به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 «قدرت فسادآور است و قدرت مطلق به صورت مطلق فسادآور است». با بررسی زندگی بسیاری از سیاستمدارانی كه با استفاده از قدرت سیاسی خود رو به فساد آورده‌اند، می‌توان به درستی این جمله «لرد آكتون» پی‌برد.

در این بخش اشاره هر چند كوتاه به زندگی پنج نفر از سیاستمدارانی خواهیم داشت كه پس از رسیدن به قدرت و با سوء‌استفاده از قدرت سیاسی خود دچار فساد سیاسی شده‌اند.

 

محمد سوهارتو 
(2008 ـ 1921)

سوهارتو دومین ريیس‌جمهور اندونزی بود و به مدت 32 سال بر این كشور حكومت كرد. سازمان شفافیت بین‌الملل وی را در صدر فهرست فاسدترین سیاستمداران جهان قرار داده است.

وی متهم به حیف و میل 15 تا 30 میلیارد دلار در طول دوران حكومت خود بود.

سوهارتو همچنین به خاطر كشته‌شدن 10 هزار شهروند تیمور‌شرقی در 32 سال زمامداری خود مورد انتقاد بسیاری از گروه‌های حقوق بشری قرار دارد.

فردیناند ماركوس
(1989 ـ 1917)

فردیناند ماركوس به عنوان یك وكیل حرفه‌ای بین سال‌های 1965 تا 1986 سمت ریاست‌جمهوری فیلیپین را در اختیار خود داشت.

برآوردها نشان می‌دهد كه ماركوس در طول دوران حكومت خود پنج تا 10 میلیارد از ثروت ملی فیلیپین را در جهت منافع شخصی خود هزینه كرده بود.

در سال 1986، جنبش مردمی «قدرت مردم» ماركوس را به همراه خانواده‌اش به هاوایی تبعید كرد؛ جایی كه وی سه سال پس از آن از دنیا رفت.

سانی آباچا (1998 ـ 1943)

سانی آباچا، رهبر نظامی كشور نیجریه بین سال‌های 1993 تا 1998 بود.

طبق گزارش شفافیت بین‌الملل، وی پنج میلیارد دلار از درآمدهای دولت نیجریه را حیف و میل كرد.

این رقم معادل 10 درصد كل درآمد سالانه نیجریه از صادرات نفت این كشور در پنج سال دوران ریاست‌جمهوری آباچا بوده است.

البته باید به این نكته نیز اشاره كرد كه در سال 2002 اعضای خانواده وی با بازگرداندن 1.2 میلیارد دلاری كه از بانك مركزی نیجریه توس آباچا اختلاس شده بود، موافقت كردند.

 

موبوتو سسه سكو (1997 ـ 1930)

سسه سكو از سال 1965 تا 1997 رئیس‌جمهور دولت زئیر بود.

گزارش‌های سازمان شفافیت بین‌الملل نشان می‌دهد كه وی در دو دهه گذشته با تاراج پنج میلیارد دلار از ثروت عمومی كشور زئیر، سومین رهبر فاسد جهان محسوب می‌شود.

وی در طول 32 سال حكومت خود به طور عمده از وام‌های ارائه شده از سوی بانك جهانی برای توسعه كنگو سوء‌استفاده مالی می‌كرده است.

 

جوزف استردا (متولد 1937)

جوزف استردا سیزدهمین ريیس‌جمهور فیلیپین بین سال های 1998 تا 2001 بود.

وی پیش از ورود به عرصه سیاست به عنوان یكی از معروف‌ترین بازیگران سینمای فیلیپین فعالیت می‌كرد.

در اكتبر 2000، لوئیس شادیت سینگستون، یكی از دوستان نزدیك استردا، وی را متهم كرد كه خود شخصا مبالغ هنگفتی را به عنوان رشوه به یك حساب بانكی با نام «خوزه ولداده» واریز كرده است.

استردا پس از استیضاح در مجلس نمایندگان فیلیپین از سمت خود استعفا كرد.

ادامه مطلب
چهارشنبه 31 خرداد 1391  - 7:43 PM

 بتازگي شركت استروبوتيك تكنولوژي اعلام كرده ناسا خواستار اين شده در صورتي كه قطب نورد اين شركت توانايي استقرار يك جستجوگر يخ را در ماه دارد، قراردادي با اين شركت امضا كند.

 

وجود يخ در ماه از آنجا حائزاهميت است كه مي‌تواند به توليد آب، اكسيژن و سوخت راكت منجر شود و به طرز چشمگيري هزينه‌هاي اكتشاف فضايي را كاهش دهد.

ديويد گامپ، رئيس شركت استروبوتيك مي‌گويد: ما به‌دنبال منابع عظيم موجود روي ماه به منظور سرعت بخشيدن به اكتشافات فضايي و ارتقاي شرايط زندگي روي زمين هستيم. ماه در نزديكي ما قرار دارد و قصد داريم در سال 1394 يك ماموريت اكتشافي روي ماه داشته باشيم. استروبوتيك توليد ربات حفاري ماه را از سال 1388 و تحت قراردادي با ناسا موسوم به SBIR آغاز كرد كه هم‌اكنون مبلغ اين قرارداد به 795 ميليون دلار رسيده است. فاز سه اين قرارداد مربوط به اصلاح ربات جهت حمل ابزار و تجهيزات مخصوص حفاري نظير مته و دريل به ماه است. ماهواره‌هاي جديدي كه از چند كشور مختلف و ناسا به فضا پرتاب شده و به دور ماه مي‌گردند، بتازگي در قطب جنوب ماه، يخ‌هاي قطبي را در اعماق چاله‌هاي برخوردي شناسايي كرده‌اند. بررسي‌ها حاكي از وجود آب، متان، آمونياك، منواكسيدكربن، سولفيد هيدروژن و ديگر مواد در اين يخ‌هاست.

قدم بعدي ناسا پس از استقرار تجهيزات لازم، سوراخ كردن و اندازه‌گيري قطر دقيق يخ‌هاي قطبي است تا مشخص شود آيا اين يخ‌ها به اندازه كافي متمركز و مفيد هستند يا خير. سوخت مشتق شده از اين يخ‌هاي قمري مي‌تواند سوخت فضاپيماها را براي سفرهاي طولاني فضايي و بازگشت به زمين يا مانور ماهواره‌ها تامين كند.

اكسيژن و آب، عناصر فوق‌العاده گرانبهايي براي زندگي هستند. ديگر عناصر هم ارزش زيادي براي تامين انرژي، فرآيند توليد، ساخت و سكونت دارند. زماني كه به‌دنبال منابعي در ديگر سيارات هستيم، فاصله 4 روزه سفر به ماه در مقايسه با ديگر سيارات دورتر بازگشت زودهنگام سرمايه را براي سرمايه‌گذاران به‌دنبال خواهد داشت. استروبوتيك درنظر دارد فضاپيما و ربات كاوشگر خود را به‌وسيله يك راكت فالكون 9 كه توسط شركت SpaceX ساخته شده به فضا پرتاب كرده و در مسير ماه قرار دهد. فضاپيماي استروبوتيك كاوشگر را به‌گونه‌اي در سطح ماه قرار مي‌دهد كه به‌طور خودكار از برخورد با صخره‌ها و دهانه‌هاي آتشفشاني اجتناب مي‌كند. سيستم ناوبري كاوشگر از فناوري توسعه يافته‌اي بهره مي‌برد كه در دانشگاه ملون كارنگي و زير نظر دكتر ويليام ويتاكر طراحي شده است. دكتر ويتاكر، برنده جايزه طراحي ماشين بدون راننده‌اي است كه به‌طور مستقل و خودكار هدايت شده و ضمن رعايت كردن قوانين راهنمايي و رانندگي كاليفرنيا از برخورد با ماشين‌هاي ديگر اجتناب مي‌كند. توانايي شناسايي خطرات و انتخاب مسير جايگزين به‌صورت خودكار، هسته سيستم اتوماتيك طراحي شده توسط شركت استروبوتيك براي فرود روي ماه را تشكيل مي‌دهد.

ادامه مطلب
چهارشنبه 31 خرداد 1391  - 7:42 PM

  اگر رشد چاقي ثبت شده در ايالات متحده به ساير مناطق جهان گسترش يابد تاثير آن بر منابع جهاني معادل يك ميليارد نفر جمعيت اضافي خواهد بود.

به نقل از لوفيگارو، به گفته محققان كالج بهداشت و پزشكي لندن، وزن جمعيت افراد بالغ جهان 287 ميليون تن است.

براساس ارقام منتشر شده در نشريه بهداشت عمومي " BMC" از اين رقم عظيم 15 ميليون تن آن مربوط به اضافه وزن افراد و 3.5 ميليون تن آن مربوط به چاقي مفرط مي شوند .

شرايط ناسالمي كه مي تواند روي دسترسي شكننده جمعيت جهاني به منابع طبيعي سنگيني كند. بدون ترديد، كشورهاي توسعه يافته و در صدر آنها ايالات متحده عمده ترين عوامل چنين شرايطي هستند.

در حالي كه متوسط وزن هر يك از افراد جمعيت جهان 62 كيلوگرم است، متوسط وزن هر آمريكايي 80.7 كيلوگرم بوده و 37.5 درصد جمعيت اين كشور چاق هستند. براي مقايسه آسيا كه 61 درصد جمعيت جهان در آن زندگي مي كنند تنها 13 درصد از وزن جهاني ناشي از چاقي مربوط به اين قاره مي شود.

دكتر يان رابرتز كه رياست اين تحقيق را به عهده داشته مي گويد: اضافه وزن نه تنها يك مشكل زيست محيطي بوده بلكه يك مشكل سلامت عمومي نيز است. اغلب مردم فكر مي كنند مهمترين خطر براي محيط زيست رشد افزايش جمعيت بوده و آن را به زايمان هاي مكرر آفريقايي ها نسبت مي دهند. به جاي محاسبه تعداد دهان هايي كه بايد سير كرد بايد سير كردن شكم هاي چاق را محاسبه كرد. اگر سراسر جهان مانند ايالات متحده اضافه وزن داشت اين به مفهوم يك ميليارد جمعيت اضافي از نظر وزني خواهد بود.

وي در مورد متهم كردن واهي چاق ها هشدار داده و خاطر نشان مي كند: يكي از مشكلات تعريف چاقي اين است كه منجر به نظريه "آنها" عليه "ما" مي شود. با اينكه در واقع همه ما در حال چاق شدن هستيم.

جالب اينكه در فهرست 10 كشور "چاق ترين ها" كشورهايي مانند كويت، كرواسي، قطر يا مصر حضور دارند. بالعكس، اگر بين فقيرترين كشورها در عين حال "لاغرترين ها" نيز ديده مي شوند مانند ويتنام، اتيوپي يا اريتره ، لاغري حتما به مفهوم فقر نيست. ژاپن كشور ثروتمند و بسيار توسعه يافته بهترين مثالي است كه مي توان از آن نام برد. شاخص توده بدن (IMC) يا ( BMI  ) متوسط ژاپن 22 وبوده در حالي كه اين شاخص در ايالات متحده 28.7 است. (شاخص توده بدن عبارت است از  وزن برحسب كيلوگرم تقسيم بر قد برحسب متر به توان 2 ). 

ادامه مطلب
چهارشنبه 31 خرداد 1391  - 7:39 PM

 دلايل ريزش مو متفاوت است؛ طبيعي، ارثي، وابسته به دفعات و روش‌هاي نظافت، مصرف داروهايي خاص، كمبود ويتامين، عوامل شيميايي، فرآيندهاي هورموني، اضطراب و... اما در اغلب موارد مي توانيد با رعايت نكات پي‌آمده، از كچلي زودرس در امان مانده، از موهاي سرتان بيشتر و بهتر محافظت كنيد.

ريزش روزانه 100 تا 150 تار مو طبيعي ا‌ست.  در صورت احساس خارش يا درد در قسمت‌هاي ريشه مو، ديدن شوره، جوش و مانند آن از پزشك متخصص راهنمايي بخواهيد. 

براي جلوگيري از كنده شدن يا ايجاد شكنندگي، موهايتان را در حالت خيس شانه نكنيد. براي از بين بردن شوره ، از نرم‌كننده‌ها و لوسيون‌هاي شوره‌بَر و ضدقارچ استفاده كنيد.

از برس‌هاي نرم استفاده كنيد و در حال برس كشيدن نيز مواظب باشيد دندانه‌هاي برس با پوست سرتان تماس نداشته باشد. از شانه كردن يا برس كشيدن طولاني يا استفاده از سشوار و اتوي مو خودداري كنيد.

اگر ناچاريد مدت زيادي زير آفتاب بمانيد حتما از پوشش‌هايي چون كلاه و روسري استفاده كنيد. اشعه خورشيد باعث افزايش شكنندگي، تغيير رنگ و كاهش قوام مو مي‌شود.

جنس كلاه و روسري و طريقه گذاشتن يا بستن آن بايد طوري باشد كه جلوي رسيدن هوا به موها را نگيرد. تحت كشش قرار دادن و محكم بستن موها، بويژه در حالت‌هاي موسوم به دم‌اسبي، بافته و... ريزش آنها را تسريع مي‌كند.

به جاي چند بار شستن موها زير دوش، آنها را يك‌بار، آرام، صحيح و كامل بشوييد. هنگام خشك‌كردن موهايتان، از چنگ‌زدن و حركت‌دادن تند و خشن حوله يا انگشت‌ها در لابه‌لاي موها پرهيز كنيد.

ادامه مطلب
چهارشنبه 31 خرداد 1391  - 7:38 PM

  بالاخره سويا خوب است يا بد؟ آيا مي‌توان پروتئين بافت‌دار سويا را جايگزين گوشت قرمز كرد؟ ارزش تغذيه‌اي پروتئين سويا چه ميزان است؟ اينها سوالاتي است كه اين روزها بيشتر خانواده‌هايي كه اطلاعات ضد و نقيضي در مورد اين فرآورده پروتئيني شنيده‌اند، از كارشناسان و متخصصان تغذيه مي‌پرسند.

 

با اين حال برخي خانواده‌ها به دليل صرفه‌جويي، اين محصول را جايگزين گوشت كرده‌اند، اما تعدادي هم هستند كه اين فرآورده گياهي را بدون ارزش تغذيه‌اي مي‌دانند و حتي يك‌بار هم طعم آن را نچشيده‌اند. آيا مي‌توان سويا را با گوشت مقايسه كرد؟

 

سويا عضوي از خانواده حبوبات است. آنچه به عنوان پروتئين بافت‌دار سويا در بازار عرضه مي‌شود، از تغيير شكل يافتن لوبياي سويا به دست مي‌آيد.

پروتئين سويا بدون روغن و كلسترول

در صنعت، ابتدا دانه‌هاي سويا را به كارخانه‌هاي روغن‌كشي مي‌برند و در آنجا اين دانه‌ها خردشده و با پرس‌هاي مكانيكي روغن‌كشي مي‌شود. بقيه روغن موجود در سويا را هم با حلال‌هاي شيميايي استخراج مي‌كنند.

 

آنچه از سويا باقي مي‌ماند كنجاله سوياست. اين كنجاله فاقد روغن و كلسترول بوده و سرشار از پروتئين، فيبر و املاح معدني است.

در ادامه فرآوري، كنجاله سويا را در دستگاهي ريخته و مي‌پزند و به خمير تبديل مي‌كنند و در نهايت آنها را به وسيله دستگاه‌هايي فرم داده و به شكلي كه در بازار مي‌بينيد با نام پروتئين سويا عرضه مي‌كنند.

پروتئين سويا با گوشت برابري مي‌كند

البته بايد بدانيد وقتي سويا طبخ مي‌شود، مقدار زيادي از ويتامين‌هاي خود را از دست مي‌دهد و به دليل جذب آب 15 تا 20 درصد از غلظت پروتئيني‌اش كاسته مي‌شود.

 

با اين حال باز هم ميزان پروتئين آن بسيار بالا بوده و پس از طبخ چيزي حدود 50 تا60 درصد از پروتئين آن باقي خواهد ماند بنابراين مقدار پروتئين سويا با گوشت قابل مقايسه است، اما نكته قابل توجه آن كه كيفيت و تعداد برخي اسيدهاي آمينه ضروري پروتئين سويا از گوشت كمتر است.

يعني اگر بخواهيم اين فرآورده را به طور كامل جايگزين گوشت قرمز و منابع پروتئين حيواني را از برنامه غذايي روزانه حذف كنيم به يقين علائم كمبود برخي اسيدهاي آمينه‌اي كه در بدنمان ساخته نمي‌شود ظاهر شده و عوارضي را به دنبال خواهد داشت.

متخصصان معتقدند بيشتر پروتئين‌هاي گياهي به جهت آن كه يك يا چند اسيد آمينه ضروري را ندارد، بهتر است همراه با منابع پروتئيني ديگر همچون غلات يا گوشت مصرف شود. در نتيجه اگر پروتئين سويا را به همراه ماكاروني يا برنج مصرف كنيد يا با يك دوم گوشت قرمز مخلوط كنيد، اسيدهاي آمينه اين منابع مكمل يكديگر شده و اين مشكل برطرف خواهد شد.

آهن سويا قابليت جذب پاييني دارد

در مورد ميزان آهن سويا نيز بايد گفت در مقايسه با آهن گوشت تفاوت چنداني ندارد.

 

البته بايد بدانيد در مرحله خيساندن و پخت، مقداري از آهن سويا در آب پخت نشست كرده و از ميزان آن كاسته مي‌شود. نكته قابل توجه آن كه آهن سويا به دليل گياهي بودن بسختي جذب بدن مي‌شود.

اما آهن گوشت قابليت جذب فوق‌العاده بالايي داشته و زنان باردار و شيرده و دختران نوجواني كه در زمان قاعدگي دچار كمبود اين ماده معدني مي‌شوند براي جبران كم‌خوني بايد از منابع حيواني آهن مورد نياز بدن خود را كسب كنند. از طرفي ميزان بالاي ويتامين B12 گوشت قرمز فاكتوري موثر براي ساخت سلول‌هاي خوني و عصبي بوده و در ساخت DNA موثر است.

«روي» در گوشت

همچنين بايد بدانيد بهترين منبع روي، گوشت قرمز است. روي به رشد مطلوب كودكان و نوجوانان كمك كرده و در تنظيم برخي اعمال دستگاه تناسلي دخيل است، اما نبايد ناديده گرفت كه گوشت قرمز سرشار از چربي اشباع بوده و كلسترول بالايي دارد. البته گوشتي كه 95 درصد لخم باشد چربي كمتري دارد، ولي در مقايسه با سويا باز هم چرب است.

 

برگرها، كباب كوبيده، سوسيس، كالباس و حتي انواع ناگت‌ها بيش از 50 درصد چربي داشته و براي بدن مضر است. بنابراين بنا به گفته متخصصان تغذيه از مصرف بيش از نيم كيلو گوشت قرمز پخته و فرآورده‌هاي آن در هفته خودداري كنيد.

در صورتي كه فرآوري سوياي بافت‌دار بدرستي و تحت كنترل متخصصان مربوط انجام شود، به دليل فقدان كلسترول و غني بودن از مواد فنولي و آنتي اكسيداني (ضد سرطان) براي سلامت قلب و عروق مناسب‌تر از مقدار زياد گوشت بوده و فيبر بالاي آن براي كاركرد مطلوب سيستم گوارشي مفيد و سبب رفع يبوست و التيام هموروئيد (بواسير) مي‌شود.

فاخره بهبهاني


 

ادامه مطلب
چهارشنبه 31 خرداد 1391  - 7:35 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5898175
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی