به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 به عقيده دانشمندان علوم مغز و اعصاب، داشتن هدف و انگيزه در زندگي، مي‌تواند تاثيرات آلزايمر را از بين ببرد. نتايج تحقيقات اخير آنها نشان مي‌دهد افرادي كه اهداف بزرگ‌تري در زندگي دارند، در مقايسه با افراد عادي از شناخت و درك مفهومي بهتري نسبت به محيط اطراف برخوردار هستند.اين درحالي است كه هدف در زندگي، از تاثيرات مضر پلاك‌ها بر ذهن و ساير توانايي‌هاي تفكر جلوگيري مي‌كند.

وجود پلاك‌ها و گره‌هاي مغزي در ميان بيماران آلزايمري رايج است و باعث از بين رفتن حافظه و توانايي تفكر مي‌شود.

در اين تحقيق نيز معلوم شد اين گره‌ها و پلاك‌ها در بيشتر افراد مسن، در مغز آنان انباشته مي‌شود و عملكرد شناختي را از بين مي‌برد.

محققان معتقدند تا كشف درمان‌هاي پيشگيري، پيدا كردن راهكارهايي براي به حداقل رساندن تاثيرات پلاك‌ها و گره‌هاي مغزي، ضروري است.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 6:18 PM

 طبیعت زیباست؛ بكر و دست نخورده. اگر این روزها به برخی باغات، صحرا یا دامنه كوه‌ها و تپه‌های حوالی شهر سر بزنيد، در كنار نهرها و جوی‌ها، گیاهی معطر و خوشبو همچون پونه، نظرتان را جلب می‌كند.

 

این گیاه نوعی نعنای جنگلی است و بوی فوق‌العاده‌ای دارد. اگر بوی شامه‌نواز آن شما را وسوسه كرد و خواستید آن را بچینید، بدانید كه شبیه نعنا ولی كوچك‌تر از آن است.

 

گیاهی علفی با ساقه‌ای راست و كوتاه به رنگ سبز تند با گل‌های ریز صورتی یا آبی است كه برگ‌هایی شبیه نعنا، بیضی اما كوچك‌تر و نوك تیزتر دارد.

ارتفاع آن 10 تا30 سانتی‌متر و تمام اعضای هوایی آن قابل استفاده است. بوی معطر آن كاملا از نعنا قابل تشخیص است و طعم آن در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنكی ایجاد می‌كند.

می‌توانید این گیاه را با ریشه از خاك در آورده و در گلدان كاشته و جلوی پنجره یا در بالكن قرار دهید. در تمام فصول گرم سال، پونه از طریق ریشه تكثیر مي‌شود و بوی معطر آن فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می‌كند. همچنین می‌توانید برگ‌های این گیاه خوشبو را خشك كرده و آن را در دوغ، ماست و... بریزید.

طبیعت پونه گرم و نشاط‌آور است. اعصاب و حافظه سالمندان را تقويت مي‌كند. برگ‌های آن بادشكن و ضد نفخ است و براي تحریك غدد بزاقی و شیره معده، غذا را به سهولت هضم مي‌كند و اشتهاآور خوبی است.

جویدن آن در رفع بوی بد دهان موثر است و به دلیل دارا بودن تركیبات ضدباكتریایی، دارویی فوق‌العاده برای رفع عفونت‌های تناسلی، ادراری و گلودردهای چركین بوده و مانند آنتی‌بیوتیك عمل می‌كند.

تانن آن ماده‌ای قوی و ضد اسهال است و مصرف زیاد آن موجب یبوست می‌شود. این گیاه برای درمان استفراغ و دل‌پیچه نيز مفید است.

مصرف زیاد پونه معده را به سوزش مي‌آورد. پونه به دلیل ویتامین C بالا برای تقویت لثه‌ها نيز موثر است. بخور آن برای درمان سینوزیت عفونی بسیار مفید و چای آن برای اسپاسم (گرفتگی) عضلات خاصيت دارد.

عرق پونه خلط‌آور، قابض و بازكننده عروق است و اسانس آن به دليل دارا بودن «مانتول» خاصیت بی‌حسی موضعی دارد و ضدعفونی‌كننده محیط است.

پونه یك انگل‌زدای قوی است و اگر آن را با عسل بخورید، برای رفع كرم روده نيز موثر است. این گیاه موش، مار و حشرات موذی را فراري مي‌دهد و مرهم آن، تحریكات پوستي مثل گزش حشرات و ضرب‌دیدگی را بهبود می‌بخشد.

مهم‌ترین و بارزترین ویژگی پونه كلسیم بالای آن است. این روزها بيشتر پزشكان، مصرف پونه را به خانم‌های یائسه و افرادی كه دچار پوكی استخوان هستند و همچنین كودكان در حال رشد توصیه می‌كنند بنابراین كسانی كه تمایلی به مصرف شیر ندارند، بهتر است ماست و دوغ را با پونه میل كنند.

زنان باردار پونه نخورند

مصرف زیاد پونه برای زنان باردار مضر است. چراكه می‌تواند ماهیچه‌های رحم را منقبض كرده و سبب سقط جنین شود.

 

این گیاه به تشدید سردرد كمك كرده و فشار خون و پمپاژ قلب را شدت می‌بخشد. مقدار زیاد آن موجب تشنج شده و برای معده و كلیه مضر است. 

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 1:52 PM

 روزگاري فقط برنامه‌نويس‌ها از رايانه استفاده مي‌كردند، اما اين روزها اكثر مردم يك رايانه در اختيار دارند.

 

حال به نظر مي‌رسد زمان آغاز انقلابي مشابه براي دسترسي همه مردم به كارخانه‌هاي داروسازي و ساير مواد شيميايي فرا رسيده است.

 

گروهي از پژوهشگران به سرپرستي لي كرونين، شيميدان در دانشگاه گلاسكوي بريتانيا، مجموعه‌اي از مواد شيميايي را با استفاده از يك دستورالعمل ديجيتال و يك چاپگر سه‌بعدي به ارزش 2000 دلار با هم تركيب كرده و ماده جديدي ساخته‌اند.

اين چاپگر ، تجهيزات آزمايشگاهي را پرينت مي‌كند و سپس مواد اوليه را در جايگاه درستشان قرار مي‌دهد تا مواد شيميايي مورد نظر ساخته شوند.

هر چند شيميدانان در حال حاضر از اين روش براي شناسايي راه‌هاي جديدي براي كشف تركيبات استفاده مي‌كنند، اما شايد روزي هر فرد عادي بتواند به كمك يك چاپگر سه‌بعدي و ارتباط با اينترنت، به يك شيميدان بدل شود!

كرونين مي‌گويد: «اين كار باعث قرار گرفتن شيمي در دسترس عموم مردم مي‌شود».

به اين وسيله ساكنان نواحي دورافتاده مي‌توانند قرص سر درد يا مواد شوينده خود را خودشان توليد كنند. اين روش افراد را قادر مي‌سازد تا دستورالعمل‌ها براي ساخت داروهاي خاصي كه كارخانه‌هاي داروسازي توليد نمي‌كنند (به سبب نبود مشتري يا حتي عدم ثبت آنها) را پرينت كرده يا به اشتراك بگذارند البته چنين آزادي‌هايي سبب ايجاد چالش‌هايي نيز مي‌شود؛ چالش‌هايي نظير نگراني در مورد سلامت ساخت داروها و نيز بازار سياه كه ممكن است داروهاي فاقد تجويز پزشك و يا غيرقانوني را هم عرضه كند.

جوهرهاي شيميايي

اين احتمال كه پرينت سه‌بعدي مي‌تواند هر فردي را قادر سازد هر چيزي كه مي‌خواهد بسازد، بي‌شك مباحث زيادي را در پي خواهد داشت. اما براستي چگونه مي‌توان شيمي را قابل پرينت نمود؟

 

كرونين و همكارانش به نوعي پرينتر دو هزار دلاري كه در پروژه fab@home (جنبشي براي ساخت وسايل مختلف در خانه) استفاده مي‌شود روي آوردند.

آنها به اين مساله پي بردند كه مي‌توانند از درزگير معمولي حمام به‌عنوان ماده اوليه براي پرينت قسمت‌هاي مختلف محفظه واكنش پرينتر و نيز به عنوان لوله با اندازه‌هاي مختلف استفاده كنند. بعد از اين‌كه اين بسته پرينت شد، دهانه پرينتر در واكنش دهنده‌ها يا همان «جوهر‌هاي شيميايي» قرار مي‌گيرد (به شكل نگاه كنيد).

در واقع، اندازه تجهيزات و مواداوليه مورد نياز براي توليد محصولي خاص را مي‌توان از پيش طراحي کرد و در همان نرم‌افزار قرار داد.

در اين صورت فقط كافي است كاربر آن را دانلود و به چاپگر منتقل كند. اين پژوهشگران به ايجاد يك فروشگاه آنلاين هم فكر كرده‌اند كه در آن مي‌توانيد برنامه كاربردي خاص هر داروي مشخص را براي پرينترتان دانلود كنيد و يك مجموعه از جوهرهاي شيميايي سفارش دهيد.

كرونين مي‌گويد در اين صورت احتمال اين‌كه افراد به صورت خودسرانه داروهاي مجاز و غيرمجاز خود را پرينت كنند به حداقل مي‌رسد؛ زيرا تيم مذكور فقط نرم‌افزارهايي براي محصولي مشخص مي‌نويسند كه تبديل آنها به ساير واكنش‌ها دشوار خواهد بود.

وي مي‌گويد: ما مي‌توانيم واكنش‌ها را در آزمايشگاه از پيش ارزيابي كنيم و لذا كسي نخواهد نتوانست آن را هك كند.

كرونين مي‌گويد: اگر واكنشي انجام نشد، به جاي تغيير مواد شركت‌كننده در فرآيند، شكل رآكتور را تغيير مي‌دهيم.

اين كنترل هندسي سبب مي‌شود جزييات پيچيده واكنش را با استفاده از روش‌هايي به صورت سيستماتيك تغيير داد و اين تغيير شايد به توليد مواد كاملا متفاوتي بينجامد.

كرونين نشان داد اين كار شايد با تكرار چند باره يك واكنش روي دهد. او از مواد اوليه يكساني در آغاز واكنش استفاده كرد، اما چاپگر را طوري برنامه‌ريزي كرد كه اندازه بخش مركزي تركيب‌كننده را كاهش دهد. بدين ترتيب، فقط واكنش دهنده‌هايي كه قبل از پر شدن بخش مياني به داخل آن وارد شده بودند در واكنش شركت كردند. همين كافي بود تا محصول واكنش تغيير نمايد.

اندام‌هاي پرينت شده

ريچارد جونز، پژوهشگر فناوري نانو در دانشگاه شيفلد انگلستان مي‌گويد: اين روش جديد، به نوعي خداحافظي با تجهيزاتي است كه مدت‌ها در دسترس شيميدانان قرار داشته است. روش كار شيميدانان از زمان كيمياگران تقريباً تغيير چنداني نداشته است!

 

وسايل آزمايشگاهي پرينت شده همچنين سبب سرعت بخشي به كشف پروتئين‌ها نيز مي‌شود. مي‌توان ظرف‌هاي آزمايشگاهي را با يك لايه از زنجيره‌هاي كوچك پروتئين و آمينواسيد روي آن پرينت كرد تا بتوان واكنش‌هاي حاصله را مشاهده نمود.

بر خلاف روش‌هاي مرسوم كشف پروتئين، در اين روش مي‌توان ساختارهاي زيست‌شناختي مثل رگ‌هاي خوني يا حتي برخي اندام‌هايي كه مي‌توان قسمت‌هايي از آنها را پرينت کرد نيز به كار گرفت و لذا راهي جديد براي مشاهده سريع اثرات پروتئين‌هاي جديد خواهد بود.

كرونين در آينده قصد گسترش ليست ابزارهاي آزمايشگاهي قابل پرينت را دارد.

وي پيشنهاد كرده براي ايجاد يك منبع گرما (كه معادل چراغ بنزني يا يك سطح داغ است) عناصر فلزي را مي‌توان در نواحي مشخصي داخل ظرف‌هاي آزمايشگاهي پرينت نمود تا در صورت قرار گرفتن در مايكروفر، داغ شوند. اما موانعي هم در سر راه است كه مي‌تواند محدوديت‌هايي ايجاد كند.

مثلا كرونين مي‌پذيرد كه در پرينت برخي واكنش‌ها با حالت‌هايي روبه​رو بوده كه در صورت حضور اكسيژن در واكنش، مي‌تواند به انفجار بينجامد. او اميدوار است با تغيير جنس محفظه واكنش از درزگير حمام به چيزي مثل تفلون، اين واكنش‌هاي حساس به هوا، بدون دردسر انجام گيرند.

به اشتراك‌گذاري دستورالعمل‌ها

اين تيم اكنون در حال كار روي يك كيت براي پرينت ايبوپروفن (قرص مسكن) است. كرونين مي‌گويد: حتي در كشورهايي كه كمترين دسترسي به ابتدايي‌ترين داروها و مواد بهداشتي دارند، اكثر مردم به تلفن همراه دسترسي دارند. منظور او اين است كه آنها مي‌توانستند نرم‌افزار يا دستورالعمل لازم را دانلود كنند و سپس در تجهيزات به كار برند.

 

هنوز مشخص نيست كه چگونه اين مردم قرار است به پرينتر سه‌بعدي و مواد اوليه شيميايي دسترسي داشته باشند. در حال حاضر، چند پروژه براي توزيع پرينترهاي سه‌بعدي در كشورهاي درحال توسعه وجود دارد كه امكان ساخت قطعاتي نظير قسمت‌هاي مختلف دوچرخه را مي‌دهد و كرونين اشاره مي‌كند كه اكثر داروها از كربن، هيدروژن و اكسيژن و نيز مواد مركب در دسترس نظير شربت ذرت، گليسيرين و پارافين ساخته مي‌شوند. همچنين اين امكان وجود دارد كه غيرشيميدانان كشورهاي در حال توسعه هم بتوانند از اين فناوري براي خريد و به اشتراك‌گذاري دستورالعمل‌ها مستقيما از خود شيميدانان اقدام كنند.

فراسر استودارت كه شيميداني از دانشگاه شمال غربي اوانستون ايالت ايلينويز است اين پروژه را «يك پيشرفت غيرمنتظره در تجديد نسبت‌ها» مي‌داند. هنوز اشتياق كرونين پابرجاست. او مي‌گويد: «من سال‌هايي را در آينده تصور مي‌كنم كه مردم داروهاي مورد نيازشان را در خانه با پرينتر سه‌بعدي مي‌سازند».

با چاپگر سه بعدي همه داروساز مي​شوند

 

 

 

 

 

 

 

مرحله اول: طرح پرينت دارو را در قالب يك نرم‌افزار دانلود كرده و به چاپگر منتقل كنيد.

 

 

 

 

 

 

 



مرحله دوم:
 پرينتر، محفظه واكنش و لوله‌ها را در اندازه‌هاي دقيق پرينت مي‌كند. اين كار براي حفظ زمان‌بندي هر مرحله از واكنش است.

 

 

 

 

 

 







مرحله سوم: 
چاپگر، مواد واكنش را به داخل محفظه‌هاي پرينت شده وارد مي‌كند و واكنش‌ها را بر اساس زمان‌بندي دقيق آغاز مي‌نمايد.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 1:41 PM

 موضوع خواب و خواب ديدن از زمان قديم موضوعي جذاب براي تفكر و بررسی بوده، اما تنها چند سالی است كه پژوهشگران توانسته‌اند به راه‌هایی برای مطالعه این پدیده به شیوه‌ای سیستماتیك و عینی دست یابند.

 

 

اختراع دستگاه نوار مغزی به دانشمندان اجازه داد تا به مطالعه خواب انسان، به روش‌هایی كه پیش از آن ممكن نبود، بپردازند.

مطالعات بیشتر روی خواب انسان نشان داده است كه خواب از یك‌سری مراحل گذر می‌كند كه الگوهای امواج مغزی در هر مرحله با دیگري متفاوت است.

تصور كنید كه رویاهای شب گذشته‌‌تان را بتوانید صبح روز بعد در قالب یك كلیپ ویدئویی تماشا كنید. انتظار می‌رود چنین چیزی عملی باشد و روزی محقق شود و در آینده‌ای نه‌چندان دور دانشمندان بتوانند با تلفیقی از تصاویر مغز و یك نرم‌افزار شبیه‌سازی شده، رویایی را توسط كامپیوتر بازسازی كنند.

دانشمندان دانشگاه بركلی كالیفرنیا در اولين قدم اقدام به ثبت رزونانس مغناطيسي مغز و مدلسازي محاسباتی از آن كرده و موفق به رمزگشایی و بازسازی تجارب بصری افراد شده‌اند.

اگرچه این سیستم تنها به بازسازی تصاوير مشاهده شده می‌پردازد، اما این امر راه را برای بازتولید آنچه توسط انسان ديده شده با استفاده از اطلاعات داخل مغز فراهم مي‌كند كه مي‌تواند روياهاي ديده شده در خواب باشد.

این فناوری در صورت عملياتي‌شدن می‌تواند به پزشكان امكان دهد تا از آنچه در ذهن بيماراني كه دچار سكته مغزي شده‌اند يا آنهايي كه به كما رفته‌اند و افرادي كه نمي‌توانند حرف بزنند، آگاه شوند.

اين فناوري همچنین ممكن است بتواند زمینه را برای ایجاد رابطه بین مغز و ماشین فراهم كند به طوری كه افراد مبتلا به فلج مغزی بتوانند كامپیوتر را با ذهن خود راهنمایی كنند.

محققان معتقدند، تجربه طبیعی انسان در رابطه با رویا مانند تماشای یك فیلم است، از این رو دانشمندان تلاش می‌كنند برای دستیابی به اطلاعات بیشتر، به چگونگی پردازش مغز نسبت به تجارب بصری به صورتی پویا دست یابند.

در این راستا تعدادی از اعضای تیم تحقیقاتی داوطلب شدند تا براي پيشبرد مطالعات ساعت‌ها در دستگاه اسكنر MRI دراز بكشند و بگذارند تجهيزات پزشكي از مغز آنها داده جمع‌آوري كند.

آنها در اين آزمايش‌ در حالي دو مجموعه جداگانه از فیلم را تماشا مي‌كردند كه اسكنري جریان خون را در بخشی از مغز كه اطلاعات دیداری را پردازش می‌كند، اندازه‌گیری می‌كرد.

محققان معتقدند پیشرفت علم و توسعه دانش بشري از عملكرد مغز و تحلیل آن دستاوردی است كه با توجه به گستردگی كاربردهایش می‌تواند در زواياي مختلفي از زندگي روزمره در خدمت بشر قرار گيرد و سطح رفاه و نوع زندگي بشر آينده را دگرگون كند.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 1:37 PM

 با اين‌كه زالوها خون‌آشام هستند، اما اين بدان معنا نيست كه نمي‌توانند مفيد باشند.

زالوها، خون مكيده شده را تا ماه‌ها حفظ كرده و در نتيجه، هويت حيواناتي كه از خونشان تغذيه كرده‌اند را حفظ مي‌كنند.

اين خبر خوبي براي برخي پژوهشگران است. زيرا از اين پس مي‌توانند با استفاده از زالوها، گونه‌هاي در معرض انقراض را يافته و تعدادشان را محاسبه نمايند.

يك پژوهشگر دانماركي، در آزمايشگاه خود زالوها را با خون بز تغذيه كرد و به اين نتيجه رسيد كه برخي از دي.ان.اي‌هاي بز، تا ماه‌ها در بدن زالو باقي ماند.

در گام بعدي، تيم پژوهشي وي، بيست و پنج زالو را از جنگل‌هاي گرمسيري ويتنام، كه سرشار از گونه‌هاي مختلف جانوران نادر است، جمع‌آوري کرد.

از چهار عدد از اين زالوها، دي.ان.اي يك نوع خرگوش نادر، يك دي.ان.اي گوزن كوچك آسيايي نادر، شش دي.ان.اي از يك نوع گوركن نادر و سه دي.ان.اي از يك نوع بز نادر به دست آوردند.

جالب اينجاست كه پژوهشگران از سال 1996، احتمال وجود اين نوع خرگوش نادر در محل نمونه‌برداري را مي‌دادند، اما با زير نظر گرفتن محل به مدت دو هزار شب توسط دوربين‌هاي ويژه، هيچ نتيجه‌اي دال بر وجود اين نوع خرگوش يافت نشد. همچنين، دي.ان.اي گوركن و بز، اولين دليل اثبات حضور آنها در آن محل است.

اين پژوهشگر دانماركي مي‌گويد: «هزينه يك تا ده دلاري هر زالو، ارزان‌تر از روش‌هاي جايگزين است. استفاده از زالو يك امتياز ديگر هم دارد: لازم نيست دنبالشان بگرديد، چون آنها دنبال شما مي‌گردند»

 

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 1:36 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 105

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5838037
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی