا و چه‌طور تنظیم می‌شود. سوال بعد این بود که تا چه حد سلول‌های همگون مغزی در پردازش محرک‌های مشابه، مشترک عمل می‌کنند.

اما مشخص شد که بر خلاف امیدواری این محققین، آرایش فضایی تشکیلات مربوط به سیستم بویایی در مغز،‌ نمی‌تواند جوابگوی این سوالات باشد. البته این مطالعه نشان داد که زمان‌بندی نفس کشیدن و بو کردن چه قدر در نحوه دریافت اطلاعات بویایی موثر است.

با این حال،‌ این مطالعه گامی بسیار مهم نه تنها در مطالعات آینده سیستم بویایی،‌ بلکه در استفاده از تکنیک‌های ژنتیک نوری در بررسی سایر حواس است.

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 29 مهر 1389  - 11:05 AM

در حدود یکصد میلیون سال پیش، یک اشتباه ژنتیکی،‌ روند تکامل گیاهان را دستخوش تغییرات محسوسی کرد. یک جهش ژنتیکی باعث شد که گیاهان با تنوع و پیچیدگی که ما امروز می‌بینیم به حیات خود روی زمین ادامه دهند

گیاهان تنوع خود را مدیون یک اشتباه ژنتیکی هستند

بهنوش خرم‌روز:‌ امروزه گونه‌های بسیاری متفاوتی از گیاهان وجود دارند،‌ با تنوعی بی‌نظیر در شکل و رنگ و سایر ویژگی‌ها که شاید در نگاه اول به چشم ما نیایند. یکی از این تفاوت‌ها، شکل‌گیری بخش‌های نرینه و مادگی در گیاهان است که تنوع در آن،‌ خود باعث تنوع در گیاهان شده است. اما این تفاوت‌ از کجا شروع شد؟ محققین می‌گویند از یک اشتباه!

به گزارش ساینس‌دیلی،محققین در مطالعه گیاهان به این نتیجه رسیده‌اند که در حدود 100 میلیون سال پیش،‌ یک جهش ژنتیکی در روند تکثیر دی.ان.ای گیاهان،‌ باعث شده که ژن ساخت قسمت‌های نرینه از ژن ساخت مادگی جدا بشود. البته در همه گیاهان این تغییر به ظاهر ناخواسته ژنتیکی مانند هم نبوده است. در برخی کپی شدن این آرایش ژنتیکی جدید، دو ژن همانند را در دی.ان.ای گیاه به جا گذاشته است که هر دو درست مانند یکدیگر،‌ هم بخش‌های نرینه و هم بخش‌های مادگی را می‌سازند.

در برخی گیاهان دیگر،‌ این دو ژن کاملا مجزا از هم عمل می‌کنند و یکی بخش‌های نرینه و دیگری مادگی را می‌سازد. در برخی انواع دیگر، عملکرد ژن‌ها به عوامل دیگری به عنوان روشن‌کننده یا خاموش‌کننده عملکرد ژن وابسته است.

نتیجه این که، تنوع گیاهی در بین گیاهان زمین فوق‌العاده بالا رفت. به گفته محققین،‌ این خطای ژنتیکی شاید باعث بقای گیاهان شد چون هر موجودی که از نظر ژنتیک تنوع بالاتری داشته باشد، پیچیده‌تر می‌شود و شانس بیشتری برای بقا خواهد داشت. در حقیقت این تحول و تکامل است!

سوالی که هنوز بی‌پاسخ مانده، ‌این است که آیا این جهش ژنتیکی همچنان باقی خواهد ماند یا روزی به پایان می‌رسد و گیاهان باز با آرایش ژنتیکی قبلی خود ادامه خواهند داد.

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 29 مهر 1389  - 11:01 AM

این تصویر زیبا،عبور ماه را از مقابل خورشید و کسوف جزئی توسط لبه تاریک آن را نشان می‌دهد. SDO، رصدخانه پویای خورشیدی ناسا که از اواخر سال گذشته در مدار قرار گرفته این تصویر را ثبت کرده است.

محبوبه عمیدی: SDO، رصدخانه پویای خورشیدی متعلق به ناسا که از 11ام فوریه امسال وارد مدار شده تا با کمک سه چشم پیشرفته، جزئیات تازه‌ای از حیات خورشید را در منظومه شمسی فاش کند، این تصویر زیبا را ثبت کرده است.

به گزارش نیوساینتیست، این تصویر زمانی ثبت شده که ماه مستقیما از میان فضاپیما و خورشید عبور کرده است.

عبور

همانطور که در تصویر می‌بینید لبه تاریک ماه حین عبور، باعث شده کسوف جزئی شکل بگیرد. با استفاده از این تصویر و تصاویر مشابه آن می‌توان اثر انکسار نور را روی بخش‌های اپتیک تلسکوپ‌ها بررسی کرد و انحراف‌های احتمالی را تصحیح نمود.

یکی از دستگاه‌های به کار گرفته شده در این رصدخانه «تصویرساز مغناطیس و هلیوسیسمیک» است که وظیفه اندازه‌گیری نوسانات خورشیدی را به وسیله بررسی میدان‌های مغناطیسی و نوسانات مرئی سطح خورشید در ناحیه همرفتی آن به عهده دارد. بررسی این نوسانات می‌تواند به شناخت اثر خورشید روی زمین و مناطق اطراف آن کمک شایانی کند.

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 29 مهر 1389  - 10:56 AM

رقابت بزرگ و عجیبی در مادرید اسپانیا درحال برگزاری است که شرکت کنندگان آن برای قهرمان شدن باید 20 دقیقه چرت بزنند.

رویای تمام تنبلهای روی زمین این است که بخوابند و پول به دست بیاورند. این رویا در مادرید در حال تحقق است.

این روزها در پایتخت اسپانیا رقابتی درحال برگزاری است که تا 23 اکتبر به طول می انجامد. این رقابت که اولین دوره از" مسابقات ملی چرت زدن" است را انجمن " Amigos de la Siesta" (دوستان چرت زدن) برگزار می کند. برنده نهایی که بتواند بیشترین امتیاز چرت زدن را به دست بیاورد جایزه هزار یورویی این رقابت را از آن خود می کند.

این رقابت با هدف مقابله با زندگی مدرن که به دلیل کار انسانها را از خواب نیمروز محروم می کند برگزار می شود.

360 شرکت کننده این رقابت باید 20 دقیقه چرت بزنند. براساس قوانین این رقابت عجیب شرکت کنندگانی که بتوانند پس از چند ثانیه بخوابند و افرادی که هنگام خواب با صدای بلندتری خرخر کنند امتیازات بالاتری کسب می کنند.

شرکت کنندگان نمی توانند خود را به خواب بزنند و تقلب کنند زیرا یک پزشک با اندازه گیری کیفیت خواب کسانی که خود را به خواب می زنند شناسایی می کند.

به گفته رئیس انجمن "دوستان چرت زدن"، چرت زدن در اسپانیا نوعی "ورزش ملی" است. درحقیقت خواب نیمروز فعالیتی برای حفظ سلامت است که استرس روزانه را از بدن دور کرده و کمک می کند که بدن دوباره انرژی کسب کند.

براساس گزارش کورییره دلا سرا، رئیس این انجمن در این خصوص توضیح داد: "زندگی مدرن خطرناک بوده و با فرهنگ خواب نیمروز در تضاد است. زمانی که افراد یک چرت کوتاه می زنند زندگی را برای خود آرامتر می کنند."

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 29 مهر 1389  - 10:51 AM

اخترشناسان از كشف كهنسال‌ترین كهكشان جهان خبر دادند. 

عمر این کهکشان که محققان می‌گویند دورترین کهکشانی است که تاکنون توسط انسان کشف شده است، 13 میلیارد و 100 میلیون سال تخمین زده می‌شود.

محققان می‌گویند تلسکوپ فضایی هابل تصاویری به شکل تشعشعات باریک نور به زمین ارسال کرده كه قطعا متعلق به کهنسال‌ترین کهکشانی است که انسان تاکنون کشف کرده است.

اخترشناسان می‌گویند کربن یا فلزاتی که در ستار‌‌ه‌های بسیار مسن یافت می‌شود در این کهکشان به‌ندرت یافت می‌شود.آفتاب 

ادامه مطلب
پنج شنبه 29 مهر 1389  - 10:48 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 46

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822767
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی