به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

يکي از مهندسين سابق گوگل که در زمان فعاليتش در آن شرکت براي غول جست‌وجو نرم‌افزارهاي تبليغاتي مي‌نوشت، شرکتي را راه‌اندازي کرده است که در آن به نوشتن برنامه‌هايي براي حفاظت از مرورگران وب از سرويس‌هاي جمع‌آوري داده‌هاي شخصي کاربران که خود از عوامل ايجاد کننده آن بوده، مشغول شده است.

برايان کنيش حدود 18 ماه پيش هنگامي که روي مقاله‌اي براي ارائه به کنفرانس DEFCON کار مي‌کرد، تصميم گرفت تا از کار در گوگل کناره‌گيري کند. کنفرانس DEFCON کنفرانسي است که از سال 1992 تا کنون محلي براي تجمع گروه‌هاي مختلف هکرها شده است تا در آن به بررسي دستاوردهاي امنيتي خود بپردازند. برايان کنيش در کنفرانس سال 2010 روي مقاله‌اي با موضوع رهگيري داده‌ها براي گوگل کار مي‌کرد.

کنيش در همان زمان در گروه‌هاي توليد سرويس‌دهنده‌هاي تبليغاتي نيز شرکت داشت اما در همان زمان که تحقيقات خود را براي سخنراني در کنفرانس DEFCON آغاز کرد، دريافت بسياري از داده‌هايش که توسط نرم‌افزارهاي متفرقه جمع‌آوري شده بود، در وب قرار داشت. او همچنين دريافت که بيش از 7000 نرم‌افزار رهگيري رفتار کاربران هنگام مرور اينترنت در وب وجود دارند که به تعقيب رفتار آن‌ها مشغول هستند. در بين اين نرم‌افزارها رقمي نزديک به 1000 شرکت با عنوان‌هاي نام آشنا نيز وجود داشت که داده‌هاي کاربران را جمع‌آوري مي‌کردند. او به اين نکته نيز اشاره کرده که بسياري از اين داده‌ها به نام‌هاي حقيقي کاربران نيز متصل شده بود که متولي اصلي اين اتفاق را پايگاه‌هاي اجتماعي مانند فيسبوک به علت ضعف در سياست‌هاي حفظ حريم شخصي کاربران و استقبال عمومي کاربران از آن مي‌دانست. بر اين اساس برايان کنيش تصميم گرفت تا براي مرورگر گوگل کروم افزونه‌اي را به نام Facebook Disconnet بنويسد. در همان زمان اتفاقي براي پايگاه اجتماعي فيسبوک افتاده بود و بر اساس آن داده‌هاي شخصي کاربران به طور تصادفي در اختيار توسعه‌دهندگان نرم‌افزاري قرار گرفت. از اين رو به محض آن که افزونه ايجاد شده در فروشگاه اينترنتي کروم قرار گرفت، با استقبال زياد کاربران مواجه شد و پس از آن کنيش تصميم گرفت تا گوگل را ترک کند. او در اين رابطه مي‌گويد: "ديگر کاربران هدف اصلي شرکت‌ها نيستند. سياست‌هاي امروز شرکت گوگل به طور کلي با آن چيزي که در سال 2003 مطرح کرده بود، متفاوت است". کنيش در سال 2010 افزونه‌اي را به نام Disconnect.me براي مرورگرهاي مختلف با کمک يکي ديگر از مهندسين گوگل و يک کارشناس حريم شخصي کاربران، ايجاد کرد که تا کنون توانسته با بيش از 400 هزار کاربر، سرمايه 600 هزار دلاري را جذب کند. اين افزونه در مرورگرهاي کروم، فايرفاکس و سافاري براي پايگاه‌هاي اجتماعي فيسبوک، توئيتر، LinkedIn و گوگل قابل اجرا است که براي مرورگر مايکروسافت IE نيز به زودي توليد خواهد شد.

   

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 11:57 PM

در اولين خبر متن‌باز بايت در سال 91 به موفقيت مالي شرکت کلاه قرمز اشاره مي‌کنيم. اين شرکت توانسته است ميزان درآمدزايي سالانه خود را به يک ميليارد دلار برساند و خود را به عنوان اولين شرکت متن‌باز يک ميليارد دلاري مطرح کند. شرکت Red Hat با ارائه سيستم‌عامل‌ها و نرم‌افزارهاي متن‌بازي که بر پايه لينوکس طراحي مي‌کند، جايگاه ويژه‌اي را در ميان وب‌سرورها و شرکت‌هاي بزرگ فعال در حوزه متن‌باز پيدا کرده است. اين شرکت از طريق پشتيباني از محصولات خود، درآمدزايي مي‌کند و موفق شده است از اين طريق درآمد مالي مناسبي کسب کند. حدود 2 سال پيش، کارشناسان Red Hat اعلام کرده بودند که اين شرکت در سال 2011 درآمد خود را به يک ميليارد دلار خواهد رساند. حال اين پيش‌بيني تحقق يافته و Red Hat خود را به عنوان اولين شرکت متن‌باز يک ميليارد دلاري مطرح ساخته است.

افزايش 20 درصدي سهام

ارائه گزارش مالي شرکت Red Hat و تاييد موفقيت مالي اين شرکت سبب شد تا سهام اين شرکت در بازار بورس حدود 20 درصد افزايش يابد. سهام اين شرکت با افزايش حدودي 10 دلار 19.5 درصد رشد را به خود ديد و به مرز 61.5 دلار براي هر سهم رسيد. تازه‌ترين خبرها نيز حاکي از آن است که مديران اين شرکت قصد دارند تا با سرمايه‌گذاري 300 ميليون دلاري، بخش ديگري از سهام عرضه شده خود را در بازار مجدد خريداري کنند.

اقدام جديد مايکروسافت

شرکت مايکروسافت در ادامه فعاليت‌هاي عرصه متن‌باز خود به اقدامي جديد دست زده و بخش ديگري از کدهاي ASP.NET را نيز متن‌باز کرده است. بنابراين توسعه‌دهندگان مي‌توانند کدهاي توليدي خود را براي توسعه محصولات نرم‌افزاري مايکروسافت ارائه کنند.

در سال‌هاي اخير مايکروسافت تلاش کرده است تا با توجه به گسترش دامنه فعاليت شرکت‌ها و محصولات متن‌باز، حضور خود را در اين عرصه پررنگ‌تر از قبل کند. اين شرکت در يکي از مهم‌ترين اقدامات خود براي ايفاي نقش در جامعه متن‌باز به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اجازه داد تا برنامه‌هاي کاربردي خود را براي استفاده در ويندوز 8 اين شرکت ارائه کنند. اين رويکرد مايکروسافت با استقبال خوبي از سوي کاربران جامعه متن‌باز روبه‌رو شد که به‌نظر مي‌رسد آينده روشني را براي ويندوز جديد اين شرکت رقم بزند. همچنين خبرها حاکي از آن است که مايکروسافت قصد دارد فعاليت‌هاي خود را در عرصه متن‌باز گسترش داده و به راه‌اندازي بنيادهايي نظير بنياد متن‌باز و مرورگر متن‌باز نيز دست بزند.

نسخه پايدار زبان برنامه‌نويسي گوگل

شرکت گوگل که فعاليت خود را براي ارائه زبان برنامه‌نويسي متن‌باز Go از سال 2009 آغاز کرده، به تازگي نسخه پايدار اين محصول خود را منتشر کرده است. کارشناسان رايانه سرعت عملکرد اين زبان برنامه‌نويسي را در حد و اندازه زبان پايتون و امنيت و کارايي آن را مشابه زبان‌هاي C و C++ اعلام کرده‌اند. گوگل براي افزايش تعداد کاربران اين زبان برنامه‌نويسي قابليت تبديل آن به ساير زبان‌هاي برنامه‌نويسي را نيز در نظر گرفته است.

تازه‌ترين نظرسنجي از کاربران اوبونتو

در تازه‌ترين نظرسنجي که از کاربران اوبونتو به عمل آمده نتايج جالبي مشخص شده است که مناسب ديديم تا شما را نيز از نتايج آن مطلع کنيم.

بر اساس يکي از فاکتورهاي اين نظرسنجي، 75 درصد از کاربران اوبونتو به‌طور هم‌زمان از سيستم‌‌‌عامل‌هاي ويندوز مايکروسافت نيز استفاده مي‌کنند. در اين نظرسنجي بازه سني کاربران اوبونتو نيز بين 25 تا 35 سال مشخص شده است. نکته قابل توجه ديگري که در اين نظرسنجي خودنمايي مي‌کند استفاده 40 درصد از کاربران اوبونتو از نسخه Ubuntu One است. شايد براي شما نيز جالب باشد اگر بدانيد که بيش از 96 درصد از کاربران اوبونتو را مردان تشکيل مي‌دهند و کم‌تر از 4 درصد از آن‌ها زن هستند. درباره دستگاه‌هاي جانبي مورد استفاده اين جامعه کاربري نيز اين موضوع مشخص شده است که بيش از 50 درصد آن‌ها داراي دستگاهي با سيستم‌عامل آندرويد هستند.

همچنين در اين نظرسنجي درباره دستگاه‌هاي چندکاره‌اي که قرار است در آينده وارد بازار شوند سوالاتي مطرح شد که بر اساس نتايج به‌دست آمده 57 درصد کاربران از دستگاه‌هايي استفاده مي‌کنند که در کنار آندرويد از اوبونتو بهره مي‌برند. 49 درصد نيز با گسترش سيستم‌عامل اوبونتو در تبلت‌ها موافق بودند و 45 درصد نيز ورود اين سيستم‌عامل به صنعت تلويزيون‌هاي هوشمند را اقدامي مفيد و کاربردي قلمداد کردند. لازم به توضيح است که اين نظرسنجي از 17 هزار کاربر اوبونتو در سال 2012 به عمل آمده است.

مصطفي عبدالهي

 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 11:55 PM

بازي‌هاي رايانه‌اي و کنسول‌هاي بازي يکي از سرگرمي‌هاي مهم نسل امروز هستند.

در چنين وضعيتي تنها يک هدف براي افرادي که در اين راستا فعاليت مي‌کنند، به وجود مي‌آيد و آن هم اين است که از هر راهي که مي‌توانند استفاده کنند تا از ديگر رقباي خود جلو افتاده و به طريقي حتي براي مدت زماني کوتاه پيروز اين عرصه باشند.

در جهان تجارت بازي‌هاي رايانه‌اي و کنسول‌هايي که در آن توليد مي‌شوند هميشه نبرد بسيار زيبايي بين شرکت‌هاي مختلف وجود داشته است که به نحوي نتيجه آن تنها به سود کاربران و افرادي بوده است که بازي مي‌کردند و از محصولات اين شرکت‌ها استفاده مي‌کردند.

دو شرکتي که در چند سال اخير در اين راستا نبرد محسوس‌تري داشته‌اند، سوني و مايکروسافت مي‌باشند. اين دو غول جهان بازي هميشه بر سر توليد و بازار کنسول‌هاي بازي‌هاي رايانه‌اي با يکديگر در رقابت بوده‌اند و در اين بازار جهاني در بعضي از اوقات به نوبت به پيروزي دست مي‌يافتند.

هر محصولي که هر کدام از اين دو شرکت توليد کرده و به بازار ارائه مي‌کنند تا مدت‌ها مورد بحث بسياري از افراد قرار گرفته و تمامي افراد متخصص در مورد آن نظر خواهند داد. Xbox 360 از مهم‌ترين محصولاتي است که مايکروسافت با استفاده از يک تيم بسيار متخصص به وجود آورده تا از محصول شرکت سوني انتقام بگيرد. مدير پروژه توليد Xbox جديد، فردي است که همه او را پيتر مور کبير مي‌نامند. آقاي پيتر مور Peter Moore، متولد سال 1955 ميلادي بوده و همه بيشتر او را با عنوان مدير بخش تجاري شرکت بزرگ مايکروسافت مي‌شناسند.

او مدير تيم‌هاي توليدکننده پروژه‌هاي بسيار بزرگي چون Xbox 360 ،Xbox و سگا بوده است. او مدت بسياري را با شرکت مايکروسافت همراه بوده و در ارائه اين محصولات با مديريتي بسيار قدرتمند به اين شرکت کمک فراواني کرده است اما در 17 جولاي سال 2007 ميلادي به دليل به وجود آمدن برخي از مشکلات مايکروسافت را ترک کرد و به تيم مديريت فني شرکت مطرح توليدکننده بازي Electronic Arts يا همان EA پيوست. مور فرزند يک رستوران‌دار در کشور انگليس بوده و در ابتدا به صورت حرفه‌اي فوتبال بازي مي‌کرد و پس از آن هم معلم ورزش شد. او پس از مدتي نخستين کارخانه بسيار بزرگ توليدکننده توپ فوتبال را ساخت و در اين راه فعاليت کرد.

شرکت توليدکننده سگا در سال 1999 مور را به افسانه بازاريابي تشبيه کرد و او را براي مديريت محصول جديدش به خدمت گرفت.

پايگاه www.gamasutra.com مصاحبه‌اي را با او انجام داده است که در ادامه مي‌خوانيم.

 

پس از ترک شرکت مايکروسافت، نگران آينده‌اي که بر سر کنسول‌ها و بازي‌ها مي‌آيد، نبوديد؟ آيا دوست نداشتيد کارتان باز هم با همان موفقيت قبلي ادامه داشته باشد؟

به هر حال من از سال 2003 با مايکروسافت همکاري داشته‌ام و بعد از گذشت اين زمان و کسب موفقيت‌هاي فراوان به طور حتم مايکروسافت و آينده آن در بازي‌ها برايم بسيار ارزش خواهد داشت اما اکنون بسيار خوشحالم که مديري قدرتمندتر از من جاي مرا گرفته است. همه ما دليل اصلي موفقيت بازي‌هايي چون NFS ،Harry Potter و The Sims را تنها بر اثر تجربه بالاي او مي‌دانيم.

 

شما به عنوان يک مدير و توليدکننده بازي بيشتر به چه سبک از بازي‌هاي موجود علاقه داريد؟

شايد باور نکنيد ولي من عاشق بوکس و بازي‌هايي هستم که بوکس حرف اول را در آن‌ها مي‌زند و شايد بتوانم با قطعيت بگويم که FaceBreaker محبوب‌ترين بازي من است.

 

برنامه شما براي آينده‌اي نزديک چيست و چه کارهايي را در صدر کارهاي خود قرار داده‌ايد؟

ما به طور حتم به دنبال توليد بالاتر و جلب مصرف‌کننده بيشتر خواهيم بود. به همين منظور قصد داريم تا در شرکت EA بازي‌هاي بسيار متنوعي را توليد کنيم. از نظر من از ميان کنسول‌هاي موجود کنسول Wii شرکت نينتندو، شانس بالاتري را براي به دست آوردن موفقيت در بين کنسول‌هاي ديگري که موجود هستند، دارد و به همين دليل هم ما سعي داريم که بيشتر بازي‌هايمان را براي کارکردي بهتر روي سيستم عامل نينتندو، توليد کنيم.

 

از اين موضوع ناراضي نيستيد که کنسول بازي Xbox که حاصل تلاش شما محسوب مي‌شود، در دست ديگران باشد و به آن‌ها سود برساند؟

به هيچ وجه من بيشتر از پول به دنبال شهرت هستم و در مايکروسافت تنها به اين دليل دوست داشتم فعاليت داشته باشم که مشهور بمانم. نام مايکروسافت براي من بسيار ارزش داشت و بسيار خوشحال بودم که در شرکتي فعاليت داشتم که نام آن را همه مردم جهان شنيده‌اند. البته در EA هم شرايط تا حدي مشابه همان زمان است و من سعي دارم همه چيز را دوباره بنا کنم.

 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 11:54 PM

علم پيشرفت کرده است و ما شاهد اين هستيم که روز به روز گجت‌ها و ابزارهاي ديجيتالي جديدي در زندگي امروز به کار گرفته مي‌شوند و در مقايسه با سال‌هاي گذشته تمامي کارها بسيار سريع‌تر و آسان‌تر قابل انجام است. در حال حاضر شرايط به گونه‌اي تغيير پيدا کرده است که شما مي‌توانيد در حالي که در منزل خود نشسته‌ايد بسياري از کارها را در مکان‌هاي مختلف بدون نياز به حضور فيزيکي انجام دهيد به عنوان مثال حتما خودتان هم احساس کرده‌ايد که از رفت و آمدهايي که به بانک يا ادارات مختلف داشته‌ايد بسيار کاسته شده است و اکنون با کمک سرويس‌هاي اينترنتي که در اختيارتان قرار مي‌گيرد، زندگي بسيار ساده‌تر از گذشته شده است. با اطمينان مي‌توان گفت که اينترنت بسياري از کاربران حرفه‌اي خود را تنبل کرده است و شرايطي را براي آنان به وجود آورده است که حتي حاضر به حضور فيزيکي در فروشگاه‌ها براي خريد لباس يا کفش هم نيستند و سعي بر اين دارند که تا حد امکان تمامي کارهاي خود را از طريق جهان مجازي و سرويس‌ها و امکاناتي که اينترنت در اختيارشان قرار مي‌دهد، انجام دهند. گذشته از اين موارد اينترنت و جهان آي‌تي علاوه بر اين که به صنايع مختلف کمک کرده و کارهاي آنان را آسان کرده‌اند، صنايع جديدي را هم به وجود آورده‌اند. به عنوان مثال يکي از صنايعي که در سال‌هاي اخير به آن توجه ويژه‌اي در جهان شده است، صنعت گردشگري مجازي بوده است. يک لحظه تصور کنيد که در منزل خود نشسته‌ايد و قادر هستيد که از دريچه رايانه و اينترنت به هر نقطه از جهان که دوست داريد سفر کرده و علاوه بر اين که توضيحات کاملي در مورد آن خواهيد ديد، به صورتي مجازي در آن به گشت و گذار هم بپردازيد. خوبي بزرگي که اين روش دارد اين است که لازم نيست که شما هزينه‌اي را براي اين شيوه از گشت و گذار بپردازيد و تنها با هزينه‌اي که براي اتصال به اينترنت پرداخت مي‌کنيد، مي‌توانيد در يک سفر مجازي خوش بگذرانيد. شايد براي شما هم جالب باشد که بدانيد در حال حاضر بيشتر کشورها داراي صنعتي به نام توريسم الکترونيک هستند و با استفاده از آن تمامي نقاط ديدني موجود در کشور خود را در جهان مجازي به کاربران معرفي کرده و حتي نمايي نزديک از آن‌ها را به نمايش خواهند گذاشت. به اين ترتيب شما قبل از اين که به صورت واقعي به يک مکان سفر کنيد مي‌توانيد اطلاعات کامل و جامعي در مورد آن داشته و در اين مورد تصميم بگيريد که آيا علاقه‌مند به بازديد واقعي از آن مکان هستيد يا نه. اگر جزو آن دسته از افراد هستيد که به سفر و گشت و گذار علاقه داريد ولي وقت کافي براي مسافرت نداشته يا به دليل بالا بودن هزينه‌ها نمي‌توانيد به هر جا که دوست داريد سفر کنيد بد نيست که با توريسم الکترونيک، آشنايي بيشتري پيدا کنيد. موضوع ويژه اين هفته بايت را دنبال کنيد زيرا در اين شماره به سراغ اين صنعت نوين رفته و آن را به شما معرفي خواهيم کرد.

گردشگري الکترونيک

تمامي افرادي که در اين صنعت فعاليت مي‌کنند، معتقد هستند که گردشگري الکترونيکي نقطه عطفي ميان صنعت فناوري اطلاعات و صنعت گردشگري است. با توجه به اين موضوع که بسياري از فعاليت‌هاي درآمدزا و فرصت‌هاي شغلي مناسب در جهان از اين دو صنعت نشات گرفته، مي‌توان نتيجه گرفت که صنعت توريسم الکترونيک هم مي‌تواند به نوبه خود در صورتي که به آن به اندازه کافي توجه شود، پيشرفت داشته و به يکي از قدرتمندترين صنايع جهان تبديل شود. البته صنعت گردشگري به انواع گوناگوني تقسيم مي‌شود و زيرشاخه‌هاي متفاوتي دارد اما به وضوح مي‌توان نقش فناوري اطلاعات را در تمامي بخش‌هاي آن مشاهده کرد. فناوري اطلاعات از دو جنبه متفاوت به صورت تدريجي به صنعت گردشگري نفوذ پيدا کرده است. جنبه اول به کار گيري فناوري اطلاعات براي مواردي مانند اطلاع رساني و معرفي خدمات گردشگري به مردم است که براي اين کار از تمامي پتانسيل‌هاي صنعت فناوري اطلاعات به منظور توسعه زير ساخت‌هاي صنعت گردشگري براي اطلاع رساني استفاده شده است. جنبه ديگري که در سال‌هاي اخير از آن بسيار استقبال شده است، گردشگري مجازي يا همان توريسم الکترونيک است. اين جنبه به اندازه‌اي قدرتمند ظاهر شده و عمل کرده است که کارشناسان پيش‌بيني کرده‌اند که در آينده شاهد جدا شدن اين جنبه و ادامه فعاليت آن به عنوان يک صنعت جداگانه باشيم. گردش يا سفر به صورت مجازي و الکترونيکي مي‌تواند براي بسياري از افراد جذاب بوده و طرفداران مخصوص به خود را داشته باشد. البته از پيش نيازهاي اين صنعت مي‌توان به الکترونيکي شدن تمامي منابع گردشگري اشاره کرد. در گردشگري مجازي يک کاربر يا در واقع يک توريست قادر خواهد بود که در کمترين زمان ممکن با کمترين هزينه تمامي ظرفيت‌هاي گردشگري مربوط به کشور يا مقصد مورد نظر خود را شناسايي کرده و به اين ترتيب با تدوين يک برنامه مناسب براي خود به سمت مکان مورد نظرش سفر کند. گردشگري مجازي صنعت نويني است که مدت زمان زيادي از پديد آمدن آن نمي‌گذرد و با افزايش تعداد کاربران اينترنتي به اين صنعت هم بيشتر از گذشته توجه شده و امکانات توسعه و گسترده‌تر شدن آن فراهم شده است. گردشگري مجازي از نظر علمي هم مي‌تواند به يک رشته دانشگاهي جدا تبديل شده زيرا شامل مجموعه‌هاي مديريت کسب و کار، مديريت اطلاعات و مديريت گردشگري است.

چرا گردشگري الکترونيک؟

بسياري از افراد هستند که علاقه‌مند به آثار باستاني شهرها و کشورهاي مختلف بوده و حتي حاضرند با انجام هزينه‌هاي سنگين به نقاط مختلف جهان سفر کرده و به ديدن اين جاذبه‌هاي توريستي بروند اما هيچ کس قادر نيست که هزينه سفرهاي زيادي را در مدت زمان کم بپردازد و آن طور که دوست دارد براي ديدن بناهاي جذاب و اشياهاي قيمتي به تمامي کشورها سفر کند. در اين لحظه، گردشگري مجازي مي‌تواند به کمک اين دسته از افراد آمده و تا حدودي به برآورده کردن نيازهاي آن‌ها بپردازد. شايد بتوان گفت که اين نوع از گردشگري براي انواع گردشگري مانند گردشگري روستايي، کشاورزي و گردش در مناطق دور افتاده که زياد مورد توجه توريست‌ها قرار ندارد، موفق‌تر عمل مي‌کند. اما اگر هدف از گردش حس کردن آب و هوا در يک منطقه خاص يا چشيدن طعم غذا يا استفاده از يک هواي آفتابي در يک ناحيه خاص باشد، نمي‌توان از اين روش استفاده کرد زيرا شما در هيچ زماني قادر نخواهيد بود که يک نسيم صبحگاهي در سواحل يک جزيره زيبا را از طريق گردشگري مجازي حس کنيد. اما اين نوع از گردشگري براي تحقيقات در مورد محل زندگي يک عده خاص يا آشنايي با صنايع دستي يک منطقه يا حتي خريداري آن‌ها به صورت الکترونيک بسيار مناسب بوده و به ما کمک خواهد کرد.

نقش آي‌تي در توريسم مجازي

مي‌توان کاربرد فناوري اطلاعات در گردشگري را به چند بخش مختلف تقسيم کرد. به عنوان مثال شبکه‌هاي داخلي، شبکه‌هاي خارجي و خود شبکه مجازي اينترنت سه بخش کاملا مجزا هستند که در صنعت گردشگري مورد استفاده قرار خواهند گرفت. به کارگيري فناوري اطلاعات و استفاده از شبکه‌هاي داخلي در صنايع گردشگري مي‌تواند باعث بالا رفتن تعداد توريست‌ها و افزايش کارايي شرکت‌هايي شود که در اين صنعت فعاليت مي‌کنند. از طرف ديگر به کارگيري فناوري اطلاعات در شبکه‌هاي داخلي و اينترنت باعث خواهد شد که همبستگي مناسبي ميان فعاليت‌هاي متفاوت آژانس‌ها و شرکت‌هاي مختلفي که در زمينه گردشگري فعاليت دارند، به وجود آيد. اکنون کاربرد ابزارهاي ICT در موارد مختلفي مانند نظام ذخيره مکان CRS ، نظام توزيع جهاني GDS و مديريت مقصد DMS بسيار بيشتر از گذشته و پر رنگ‌تر شده است و اين ابزارها در صنايع حمل و نقل هوايي و هتل‌ها و خدمات مسافرتي هم به کار گرفته شده‌اند. به استفاده از اين امکانات است که امروزه شما مي‌توانيد تمامي هماهنگي‌هاي مورد نياز با مقصد خود را به آساني انجام داده و در مورد تمام ابهاماتي که برايتان وجود دارد با استفاده از پورتال‌هاي گردشگري مجازي، تحقيق کرده و يک سفر با چشم باز انجام دهيد. به کارگيري اين ابزارها در صنايع گردشگري سبب شده است که روند گردشگري به صورت کلي در جهان تغيير پيدا کرده و ساز و کارهاي جديد راهبردي و مديريتي در اين صنعت به وجود آيد. شايد در گذشته به اندازه کافي اطلاعات در اختيار افرادي که قصد سفر داشتند، قرار نمي‌گرفت اما شرايط در حال حاضر به گونه‌اي تغيير پيدا کرده است که شما قادر هستيد در حالي که در منزل خود و پاي رايانه‌تان نشسته‌ايد به دورترين نقاط جهان سفر کرده و ديدني‌هاي کشورهاي مختلف را از دريچه جهان مجازي ببينيد.

ايران نيازمند گردشگري مجازي

با اطمينان بسيار زيادي مي‌توان گفت که به دليل تمدن کهن ايران، کشور ما به عنوان يکي از قطب‌هاي اصلي گردشگري هميشه مورد توجه توريست‌ها بوده است. بالاخره مردم کشور ما هم خود را به هر طريقي که شده با جهان وب تا حدي سازگار کرده و تصميم به استفاده از اينترنت در زندگي روزمره خود گرفته‌اند و همين موضوع هم دليل بسيار محکمي براي اين خواهد بود که مسئولان کشورمان به اين دسته از خدمات بيشتر از قبل اهميت داده و سعي به استفاده از صنايع جديد داشته باشند. آثار باستاني مانند تخت جمشيد، شهر سوخته، سي‌و سه پل، طاق بستان، چهل ستون و... به قدري براي ما و باستان شناسان جهان ارزشمند هستند که اکنون معرفي اين آثار بسيار گرانبها به جهانيان به عنوان يک ضرورت شناخته شده است. گرچه که سازمان ميراث فرهنگي کشور ما براي معرفي ميراث فرهنگي و صنايع دستي کشورمان تا به حال تلاش قابل تقديري داشته است اما مي‌توان گفت که اين امکان وجود دارد که بسيار بهتر از اين هم عمل کنيم و آثار تاريخي و مکان‌هاي مهم گردشگري کشورمان را بسيار قوي‌تر به جهانگردان خارجي و حتي مردم ايران معرفي کنيم. اين گونه است که مسئولان کشورمان تصميم بر اين دارند که با استفاده از اين روش تمامي سرويس‌هاي مورد نياز گردشگران داخلي و خارجي را به صورتي ساده‌تر، با کيفيتي بسيار بالاتر با انجام هزينه‌اي کمتر به آن‌ها ارائه کنند. به عبارت ديگر قرار بر اين شده است که در کشور ما هم تمامي سرويس‌هايي که در گذشته به صورت سنتي مورد استفاده گردشگران قرار مي‌گرفته است، از اين پس به صورت الکترونيکي به آن‌ها ارائه شود. مديران کشور ما هم به اين نتيجه دست پيدا کرده‌اند که الکترونيک توريسم، حاصلي از ترکيب مدل‌هاي تجارت الکترونيکي و دولت الکترونيک است که به صورت خودکار باعث ايجاد سرويس‌ها و مفاهيم جديد ديگري مي‌شود. فعاليت‌هايي که رقباي خارجي و داخلي در رابطه با ارائه خدمات گردشگري و ترکيب آن‌ها با فناوري اطلاعات انجام مي‌دهند منجر به ايجاد صنعت گردشگري مجازي مي‌شود و هر کشوري براي جذب توريست بيشتر بايد از اين صنعت مجازي به بهترين شکل ممکن استفاده کرده و قدمت و آثار باستاني خود را به ديگر جهانيان معرفي کرده و آن‌ها را به سمت خود بکشاند. به طور حتم فناوري اطلاعات و ارتباطات مهم‌ترين وسيله‌اي است که مي‌توان پيشرفت بزرگي را در صنايع گردشگري به وجود آورده و حد و مرزها را بشکند. گذشته از تمامي اين موارد مقوله گردشگري مجازي، مي‌تواند در کشور ما به يک صنعت پر سود تبديل شود زيرا فرهنگ غني و بستر بسيار مناسبي براي فعاليت در اين زمينه داريم. سودمندي اين صنعت زماني براي ما بيشتر مشخص خواهد شد که حرکت بيشتري به سمت آن داشته و فناوري اطلاعات و ارتباطات را به عنوان يک رکن اساسي در صنعت گردشگري کشورمان پذيرا باشيم. ايران با توجه به پيشينه قدرتمندي که از نظر تاريخي و فرهنگي دارد به طور حتم نيازمند گردشگري مجازي است تا بتواند صنعت توريسم را گسترده‌تر کند. البته در حال حاضر در بخش‌هاي خصوصي وب سايت‌هاي مختلفي يا حتي وبلاگ‌هايي در زمينه توريسم ايراني در حال فعاليت هستند و افرادي که طراحي اين سايت‌ها را انجام داده‌اند با توجه به امکانات اندکي که داشته‌اند، توانسته‌اند که دريچه متفاوتي را به روي مشتريان خارجي باز کرده و آن‌ها را به داشته‌هاي تاريخي و فرهنگي کشور ما علاقه‌مند کنند اما اين کار کافي نيست و لازم است که براي دستيابي به صنعت توريسم مجازي سرپرستي و سازماندهي پايگاه‌هاي مجازي از سوي مديران مختلف در بخش‌هاي دولتي مرتبط با سازمان ميراث فرهنگي انجام گيرد. فعاليت پورتال سازمان ميراث فرهنگي براي توسعه صنعت توريسم مجازي به تنهايي کافي نخواهد بود و براي کشوري مانند ايران که جاذبه‌هاي توريستي بسيار زيادي دارد، بايد بسيار قدرتمندتر از اين عمل کنيم.

فناوري اطلاعات، رکن اساسي

در عرصه توريسم جهاني، فناوري اطلاعات نقش بسيار مهمي دارد و نقش تعيين کننده‌اي را در بالا بردن کيفيت و ميزان بهره برداري از اين صنعت دارد. با اين اوصاف مي‌توان گفت که در آينده‌اي بسيار نزديک کشورهايي که از زير ساخت‌هاي مناسب در اين زمينه استفاده نمي‌کنند، از چرخه رقابت‌هاي جهاني و حتي منطقه‌اي گردشگري حذف خواهند شد. با استفاده از فناوري اطلاعات در صنعت گردشگري مي‌توان به موارد مناسبي دست پيدا کرد که از ميان آن‌ها مي‌توان به اطلاع رساني شفاف، دقيق و معتبر، انجام تمامي تشريفات اخذ ويزا، انجام تمامي امور مربوط به رزرواسيون الکترونيکي اشاره کرد. اکنون بيش از 66 درصد از مردم آمريکا از وب سايت‌هاي گردشگري استفاده مي‌کنند و آن‌ها را به آژانس‌هاي مسافرتي ترجيح مي‌دهند. اين در حالي است که 25 درصد از مردم کانادا و 35 درصد از مردم آمريکا دوست دارند که به صورت اينترنتي سفر کنند و اين مورد را تا به حال تجربه کرده‌اند. از ميان امکانات فناوري اطلاعات در صنعت گردشگري مي‌توان به موارد ديگري هم اشاره داشت، از جمله گردشگري مجازي، تجهيزات گردشگري الکترونيک، پورتال‌هاي گردشگري، تجهيزات الکترونيکي مانند IP Camera، سيستم‌هاي رديابي هوشمند، راهنماهاي الکترونيک و کيوسک‌هاي الکترونيکي که در سطوح شهر براي راهنمايي مسافران وجود دارند. در کنار تمامي موارد اين امکان وجود دارد که توسط دوربين‌هاي مختلف يک مکان خاص را از طريق اينترنت از راه دور مانيتور کنيد. تمامي اين سرويس‌ها به نسبت امکاناتي که در اختيار ما قرار مي‌دهند، هزينه بسيار کمي را براي ما خواهند داشت و بسيار بي‌دردسر خواهند بود. تجهيزات بي‌سيم، استفاده از نقشه‌هاي مسيريابي مانند نقشه‌هاي شرکت گوگل مي‌تواند امروزه به بسياري از توريست‌ها در زمان ورود به يک مکان جديد کمک کند. به اين ترتيب ديگر نيازي به حضور شخصي به عنوان راهنما نخواهد بود و همچنين هر کسي مي‌تواند از زبان خود براي استفاده از نقشه‌ها بهره برده و تمامي اطلاعات را در قالب فايل‌هاي ويدئويي يا صوتي دريافت کند. کارشناسان سازمان بين المللي جهانگردي اعلام کرده‌اند که در حال حاضر مردم کشور فرانسه بيش از ديگر کشورهاي جهان از فناوري اطلاعات و ارتباطات براي جذب توريست به کشور خود استفاده مي‌کنند و پس از آن کشورهاي اسپانيا و آمريکا در رده‌هاي بعدي قرار گرفته‌اند. درست است که هنوز دوره‌هاي آموزشي مناسبي براي توسعه گردشگري مجازي در مراکز دانشگاهي کشور ما به چشم نمي‌خورد اما به طور حتم نياز است که به اين مورد بسيار توجه شود و تمامي مواردي که به صورت مانع وجود دارد و نمي‌گذارد که افراد به اندازه کافي به سيستم‌هاي مجازي اطمينان داشته باشد از ميان برداشته شود و شايد بتوان گفت که تمامي اين موارد در صورتي امکان خواهد داشت که قبل از هر چيزي ما به فکر ايجاد يک بستر مناسب و قدرتمند اينترنتي در کشورمان باشيم تا به پايه‌اي محکم براي ديگر صنايعمان از جمله صنعت توريسم مجازي تبديل شود.

پيشرفت کنيم

اگر ما هميشه منتظر اين باشيم که ديگران در راهي به اندازه کافي به جلو حرکت کنند و بعد از آن ما از داشته‌هاي آنان استفاده کنيم، براي هميشه از آن‌ها عقب‌تر خواهيم بود و اين گونه است که به کشوري تبديل مي‌شويم که خودش به تنهايي حرفي براي گفتن ندارد و هميشه وابسته به پيشرفت ديگران است. مسلما صنعت توريسم مجازي در جهان به يک واقعيت کاربردي تبديل شده است و اگر ما بعد از سال‌ها به واقعيت‌هاي ديگري مانند شهروند الکترونيک، دولت الکترونيک، تجارت الکترونيک و بانکداري الکترونيک رسيده‌ايم نبايد در مقابل ديگر مقوله‌هاي الکترونيکي مقاومت به خرج داده و از آن‌ها در زندگي استفاده نکنيم. زمينه‌هاي گردشگري مجازي با حمايت مسئولان در کشور ما بايد به بهترين شکل ممکن فراهم شده و نبايد اين گونه باشد که فکر کنيم که توريسم مجازي تنها همين است که با راه اندازي يک پايگاه الکترونيکي و پورتال قادر باشيم که به دور دنيا تنها از طريق يک کليک سفر کنيم. بلکه گردشگري مجازي در حقيقت فراهم کردن شرايطي است که در آن هر کاربر قادر باشد با استفاده از ابزارهايي که در اختيارش قرار داده مي‌شود، در کمترين زمان ممکن با کمترين امکانات و هزينه ، حتي اگر در سطح پاييني از دانش قرار دارد هم ظرفيت‌هاي گردشگري هر کشوري که دوست دارد را شناسايي کرده و اگر به آن‌ها علاقه دارد بتواند برنامه هدفمندي را براي مسافرت به آن مکان خاص فراهم آورد. با استفاده از اين روش مي‌توان در توسعه فرهنگ‌ها و ارتباطات ملل هم موفق عمل کرد و اين گونه است که بسياري از کارشناسان اعتقاد دارند که گردشگري اولين و مهم‌ترين صنعت در جهان است. شايد براي شما هم جالب باشد که بدانيد در سال 2011 بيش از 1 ميليارد و 20 ميليون نفر گردشگر به مناطق مورد علاقه خود سفر داشته‌اند و درآمد ناشي از گردشگري بين المللي چيزي در حدود 1.6 تريليون دلار بوده است. همچنين کارشناسان پيش‌بيني کرده‌اند که وضعيت تا سال 2020 به گونه‌اي تغيير پيدا خواهد کرد که ما در هر سال چيزي در حدود 1.6 ميليارد نفر گردشگر و درآمد سالانه‌اي بيشتر از 2 تريليون دلار خواهيم داشت. البته سابقه شرکت ابزارهاي الکترونيکي در صنعت گردشگري به دهه 1960 باز مي‌گردد که در آن زمان شرکت‌هاي هواپيمايي آمريکايي از سيستم‌هاي الکترونيکي براي رزرو جا استفاده مي‌کردند و پس از آن تحولات گسترده و تعيين کننده‌اي در عرصه گردشگري آغاز شد.

 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 11:50 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 43

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827079
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی