به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 23 سپتامبر 2008، اندروید 1.0 نخستین نسخه تجاری اين سيستم‌عامل ارائه شد. تنها پس از گذشت 3 سال، 19 اكتبر 2011، پس از ارائه كاپ كیك، دونات، شیرینی خامه‌ای، فرویو، شیرینی زنجبیلی و ظرف عسل، بستنی حصیری معرفی شد.

 در این مسیر، اندروید با خصوصیات جدیدی آمد تا بتواند سهم بیشتری از میان بیش از 200 میلیون مصرف‌كننده به خود اختصاص دهد. در این نوشتار، به بررسی جدیدترین و مسلما بهترین نسخه اندروید ‌‌ـ‌ شیرینی زنجبیلی(Gingerbread) و بستنی حصیری (Ice Cream Sandwich)‌‌ ـ‌ می‌پردازیم.

واسط كاربری (User Interface)

یكی از مهم‌ترین واقعیت‌ها این است كه گوگل واسط كاربری را با بستنی حصیری بهبود بخشید. فقط كافی است به نوار جستجو (search bar) نگاهی بیندازید تا تایید كنید بستنی حصیری بسیار شیك‌تر از شیرینی زنجبیلی است.

معمولا در بستنی حصیری پیدا‌كردن دكمه‌ها و كارهایی كه در نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید به صورت مخفی انجام می‌شد و نیازمند جستجو بود، كار آسان‌تری است.

 

علاوه بر این، انیمیشن‌ها و طراحی حروف (typeface) ظریف‌تر و دقیق‌تر شده ‌است تا صفحه نمایشگر جدید شما 720p HD display به زیبایی آنها را نمایش دهد.

 

همچنین بستنی حصیری فونت جدیدی به نام « Roboto» را معرفی كرده است. این فونت جدید گوگل خواندن را راحت‌تر می‌كند و احساس نوین بودن به اندروید می‌دهد.

واسط كاربری كه بیشترین استفاده و بازدید را در هر دستگاه‌ دارد، فونت یا همان قلم آن دستگاه است كه شما همه چیز از متون یك وب سایت تا ایمیل‌ها و پیام‌های كوتاه تان را با آن می‌خوانید.

 

با اندروید ،4 گوگل یك قلم را از ابتدا و به طور كامل طراحی كرد كه این كاری استثنایی است. درباره Roboto می‌توان گفت قلمی است كه با ایده مدرن ساخته شده و فوق‌العاده به نظر می‌رسد.

با حجم زیادی از ویژگی‌های بصری فوق‌العاده و امكان اضافه‌كردن این ویژگی‌ها توسط توسعه دهنده، بستنی حصیری واقعا همان ‌قدر كه از نامش پیداست، دلنواز و دوست داشتنی است.

عملكرد چند وظيفه‌اي ابزارك و پوشه

در هر دو نسخه اندروید اصلی‌ترین و برجسته‌ترین ویژگی، مربوط به ابزارك‌ها (ویجت‌ها) و عملكرد چند وظیفه‌ای (مالتی تسكینگ) است. بنابراین، بستنی حصیری به ایجاد مفهوم جدید برای هر دوی این ویژگی‌ها نیاز دارد، آن هم با انجام چند ارتقای كلیدی.

دكمه‌ Recent Apps به كاربر اجازه می‌دهد تا در یك لحظه با استفاده از فهرستی كه در نوار سیستم وجود دارد از یك فعالیت به فعالیت دیگر پرش كند.

این فهرست كه بالا می‌آید، برای كاربران «ظرف عسل» باید آشنا باشد. از این گذشته، این فهرست برای راحت‌تر‌كردن عمل تعویض، می‌تواند به شما تصاویر كوچكی از آنچه درون آن برنامه وجود دارد، نشان دهد. اگر شما بخواهید از دست یكی از نرم‌افزارها راحت شوید، فقط كافی است آن را با یك ضربه سریع انگشت به دور پرتاب كنید!

در نهایت، اندروید 4، روش ایجاد پوشه به صورت كشیدن و رها‌كردن را از iOS اقتباس كرده است. بنابراین، تمام كاری كه شما برای ایجاد یك پوشه باید انجام دهید انتخاب‌كردن و پرتاب آن روی یك پوشه دیگراست.

مدیریت اطلاعات شبكه

ارائه‌كنندگان خدمات بی‌سیم ارائه اطلاعات به مشتریان خود را كمتر و كمتر كرده‌اند. خوشبختانه گوگل برای ما راه حلی تدارك دیده است.

كنترل استفاده از داده جدید اجازه می‌دهد تا تمام بهره‌مندی شما از داده‌های جدید توسط نوع شبكه و برنامه‌های كاربردی دائم دیده‌بانی شود.

علاوه بر این، ویژگی فوق به شما توانایی اعمال محدودیت برای نرم‌افزار نیازمند اطلاعات را می‌دهد.

این، یكی از ضمیمه‌های مطلوب اندروید 4.0 است كه شما می‌توانید با استفاده از آن برای نرم‌افزارهای نیازمند اطلاعات، محدودیت اعمال كنید تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌ها، اطلاعات به صورت قابل فهم و نموداری زیبا نمایش ‌داده شود.

دوربین و ویدئو

Live Effects مجموعه‌ای از تغییرات گرافیكی است كه به شما اجازه می‌دهد دوستان خود را به موجوداتی فضایی تبدیل كنید، آنها را روی كره ماه یا هر جای دیگری كه نرم‌افزار دوربین امكانش را می‌دهد، قرار دهید.

برای مثال، كاربران می‌توانند پس زمینه را با تصاویر ذخیره دلخواه عوض كنند. همچنین Silly Faces (چهره‌های احمقانه)، یك مجموعه از افكت‌هايی است كه خصوصیات چهره را تغییر می‌دهد.

برای مثال، شما می‌توانید از افكت‌هایی مانند چشمان ریز، دهان گشاد، بینی بزرگ، صورت له شده و... استفاده كنید. از این ویژگی‌ها می‌توان در نرم‌افزار Google Talk برای گفت‌وگو‌های ویدئویی بخوبی استفاده كرد.

آیا شما هم از این كه دوستان‌تان به اطلاعات موجود در گوشی‌تان سرك بكشند، متنفرید؟ این موضوع وقتی آزاردهنده‌تر می‌شود كه دوست‌ شما رمز عبور برای گوشی‌تان بگذارد. گوگل راه‌حلی به نام Face Unlock برای این موضوع دارد. این برنامه می‌تواند چهره شما را تشخیص دهد و گوشی‌تان را برایتان قفل گشایی كند.

بهبود سرعت

هنگامي كه شیرینی زنجبیلی، حجم زیادی از به‌روزرسانی را برای افزایش سرعت خود نسبت به نسخه‌های قدیمی‌تر و همدوره خود انجام داد؛ برای بستنی حصیری نیز گوگل از هر روشی برای افزایش سرعت استفاده كرد.

در اینجا منظور ما از یك افزایش جزئی سرعت نیست؛ طی آزمایشی كه روی دستگاه Nexus S انجام شد، مرورگر اندروید 4.0 یك پیشرفت نزدیك به 220درصدی را نسبت به اندروید2.3 در نسخه هشت داشت و بیش از 35درصد در اجرای آزمایشی SunSpider 9.1 جاوا اسكریپت.

این آزمایش‌ها وقتی روی دستگاه Galaxy Nexus اجرا شد، اندروید 4.0 پیشرفتی نزدیك به 550درصد در نسخه هشت اجرای آزمایشی و نزدیك به 70درصد در نسخه آزمایشی SunSpider داشت.

علاوه بر این، بستنی حصیری ایمیل را با اضافه‌كردن پاسخ سریع، منوی یكپارچه، پوشه ایمیل تو در تو و امكان سایزبندی مجدد ویجت ایمیل پوشش داد.

امكانات دیگر

Fi-Wi‌‌ مستقیم: امكان به اشتراك گذاری فوری از فایل‌ها، عكس‌ها یا دیگر رسانه‌ها، ارسال ویدئو یا صوت از دیگر دستگاه‌ها‌، اتصال به چاپگر‌های سازگار یا دستگاه‌های دیگر كه امكان اتصال به بستنی حصیری را دارد.

(Bluetooth Health Device Profile (HDP: برای اتصال به دستگاه‌های بی‌سیم پزشكی و حسگرها در بیمارستان‌ها، مراكز تناسب اندام، خانه و در اماكن دیگر كه با استفاده از برخی نرم‌افزارهای شخص ثالث توسعه داده شده‌است، كاربرد دارد.

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1391  - 11:48 PM

 كمتر كسي مي‌تواند خاطرات سال‌هاي اوليه زندگي‌اش را به ياد آورد. چون در اين زمان هنوز مغز نمي‌تواند اطلاعات را در قالب الگوهاي عصبي كه در حقيقت همان خاطرات هستند در ذهن ثبت كند.

كودكان اطلاعات را در حافظه معنايي ثبت مي‌كنند، به همين علت همه آنچه را به آن نياز دارند، مانند شناسايي پدر و مادرشان در لحظه به ياد مي‌آورند.

از دو تا چهار سالگي به بعد حافظه رويدادي نيز در كودكان فعال مي‌شود. اين حافظه مسووليت ثبت جزييات يك رويداد خاص را به عهده دارد. اين خاطرات در بخش‌هاي مختلف قشر سطحي مغز يا كورتكس ذخيره مي‌شود.

كورتكس ديداري در قسمت پشت مغز و كورتكس شنوايي در طرفين مغز قرار دارد و همه اين قسمت‌ها از طريق هيپوكامپ به هم مرتبط مي‌شود.

در حقيقت هيپوكامپ از كنار هم قرار دادن اطلاعات دريافتي از هر يك از اين قسمت‌ها، الگويي عصبي را در مغز ثبت مي‌كند كه در هر قسمت آن خاطره‌اي ثبت شده است.

تا قبل از دو سالگي هيپوكامپ هنوز توانايي ندارد اطلاعاتي را كه از قسمت‌هاي مختلف كورتكس مغز دريافت مي‌كند به هم پيوند دهد. به همين سبب در اين سن نمي‌تواند رويداد‌هاي خاص را به ياد آورد.

از دو تا چهار سالگي هيپوكامپ فعال شده و به اين ترتيب كودك مي‌تواند اطلاعات را در قالب الگوهاي عصبي در مغزش ثبت كند.

زماني كه كودك در حال يادگيري مفاهيم اوليه زندگي و شناخت دنياي پيرامونش است، بيشتر از حافظه معنايي كمك مي‌گيرد و از اين رو ممكن است حافظه رويدادي پيچيده و غيرفعال شود.

در سال‌هاي اوليه زندگي، هدف كسب آگاهي‌هاي معنايي است و بنابراين هيچ ضرورتي براي بهره‌گيري از حافظه رويدادي وجود ندارد و اين نكته را نيز بايد مورد توجه قرار داد كه استفاده همزمان از حافظه معنايي و شناختي عملكرد، آنها را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

بسياري از محققان بر اين باورند فراموشي كودكي موجب مي‌شود در سنين بزرگسالي نتوانيد خاطرات دوران كودكي خود را به خاطر آوريد.

در حقيقت اين طور به نظر مي‌رسد كه با گذشت زمان خاطرات دوران كودكي را فراموش مي‌كنيم. بر اساس اين نظريه ما انسان‌ها، با افزايش سن، خاطرات پيش از سنين چهار سالگي‌مان را فراموش مي‌كنيم و تنها چند خاطره ثابت از اين دوران در ذهنمان باقي مي‌ماند و اين يافته‌ها بيانگر اين است كه خاطرات دوران كودكي خاطراتي از جنس حافظه رويدادي نيست و به همين سبب هيچ الگوي عصبي شناخته شده‌اي از اين خاطرات در ذهن باقي نمي‌ماند.

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1391  - 11:45 PM

  آژانس بین المللی پژوهش در مورد سرطان، مستقر در شهر لیون فرانسه، با انتشار اعلامیه‌ای بر سرطان زا بودن دود ناشی از موتور دیزل تاکید كرد.

 

 به نقل از يورنيوز، متخصصان با بیان این نکته که تصمیمشان با تکیه بر شواهد علمی بوده است، از مردم در سراسر جهان خواستند تا از قرار گرفتن در معرض دود دیزل تا حد امکان پرهیز کنند.

کریستوفر پورتیه، رییس آژانس بین المللی پژوهش در مورد سرطان گفت: یافته اول این است که در معرض دود ناشی از سوخت دیزل قرار گرفتن، برای انسان به شدت سرطان زا است. این خطر اصلی است. دود سوخت دیزل همچنین با سرطان مثانه مرتبط است ولی به میزان بسیار کمتر. ما سرطان زا بودن دود موتورهای بنزینی را نیز مورد مطالعه قرار دادیم، ولی اثر آن بر سرطان بسیار کمتر از آن بود که بتوانیم پیوندی بین آن‌ها ایجاد کنیم. می‌توانیم بگوییم که این ماده سرطان زا در گروه دوم از نظر خطر قرار می‌گیرد.

آژانس بین المللی پژوهش در مورد سرطان همچنین اعلام کرد که جمعیت وسیعی از مردم در جهان در زندگی روزمره خود در معرض دود دیزل قرار دارند. فقط خودروها مجهز به موتور دیزلی نیستند، بلکه کشتی‌ها و ژنراتورهای برقی نیز از این نوع سوخت استفاده می‌کنند.

کریستوفر پورتیه می‌گوید: توصیه ما به مسئولان این است که به این یافته‌ها توجه کنند، به علوم مربوط به این یافته‌ها دقت کنند و از آن‌ها برای گرفتن تصمیمی معقول در رابطه با کاهش در معرض قرار گرفتن دود دیزل، در کشورهای خود استفاده کنند.

در همین حال، پژوهشگران هلندی نوعی دیزل ساخته‌اند که نصف دیزل نفتی ماده خطرناک منتشر می‌کند. این نوع از دیزل را می‌توان از محصولات زائد حاصل از تولید کاغذ ساخت. این دیزل «سیکلوکس» نامیده می‌شود و آهسته‌تر از دیزل معمولی می‌سوزد. به همین دلیل اکسیژن به مدت طولانی تری با سوخت ترکیب می شود و باعث سوخت کامل می‌سوزد. در نتیجه انتشار دود کمتر می‌شود.

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1391  - 11:44 PM

 موقع سخنراني در يكي از دانشگاه‌هاي آمريكا از حاضران پرسيدم بين شما چند نفر معتقدند در سراسر جهان با يك بحران عظيم زيست ‌‌محيطي روبه‌رو هستيم.

 

100 سال پيش دود قهوه‌اي رنگي آسمان بسياري از شهرهاي آمريكا را پوشاند و درياچه اري رو به نابودي مي‌رفت.

خوب به ياد دارم موقعي كه در دبيرستان تحصيل مي‌كردم،‌ ما را دسته‌جمعي به خانه جورج واشنگتن در شهر مونت ورنون (ايالت ويرجينيا) بردند. كنار رود پوتوماك تابلوي هشداردهنده‌اي به اين مضمون ديده مي‌شد: «هر نوع تماس با آب رودخانه، براي تندرستي زيان‌آور است.»

اوايل دهه 1970 كه دانشجوي دانشكده بودم، مقاله‌هايي به قلم كارشناسان مطالعه مي‌‌كردم كه در آنها به صراحت ذكر شده بود ما انسان‌ها، زيست‌كره (زيست‌سپهر) را آلوده مي‌سازيم، ذخاير و منابع‌مان دارد تمام مي‌شود و طولي نمي‌كشد كه بر اثر آلودگي، زندگي ما به پايان مي‌رسد و از اين رو آينده تيره و تاري در پيش رو داريم.

حال كه بيش از 40 سال از آن زمان گذشته و روي هم رفته اوضاع زيست‌محيطي نه‌تنها به وخامت نگراييده، بلكه بهبود هم يافته است.

شكي نيست كه آلودگي همچنان به قوت خود باقي است، ولي هوا بسيار پاك‌تر از قبل است. از سال 1975 به بعد، از مقدار دي‌اكسيدگوگرد حدود 50 درصد، منواكسيدكربن تقريبا 60 درصد، دود، دوده و ساير ذرات معلق در هوا نزديك به 25 درصد كاسته شده است.

كيفيت آب نيز بهبود يافته و آن تابلوي هشداردهنده را هم از كنار رود پوتوماك برداشته‌اند. ليكن تنها چيزي كه هنوز تغيير نيافته، پيش‌بيني سرنوشت آينده است.

در زير چند فرضيه را يادآور شده‌ايم كه ممكن است اطلاعاتي درباره آنها داشته باشيد. دلايل موجود ثابت مي‌كنند كه اين تصورات صحت ندارد.

منابع غذايي زمين، جوابگوي بشر آينده نيست: 30سال قبل زيست‌شناسي به اسم پل ارليخ (برنده جايزه نوبل فيزيولوژي و پزشكي در سال ۱۹۰۸ به خاطر دستگاه ايمني بدن) طي مقاله‌اي تحت عنوان «انفجار جمعيت» پيش‌بيني كرد در دهه 1970 صدها ميليون نفر از گرسنگي تلف خواهند شد.

بنا به ادعاي او، ازدياد جمعيت باعث مي‌شود كه منابع غذايي كاملا مصرف شود. لكن چنين چيزي روي نداد. جمعيت جهان از 1950 به بعد دو برابر شده، ولي ذخاير غذايي به بيشتر از سه برابر رسيده است.

امروزه ميانگين طول عمر انسان از 46.5 سال در 1950 به بيش از 64 سال افزايش يافته كه نمايانگر بيشترين افزايش رفاه بشر در طول تاريخ است.

چنانچه رويه فعلي تداوم يابد، جمعيت جهان در سال 2040 نزديك به هشت ميليارد نفر خواهد شد. آيا مي‌‌شود غذاي اين همه انسان را فراهم كرد؟ برپايه برآورد وي، اگر فناوري با روند كنوني به پيشرفت خود ادامه دهد، تقريبا با همين مقدار زميني كه فعلا مختص كشاورزي است، مي‌توان غذاي 10 ميليارد جمعيت را تهيه كرد.

رشد اقتصادي و پيشرفت فناوري نه‌تنها دشمنان طبيعت نيستند، بلكه شايد بهترين دوستانش هم باشند، زيرا به ما امكان مي‌دهد از تاثير زيانبار انسان در طبيعت بكاهيم

فراگير شدن سرطان در سايه مواد شيميايي: اين نظريه بعد از آن كه راشل كارسن در 1962 در اثر ماندگار زيست‌محيطي خود را به نام «بهار خاموش» منتشر كرد، مورد توجه واقع شد.

او تصريح كرد: «براي اولين‌بار در تاريخ دنيا، در حال حاضر، هر انساني از دوران جنيني تا دم مرگ با مواد شيميايي خطرناك سروكار دارد.»

البته نظريه وي از نظر بسياري از كارشناسان پذيرفته نيست. بنا بر گزارش بروس ايمس و لوييس گلد، دو پژوهشگر رشته سرطان‌شناسي در دانشگاه كاليفرنيا در بركلي، انواع و اقسام مواد شيميايي خطرناك و سمي در طبيعت يافت مي‌شود، اما آنچه خطرناك است، تماس فرد با ميزان خطرناك آن ماده شيميايي است.

دو دانشمند يادشده خاطرنشان مي‌سازند: «99.99 درصد مواد دفع آفات نباتي كه از طريق مصرف فرآورده‌هاي كشاورزي وارد بدن ما مي‌شود، به صورت طبيعي در گياهان نيز وجود دارد تا گياه به وسيله آنها حشرات و ديگر آفات را از خود دور سازد. مثلا بسياري از انواع ميوه‌ها و سبزي‌ها اسيد كافئيك دارد. عصاره بادام‌زميني داراي آفلاتوكسين است و نان سفيد (نان بدون سبوس) فورفورال دارد. تمام اين مواد، سرطانزاهايي طبيعي است، لكن نبايد سبب بيم و هراس مردم شده و در نتيجه از خوردن آنها خودداري كنند.»

اما سوال اين است همه‌گيري سرطان به كجا مي‌انجامد؟ در مقاله‌اي كه سال گذشته در نشريه ساينتيفيك‌آمريكن انتشار يافت، برآورد شده بود تنها 10 درصد مرگ‌وميرهاي حاصل از سرطان در ايالات متحده بر اثر آلودگي صورت مي‌گيرد و اكثر سرطان‌ها معلول ورزش نكردن و تحرك نداشتن است.

مردها دارند عقيم مي‌شوند: جانورشناسي به نام تئوكلبرن در تازه‌ترين اثرش به نام «آينده بربادرفته ما» اعلام خطر كرد كه مواد شيميايي تركيبي موجود در محيط زيست، احتمالا عامل كاهش‌هاي سراسري 50 درصدي در شمار نطفه‌ها (اسپرم‌ها)ي انسان طي نيم قرن اخير است.

بين مواد شيميايي كه وي نام مي‌برد، حشره‌كش د.د.ت نيز ديده مي‌شود كه موجب ازهم‌گسيختگي دستگاه غده‌هاي درون‌ريز مي‌شود.

ليكن پاره‌اي از دانشمندان برجسته، كاهش نطفه‌هاي انسان را باور ندارند. دكتر ريچارد شرينز در نشريه پزشكي نيوانگلند آورده است: «در طول 3 دهه گذشته ميزان ناباروري در ايالات متحده ثابت مانده است. بعلاوه، مقدار برخي مواد شيميايي مشكوك به بيماري‌زايي در خلال چند دهه رو به كاهش نهاده است. به طور مثال گزارشي در سال 1991 دلالت بر اين داشته كه مقدار د.د.ت در بافت‌هاي چربي انسان از حدود 8PPM (قسمت در ميليون) در سال 1970 به حدود 2PPM در 1983 كاهش پيدا كرده است.»

به هم خوردن تعادل طبيعت: در سال 1979 زيست‌شناسي به اسم نورمن مايرز در اثري معروف به «كشتي در حال غرق شدن» تخمين زد كه هر روزه به طور متوسط افزون بر صد مورد تخريب طبيعت به وسيله بشر انجام مي‌پذيرد و تا آخر سده بيستم، يك ميليون گونه حيات از بين خواهند رفت ولي ارقام حقيقي با چنين برآوردي همخواني چنداني ندارد.

مثلا از بين فهرست گونه‌هاي در خطر انقراض كه به سال 1973 تنظيم شد، تنها هفت گونه حيات نابود شده‌اند. به باور بسياري از دانشمندان، تنوع زيستي ارزش و اهميت ويژه‌اي دارد.

به عنوان مثال، تعداد زيادي از برآوردها، تا حد چشمگيري به تعادل منطقه‌اي گونه‌ها مربوط است و اين تعادل، گونه‌هاي موجود در 260 كيلومتر مربع را دو برابر گونه‌هايي پيش‌بيني مي‌كند كه در 26 كيلومتر مربع يافت مي‌شود.

مطلب اينجاست كه گونه‌ها به طور تصادفي پراكنده نشده‌اند بنابراين بايد توجه داشت كه كدام قسمت‌هاي جنگلي كه تخريب مي‌شود، مهم و اهميتشان چقدر است؟

افزايش سرطان پوست به خاطر نابودي لايه ازن است: اوايل دهه 1970، جوشناسان نظريه‌اي مطرح كرده‌اند كه خنك‌كننده‌هايي موسوم به كلروفلووكربن‌ها (سي‌اف‌سي) كه مشهورترين‌شان فريون است، به جو نفوذ كرده و لايه ازن را كه مانع عبور اشعه زيانبار فرابنفش خورشيد است، تخريب مي‌كند.

در حقيقت از همان زمان ثابت شد سي‌اف‌سي‌ها عمدتا در به وجود آمدن شكاف در لايه ازن تاثير داشته‌اند. اين حفره موقتا در جنوبگان (قطب جنوب) باز مي‌شود. سال 1978 ايالات ‌متحده مصرف سي‌اف‌سي‌ها را به منزله مواد محرك، در افشانه‌هايي مانند مواد خوشبوكننده ممنوع كرد.

پيمان‌هاي جهاني، محدوديت توليد سي‌اف‌سي‌ها و ساير تركيبات شيميايي كاهنده ازن را پذيرفته‌اند.

اينك شماري از كارشناسان انتظار دارند مقدار اين گازهاي زيانبار در پايان سده كنوني به بيشترين حد خود برسد، سپس از مقدار آنها كاسته شود.

با اين كه ميزان سرطان پوست زياد است، ولي به عقيده تعدادي از كارشناسان، اين فزوني را مي‌شود به دگرگوني‌هاي نحوه زندگي مردم مربوط دانست نه به نازك‌تر شدن لايه ازن.

اين روزها مردم زمان بيشتري را خارج از منزل خود به سر مي‌برند و در سواحل درياچه‌ها يا درياها لباس‌هاي نازك مي‌پوشند.

جدي‌ترين بحران، گرم شدن آب و هواست: در قياس با ساير مسائل زيست‌محيطي، بر سر گرم شدن آب‌وهواي جهان، جار و جنجال زيادتري به راه افتاده است.

اواخر دهه 1970 شبيه‌سازي‌هاي رايانه‌اي پيش‌بيني كردند در نتيجه انتشار زياد دي‌اكسيدكربن، كره زمين در خلال قرن آتي چند درجه گرم‌تر مي‌شود.

در وسايل ارتباط‌جمعي، وضع نامناسب آب‌وهوا را به گرم شدن سراسري كره‌زمين مرتبط مي‌دانند و پياپي پيش‌بيني مي‌كنند كه به خاطر گرم شدن كلي آب‌وهوا، تندبادهاي شديد، خشكسالي‌هاي طولاني‌تر و باران‌هاي سيل‌آسا در پيش‌رو خواهيم داشت.

واقعا چه سرنوشتي در انتظار زمين است؟ يك شبيه‌سازي رايانه‌اي نشان مي‌دهد درجه حرارت كره زمين از سال 1979 تا به حال بايد به طور محسوس سه تا چهار درجه سيليسيوس افزايش مي‌يافت. اما دسته‌اي از اطلاعات ماهواره‌اي بيانگر آن است كه طي 18سال گذشته از درجه حرارت كره زمين عملا اندكي كاسته شده است و به‌رغم تغييرات فصلي، بر توالي تندبادهاي اقيانوس اطلس و حداكثر سرعت بادشان طي نيم قرن اخير افزوده نشده است.

اگر شبيه‌سازي‌هاي آب هوايي صحت داشته باشد، محدود ساختن انتشار گاز دي‌اكسيد‌كربن در آينده كار عاقلانه است، ولي نظر بسياري از كارشناسان بر اين است كه نبايد در اتخاذ و اجراي چنين تصميم مهمي، شتابزده عمل كرد.

«حتي اگر اين وضع نااميدتان كند، باز هم بايد تاكيد كرد شواهد حاكي است شما آينده روشني در پيش داريد.»

رشد اقتصادي و پيشرفت فناوري نه‌تنها دشمنان طبيعت نيستند، بلكه شايد بهترين دوستانش هم باشند، زيرا به ما امكان مي‌دهد از تاثير زيانبار انسان در طبيعت بكاهيم.

كشاورزي پيشرفته، بازدهي كشتزارها را افزايش مي‌دهد كه اين به مفهوم داشتن منابع غذايي ارزان‌تر و اختصاص زمين بيشتري براي طبيعت است.

كاركرد رضايتبخش‌تر شبكه فاضلاب به اين معني است كه رودها و جويبارهاي ما مي‌توانند فارغ از آلاينده‌ها جاري شوند.

به كار بردن مبدل‌هاي كاتاليزوري در لوله‌هاي خروجي دود (اگزوزهاي) خودروها و صافي‌هاي بهتر در دودكش‌هاي نيروگاهي به طرز چشمگيري از مقدار مه‌دود، دود و دوده موجود در هوا مي‌كاهد ولي تنها كشورهاي غني مي‌توانند از عهده تامين چنين خدماتي برآيند.

در نهايت، بهترين برنامه زيست ‌محيطي، اشاعه و فراگير ساختن رفاه و ثروت در جوامع بشري است.

كارل ردفورد
منبع: emagazine
مترجم: زينب همتي

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1391  - 11:43 PM

 نمي‌دانم اين از فوايد زندگي دنياي مدرن است يا معايب آن! اين كه هر كاري بايد به سريع‌ترين شكل ممكن انجام شود! از حركت‌كردن و كاركردن گرفته تا آماده كردن غذا.

 

البته منظورمان از سريع آماده كردن غذا، سريع خوردن آن در يك چشم بر هم زدن نيست چرا كه سريع غذا خوردن آثار سوءبهداشتي فراواني به همراه خواهد داشت.

منظورمان در اختيار داشتن غذايي است مقوي با در اختيار داشتن پروتئين و ويتامين‌هاي لازم براي بدن كه بتوان آن را در كوتاه‌ترين زمان ممكن طبخ و نوش‌جان كرد.

به همين دليل است كه هر روز توجه ما به سمت غذاهايي كه سريع آماده مي‌شوند و البته براي صرف آنها نياز به فراهم كردن مقدمات زيادي نيست، بيشتر مي‌شود؛ غذاهايي كه فست فود نام دارند و ظرف مدت كوتاهي آماده مي‌شوند.

اما گرايش به غذاهاي فست فودي، مخصوصا از جانب نوجوانان و همچنين اثرات سوءمصرف بيش از حد آن، طي سال‌هاي اخير باعث بروز نگراني‌هايي نزد خانواده‌ها شده است.

به همين دليل شركت‌هاي فعال در عرصه مواد غذايي به فكر توليد غذاهاي فست فودي افتادند كه ضرري براي بدن نداشته باشد و در عين حال ارزش‌هاي غذايي فراواني هم داشته باشد.

نوداليت يكي از اين محصولات است كه براي آنهايي كه علاقه‌مند به سرعت و همچنين نگران سلامت و تناسب اندام خود هم هستند، بهترين انتخاب است! اين بسته غذايي ارزان محبوب كودكان بوده و مي‌تواند جايگزين ساندويچ‌هاي چرب با سس‌هاي فراوان شود.

نوداليت يك غذاي فوري است كه براي آماده كردن آن نياز به صرف هزينه و مقدمات زيادي هم نيست. كافي است يك بسته 85 گرمي كه همراه با بسته‌هاي حاوي ادويه به بازار عرضه شده‌اند را در 400 ميلي‌ليتر (دو ليوان) آب جوش بيندازيد سپس چاشني داخل بسته را به آن اضافه كرده و روي حرارت زياد به مدت سه دقيقه بپزيد.

همچنين مي‌توانيد اين بسته كم حجم خوشمزه را آبكش كرده و مانند ماكاروني سرو كنيد.

شما مي‌توانيد يك بسته از نوداليت مرغ، گوشت، سبزي، پيتزا، زعفران، كاري، قارچ يا چيلي را همراه با سبزيجاتي نظير هويج، ذرت، جعفري و... سرو كنيد.

در اين صورت يك خوراك بسيار خوشمزه آماده كرده‌ايد. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد مي‌توانيد بسته كوچك نوداليت را به يك سالاد خوشمزه همراه با قارچ، ذرت، زيتون و... تبديل كنيد و يك شام سبك ميل كنيد.

خلاصه با يك بسته نودل با يك تير چند نشان زده‌ايد؛ هم سلامت خود را حفظ كرده‌ايد و هم انبوهي از غذاهاي خوشمزه را مي‌توانيد ظرف مدت كوتاهي آماده كنيد.

در مورد محتويات اين خوراك خوشمزه هم بايد بگويم كه هيچ جاي نگراني نيست چرا كه مواد اوليه تهيه اين غذا طبيعي هستند.

اما به‌طور كلي اين ماده غذايي، غني از نشاسته، ويتامين و پروتئين است. اين گروه از خوراكي‌ها داراي ارزش انرژي ‌زايي بالايي هستند كه به‌طور عمده از طريق قند‌ها تامين مي‌شود و همچنين ميزان چربي در آنها كم يا خيلي كم بوده و سريع هضم مي‌شوند.

به همين سبب به افرادي كه به دنبال تناسب اندام و غذاي سالم هستند توصيه مي‌شود اين غذا را امتحان كنند.

ادامه مطلب
جمعه 26 خرداد 1391  - 11:42 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5899794
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی