به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

همین امور ساده و آشکار مثل نماز، بعضی را بر سماوات می رساند، و برای عده ای هیچ خبری نیست؛ برای بعضی اعلی علّیّین است، و برای بعضی هیچ معلوم نیست که آیا این معجون، شور است و یا شیرین!

خبرگزاری فارس: نماز از منظر آیت الله بهجت (ره)

 *نماز، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خدا است...[1] نماز برای خضوع و خشوع جعل شده است با همه مراتب خضوع و خشوع.
 
*نماز، عروج مؤمن است و عروج، مستلزم قرب و لقاء است... مؤمن بعد از لقای او، نه تنها به سراغ حبشیّه [زن زشت، کنایه از غیر خدا] نخواهد رفت، که خیال او را هم نخواهد کرد.
 
* این احساس لذت در نماز، یک سری مقدمات خارج از نماز دارد، و یک سری مقدمات در خود نماز، آن چه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود این است که: انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند.
 
و معصیت، روح را مکدّر می کند و نورانیّت دل را می برد. و در هنگام خود نماز نیز انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود یعنی فکرش را از غیر خدا منصرف کند.
 
* یکی از عوامل حضور قلب این است که: در تمام بیست و چهار ساعت، باید حواسّ (باصره، سامعه و...) خود را کنترل کنیم؛ زیرا برای تحصیل حضور قلب، باید مقدماتی را فراهم کرد! باید در طول روز، گوش، چشم و هم چنین سایر اعضا و جوارح خود را کنترل کنیم!
 
* اگر بدانیم اصلاح امور انسان به اصلاح عبادت، و در رأس آنها نماز است، که به واسطه خضوع و خشوع و آن هم به اعراض از لغو محقق می شود، کار تمام است.
 
* همین نماز را که ما با تهدید به چوب و تازیانه و عقوبت جهنمی شدن در صورت ترک آن، انجام می دهیم، آقایان [اولیاء] می فرمایند: از همه چیز، لذیذتر است.
 
* همین امور ساده و آشکار مثل نماز، بعضی را بر سماوات می رساند، و برای عده ای هیچ خبری نیست؛ برای بعضی اعلی علّیّین است، و برای بعضی هیچ معلوم نیست که آیا این معجون، شور است و یا شیرین!
 
* در کلمات امیر المؤمنین (ع) آمده است: « وَاعْلَمْ اَنَّ کُلَّ شَی ءٍ مِنْ عَمَلِکَ تَبَعٌ لِصَلاتِکَ؛ بدان که تمام اعمالت، تابع نمازت می باشد»
 
از حدیث «تَنَعَمُّوا بِعِبادَتی فِی الدُّنْیا فَاِنَّکُمْ تَتَنَعَّمُونَ بِها فِی الاْخِرَةِ؛ در دنیا به عبادت من متنعّم شوید، زیرا در آخرت، به همان متنعّم خواهید شد.» بر می آید که عبادات، قابلیت تنعّم را دارد؛ ولی ما عبادات را به گونه ای به جا می آوریم که گویا شلاق بالای سر ما است... گویا داروی تلخی را از روی ناچاری می خوریم.
 
* وقتی بنده از پیشگاه مقدس حضرت حقّ بازمی گردد، اوّلین چیزی را که سوغات می آورد، سلام از ناحیه او است. در دعای مسجد کوفه آمده است: « اللَّهُمَّ اَنْتَ السَّلامُ، وَمِنْکَ السَّلامُ، وَاِلَیْکَ یَرْجِعُ، وَیَعُودُ السَّلامُ، حَیِّنا رَبَّنا مِنْکَ السَّلامُ؛ خداوندا، تو خود سلامی و سلام از ناحیه تو است و به سوی تو بازمی گردد. پروردگارا، ما را به سلام از ناحیه خود تحیّت گوی»
 
* چه قدر تناسب دارد تکبیر برای ورود به نماز، و تسلیم برای خروج از آن !... در تکبیر، اکبر مناسب است... یعنی تمام امور دنیا و همه بزرگها را کنار بگذارید؛ چون خداوند متعال اکبر است... نمازگزار با تکبیر، در حرم الهی وارد می شود؛
 
ولی ما چه می دانیم که‌اینها یعنی چه! در روایت است که « لَوْ عَلِمَ المُصَلّی ما یَغْشاهُ مِنْ جَلال اللَّه لَمَا انْفَتَلَ عَنْ صَلاتِهِ؛ اگر نمازگزار می دانست که از جلال الهی چه چیزهایی او را فرا گرفته است، هرگز از نماز روی بر نمی گرداند»
 
* ذکر خدا در حال نماز، بهترین ذکر است؛ چون نماز به منزله کعبه است و نمازگزار در کعبه و حرم اَمن الهی داخل شده و بناگذاشته است که از باب تکبیر، داخل و از باب تسلیم، خارج شود.
 
 منبع : پایگاه حوزه نت


ادامه مطلب
پنج شنبه 6 بهمن 1390  - 8:08 AM

در رفتارهای اجتماعی دقت کن! مبادا با غرور رویت را از دیگران برگردانی یا مثل متبکران راه بروی ; مبادا تندرو و کندرو شوی ; میانه روی، بهترین روش است ; مراقب باش صدایت را بر سر کسی بلند نکنی و خلاصه در یک کلام، آدم باش ; (لقمان/18و19) .

خبرگزاری فارس: نکته های زیبای قرآنی




آنچه پیش رو دارید، سلسله نکاتی است که با آیات الهی عجین گشته، هر کدام به صورت موجز به موضوعات مورد نیاز شما می پردازد .
هر مطلب شامل چند نکته جالب، کاربردی و مهم است که در هر شماره از نشریه به برخی از این نکات زیبا پرداخته می شود و در شماره بعد پی گیری می گردد . این نکته ها - در حد ممکن - کوتاه و کاربردی است ; زیرا با توجه به هجوم اطلاعات تفصیلی پیرامون شما، گلگشت تنها قصد آن دارد تا در جمع بندی و استفاده از آن چه می دانید، به شما یاری رساند .

بقیه در ادامه

 


ادامه مطلب
پنج شنبه 6 بهمن 1390  - 8:06 AM

تحقیقات جدید ثابت کرد که تغییرات مغزی باعث بروز اختلال نارساخوانی (دیسلکسیا) در کودکان می شود.

خبرگزاری فارس: تغییرات مغزی باعث اختلال نارساخوانی کودکان می‌شود

به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، نارساخوانی یک نوع اختلال یادگیری است که بر توانایی خواندن کودک تأثیر می‌گذارد.

پژوهشگران مرکز پزشکی هاروارد گفتند: تغییرات مغزی مربوط به نارساخوانی در کودکان پیش از آغاز سن خواندن و نوشتن و نه بعد از آن، روی می دهد.

 به گفته این پژوهشگران، بخش های اساسی قسمت شمالی مغز که مربوط به زبان است، بر اثر مشکل نارساخوانی دچار تغییرات نمی‌شود بلکه تغییرات در این بخش‌ها است که به بروز نارساخوانی منجر می‌شود.

 این نتایح می تواند به پزشکان برای تصویر برداری از مغز به منظور آگاهی از مشکل نارساخوانی درچند سال اول زندگی کمک کند و در نتیجه پزشکان بتوانند به طور موثرتری برای کاستن از این اختلال وارد عمل شوند.

نادین گاب مسئول این تحقیقات گفت: می‌دانیم که کودکان و افراد بالغ که دچار نارساخوانی هستند، تغییراتی را در منطقه شمالی بخش عقب مغز خود نشان می‌دهند اما تاکنون روشن نبود که این تغییرات نتیجه اختلال نارساخوانی است یا این تغییرات است که اختلال نارساخوانی را به همراه می آورد.

 وی افزود: امروز می‌توانیم بگوییم که تغییرات مغزی قبل از شروع سن یادگیری وجود دارد و این بدان معناست که کودکان یا با این مشکل متولد می‌شوند یا این مشکل در چند سال اول زندگی در آنها بروز می‌کند.

نارساخوانی بر توانایی خواندن کودک تأثیر می‌گذارد و این عارضه در پسران شایع‌‌تر از دختران است.

نارساخوانی شکلی از عقب‌ماندگی ذهنی نیست و با معلولیت جسمی، مشکلات فرهنگی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی پائین ارتباط مستقیم ندارد.

کودکی که دچار نارساخوانی است، به طور معمول تا قبل از ورود به مدرسه هیچ مشکلی ندارد اما به هنگام ورود به مدرسه درمی‌یابد که نمی‌تواند کارهایی را انجام دهد که کودکان دیگر به ‌راحتی آن را انجام می‌دهند.

کودک اغلب قادر به بیان مشکل خودش نیست و در نتیجه، آن قدر پریشان‌ حال می‌شود که یا کلاس را به‌هم می‌ریزد یا به شدت گوشه‌گیر و ساکت می‌شود.

کودکان دیگر، کودک نارساخوان را کودن خطاب می‌کنند و معلمان و والدین، کودک را تنبل یا بی‌انگیزه می‌خوانند اما در واقع کودک نارساخوان می‌تواند بسیار باهوش باشد و اغلب برای خواندن بسیار سخت تلاش می‌کند.

گیجی درباره چپ ‌دست یا راست‌ دست بودن، مشکل در ساعت خواندن و یادآوردن ترتیب روزهای هفته، ماه‌ها یا فصول، فعالیت بیش از حد، مشکلات صحبت کردن، اشکال در تمیز و تشخیص چپ و راست و بالا و پائین از هم، مشکلات تعادلی و هماهنگی حرکتی، مشکلات حافظه، برعکس دیدن حروف و اعداد از جمله مشکلات کودکان دچار نارساخوانی است.


ادامه مطلب
پنج شنبه 6 بهمن 1390  - 8:05 AM

سریلانکا ۱۰۰ درصد، ترکیه ۵۱ درصد،آفریقای جنوبی ۲۵ درصد، یونان ۱۴ درصد،ایتالیا و اسپانیا ۱۳ درصد، هند و چین ۱۱ درصد،ژاپن و کره نیز هر کدام ۱۰ درصد از نفت موردنیاز خود را از ایران وارد می‌کنند.

خبرگزاری فارس: دورزنی ایران با نفت تحریمی !

زمانی که نظر امریکا در سیاست خارجی برخی کشورهای اروپایی زیر نویس شد، راهکارهای مختلفی پیش پای آنها گذاشته شد تا با توسل به آنها برای همیشه پنجره نفت ایران به جهان بسته شود.
 
این گروه به حدی برای تحریم نفت تشویق شده‌اند که خاموش کردن آنها کار راحتی نیست، با وجود آنکه خود پی‌برده‌اند تلاش‌ها یشان محکوم به شکست است. آنها ناساز می‌نوازند در حالی که به خوبی می‌دانند سلام‌های «نفتی»شان به عرب‌ها برای دور زدن ایران بی نتیجه است. میوه‌هایی که برای این کار از سوی امریکا آماده شده، نخورده تلخ است اما به هر صورت رفاقت دیرین امریکا و قاره سبز اتحادیه اروپا را به این سمت برد که از ایران، موقتاً نفتی خرید نشود، اگر حیات این حلقه یورویی به خطر نیفتد !

این تصمیم در شرایطی به خروجی آخرین جلسه اتحادیه اروپا تبدیل شد که بسیاری از صاحبنظران حوزه انرژی براین باورند که این اقدام غرب یک نوع خود زنی است و دست آخر باید کلاهشان را برای نفت ایران از سر بیرون کنند. خوراک بیش از ۵۰ پالایشگاه بزرگ جهان از سوی ایران تأمین می‌شود؛ پالایشگاه‌هایی که با نفت خام ایران عجین شده‌اند، با کیفیت نفت ایرانی پالایشگر شده‌اند و نمی‌توانند نفت دیگری را به فرآورده تبدیل کنند.
 
غرب به خوبی می‌داند که اگر عربستان بتواند کسری نفت ایران در اروپا را جبران کند باز هم نمی‌تواند از نظر کیفیت به پای نفت ایران برسد زیرا نفت سعودی‌ها سنگین بوده و منطبق بر الگوی پالایشی کشورهای غربی نیست. گرچه این کشورها می‌توانند با تغییر الگوی پالایشی خود از نفت عربستان استفاده کنند اما با توجه به عدم صرفه اقتصادی، ضرر تنها چیزی است که در ترازنامه‌های مالی این پالایشگاه‌ها به ثبت خواهد رسید، به همین دلیل است که دو غول نفتی جهان(توتال و انی ایتالیا) در نامه‌هایی به مقامات اتحادیه اروپا و ایران از این بابت به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند، آنها به خوبی می‌دانند تفریق ایران از نفت اروپا چه عواقب خطرناکی برایشان دارد.
 
سازمان بین‌المللی انرژی هم اعلام کرد آثار منفی تحریم نفت ایران بر عرضه جهانی انرژی از نیمه دوم ۲۰۱۲ کاملاً محسوس خواهد بود. تحلیل‌های صورت گرفته در این باره نشان می‌دهد که تحریم نفت ایران به شدت روی بهای نفت تأثیر خواهد گذاشت و چون این افزایش، بیشتر نشأت گرفته از عامل روانی است تا ماه‌ها اقتصاد جهان را با مشکل روبه رو می‌کند. کنار آمدن با این مشکل شاید درسال‌های نه چندان دور از سوی غربی‌ها قابل تحمل بود اما با توجه به اقتصادهای رو به زوال اروپا و امریکا هشدار جدی باشد برای آخرین تصمیم نا پخته‌شان.

شکست امریکا
شاید بسیاری از تحلیلگران غربی بر این باورند که با تحریم نفت ایران، کشورمان بازنده اصلی این دوئل نفتی خواهد بود اما نگاهی گذرا به سیاست‌های امریکا نشان می‌دهد، یانکی‌ها بازنده این دوئل خواهند بود و بس. بر اساس دکترین انرژی امریکا که توسط
دیگ چنی رئیس سابق هیئت مدیره شرکت‌هالی برتون نوشته شده است، منابع نفت امریکا باید زیر زمین مانده و اجازه استخراج به تولید کنندگان خصوصی داده نشود.
 
به دلیل خصوصی بودن تولید نفت در ایالات امریکا، قانون تأکید کرده است اگر بهای نفت منطقی و متعادل باشد تولیدکنندگان نمی‌توانند نفت را برداشت کنند هرچند هزینه تولید نفت در این کشور بسیار بالاست و تولید کنندگان تنها در دورانی می‌توانند نفت برداشت کنند که قیمت‌ها افزایش داشته باشند. بر مبنای قانون اساسی امریکا، دولت مرکزی در این مواقع باید مازاد نفت مورد نیاز خود را از تولیدکنندگان داخلی تأمین کند نه کشورهای دیگر. به بیان دیگر با افزایش قیمت نفت، امریکا باید بهای بیشتری را برای رفع نیازهای خود بپردازد و هم دکترین انرژی خود را در خطر می‌بیند.

به عقیده همه کارشناسان جهان بهای نفت به شدت افزایش خواهد یافت به ویژه آنکه اگر رفت و آمد نفتکش‌ها در تنگه هرمز دچار محدودیت شود، در این شرایط به طور قطع امریکا با بحران بزرگی مواجه خواهد شد و همه راه‌ها را بسته خواهد یافت.

دور زدن
امریکا و غرب براین باورند که با تحریم خرید نفت ایران، ضربه ای مهلک به اقتصاد کشور وارد می‌کنند، در حالی که این سومین تحریم نفتی ایران در طول ۳۳ سال گذشته بوده که با شکست همراه بوده است. تجربه نشان داده است کشورهای نوظهور اقتصادی و تشنه انرژی در اینگونه مواقع نفت را با صدای رسا فریاد می‌زنند و به خرید نفت روی می‌آورند.
 
 شرق آسیا به طور عجیبی تشنه نفت است آن هم نفت با کیفیت که در خاورمیانه ایران در راس همه کشورهاست. پایگاه‌های خبری به خوبی این حقیقت را درک کرده‌اند و ایمان آورده‌اند که هند نیز به چین پیوسته و ترجیح داده در تحریم‌های امریکا و اروپا علیه مبادلات مالی و نفت ایران شرکت نکند. ترکیه نیز هفته گذشته علناً اعلام کرد از هیچ یک از تحریم‌های اعمال شده علیه برنامه هسته ای ایران حمایت نمی‌کند، مگر اینکه این تحریم‌ها از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود. طبق گزارش منابع اطلاعاتی، تهران یک مکانیسم مالی جایگزینی را در معاملات خود با چین و روسیه به وجود آورده تا هزینه نفت خود را به پولی غیر از دلار امریکا دریافت کند. پکن و مسکو، هر دو کاربرد چنین مکانیسمی را فوق سری نگه داشته اند.

بلومبرگ اعلام کرد چین حداقل دو فروند نفتکش بزرگ برای انتقال ۲ میلیون بشکه نفت از جزیره خارک ایران اجاره کرده است.
وزیر نفت هند هم یک روز پس از تحریم نفت ایران توسط اروپا با تاکید بر عدم پیروی از تحریم‌های یک جانبه علیه ایران گفت، کشورش می‌خواهد تا آنجایی که می‌تواند از ایران نفت وارد کند.

بنابراین گزارش به ترتیب سریلانکا ۱۰۰ درصد، ترکیه ۵۱ درصد،آفریقای جنوبی ۲۵ درصد، یونان ۱۴ درصد،ایتالیا و اسپانیا ۱۳ درصد، هند و چین ۱۱ درصد،ژاپن و کره نیز هر کدام ۱۰ درصد از نفت موردنیاز خود را از ایران وارد می‌کنند.

واردات نفتی اروپا از ایران تنها حدود ۲۰ درصد از درآمد صادراتی نفت ایران را شکل می‌دهد، ولی وابستگی خود اروپایی‌ها به نفت ایران به‌قدری هست که قطع این جریان می‌تواند مصرف‌کنندگان مغرور اروپایی را با مشکلات جدی مواجه کند، به ویژه کشورهایی مانند یونان، اسپانیا و ایتالیا که تاکنون بخش قابل توجهی از نفت‌خام خود را از تأمین‌کننده‌ای به اسم ایران دریافت می‌کرده‌اند.
 
وحید حاجی‌پور
منبع :‌روزنامه جوان


ادامه مطلب
پنج شنبه 6 بهمن 1390  - 8:03 AM

مزدان اما روزها پیوسته در حال خوشگذرانی و شب ها در خیالات املاک پدر بود و نقشه برای خرج کردن ثروتش.

خبرگزاری فارس: قصه‌ای از سعدی شیرازی

وبلاگ "آب" داستانی را از کتاب بوستان سعدی نقل کرده است:

دو برادر بودند با نام های مزدک و مزدان.
مزدک بسیار کوشا و خوش قلب بود و مزدان بسیار تنبل و بدجنس.
این دو برادر به 18 سالگی که رسیدند پدر که به دنبال جانشین و وارث لایقی برای خود بود گفت من به هر دوی شما قطعه زمینی میدهم تا بروید و کار کنید هرکس که محصول بهتر و بیشتری آورد او جانشین من و مالک بقیه دارایی های من خواهد بود.
هردو به سوی زمین ها رفتند و اما مزدک روزها سخت کار میکرد و شب ها برای طول عمر پدر دعا میکرد
مزدان اما روزها پیوسته در حال خوشگذرانی و شب ها در خیالات املاک پدر بود و نقشه برای خرج کردن ثروتش.
یکسال گذشت و وقت سرکشی به کار پسرها رسید.
مزدان که در یک سال گذشته هیچ کاری نکرده بود به چه کنم چه کنم افتاد و به فکر نقشه ای فرو رفت.
برادر را کشت و به پدر گفت که گرگ او را خورده.
پدر اما میدانست که گرگ های منطقه در تابستان به کوهستان میروند.. مزدان را از ارث محروم و او را از خانه بیرون کرد.
نابرده رنج گنج میسر نمی شود مزدان گرفت جان برادر که کار کرد.
البته در مورد مصرع دوم. بین علما اختلاف هست.
بعضی "که کار کرد" را سوالی میخوانند و این معنی را برداشت میکنند که:
مزدک کشاورزی کرد و مزدان برادرش را کشت. انصافا چی کسی کار کرد؟
اما دو گروه هستند که برداشتی نزدیک به هم دارند اما بر سر معنی کلمه "که" اختلاف دارند گروهی میگویند "که" در اینجا به معنی "زیرا" به کار رفته و عده ای میگویند "که" به معنی "کسی که" استفاده شده.
معنی مصرع دوم با برداشت گروه اول : مزدان به علت اینکه برادرش کار کرد و خودش کار نکرد اورا کشت.
برداشت گروه دوم: مزدان برادری را کشت که کار کرده بود.
در این بین نظر گروه نخست که راجع به کار حقیقی سوال پرسیده بود منطقی تر به نظر میرسد.


ادامه مطلب
پنج شنبه 6 بهمن 1390  - 8:02 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 16

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6008778
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی