در تصویر زير یك سری از اشیا هست كه دایرهای شكل است و یك سری دیگر از آنها چهارگوش میباشد. دوستان من با دو رنگ از مداد رنگیهایتان آنها را از همدیگر جدا كنید.
در تصویر زير یك سری از اشیا هست كه دایرهای شكل است و یك سری دیگر از آنها چهارگوش میباشد. دوستان من با دو رنگ از مداد رنگیهایتان آنها را از همدیگر جدا كنید.
نگاه كن و بگو كدام یك از آنها با دیگری متفاوت است و طبق نمونه آن را رنگآمیزی كن.
1 ـ این آقا پسر در تصویر شماره 1 یك گیره كاغذ را برداشته و با ابزار آن را صاف میكند و 5 میلیمتر از آن را خم میكند. 2 ـ در شكل 2 این سیم را از وسط یك نی پلاستیكی رد میكند. 3 ـ در شكل شماره 3 آن را مانند نمونه روی یك مقوا كه از وسط آن یك مربع 8 در 8 سانتیمتری درآورده است، میچسباند به طوری كه یك سر سیم در داخل كاغذ فرو رفته و سر دیگر كه به نی وصل است را با یك سوزن به كاغذ میچسباند و بعد با یك مداد قرمز جای اصلی نی كه به طور عمود نسبت به سیم و كاغذ قرار گرفته است را علامت میزند. 4 ـ و در شكل 4 یك فندك زیر سیم روشن میكند و نگه میدارد تا سیم داغ داغ شود و كم كم میبیند كه سیم بلند شده و نی هم به سمت داخل كاغذ حركت میكند و بالعكس اگر همانجا را سرد كنید دوباره نی به جای اولش برمیگردد.
صبح كه به مدرسه رسيد، پيش معلمش رفت و از او درباره چيزي كه ديده بود، پرسيد: آقاي معلم گفت آن شئ اسمش همنام خودت بوده است. شهاب گفت: شهاب؟ معلم: بله، امروزدر كلاس درباره آن صحبت ميكنيم. زنگ آخر آقا معلم گفت: بچهها ديشب شهاب يك ستاره دنبالهدار و يك شهاب ديده كه ميخواهم امروز درباره آن برايتان صحبت كنم. ميدانيد ستارههاي دنبالهدار اجسام خرد و كوچكي از خانواده خورشيد هستند. ستارههاي دنبالهدار مانند سيارات در اطراف خورشيد گردش ميكنند، به همين جهت گاهي به خورشيد خيلي نزديك ميشوند و گاهي هم خيلي ازآن فاصله ميگيرند. ستارههاي دنبالهدار معمولا نامرئي هستند و فقط موقعي مرئي ميشوند كه به خورشيد خيلي نزديك ميگردند و طول دم ستارههاي دنبالهدار خيلي بلند است. اين ستارهها وقتي كه به طرف خورشيد حركت ميكنند دمشان در عقب آنهاست ولي وقتي كه از خورشيد دور ميشوند دم آنها در جلو قرار ميگيرد. دم ستاره دنبالهدار از گازهاي خيلي رقيق و ذرات ريز تشكيل شده است. شهابها هم كه شهاب ثاقب نيز ناميده ميشود عبارتند از تكههاي جدا شدهاي از ستارگان دنبالهدار، هنگامي كه ستارگان دنبالهدار منفجر ميشوند ميليونها تكه از آنها به حركت خود در فضا ادامه ميدهند. بعضي از اين شهابها خيلي كوچكند و قبل از اين كه به زمين برسند در فضا متلاشي ميشوند و بعضي ديگر خيلي بزرگند و در قسمتهاي مختلف كره زمين سقوط ميكنند كه به آنها سنگهاي آسماني گفته ميشود. گلنوشا صحرانورد
اين گونه به نظر ميرسد كه مهد كودك ميتواند هم مثبت باشد و هم منفي. در واقع كودك با حضور در چنين مكاني و بودن در جمع همسالان، فرصتي پيدا ميكند تا مهارتهاي اجتماعي و رفتارياش را بهبود بخشد. البته در مقابل نيز مشكلاتي در اين زمينه وجود دارد.
به عنوان مثال هر چه كودك زمان بيشتري را در مهد كودك بگذراند، احتمال بروز مشكلات يادگيري و رفتارياش نيز افزايش مييابد. با اين وجود اكثريت بچهها با شرايط مهد كودك به خوبي كنار آمده و با آن محيط سازگار ميشوند، اما براي اينكه از نحوه رفتار و برخورد فرزندتان در مهدكودك و ميزان رضايت او مطلع شويد:
با او صحبت كنيد. صحبت كردن به طور منظم و هميشگي در راه برگشت به خانه ميتواند نكات زيادي را براي شما روشن و مشخص كند. مثلا ميتوانيد از او بپرسيد: «امروز چه كار كردي؟ چه كاري را امروز بيشتر از همه دوست داشتي؟ در مهد چيزي بود كه دوست نداشته باشي؟» اگر هم كودك شيرخوار است و نميتواند صحبت كند، هنگام جدا شدن از خانواده به رفتارش دقت كنيد، شايد دوست نداشته باشد از شما جدا شود و به مهد كودك
برود.
به رفتار كودك با مربياش توجه كنيد. آيا او براي رفتن و رسيدن به مربي عجله دارد؟ آيا وقتي او را ميبيند به آغوشش ميپرد؟ اگر كودك ناراحت است، مربي ميتواند آو را آرام كند؟
به رشد و تكامل كودك دقت داشته باشيد. وقتي بچهها در حال مبارزه كردن با شرايطي دشوار هستند، ممكن است از نظر رشدي و تكامل پسرفت كنند، بنابراين هميشه به رشد و تكاملش توجه كنيد.
رفتار كودك را در خانه ارزيابي كنيد. دقت كنيد كه آيا در خانه و در جمع خانواده هم رفتار كودك تغيير كرده است يا نه. هر گونه تغييري مهم است و بايد به آن توجه شود، تغيير در خوردن، خوابيدن و الگوهاي رفتاري ميتواند نشانه مهمي باشد كه به پيگيري نياز دارد.
البته هميشه به خاطر بسپاريد كه فراز و نشيبهايي پس از ورود كودك به مهد وجود داشته و البته طبيعي هم خواهد بود، اما اگر كودك پس از چند هفته باز هم مشكل دارد، بايد اوضاع را با دقت بيشتري بررسي كنيد و اقدامات لازم را براي آرامش او انجام دهيد.