مايكروسافت با انتشار اين مطالب سعي كرد مصارف گوناگون و قابل توجهي كه كينكت دارد و قرار است چند ماه آينده معرفياش كند، در اختيار كاربرانش قرار دهد، اما كينكت تا چه حد ميتواند ميان كاربران فراگير شود؟ اگر چه قابليتهاي تشخيص صدا و جنگ ستارگان (Kinect Star Wars) آن بينظير است؛ اما آيا اين حسگر حركتي (motion sensor) اين قدرت بالقوه را در خود دارد تا بتواند چيزي بيش از يك اسباببازي شيك و دوست داشتني باشد؟ البته مايكروسافت قطعا از اين امر مطمئن است. اين شركت ميخواهد دكترهاي دفترنشين كاربر كينكت را جانشين دكترهاي سيار حومه شهرستانها و روستاها كه بيماران را در منزلشان ويزيت ميكنند، سازد.
اخيرا كريگ مانداي (Craig Mundie) مدير مركز تحقيقات و سياستگذاري مايكروسافت در شهر سياتل آمريكا، پيش نمايشي را از نيروي بالقوه كينكت در امور پزشكي ارائه كرد.
به گفته وي، با استفاده از نگارش خاصي از فناوري كنفرانس ويدئويي كينكت كه بزودي به بازار خواهد آمد، ميشود با نوع جديدي از گفتوگوي تصويري با بيماراني كه قادر نيستند به كلينيكهاي پزشكي مراجعه كنند، تماس برقرار كرد. اگرچه اين برنامه به جاي تصوير ويدئويي واقعي بيماران آواتارهاي (avatar) كارتوني شبيه به آواتارهاي ايكس باكس لايو (Xbox Live) را نمايش ميدهد، اما پزشكان ميتوانند بيماري آنها را تشخيص دهند و از راه دور اقدامات و داروهاي لازم را برايشان تجويز كنند. مايكروسافت ادعا ميكند اگر شما انيميشن چشمها، ابروها، صورت و دهان را به صورتي كاملا صحيح بگيريد، بيشتر احساسات اصلي انسان بدرستي و كاملا دقيق به تصوير كشيده ميشود. با اين فناوري، علائم حياتي و ناراحتيهاي بيمار براي پزشك قابل تشخيص ميشود، حتي اگر پزشك منظور اشخاص مراجعهكننده را با نگاه كردن به شخصيتهاي كارتوني آنها درك كند. به عبارتي، حتي اگر مريض لب به شكايت هم باز نكند، پزشك قادر است با استفاده از نشانههاي فيزيكي تشخيص دهد وضعيت بيمار چگونه است.
روش كار
در اين خصوص مايكروسافت يك نمونه اوليه (prototype) برنامه نرم افزاري كاربردي مراقبتهاي پزشكي را با استفاده از آواتار كينكت جهت فناوري كنفرانس تصويري مجازي براي كنسول بازي ايكس باكس ارائه كرده است. اين فناوري با استفاده از حسگر حركتي كينكت، دوربين و ميكروفن براي افرادي كه ميتوانند با ديگران در يك فضاي مجازي تعامل داشته باشند، با تصاوير مبتني بر واقعيت از تغييرات قيافه و صورت افراد و از طريق كنترل حركات بلادرنگ (real time) طبيعي فرد و گفتوگوي او صورت ميگيرد. مايكروسافت در نمايشي كه از اين روش مراقبت پزشكي به راهانداخته بود، نمونه فرضي از تيم مراقبت و پشتيباني پزشكي از بيماران ديابتي را به نمايش گذاشت.
مزيت فناوري كنفرانس آواتار كينكت
يكي از برتريهاي اين روش نسبت به شيوه سنتي كنفرانس ويدئويي، در اين است كه مردم ميتوانند پس و پيش بروند و صحنههاي بازسازيشده با رايانه را به جاي تمركز تنها بر صحبت شخص، از زوايا و جهات مختلفي مشاهده كنند.
جمعبندي
به وسيله حسگر كينكت 150 دلاري و نرمافزاري كه مايكروسافت ارائه كرده است، پزشكان و محققان دانشگاهي ميتوانند با استفاده از اين فناوري و تمركز بر احساسات و زبان بدني بيان شده (body language expressed) بيمار از طريق آواتار آنها متوجه شوند كه بيمار دچار چه مشكلي شده است. بر همين اساس، مايكروسافت اميدوارانه ميخواهد دامنه كاربرد حسگر بازي ايكس باكس كينكت را فراتر از مرز بازيهاي ويدئويي رايانهاي گسترش دهد و آن را وارد مسائل جدي و كاربردهاي مهم و تخصصي رايانهاي كند.
جواد ودودزاده