به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

آيا غرب و به خصوص آمريكا وقوع چنين تحولاتي را در خاورميانه پيش بيني مي كرد؟، و اگر چنين بوده است چه اقداماتي را براي پيش گيري از وقوع حوادثي كه ممكن است منافع اش را در اين منطقه به خطر بيندازد انجام داده است؟در اين مقاله سعي شده تا به پاسخي براي سوالات مطرح شده دست يابيم.


در ماه هاي اخير خاورميانه به كانون توجهات محافل بين المللي، سياسي و ديپلماتيك جهان مبدل شده است. وقايعي كه در اين منطقه شاهد آن هستيم داراي ابعاد گسترده اي است و همين امر موجب شده تا تحليل گران از زواياي متعددي به اين تحولات بنگرند. در اين ميان يكي از زواياي نسبتاً مبهم و سوال برانگيز در مورد اين تحولات، نقش غرب در آغاز، تداوم و سرانجام اين وقايع است.

بقيه در ادامه


ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 11:01 PM

داروسازي باليني انشعابي تخصصي از داروسازي است كه به منظور رفع خلأ‌هاي موجود در روند دارودرماني پاي بر عرصه بالين نهاده تا ضمن داشتن ديدي جامع به دارو، با حوزه‌هاي مختلف درمان همراه و همزبان شود و با به‌كارگيري آموخته‌ها و مهارت‌هاي خود دارودرماني اصولي بيماري‌ها را ميسر سازد.


يكي از چالش‌هاي پيش رو در مسيردرمان، انتخاب مناسب‌ترين و مؤثرترين روش دارو درماني كه در عين حال بهينه نيز باشد، در مورد هر بيمار است. نظر به تغييرات مكرر علوم پزشكي و دارويي در كنار داشتن اطلاعات تخصصي دارويي روز، تسلط بر انواع داروها و فرآورده‌هاي دارويي موجود از نظر تفاوت‌هاي اثر بخشي، عوارض، روش مصرف، شكل دارويي و مقدار دارو در هر شكل، امري ضروري است.
از ديگر سو به دليل تعدد شركت‌هاي توليدكننده دارو در داخل و خارج از كشور و تفاوت‌هاي موجود در توليدات آنها از هر دارو به لحاظ كيفيت و قيمت، در نظر گرفتن اين موارد براي اتخاذ تصميم درست در دارودرماني هر بيمار اجتناب ناپذيراست. گاهي به دليل محدوديت‌هاي مالي سيستم درماني، بدون در نظر داشتن قيمت فرآورده‌هاي مختلف يك دارو و همچنين هزينه‌هاي چند روش دارو درماني قابل انتخاب، نمي‌توان درماني موثر، مناسب و بهينه پايه‌ريزي كرد. در صورت محدوديت منابع مالي، در بين چند انتخاب دارو درماني، انتخابي ارجح است كه با وجود كارايي و اثرات نسبتا مشابه و عوارض و تداخلات نسبتا كم، كمترين هزينه ممكن را بر سيستم تحميل كند. از سوي ديگر، در صورت نبود محدوديت‌هاي مالي، جديدترين، بهترين، كم عارضه‌ترين و با كيفيت‌ترين فرآورده دارويي يا روش دارو درماني موجود را مي‌توان شناسايي و انتخاب كرد.
امروزه در نظام سلامت برخي كشورهاي دنيا براي اشراف كامل بر اين اطلاعات و همچنين داشتن مهارت‌هاي تخصصي دارو درماني، داروسازاني در زمينه تخصصي داروسازي باليني (Clinical Pharmacy) كه يكي از چند زير شاخه تخصصي داروسازي است، تربيت شده‌اند كه مي‌توانند مشاوراني مطمئن و دقيق براي گروه درماني بخصوص پزشكان محسوب شوند. به بيان ديگر پس از حصول تشخيص بيماري توسط پزشك، يك متخصص داروسازي باليني مي‌تواند با به كارگيري اطلاعات و مهارت‌هايش به انتخاب بهترين داروي متناسب با شرايط و امكانات كمك كند. بعلاوه داشتن آگاهي كامل از تازه‌هاي درمان در كنار ارزيابي آنها با نگاهي حرفه‌اي و تخصصي است كه مي‌تواند به كارگيري منطقي و اصولي داروهاي جديد را ضمانت كند. رخ دادن اين مهم بدون حضور متخصصان داروسازي باليني دشوار و تاحدي بعيد مي‌نمايد.
به بياني ديگر، اين تعامل ميان پزشك و داروساز متخصص است كه به تعيين بهترين انتخاب‌هاي درماني و به كارگيري اصولي آن منجر مي‌شود. همچنين اين تعامل موجب مي‌شود دستورالعمل‌هاي دارو درماني براي بيماري‌ها و مشكلات شايع در هر مركز درماني تهيه شوند و روند تهيه و توزيع دارو نيز براساس نيازها و شرايط، تنظيم و برنامه‌ريزي شود. همچنين از آنجا كه چگونگي مصرف دارو در يك مركز درماني در راستاي تحقق اهداف نظام سلامت و درمان نيازمند ارزيابي است، طرح پروژه‌هايي براي بررسي مصرف داروها و فرآورده‌هاي دارويي مختلف در هر مركز درماني يا بيمارستاني امري ضروري است. طراحي، اجرا و بررسي نتايج اين ارزيابي‌ها و همچنين برنامه‌ريزي‌هاي بعدي براساس اين نتايج، شايد جز با حضور داروسازاني متبحر در زمينه دارودرماني قابل انجام نباشد.
از ديگر سو، يكي از چالش‌هاي دارو درماني در تجويز داروهايي چون فني توئين، آنتي‌بيوتيك‌هاي آمينوگليكوزيدي، ديگوكسين، ونكومايسين و.... رخ مي‌نمايد. برخي از اين داروها موارد مصرف مهم و خاصي داشته و گاهي با توجه به نوع بيماري، شرايط بيمار و امكانات موجود، غير از آنها انتخاب بهتري وجود ندارد. از آنجا كه هر يك از اين داروها داراي خصوصيات فارماكوكينتيك به نسبت پيچيده‌اي هستند، در صورت تجويز آنها بر اساس مقدار دوزهاي كلي موجود در منابع نمي‌توان از رسيدن به اهداف درمان مطمئن بود. اين را نبايد ناديده گرفت كه اغلب اين داروها در غلظت‌هاي خوني كمتر از حد درماني بي‌اثر بوده و در غلظت‌هاي بالا يا حتي پايين (در صورت تجمع) مي‌توانند عوارض نامطلوبي بر جاي گذارند. غلبه بر اين مشكل يكي ديگر از دلايلي بود كه نظام سلامت و درمان تعدادي از كشورهاي دنيا را به آموزش متخصصان داروسازي باليني كه اطلاعات و مهارت‌هاي فارماكوكينتيك باليني يكي از مهم‌ترين توانايي‌هاي تخصصي آنها به شمار مي‌آيد، سوق داد. در طول اين سال‌ها مطالعات بسياري نشان داده‌اند تجويز چنين داروهايي همراه با ارزيابي فارماكوكينتيك، برآيند درمان و ميزان حصول اهداف دارو درماني را به طور قابل ملاحظه‌اي تحت تاثير قرار مي‌دهند. به بيان ديگر، بدون تعيين دوز مناسب و مؤثر از چنين داروهايي طي ارزيابي‌ها و محاسبات فارماكوكينتيك، غلظت خوني دارو به حد مطلوب، ايمن و مؤثر نرسيده و روند درمان مخدوش مي‌شود. در حقيقت تنظيم دوز اين داروها متناسب با شرايط بيمار و تغييرات آن تنها با داشتن اطلاعات و مهارت‌هاي فارماكوكينتيك ممكن است.
در كنار ساير مشكلات درمان، دارو درماني در مواردي چون بيماري‌هاي پيشرفته يا بدخيم، بعد از جراحي‌هاي بزرگ يا خاص و بيماران بشدت بد حال (Critically ill) اغلب داراي مختصاتي است كه چالش‌ها و مشكلات فراواني در پي خواهد داشت. در شرايطي چون موارد مذكور، داروهاي متعددي به‌طور همزمان و اغلب به صورت تزريق داخل وريدي در فواصل زماني مختلف تجويز مي‌شوند. تهيه محلول‌هاي تزريقي حاوي داروهاي بيمار در هر وعده با توجه به تنوع فرآورده‌هاي دارويي و وجود شكل‌هاي دارويي مختلف و بعضا نامناسب، بار كاري سنگين و ابهامات و سوالات بسياري براي پرستاران به دنبال خواهد داشت؛ در حالي كه اين داروهاي تزريقي را مي‌توان ضمن در نظر داشتن سازگاري و چگونگي و ميزان پايداري در تركيب به صورت مخلوطي از محلول‌ها و فرآورده‌هايي براي تزريق وريدي (IV Admixture) در بخش دارويي بيمارستان و در شرايطي مناسب و استاندارد (Clean Room)، براساس دستورات دارويي پزشكان براي بيماران بخش‌هاي مختلف، به صورتي دقيق و اصولي توسط داروسازاني كه به وسيله متخصصان داروسازي باليني به صورت تخصصي آموزش ديده‌اند، تهيه كرد. همچنين اين داروسازان مي‌توانند تحت نظارت متخصصان داروسازي باليني در موارد دستور پزشك مبني بر تجويز تغذيه كامل يا نسبي وريدي (TPN or PPN) يا تغذيه روده‌اي (EN)، بعد از بررسي شرايط بيمار، ميزان مواد مورد نياز را طبق دستور پزشك محاسبه كرده و با استفاده از داروها و محلول‌هاي دارويي موجود، محلول‌هاي تغذيه‌اي را در شرايطي استاندارد تهيه كنند. كاهش هزينه‌هاي وارده بر سيستم درماني يكي از اثرات حضور داروسازان متبحر در چنين پروسه‌هايي است.
به بياني ديگر، داروسازي باليني انشعابي تخصصي از داروسازي است كه به منظور رفع خلأ‌هاي موجود در روند دارودرماني پاي بر عرصه بالين نهاده تا ضمن داشتن ديدي جامع به دارو، با حوزه‌هاي مختلف درمان همراه و همزبان شود و با به‌كارگيري آموخته‌ها و مهارت‌هاي خود دارودرماني اصولي بيماري‌ها را ميسر سازد. بدون شك يك متخصص داروسازي باليني وقتي به عنوان يكي از اعضاي گروه درمان پذيرفته شود، دوشادوش همه دست‌اندركاران سلامت و درمان تلاش خواهد نمود تا زحمات بي‌دريغ پزشكان، پرستاران و ساير دست‌اندركاران سلامت و درمان به دليل مشكلات ناشي از فقدان خدمات تخصصي وي به هدر نرود. از سوي ديگر تغيير رويكرد در سيستم آموزشي كشور در جهت جامعه‌نگر كردن آموزش علوم پزشكي از جمله داروسازي ايجاب مي‌كند ابزار لازم براي اين امر در رشته داروسازي نيز هر چه سريع‌تر مهيا شود، بخصوص آن كه در عمل‌بيشتر فارغ‌التحصيلان در نهايت به ارائه خدمات دارو ـ درماني به بيماران در داروخانه‌هاي شهري يا داروخانه‌هاي بيمارستاني و بخش‌هاي باليني اشتغال خواهند داشت. پس مي‌توان داورسازي باليني را تجسم عيني حضور جامعه‌نگر داروسازان دانست. به طور كلي شايد بازبيني روند درمان از زاويه‌اي ديگر بتواند در عبور از چالش‌هاي پيش روي گروه درماني بكاهد و موجب به بار نشستن بسياري از اهداف درماني به ظاهر دست نيافتني شود.

نويسنده : دكتر مريم تقي‌زاده‌قهي

منبع : روزنامه جام جم 1390/02/19
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 10:59 PM

همه برنامه‌هاي اكتشافي كه تاكنون در سطح سياره مريخ صورت گرفته در مقايسه با كل اين سياره و ناشناخته‌هاي آن همچون خراشيدگي است كه در يك سطح عظيم ايجاد شده است.


همه برنامه‌هاي اكتشافي كه تاكنون در سطح سياره مريخ صورت گرفته در مقايسه با كل اين سياره و ناشناخته‌هاي آن همچون خراشيدگي است كه در يك سطح عظيم ايجاد شده است. درخصوص دوران‌اوليه پيدايش مريخ نظريه‌هاي متعددي مطرح شده است كه البته هر يك در جاي خود از اهميت خاصي برخوردار است.

با اين حال نكته‌اي كه بسياري از كارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند اين است كه مريخ اوليه داراي محيط بسيار اسيدي بوده و به جهت شوري بيش از حد امكان حيات روي آن وجود نداشته است. عقيده كلي بر اين است كه به احتمال فراوان مريخ در دوران‌هاي ابتدايي پيدايش داراي آب بوده است، اما اين آب آنقدر اسيدي و اكسيدي بوده است كه عملا امكان ادامه حيات روي آن وجود نداشته است.
اين اطلاعات يكي از ارزشمندترين يافته‌هايي است كه به وسيله 2 مريخ‌نورد روح و فرصت به دست آمده است. اين دو مريخ‌نورد كه در ابتدا قرار بود تنها براي 3 ماه روي مريخ حركت كرده و اطلاعات مورد نياز دانشمندان را براي آنها تهيه و ارسال كنند، اكنون ساليان طولاني است كه در اضافه‌كاري به سر مي‌برند. به عقيده اندرو نول از محققان دانشگاه ‌هاروارد و يكي از اعضاي تيم برنامه مريخ ناسا، مريخ سياره چندان مناسبي براي حيات نيست، حداقل در گذشته كه اين گونه بوده است. او مي گويد: مريخ در مقايسه با آنچه كه ممكن است متصور شويم شرايط چندان خوبي براي ادامه حيات نداشته است.زماني كه دانشمندان ناسا 2 مريخ‌نورد روح و فرصت را براي آغاز يكي از تاريخي‌ترين مأموريت‌هاي فضايي ناسا طراحي و آماده مي‌كردند هرگز به اين موضوع توجه نكرده بودند كه بادهاي مريخ موجب مي‌شود تا اين سازه‌هاي رباتيكي از كار نيفتند.
وزش باد در سطح اين سياره موجب شده است تا برخلاف پيش‌بيني دانشمندان، ذرات گرد و غبار سطح مريخ صفحه‌هاي خورشيدي آنها را نپوشانند. اين صفحات خورشيدي منبع اصلي تأمين انرژي اين دو مريخ‌نورد به حساب مي‌آيند. آنها در چند ماه گذشته دستاوردهاي ارزشمند زيادي داشته‌اند، اما بدون شك مي‌توان مهم‌ترين آنها را كشف ردپاي آب در سطح سياره سرخ عنوان كرد. اما آبي كه آنها آثار فراواني از آن را در سطح مريخ كشف كرده‌اند فوق‌العاده اسيدي بوده و گذشته از آن انبوهي از مواد معدني در آن وجود داشته است. اندرو نول در اين باره مي‌گويد: در ابتدا و پيش از هر كاري روي اسيدي‌بودن آب در مريخ در دوران‌بسيار دور متمركز شديم و در ادامه شوري بيش از حد محيط اين سياره را مورد بررسي قرار داديم. همين نكات است كه موجب مي‌شود فكر كنيم در گذشته امكان چنداني براي ادامه حيات روي اين سياره وجود نداشته است.
از منظر ديگري نيز مي‌توان به حيات احتمالي در مريخ اوليه نگاه كرد. حتي اگر فرض را بر اين بگذاريم كه در دوران‌هاي ابتدايي مريخ امكان حيات وجود داشته است ـ دانشمندان دريافته‌اند انواعي از ذرات ميكروبي وجود دارند كه تحمل زيادي در محيط‌هاي غني از نمك دارند ـ اين ذرات به احتمال فراوان در جريان برخوردهاي شهابسنگي از بين رفته‌اند. حدود 3.9 ميليارد سال پيش مريخ مورد تهاجم بمباران‌هاي شهابسنگي قرار گرفت كه مشابه آن نيز درخصوص زمين و قمر طبيعي آن روي داد.
دكتر نول مي‌گويد: ما مي‌دانيم كه شهابسنگ‌هاي غول‌پيكر تأثير بسيار مخربي بر هر گونه فرآيند حياتي داشته‌اند. البته تمامي اطلاعاتي كه دانشمندان درخصوص مريخ به دست آورده‌اند صرفا مختص به دوقلوهاي مريخ‌نورد نمي‌شود. مريخ‌نشين فنيكس گرچه برخلاف روح و فرصت يكجانشين بوده است، اما با فرود در قطب شمال اين سياره اطلاعات ارزشمندي درخصوص اين منطقه از مريخ براي دانشمندان ارسال كرده است.
نكته: همه برنامه‌هاي اكتشافي كه تاكنون در سطح سياره مريخ صورت گرفته در مقايسه با كل اين سياره و ناشناخته‌هاي آن همچون خراشيدگي است كه در يك سطح عظيم ايجاد شده است
فرآيند مطالعه مريخ، آن هم با استفاده از كاوشگرها از اواسط دهه 70 ميلادي آغاز شد و اين زماني بود كه ماموريت‌هاي وايكينگ شور و هيجان خاصي را به ميان مردم سراسر جهان آورده بود. وايكينگ نخستين كاوشگري بود كه روي سطح مريخ نشست. اين كاوشگر مأموريت داشت تا تحقيقاتي درخصوص حيات ميكروبي روي سطح سياره سرخ انجام دهد. در مأموريت وايكينگ خبري از حفاري نبود، اما در مأموريت فنيكس ـ كه تقريبا 3 دهه بعد انجام شد ـ حفاري‌هايي نيز روي سطح اين سياره انجام شد كه اين خود نشان از پيشرفت خيره‌كننده تكنيك‌هاي اكتشاف در ساير اجرام آسماني دارد.
يكي ديگر از نكاتي كه درخصوص مريخ و مرتبط با حيات اوليه در آن مطرح بوده است به كشف متان در آن مربوط مي‌شود. بر اساس دقيق‌ترين اندازه‌‌گيري‌هايي كه تاكنون صورت گرفته در 3 منطقه از جو مريخ گاز متان تشخيص داده شده است. بر اساس يافته‌هاي اخير، متان مي‌تواند طي فرآيند‌هاي زمين‌شناسي پديد آمده باشد يا شاهدي بر وجود زندگي در زير سطح مريخ باشد. از زماني كه فضاپيماي اروپايي مارس‌‌اكسپرس در سال 2003 متان را روي مريخ كشف كرد، 3 گروه تحقيقاتي توانسته‌اند نشانه‌هاي اين گاز را توسط تلسكوپ‌‌هاي زميني نيز تشخيص دهند. برخي مشاهدات اين گروه‌ها به اين نكته اشاره داشته كه متان به طور يكنواخت در سياره پخش نشده است. با اين وجود منبع گاز همچنان ناشناخته باقي مانده بود.
هم‌اكنون گروهي تحقيقاتي به هدايت مايكل موما از مركز پرواز فضايي گودارد در مريلند، نقشه‌هايي با وضوح بالا از مريخ منتشر ساخته كه در سال 2003 تهيه شده است. اين نقشه‌ها 3 نقطه را در شمال خط استواي مريخ مشخص كرده‌اند كه به نظر مي‌رسد منبع متان باشند. اين تيم از تلسكوپ‌هاي قدرتمندي استفاده كرده‌اند تا مقدار متاني را كه از مريخ متصاعد مي‌شود اندازه بگيرند. آنها با گذشت زمان توانستند درحالي كه مريخ به گردش خود ادامه مي‌داد، نقشه‌اي با وضوح بالا از متان در اين سياره تهيه كنند.
در مركز يكي از 3 نقطه شناسايي‌شده، شكافي موسوم به نيلي ـ فوسائي قرار دارد كه تا سال گذشته قرار بود محل فرود ماموريت آينده ناسا موسوم به آزمايشگاه علمي مريخ باشد. اين مريخ‌نورد يك تني كه سال 2011 به سوي مريخ پرتاب مي‌شود، آزمايشگاه رباتيك مجهزي است كه مي‌تواند آزمايش‌هاي فراواني را روي مريخ انجام دهد، اما ارتفاع بالاي سطح اين منطقه از مريخ ممكن است روند فرود مريخ‌‌نورد را با مشكل روبرو كند و از اين رو، مهندسان جاي ديگري از مريخ را براي فرود آزمايشگاه علمي مريخ انتخاب كردند.
سوشيل اتريا از اعضاي تيم مارس‌اكسپرس در دانشگاه ميشيگان كه تحت تاثير نتايج بدست آمده قرار گرفته، مي‌گويد: مشاهدات قبلي، بويژه از مارس‌اكسپرس، فقط اشاره‌‌اي به نواحي وسيعي داشت كه احتمال وجود مقادير زيادي از متان در آنها بود. ولي چگونگي آزاد شدن متان همچنان نا‌مشخص مانده بود.
مي‌توان 2 فرآيند را براي انتشار متان در سياره سرخ تصور كرد. اول اين‌كه اين سه نقطه در سال 2003 به يكباره متان را آزاد كرده‌اند و دوم اين‌كه انتشار متان روندي عادي و منظم دارد. ولي در هر صورت، طول عمر متان در جو مريخ به طور غير‌منتظره‌اي كوتاه است.

منبع : روزنامه جام جم 1390/02/19
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 10:56 PM

انديشمندان و سخن‌شناسان برجسته كه در آثار اقبال انديشه گماشته‌اند او را مولوي عصر خوانده‌اند، ولي به اين نظر نكته‌اي را مي‌بايد افزود كه غالبا از چشم صاحب‌نظران دور مي‌ماند و آن اين است كه او علاوه بر آگاهي‌هاي جلال‌الدين مولوي 700 سال تجربه بعد از وي را نيز با خود دارد.


انديشمندان و سخن‌شناسان برجسته كه در آثار اقبال انديشه گماشته‌اند او را مولوي عصر خوانده‌اند، ولي به اين نظر نكته‌اي را مي‌بايد افزود كه غالبا از چشم صاحب‌نظران دور مي‌ماند و آن اين است كه او علاوه بر آگاهي‌هاي جلال‌الدين مولوي 700 سال تجربه بعد از وي را نيز با خود دارد. پس از مولوي، ديگر شاعري را همتراز اقبال نمي‌يابيم كه تا به اين حد با فلسفه جديد و قديم با عرفان اسلامي و غيراسلامي، با همه انواع تفكرات برآمده از شرق و غرب، مفاهيم اديان مختلف جهان، نظريه‌هاي اجتماعي، سياسي و اخلاقي، تمامي پديده‌هاي قابل تامل نظري و عملي و نيز با بسياري از علوم جديد آشنا باشد. او همه اين آگاهي‌ها را در چرخشت خمخانه ذهن خود به‌هم آميخت و عصاره‌اي به نام "فلسفه خودي " پديد آورد كه بخش عمده‌اي از آن متاثر از انديشه مولاناست.

بقيه در ادامه


ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 10:55 PM

تا قبل از پايان سال 2011 ميلادي تعداد فايل هاي ديجيتال ذخيره شده در جهان از مرز 300 كوآرديليون خواهد گذشت.


به نقل از وي تري، اين حجم در حال انفجار از اطلاعات ذخيره شده نشانگر افزايش بهره وري در شركت هاي تجاري و همين طور ميزان فزاينده اطلاعات در حال ذخيره سازي است.
جو توسي رييس و مدير اجرايي شركت اي ام سي در جريان يك سخنراني با اعلام اين خبر افزود: حجم اطلاعات ديجيتالي در حال ذخيره با سرعت روزافزون و بي سابقه اي در حال افزايش است و همين مساله به چالشي جدي براي شركت هاي تجاري مبدل شده است. هر كوآرديليون معادل عدد 10 به توان 24 است.
وي همچنين پيش بيني كرد كه فرصت هاي شغلي در حوزه آي تي تا سال 2020 تا 47 درصد افزايش خواهد يافت، با اين حال مديريت اطلاعات كماكان يك وظيفه دشوار و خطير باقي خواهد ماند.
به گفته اين مدير ارشد حوزه آي تي در حالي كه در حال حاضر حجم اطلاعات ديجيتال در حال مديريت تنها 1.2 زتابايت است اين رقم در سال 2020 از مرز 35 زتابايت خواهد گذشت و اين رشد سريع مشكلاتي بزرگ را هم در پي خواهد داشت.
به گفته وي، اگر بودجه بخش آي تي با همين سرعت رشد نكند مديريت بهينه اطلاعات غيرممكن خواهد شد.
بر اساس آمار 80 درصد از 500 شركت بزرگ جهان در سال گذشته شاهد حملات بوت نت و 60 درصد هم با هجوم بدافزارها به خصوص از طريق ارسال ايميل هاي آلوده مواجه بوده اند.
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 10:54 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 29

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825384
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی