به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

یکی از مهمترین دلایل استقبال خانواده ها از غذاهای آماده یا فست فودها قیمت مناسب و دلیل دیگر طعم منحصر به فرد این غذاهاست که باعث شده تمام گروه های سنی به آن ها علاقمند شوند، بنابر این نمی توان حقیقتی به نام فست فود را حذف کنیم بلکه باید آن را سالم سازی کرد و بااجرای چند توصیه زیانهایشان را به حداقل برسانیم.

۱- بسته های کمبو را انتخاب نکنید، زیرا اغلب حجم زیادی سیب زمینی سرخ شد و نوشابه دارند که خوردنشان با هم می تواند مقداری کالری دریافتی را چند برابر کند. در ضمن، محتویات آنها انتخابی نیست و قابلیت تغییر هم ندارند بنابر این شما هم که پول وعده را تمام و کمال پرداخته اید، بدون هیچ ملاحظه ای آن را خواهید خورد.

۲- سالاد هایی را انتخاب کنید که کالباس و حتی نودل ندارند زیرا نودل نشاسته دارد، پرکالری است و کالباس نیز از فراورده های گوشتی محسوب می شود و خوردن محدود آن مجاز است.

۳- اندازه بزرگ را با اندازه های مناسب تر جایگزین کنید . برخی رستوران ها اندازه خانوادگی معمولی دارند. بهتر است اگر با دوستتان به یکی از این رستوران ها رفته اید، برای دریافت کالری کمتر ، اندازه های معمولی را انتخاب کنید.

۴-درکنار غذا به جای پیاز سوخاری که در روغن سرخ شده است، ذرت بخارپز شده انتخاب کنید زیرا هم قدرت سیرکنندگی بیشتری دارد و هم سرخ نشده است.

۵- قبل از غذاهای اصلی، سالاد یا ذرت بخارپزتان را بگیرید و میل کنید. بهتر است فاصلی خوردن آن ها با وعده اصلی حداقل ۱۵ دقیقه باشد . به این ترتیب اگر غذای اصلی تان کوچک هم باشد، شمارا سیر خواهد کرد.

۶- در صورتی که تمایل دارید غذای تان را با سس میل کنید، به جای سس سفید از سس قرمز استفاده کنید و برای سالاد هم از گارسون آبلیمو و روغن زیتون بخواهید.

۷- سعی کنید با همراهتان که می تواند، همسر دوست یا همکارتان باشد، در غذا خوردن شریک شوید یعنی یک غذا را سفارش دهید و با یک سالاد آن را همراه هم بخورید، به این ترتیب هم کالری کمتری به بدنتان می رسد و هم خاطره خوش با هم بودن را تجربه می کنید.

۸- یکی از نکته هایی که هنگام انتخاب مرغ سوخاری باید به آن توجه کنید این است که در روغن مخصوص سرخ کردنی آن هم نه برای چند بار، تهیه شده باشد. بنابر این سوخاری را در رستورانی بخورید که تقریبا به روش پخت آن ازنظر رعایت نکات بهداشتی و سلامت اطمینان دارید.

۹- هنگام سفارش نوشیدنی، نگاهی به یخچال پشت سر فروشنده بیاندازید و اگر آبمیوه طبیعی یا دوغ و حتی آب معدنی دارد، یکی از آن ها را به جای انواع نوشابه انتخاب کنید.

۱۰- به سمت گزینه های سالم تر بروید . مثلا به جای پیتزاهای که انواع سوسیس و کالباس در آن ها به کار رفته است انواعی که با تکه های مرغ ، ماهی یا سبزی تهیه شده اند، سفارش دهید.
 
 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 12:21 AM

نویسنده وبلاگ مروارید نوشت : 
در تاثير اين ذكر شريف يعنى لا اله الا انت سبحانك انّى كنت من الظالمين به سه جمله فاستجبنا له ، و نجيناه من الغّم ، و كذلك ننجى المؤ منين دقت به سزا اعمال گردد، به خصوص به جمله اخير كه مفاد آن عام است كه وعده فرموده است شامل همه مؤ منين مى باشد، و با جمع محلى به الف و لام و فعل مضارع كه دال بر تجدد زمان و حصول تدريجى آن براى ابد است تعبير فرموده است ، فتبصّر.

امام صادق عليه السلام مى فرمايد: در شگفتم براى كسى كه از چهار چيز بيم دارد، چگونه به چهار چيز پناه نمى برد؟

در شگفتم براى كسى كه ترس بر او غلبه كرده ، چگونه به ذكر حسبنا الله و نعم الوكيل پناه نمى برد. زيرا به تحقيق شنيدم كه خداوند عزوجل به دنبال ذكر ياد شده فرمود: پس (آن كسانى كه به عزم جهاد خارج گشتند و تخويف شياطين در آنها اثر نكرد و به ذكر فوق تمسك جستند) همراه با نعمتى از جانب خداوند (عافيت ) و چيزى زائد بر آن (سود در تجارت ) بازگشتند و هيچگونه بدى به آنان نرسيد.

و در شگفتم براى كسى كه اندوهگين است ، چگونه به ذكر لا اله الا انت سبحانك انّى كنت من الظالمين پناه نمى برد. زيرا به تحقيق شنيدم كه خداوند عزوجل به دنبال ذكر فوق فرمود: پس ما (يونس را در اثر تمسك به ذكر ياد شده ) از اندوه نجات داديم و همين گونه مؤ منين را نجات مى بخشيم .

و در شگفتم براى كسى كه مورد مكر و حيله واقع شده ، چگونه به ذكر اءفوض ‍ امرى الى الله ان الله بصير بالعباد پناه نمى برد. زيرا به تحقيق شنيدم كه خداوند عزوجل به دنبال ذكر فوق فرمود: پس خداوند (موسى را در اثر ذكر ياد شده ) از شر و مكر فرعونيان مصون داشت .

و در شگفتم براى كسى كه طالب دنيا و زيبايى هاى دنياست ، چگونه به ذكر ((ما شاءالله لا قوة الا بالله )) پناه نمى برد. زيرا به تحقيق شنيدم كه خداوند عزوجل بعد از ذكر ياد شده (از زبان مردى كه فاقد نعمتهاى دنيوى بود، خطاب به مردى كه از آن نعمتها بهره مند بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، كمتر از خود مى دانى پس اميد است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد...
 
 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 12:18 AM

از گذشته‌هاي دور بسياري از منجمان و ستاره‌شناسان متوجه وجود نقاط كم‌نوري در آسمان شده بودند كه به نظر مي‌رسيد در ميان ستارگان در حركت هستند. آنها اين اجسام سماوي را سياره ناميدند و براي هركدام نامي برگزيدند. در قرن‌هاي شانزدهم و هفدهم ميلادي دانشمندان به اين نتيجه رسيدند اين سيارات اجسامي هستند كه به دور خورشيد مي‌گردند.

 با وجود اين تا اواخر قرن بيستم انسان‌ها به پيشرفت قابل ملاحظه‌اي در زمينه مطالعه مستقيم وي‍ژگي‌هاي سيارات دست نيافته و نتوانسته بودند تصاويري با كيفيت از سيارات منظومه شمسي تهيه كنند. از زماني كه گاليله درصدد بود تا به حقايقي درباره اجسام سماوي دست يابد تا زمان ساخت ايستگاه فضايي براي استقرار فضانوردان، انسان‌ها در تلاش بودند حقايقي را درباره سيارات و ستارگان كشف كنند. مطالعه بسيار دقيق حلقه‌هايي كه زحل را احاطه كرده است، انجام تحقيقاتي درباره وجود يخ در قطبين مريخ، جستجو درباره ستاره‌هاي دنباله‌دار و شهاب‌هاي آسماني و طراحي مسير حركت فضا پيماها به گونه‌اي كه از نزديكي قمرهاي سيارات عبور كند از مهم‌ترين اكتشافات فضايي در طول تاريخ فضانوردي به شمار مي‌آيند.

ايده سفر به ماه و انجام ماموريت‌هاي فضايي با هدف كاوش در سطح ماه نخستين بار اواخر دهه 1950 ميلادي توسط سازمان فضايي روسيه و در رقابت با ناسا مطرح شد و پس از آن سال 1963 كندي رئيس‌جمهور وقت آمريكا اعلام كرد فضانوردي از اين كشور قصد دارد تا قبل از دهه 1970 قدم بر ماه بگذارد. سال 1969 فضاپيماي آپولو 2 عازم ماه شد و به اين ترتيب نخستين فضانورد قدم به ماه گذاشت. پلوتون پيش از سال 2006 ميلادي به عنوان يك سياره شناخته مي‌شد، اما از سال 2006 با توجه به اين‌كه اين سياره در مقايسه با ديگر سيارات كوچك‌تر بود به عنوان يك سيارك معرفي شد. ماموريت voyager 2 به نپتون در سال 1989 ميلادي تنها ماموريت فضايي انجام شده به اين سياره است كه با ثبت مجموعه‌اي از تصاوير مختلف از سطح اين سياره همراه بود. سال 1986 فضاپيماي voyager2 از نزديك اورانوس حركت كرد و توانست تصاويري از سطح آن ثبت كند. براي مطالعه حلقه‌هايي كه زحل را احاطه كرده‌اند ماموريت فضايي بسياري به اين سياره انجام شده است. تاكنون كاوشگرهاي زيادي از نزديكي سياره مشتري عبور كرده‌اند. تلسكوپ فضايي گاليله كه مدت 7 سال در فضا بود نيز تحقيقات جامعي را درباره قمرهاي بزرگ اين سياره انجام داده است. مريخ نزديك‌ترين سياره به زمين است كه از گذشته‌هاي دور علاقه زيادي براي شناخت ويژگي‌ها و خصوصيات اين سياره وجود داشته است. در مجموع 38 ماموريت فضايي براي سفر به مريخ برنامه‌ريزي شده كه در اين ميان 16 سفر فضايي با موفقيت انجام شده است. 12 سفر فضايي به سياره زهره، ديگر سياره‌اي كه در نزديكي زمين قرار گرفته انجام شده كه يكي از آنها از مهم‌ترين ماموريت‌هاي فضايي روسيه بوده است. در ماموريت فضايي مارينر، 57 درصد از سطح سياره عطارد مورد بررسي و مطالعه قرار گرفت.

   

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 12:10 AM

وجود فشار هوا در اطرافمان به قدري عادي و طبيعي به نظر مي‌رسد كه حتي آن را احساس هم نمي‌كنيم. اين در حالي است كه فشار هواي اطرافمان به اندازه‌اي است كه مي‌تواند موجب فشرده شدن يا به عبارتي مچاله شدن يك قوطي نوشابه شود. با انجام اين آزمايش ساده متوجه مي‌شويد كه چگونه فشار هوا مي‌تواند موجب فشرده شدن يك قوطي فلزي شود. براي انجام اين آزمايش به يك قوطي آلومينيومي نوشابه كه خالي باشد، يك قابلمه به حجم 2 تا 3 ليتر و يك انبرك فلزي نياز داريد.

قابلمه را با آب سرد پر كنيد. در داخل قوطي هم يك قاشق غذاخوري (حدود 5‌/‌1 ميلي‌ليتر) آب بريزيد. قوطي را در مجاورت شعله گاز قرار دهيد تا آب درون آن به جوش آيد. سپس ابري از بخار آب متراكم‌شده از دهانه آن خارج مي‌شود. بگذاريد آب براي مدت زمان 30 ثانيه بجوشد. با استفاده از انبرك قوطي را گرفته و سپس بلافاصله قوطي را وارونه كرده و آن را در ظرف محتوي آب سرد قرار دهيد. قوطي آلومينيومي بلافاصله فشرده شده و مچاله مي‌شود.

فكر مي‌كنيد چه عاملي موجب شده است ساختار اين قوطي درهم شكسته و مچاله شود؟ وقتي قوطي نوشابه را در مجاورت حرارت قرار مي‌دهيد، آبي كه درون آن ريخته‌ايد به جوش مي‌آيد. بخار آب‌جوش، هواي درون قوطي را با فشار به بيرون مي‌راند. زماني كه همه فضاي درون قوطي را بخار آب پر كرده است، با برگرداندن قوطي و فروبردن آن در ظرف محتوي آب، دماي آن را به طور ناگهاني كاهش مي‌دهيد. كاهش دماي قوطي و خنك شدن آن موجب متراكم شدن بخار آب درون آن و در نتيجه ايجاد خلأ مختصري در داخل قوطي مي‌شود. بنابراين بر اثر ايجاد اين خلأ نسبي، فشار هواي درون قوطي به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد يافت و فشار هواي بيرون كه در مقايسه با فشار هواي درون قوطي كمتر است موجب مچاله شدن قوطي مي‌شود.

اگر فشار هواي بيرون قوطي در مقايسه با فشار هواي درون قوطي بيشتر و اين اختلاف فشار فراتر از آستانه مقاومت قوطي فلزي باشد، فشار هوا موجب فشرده و مچاله شدن قوطي مي‌شود. شما مي‌توانيد براحتي يك قوطي آلومينيومي كه در آن باز شده باشد را به آساني و با استفاده از نيروي دستتان مچاله كنيد. وقتي يك قوطي نوشابه را تحت فشار فرار مي‌دهيد و بدنه آن را با دستتان مي‌فشاريد، فشار هواي بيرون قوطي در مقايسه با فشار هواي درون آن افزايش پيدا مي‌كند. با افزايش نيرويي كه به بدنه قوطي وارد مي‌شود قوطي مچاله شده و به اين ترتيب ساختار اوليه آن به‌هم مي‌ريزد. معمولا در شرايط طبيعي فشار هواي بيرون قوطي با فشار هواي داخل آن برابر است. اما در اين آزمايش هواي درون قوطي خارج شده و بخار آب جايگزين آن خواهد شد. وقتي بخار آب تحت فشار قرار گرفته و متراكم مي‌شود، فشار هواي درون قوطي كاهش مي‌يابد. بنابراين فشار هواي بيرون بدنه قوطي را تحت تاثير قرار داده و موجب مچاله شدن آن مي‌شود.

اگرچه با متراكم شدن بخار آب درون قوطي فضاي كافي براي ورود آب به درون قوطي وجود دارد، اما برخلاف آنچه تصور مي‌شود، وقتي قوطي را در ظرف محتوي آب فرو مي‌بريد آب موجود در ظرف نمي‌تواند فضاي داخل قوطي را به طور كامل پر كند و فقط مقدار كمي آب از دهانه قوطي وارد آن مي‌شود. در حقيقت سرعت ورود آّب به داخل قوطي آنقدر زياد نيست كه بتواند پيش از مچاله شدن قوطي آن را پر كند.

 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 12:09 AM

بر اساس مطالعات انجام شده در تهران، سيستم‌هاي روشنايي در ساختمان 26 درصد از مصرف برق تجهيزات خانگي كشور را در برمي‌گيرند. بنابراين با توجه به رشد سريع مصرف انرژي الكتريكي در كشور و كمبود منابع توليد آن، توجه به مصرف انرژي و يافتن روش‌هايي كه بتواند با حفظ كارايي قبلي، منجر به صرفه‌جويي در مصرف انرژي الكتريكي در سيستم‌هاي روشنايي شود، اهميت ويژه‌اي دارد.

انجام تعميرات مناسب، استفاده از روشنايي خورشيد، كاهش سطح نور، حذف لامپ‌هاي اضافي و جايگزيني لامپ‌هاي كارآتر، استفاده از لامپ‌هاي مناسب، خاموش كردن لامپ‌هاي اضافي و استفاده از كنترل‌كننده‌هاي ارزان‌قيمت، از جمله راهكارهاي كم‌هزينه و بدون‌هزينه صرفه‌جويي انرژي در سيستم‌هاي روشنايي هستند كه درخصوص هر يك به طور اختصار شرح داده مي‌شود.

انجام تعميرات مناسب: با گذشت زمان و سپري شدن طول عمر از ميزان نوردهي لامپ‌ها كاسته مي‌شود. بنابراين، پس از سپري شدن مدت زيادي از عمر لامپ و قبل از سوختن كامل آن بايد نسبت به تعويض لامپ‌ها اقدام كرد. علاوه بر آن گرد و غبار و كثيفي كه روي لامپ‌ها، قاب و شيشه چراغ‌ها و سطوح داخلي چراغ‌ها به وجود مي‌آيد، مقدار زيادي از نور خروجي لامپ‌ها را كاهش مي‌دهد. حتي در محيط‌هاي تميز هم پس از 3 سال استفاده، به دليل كثيفي لامپ، حدود 15 درصد از روشنايي لامپ‌ها كاسته مي‌شود، بنابراين نظافت منظم موجب افزايش كارايي لامپ خواهد شد. زماني كه لامپي بسوزد يا نور آن تا حدي كاهش يابد كه موجب بروز مشكل شود، بايد نسبت به تعويض آن اقدام كرد. زماني كه تعداد لامپ‌ها كم است و تعويض آن به وسيله خود كاركنان و ساكنان انجام مي‌شود، مي‌توان با جايگزيني تك‌تك لامپ‌هاي معيوب، سيستم روشنايي را اصلاح كرد. اين روش در طول زمان بسيار پرهزينه خواهد بود چون در بسياري از موارد نگهدارنده و روكش‌هاي چراغ‌ها بايد در زمان تعويض لامپ از چراغ جدا شوند و امكان شكستن و خرابي در آنها وجود دارد. در روشي ديگر مي‌توان همه لامپ‌ها را در يك سيستم روشنايي صرف‌نظر از اين‌كه چه تعداد از آنها معيوب بوده يا سوخته‌اند به صورت دوره‌اي تعويض كرد. از اين روش در سيستم‌هايي استفاه مي‌شود كه تعداد لامپ‌ها زياد است و تعويض لامپ توسط تعميركاران مجموعه يا پيمانكاران انجام مي‌شود. عموما جايگزيني همه لامپ‌ها در زماني صورت مي‌پذيرد كه لامپ‌ها حداقل 70 درصد طول عمر مفيدشان را طي كرده باشند. به عنوان مثال اگر طول عمر لامپي 20 هزار ساعت باشد و لامپ سالانه 2600 ساعت روشن باشد، زمان تعويض آن حدود 5‌/‌4 سال خواهد بود.

استفاده از روشنايي خورشيد: استفاده از روشنايي خورشيد در طول روز در مكان‌هايي كه تغييرات زيادي در ميزان شدت نور مورد نياز وجود دارد، تاثير مثبتي به جاي مي‌گذارد. نور روز خصوصا براي رستوران‌ها و اتاق‌هاي استراحت مناسب خواهد بود به شرط آن كه از انعكاس نور جلوگيري به عمل آيد. استفاده از نور طبيعي مزاياي بسياري نظير كاهش هزينه‌هاي دوره‌اي متناسب با كاهش تعداد چراغ‌ها بين 35 تا 50 درصد دارد و همچنين باعث كاهش هزينه‌هاي طراحي و نصب سيستم روشنايي، بالا بردن نشاط و كارايي و خسته نشدن افراد در محيط‌هاي اداري، تجاري و صنعتي مي‌شود. البته استفاده از نور طبيعي هزينه‌هايي هم به همراه دارد و طراح بايد با طرح پنجره‌هاي مناسب و سيستم‌هاي كنترل و حسگرهاي مناسب نور را كنترل و از چشم‌زدگي و ايجاد سايه روشن و هدر رفتن و اتلاف انرژي حرارتي هم جلوگيري كند. پنجره‌ها از منابع مهم تامين نور اتاق هستند. زماني كه نور كافي از طريق پنجره‌ها به اتاق برسد، مي‌توان لامپ‌هاي اتاق را خاموش كرد. نصب پنجره‌هاي مناسب نيز امكان تامين سرمايش و گرمايش مناسب و گردش هوا را به وجود مي‌آورد. مطالعات نشان مي‌دهد، استفاده مناسب از پنجره‌ها هزينه تهويه هوا در محيط‌هاي داخلي را بين 10 تا 20 درصد كاهش مي‌دهد. به همراه استفاده از پنجره‌ها و به منظور افزايش ميزان بهينه‌سازي روشنايي در بعضي از مكان‌ها مي‌توان از سلول نوري استفاده كرد كه هزينه كمي  در بر مي‌گيرد. البته به منظور استفاده مطلوب از پنجره‌ها پارامترهاي متعددي را بايد در نظر گرفت. در طول زمستان جذب حداكثر حرارت از پنجره‌ها به كاهش مصرف سوخت براي تامين گرمايش ساختمان كمك مي‌كند و در تابستان نيز نور جذب شده از طريق پنجره‌ها مفيد واقع مي‌شود، اما حرارت اضافي سبب افزايش بار سيستم تهويه مطبوع و سرمايش خواهد شد، بنابراين در استفاده از نور روز به شرايط آب و هوايي نيز بايد توجه داشت تا حداكثر شرايط آسايش براي ساكنان فراهم شود.

كاهش سطح نور: با كم كردن ميزان نور (كاهش تعداد يا وات چراغ‌ها و لامپ‌ها) مي‌توان در انرژي صرفه‌جويي كرد و اگر در هر اتاق چند نوع كار مختلف انجام مي‌گيرد، مي‌توان با كنترل ميزان نور براي هر يك از فعاليت‌ها صرفه‌جويي انرژي به عمل آورد. بايد به اين نكته توجه كرد كه نوردهي يكسان و يكنواخت به همه بخش‌هاي اتاق حتي تا 50 درصد انرژي مصرفي را تلف خواهد كرد. بنابراين نوردهي موضعي براي فعاليت‌هاي مختلف در يك اتاق به نوردهي يكسان ترجيح خواهد داشت.

حذف لامپ‌هاي اضافي و جايگزيني لامپ‌هاي كارآتر: چراغ‌هاي چهار لامپي به كار رفته در اتاق‌ها را اغلب مي‌توان با چراغ‌هاي دو لامپي تعويض كرد. گاهي اوقات لازم است از يك لامپ با وات بالاتر استفاده كنيد تا جبران نورلامپي كه جدا شده است را بنمايد. به عنوان مثال در يك چراغ چهار لامپي كه داراي لامپ‌هاي 18 واتي است، مي‌توان دو لامپ را كاهش داد و براي دو لامپ باقيمانده از لامپ‌هاي 20 واتي استفاده كرد كه به اين ترتيب 32 وات صرفه‌جويي در هر چراغ انجام خواهد شد. از سوي ديگر كارآيي لامپ‌ها، حتي اگر از نظر وات و نوع يكسان باشند، متفاوت است. رنگ‌هاي مختلف، شكل‌هاي مختلف گاز داخل حباب، كاتد و پوشش داخلي لامپ موجب اين تفاوت‌ها مي‌شوند. مثلا يك فلوئورسنت 40 وات مي‌تواند داراي شدت نوري از 53 لومن به ازاي هر وات، تقريبا يك‌سوم روشنايي كمتري را نسبت به لامپ فلوئورسنت با رنگ سفيد ملايم ايجاد كند. در بعضي از حالات ممكن است بتوان لامپ‌هايي با وات كمتر را جايگزين لامپ‌هاي موجود كرد.

استفاده از لامپ‌هاي مناسب: جايگزيني لامپ‌هاي كم‌بازده با انواع پربازده‌تر بدون كاهش سطوح روشنايي مطلوب از جمله مهم‌ترين راهكارهاي مديريت روشنايي در ساختمان است. به عنوان مثال بهره نوري لامپ‌هاي كم‌مصرف حدود 5 برابر بيشتر از لامپ‌هاي رشته‌اي معمولي است و از سوي ديگر طول عمري بيش از 4 الي 8 برابر آنها دارند كه اين امر نقش مهمي در كاهش هزينه‌هاي انرژي الكتريكي در ساختمان دارد.

خاموش‌كردن لامپ‌هاي اضافي: لامپ‌ها در هر اتاقي كه استفاده نمي‌شود بايد خاموش شوند مگر اين‌كه فاصله زماني كمتر از چند دقيقه باشد يا به دلايل حفاظتي و امنيتي لازم باشد، روشنايي وجود داشته باشد. افزايش زمان خاموش ماندن لامپ بويژه اگر در ساعات قابل توجهي در طول روز خاموش باشد، موجب افزايش عمر لامپ خواهد شد.

استفاده از كنترل‌كننده‌هاي ارزان‌قيمت: معمولا افراد در خاموش‌كردن لامپ‌هاي اضافي تعلل مي‌كنند و لامپ‌ها را همچنان روشن نگه مي‌دارند. تجهيزات كنترلي ارزان‌قيمتي براي اين كار در بازار موجود است كه مي‌توان از آنها به منظور خاموش كردن خودكار چراغ‌ها استفاده كرد. اين تجهيزات در 2 دسته كنترل‌كننده‌هاي زماني و حسگرهاي بر پايه حضور افراد در ساختمان طبقه‌بندي مي‌شوند؛ دسته اول براي مكان‌هايي مناسب هستند كه نياز‌هاي روشنايي‌شان قابل پيش‌بيني و از قبل تعيين شده است. اين كنترل‌ها براي روشنايي داخلي و خارجي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، اما كنترل‌كننده‌هاي دسته دوم كه بر پايه حضور افراد عمل مي‌كنند، براي مكان‌هايي مناسب هستند كه داراي الگوي غيرقابل پيش‌بيني و متغير براي حضور افرادند. اين كنترل‌كننده‌ها با استفاده از سنسورهاي مافوق صوت يا مادون قرمز عمل مي‌كنند و براي فضاهايي نظير دستشويي، انبار و راهروها مناسبند.

راه‌حلي ساده براي افزايش روشنايي

انعكاس‌دهنده‌ها عموما به عنوان بخشي از چراغ‌هاي روشنايي هستند يا گاهي اوقات مي‌توان آنها را به چراغ‌هاي موجود اضافه كرد. انعكاس‌دهنده‌هاي صيقلي موجب افزايش و بهبود نور خروجي از چراغ‌هاي فلوئورسنت مي‌شوند، البته امكان استفاده از آنها با ساير انواع لامپ‌ها نيز وجود دارد. 3 مشكل بالقوه در به كارگيري انعكاس‌دهنده‌هاي صيقلي وجود دارد كه بايد به آنها توجه كرد:

1 ـ در مكان‌هايي كه لامپ و چراغ‌هاي زيادي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و داراي نور اضافي هستند، مي‌توان تعداد لامپ‌ها را كاهش داد يا با نصب انعكاس‌دهنده‌هاي صيقلي، نور مناسبي را به وجود آورد. به شرط آن كه در چراغ‌هاي نصب شده، قابليت حذف لامپ و افزودن انعكاس‌دهنده وجود داشته باشد.

2 ـ انعكاس‌دهنده‌ها نور را به فضاي زير چراغ هدايت مي‌كنند و سبب غيريكنواخت شدن پخش نور روي ديواره‌ها و بخش‌هايي از سقف مي‌شوند. بنابراين لازم است فاصله چراغ‌ها از يكديگر كمتر شود.

3 ـ بين انعكاس‌دهنده‌هاي سازنده‌هاي مختلف، اختلاف زيادي وجود دارد، بنابراين بهتر است از هر انعكاس‌دهنده براي چراغ مربوط به خودش استفاده شود.

دكتر داوود فدايي

 عضو هيات علمي دانشگاه اميركبير

رئيس انجمن صنايع خورشيدي ايران

 
 

ادامه مطلب
چهارشنبه 16 فروردین 1391  - 12:07 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 43

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5828495
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی