به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 كاظم اخوان عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران كه براي به تصوير كشيدن مقاومت مردم فلسطين و لبنان عازم بيروت شده بود، در 14 تير سال 61 توسط مزدوران رژيم صهيونيستي، همراه با سه ديپلمات ايراني به اسارت گرفته شد و تا كنون از سرنوشت آنان اطلاعي در دست نيست.

 اخوان كه بارها در كنار شهيد مصطفي چمران با دوربين عكاسي و فيلمبرداري خود در مناطق دفاع مقدس حضور يافته بود، براي به ثبت مقاومت مردم فلسطين و لبنان و نشان دادن چهره واقعي رژيم صهونيستي عازم بيروت شد، اما قبل از ورود به اين شهر در توطئه مشترك صهيونيست ها و فالانژها ربوده شد و از آن تاريخ تاكنون هيچ خبري در ارتباط با سرنوشت او و همراهانش منتشر نشده است.

وي در سال 1338 در خانواده مذهبي در يكي از محلات قديمي اطراف حرم امام رضا(ع) در مشهد مقدس متولد شد.

اخوان پس از پيروزي انقلاب با شور و نشاط در سنگرهاي مختلف به خدمت پرداخت و با آغاز جنگ تحميلي آرام و قرار نداشت. در اين هنگام وي خود را از مشهد به اهواز رساند و به ستاد جنگ هاي نامنظم پيوست و با حضور در اين گروه كه نقش بسيار ارزنده اي در دفاع از ميهن اسلامي داشت، در كنار شهيد چمران در بيش از 70 عمليات و نبرد خطرناك با دوربين عكاسي و فيلمبرداري در گرماگرم نبرد حضور يافت.

او كه در بيشتر ماموريت هاي جنگي در كنار چمران بود و ارتباط بسيار صميمي با او داشت و شديدا مورد توجه او بود، در نبرد هميشه پيشتاز بود و علاوه بر اسلحه، وسايل دوربين عكاسي و فيلمبرداري را نيز با خود حمل مي كرد و هر زمان كه در هريك از خطوط، ارتباط قطع مي شد، اخوان با شهامت و ورزيدگي به سرعت ارتباط را برقرار مي كرد.

او يك رزمنده بسيجي هنرمند بود كه هنر عكاسي در وي با جنگ تحميلي متولد شد و با تشويق و تحسين شهيد چمران و عشق و ايمان، به ثبت لحظات ناب ايثار رشد كرده و تبلور يافت و مي توان گفت اخوان تبديل به يكي از پديده هاي عكاسي جنگ شد.

گاهي يك عكس و ثبت آن در اذهان، گوياتر از صدها كلام و چندين جلد كتاب است و اخوان آنچنان در عمق زواياي حركتي دفاع مقدس حضور داشت كه براي ثبت حادثه اي از هنر خود بهره جست كه كمتر از يك لحظه و شايد تنها براي يك بار در طول تاريخ اتفاق مي افتد.

بديهي است حضور در عرصه هاي نبرد نياز به جسارت، تيزهوشي، مهارت و علاقه دارد و عكاس ايرنا طي يكسال و نيم زندگي مداوم در جبهه ها موفق شد، صحنه هايي استثنايي از دفاع مقدس را به تصوير بكشد تا نسل هاي بعد از او ببينند و بدانند چه وقايعي در اين كشور اتفاق افتاده و اين رسالتي است بزرگ كه يك خبرنگار بايد بدان همت گمارد.

جنگي را كه كاظم عكاسي كرد با همه جنگ ها متفاوت بود. چون با نگاهي به عكس هاي اين هنرمند متعهد مي توان دريافت ايمان و علاقه به مهارت و تخصص او را در تهيه عكس ها ياري كرده است. عكس هاي اخوان بيانگر عشقي سرشار است.

نگاه او تنها نگاه يك عكاس نيست و به عنوان يك رزمنده از منظري متعالي مشاهده گر وقايع بود و همين نگاه به عكس هاي او خيره كنندگي خاصي بخشيده است. خاطره هاي جانبازي و ايثارگري ها و شهامت هاي خود وي نيز همواره زبانزد همرزمانش بود و دوستانش او را رزمنده عكاس مي ناميدند.

اخوان در نمايشگاه بزرگ عكس به مناسبت سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي كه درموزه هنرهاي معاصر برگزار شد و در آن 75 عكاس حرفه اي و آماتور شركت داشتند، بنا به آراي بازديدكنندگان به خاطر صميميت و ويژگي هاي خاص و تاثيرگذار در ثبت صحنه هاي بديع و استثنايي، مقام اول را به دست آورد.

همچنين تعدادي از آثار اين عكاس از سوي ستاد تبليغات جنگ در 22 بهمن سال 1361 در يك ويژه نامه كه حاصل كار عكاسان حرفه اي جنگ بود، چاپ شد و در اين ميان يكي از عكس هاي استثنايي گرفته شده توسط اخوان به عنوان طرح روي جلد آن انتخاب شد.

وي پس از ثبت لحظات تاريخي و حساس فتح خرمشهر در تير سال 1361 بعد از حمله گسترده زميني، دريايي و هوايي رژيم صهيونيستي به همراه يك هيات ديپلماتيك داوطلبانه عازم لبنان شد و به رغم آنكه برخي دوستانش با توجه به محاصره بيروت و شرايط خاص يك كشور اشغال شده به او توصيه مي كنند از چنين سفر خطرناكي صرف نظر كند، اما تاب نمي آورد و راهي لبنان مي شود با علم به اينكه مي داند ممكن است اين سفر، مرگ يا اسارت او را در پي داشته باشد.(نويد شاهد)

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 11:05 PM

 انتخاب ميان ادامه دادن به زندگي مشتركي كه پر از اختلافات كوچك و بزرگ است و جدا شدن، انتخاب ميان بد و بدتر است. گاه شرايط زندگي مشترك آن قدر دشوار مي‌شود كه همسران ترجيح مي‌دهند، سختي طلاق را به جان بخرند. بدون شك زندگي پس از طلاق، هم براي مرد و براي زن متفاوت و در بسياري مواقع سخت است.

 

اما دشواري‌هاي دوران پس از جدايي‌ براي زنان به مراتب بيشتر است. تنگناهاي اقتصادي، كمبودهاي عاطفي، وسواس‌هاي فكري، حاشيه‌هاي ناخواسته از برخورد نامناسب اطرافيان و جامعه و مشكلات مربوط به سرپرستي فرزندان از مهم‌ترين دغدغه‌هاي زناني است كه براساس قانون، مطلقه نام مي‌گيرند.

مقايسه ميان وضع زنان و مردان پس از جدايي و حتي مقايسه ميان زنان مطلقه و بيوه نشان مي‌دهد، تنگناهاي پيش‌روي زني كه از همسر خود جدا مي‌شود‌ در مقايسه با دو گروه ديگر بيشتر است. نگاهي گذرا به وضع زنان مجرد در جامعه نشان مي‌دهد‌ شرايط زناني كه همسر خود را از دست مي‌دهند با زناني كه از همسر خود جدا مي‌شوند، متفاوت است، گرچه چالش‌هايي مانند نيازهاي معيشتي، عاطفي و اجتماعي براي هر دو گروه از زنان وجود دارد، اما نمي‌توان انكار كرد كه زنان مطلقه با واكنش‌هاي منفي بيشتري از سوي جامعه مواجه مي‌شوند.

دو راهي ماندن و رفتن

كسي كه در مقابل گزينه طلاق قرار مي‌گيرد، مانند آن است كه در ساختمان چند طبقه‌اي كه دچار آتش‌سوزي شده، گرفتار شده است. برخي افراد در چنين شرايطي از ترس آتش و سوختن به پايين مي‌پرند و ديگر نمي‌انديشند كه كجا فرود مي‌آيند و آيا زنده مي‌مانند يا خير! اما برخي ديگر در مقابل ترس از آتش و پريدن، آتش را ترجيح مي‌دهند‌ با اين اميد كه حتي اگر دچار سوختن هم شوند، مي‌توانند به زندگي خود ادامه دهند، اما با چه شرايطي، معلوم و قابل پيش‌بيني نيست. تصميم‌گيري در اين شرايط براي هر كس دشوار است، اما آمارها نشان مي‌دهد ‌تعداد زوج‌هايي كه در معرض دو تصميم پريدن از زندگي مشترك يا سوختن و ساختن قرار مي‌گيرند، در جامعه ايران رو به افزايش است.

بررسي چند دوره سرشماري، بيانگر تغييرات قابل تاملي در آمار طلاق در كشور است. مطابق سرشماري سال 1365، 103 هزار زن در اين سال خود را مطلقه معرفي كردند، پس از ده سال يعني در سال 1375، تعداد زنان مطلقه كشور به 110هزار نفر رسيد، اما در سرشماري سال 1385، رقم زنان مطلقه كشور بالغ بر 252 هزار نفر گزارش شده است. بررسي دقيق‌تر اين آمار نشان مي‌دهد، در سال 1365، 35 هزار مورد، سال 1375، 37 هزار مورد، سال 1385، 94 هزار مورد و در سال 1390، 130 هزار مورد طلاق در كشور اتفاق افتاده است.

بنابراين آمار طلاق در كشور متناسب با رشد جمعيت، با شتاب رو به افزايش است و براساس همين آمار در خوشبينانه‌ترين حالت، از اين پس سالانه حداقل 130 هزار زن به تعداد زنان مطلقه كشور اضافه مي‌شود.

آمارهايي كه رو به افزايش است

شهلا كاظمي‌پور، دانشيار و معاون پژوهشي مركز مطالعات جمعيتي آسيا و اقيانوسيه، ضمن تائيد آمارهاي فوق مي‌گويد: مقايسه اين آمارها نشان مي‌دهد‌ از سال 1365 تا 1375، آمار طلاق رشد زيادي نداشته است، اما در ده سال بعد يعني از 1375 تا 1385، آمار طلاق به بيش از دو برابر افزايش يافته است، يعني تعداد زنان مطلقه در طول اين ده سال، دو برابر شده است و همين آمار نشان مي‌دهد‌ رقم طلاق در ‌سال ‌85 (94 هزار مورد) حدود سه برابر آمار آن در سال 75 (37 هزار مورد) بوده است.

وي با بيان اين كه در جامعه ايران هم اكنون‌ تعداد موارد طلاق، افزايش و ميانگين سن آن كاهش يافته است، مي‌گويد: مسائل زنان مطلقه متنوع است، بدون شك مشكلات زني كه در سن بالا از همسر خود جدا مي‌شود با زني كه در سن پايين طلاق مي‌گيرد و همچنين بچه‌دار بودن يا بچه‌دار نبودن، مسائل گوناگوني را پيش روي اين زنان قرار مي‌دهد. اما آنچه ميان همه زنان مطلقه تقريبا مشترك است، آن است كه شانس ازدواج اين زنان به حداقل مي‌رسد، بويژه آن كه در حال حاضر تعداد دختران جوان مجرد در جامعه زياد است. در حالي كه اگر يك مرد به هر دليلي همسر خود را از دست بدهد، ترجيح مي‌دهد با يك دختر مجرد ازدواج كند و شرايط جمعيتي جامعه هم در حال حاضر اين امكان را به او مي‌دهد.

كاظمي‌پور‌ مي‌افزايد: شايد در جامعه ايران، نگرش به موضوع طلاق كمي متعادل‌تر از گذشته شده، اما نگرش درباره زنان مطلقه تغيير نكرده است، ولي چون جامعه گسترده شده است و شيوه ظاهر شدن زنان و دختران اين روزها تفاوتي ندارد و سن ازدواج هم بالا رفته است، تشخيص اين كه يك زن مطلقه است يا متاهل، دشوار است، بنابراين اين مشكل ساده‌تر شده است.

نكته: مهم‌ترين مشكلات زنان سرپرست خانوار در ايران ناشي از سهم ناچيز آنان در اشتغال است. در كشورهاي غربي هم آمار طلاق بالاست، اما چون حدود 50 درصد زنان شاغل هستند و اگر هم شاغل نباشند تحت پوشش سيستم‌هاي تامين اجتماعي قرار مي‌گيرند، مشكلات‌شان كمتر است

وي در ادامه به مشكلات زنان مطلقه داراي فرزند هم اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اين زنان، چه خودشان سرپرستي فرزندان خود را برعهده بگيرند، چه اين مسئوليت را به همسر و خانواده او واگذار كنند، با نگراني‌هاي بسياري روبه‌رو هستند. مطالعات نشان مي‌دهد‌ مشكلات رواني و اجتماعي اين زنان كه با افسردگي همراه است، بالاست. پژوهش‌ها بيانگر آن است، فرزنداني كه در خانواده‌هاي تك والد رشد مي‌كنند، علاوه بر مشكلات اقتصادي با آسيب‌هاي رواني، اجتماعي و عاطفي بسياري روبه‌رو مي‌شوند كه مجموع اين فشارها بر مادر كه در اين شرايط سرپرست خانوار هم به شمار مي‌آيد، بيشتر است.

تنگناهاي اقتصادي و نبود سياست‌هاي حمايتي

اما كاظمي‌پور فارغ از همه اين مشكلات، مهم‌ترين مساله زنان مطلقه را تنگناهاي اقتصادي مي‌داند و در‌اين‌باره توضيح مي‌دهد: با توجه به اين كه فقط حدود 15‌درصد جمعيت زنان ايران شاغل هستند، بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت، مهم‌ترين دغدغه بيشتر زنان مطلقه، مشكلات اقتصادي است. ممكن است برخي از آنان از محل مهريه تامين معاش كنند يا از ارث و ميراث بهره‌اي ببرند، اما همچنان بيشتر زنان سرپرست خانوار با مشكلات اقتصادي بسياري روبه‌رو هستند.

معاون پژوهشي مركز مطالعات جمعيتي آسيا و اقيانوسيه معتقد است: مشكلات اجتماعي به مشكلات اقتصادي اين زنان دامن مي‌زند. وقتي زني مطلقه است، در بازار كار هم به‌گونه‌اي متفاوت به او نگريسته مي‌شود، بنابراين حق انتخاب او در عرصه اشتغال محدود مي‌شود و در جوامع شهري كه به‌مراتب آزادتر از جوامع كوچك مانند روستاهاست، احتمال به‌خطر افتادن اين زنان بيشتر است.

وي مي‌افزايد: اگر زني تمكن مالي داشته يا شاغل باشد، از حجم مشكلاتش كاسته مي‌شود، اما مهم‌ترين مشكلات زنان سرپرست خانوار ناشي از سهم ناچيز آنان در اشتغال است. در كشورهاي غربي هم آمار طلاق بالاست، اما چون حدود 50 درصد زنان شاغل هستند و اگر هم شاغل نباشند، تحت پوشش سيستم‌هاي تامين اجتماعي قرار مي‌گيرند، مشكلات‌شان كمتر است. يعني چه با همسر زندگي كنند و چه مجرد باشند، يك منبع درآمد و تامين معاش مستقل دارند.

معاون پژوهشي مركز مطالعات جمعيتي آسيا و اقيانوسيه تاكيد مي‌كند: زني كه درآمد ندارد، بدون شك زير خط فقر است، حال اگر همسر داشته باشد، مشكلاتش كمتر است. به همين دليل سياست توانمندسازي همه اقشار زنان بايد در دستور كار قرار گيرد و سياست‌هاي حمايتي نبايد فقط محدود به زنان آسيب‌پذير مانند زنان سرپرست خانوار شود. اين توانمندسازي‌ها بايد از روز نخستي كه دختران جوان جامعه ايران به دبيرستان و دانشگاه مي‌روند، اتخاذ شود. اما نبايد فراموش كنيم‌ توانمندسازي فقط به معني سر كار رفتن زنان نيست، بلكه زنان مي‌توانند با كسب مهارت‌هاي گوناگون و با كارهاي مختلف‌ حتي در خانه براي خود درآمدزايي داشته باشند.

عبور از مرز بحران

يكي از مهم‌ترين دلايلي كه زنان ما نمي‌‌توانند بسادگي بحران طلاق را پشت سر بگذارند، به دليل كاركرد انفعالي‌شان در زندگي مشترك و جامعه است. متاسفانه در جوامع در حال گذار مانند ايران كه باورهاي مردسالارانه بر بسياري نگرش‌هاي جامعه سايه افكنده است، حتي بسياري از زنان شاغل به همسر خود وابسته هستند،‌ به همين دليل وقتي به هر دليل همسر خود را از دست مي‌دهند، نمي‌توانند اين خلأ را تا مدت‌ها پر كنند.

اما از سوي ديگر بسياري زنان در برداشت خود از پاره‌كردن تار و پودهاي وابستگي تصور مي‌كنند، وابسته نبودن به معناي تحكم افراطي و انفرادي عمل كردن است و شايد اين رفتارها نيز ناشي از آموزه‌هاي نادرست فرهنگي باشد. بنابراين يكي از مهم‌ترين گام‌ها بايد در درون خانواده‌ها برداشته شود تا زن و مرد ضمن عشق و علاقه و صميميت، هويت مستقل خود را حفظ كنند. يك زن علاوه بر آن كه مي‌تواند مادر يا همسري خوب باشد، نبايد از تعالي و رشد دروني و توجه به استعدادهاي فردي‌اش غافل بماند، اما اگر اين رشد فردي اتفاق نيفتد و كاركرد زن همواره بر دو نقش همسري و مادري متمركز شود، پس از آن كه زن به هر دليل همسر خود را از دست بدهد با بحران‌هاي زيادي مواجه مي‌شود كه به دليل نبود سياست‌هاي حمايتي در جامعه، احساس بي پناهي به او دست مي‌دهد.

فريده عباسي

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 11:03 PM

  اگرچه اكنون انواع و اقسام شاخه‌هاي پزشكي و درماني جاي طبابت به شيوه گذشتگان را گرفته است، اما هنوز هم افراد زيادي بويژه ميان زنان براي درمان و تسكين برخي دردهاي خود سراغ گياهان دارويي مي‌روند.

 

مي‌دانيد هرگونه دارو را بايد طبق نسخه و نظر پزشكان مصرف كرد، اما توجه كنيد گياهان دارويي نيز به رغم شيوع استفاده، از اين قاعده مستنثنا نيستند؛ بخصوص اگر قرار باشد در دوره حاملگي به مصرف برسد.

پس اگرچه در پي با برخي خواص گياهي آشنا مي‌شويد كه براي درمان و تسكين بيماري‌هاي زنانه كاربرد بيشتري دارند، ابتدا با پزشكان مشورت كرده و از استفاده خودسرانه آنها خودداري كنيد:

تنتور ميوه گياه فلفل بري: افزاينده شير در دوره شيردهي

جوشانده سنبل ختايي و گل صد توماني: براي درمان بي‌نظمي در سيستم گوارش، زودرنجي و اضطراب كه از جمله پيامدهاي سندرم پيش از قاعدگي‌اند.

تنتور كيالك سياه: مفيد براي كم كردن انقباض‌هاي دردناك در دوره قاعدگي

تمشك و اكليل كوهي: ​ ميل جنسي را كاهش مي‌دهد.

پاي شير و كيسه كشيش: وقتي به صورت دم‌كرده و همانند چاي مصرف شود در تنظيم دوره قاعدگي و جلوگيري از خونريزي‌هاي زياد طي اين مدت، آثار شگفت‌انگيزي بر جاي مي‌گذارد.

شبدر گل قرمز و گزنه: به صورت چاي در تقويت دستگاه توليد مثل زنان اثرگذاري بيشتري دارد.

گل هميشه بهار: ضد قارچي مناسب براي درمان عفونت‌هاي قارچي شكل و همراه با خارش واژن كه شيوع زيادي هم بين برخي افراد دارد. اگر به صورت كرم و موضعي استفاده شود ر​فع کننده دردهاي همراه با خشك‌شدگي يا ترك‌خوردگي نوك پستان است.

كاكل ذرت: به صورت چاي، مدر است و مفيد براي درمان پف‌كردگي صورت و انگشتان و قوزك پا طي دوران بارداري.

سنبل باتلاقي و گل‌محمدي: به صورت چاي، كاهنده دردهاي زمان زايمان.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 11:00 PM

  از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کنید زیرا این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند، ناراحتی‌های معده و مری ایجاد می‌کنند.

 

یک کارشناس تغذیه گفت: در حالت عادی درجه حرارت بدن بین 36 تا 38 درجه است، گرمازدگی به حالتی گفته می‌شود که دمای بدن به مدت طولانی و به دلایل محیطی و استعداد فردی به بیش از 40 درجه افزایش یابد.

وي افزود: کاهش مایعات در بدن سبب گرمازدگی می‌شود و ما همزمان با از دست دادن مایعات در بدن، سدیم و املاح را از دست می دهیم بنابراین نمی توانیم آب ساده را جایگزین کنیم و یکی از علت هایی که در فصل تابستان افراد تمایل به خوردن مایعات شیرین مانند شربت دارند نیز همین امر است.

وی توصیه کرد: بهتر است در فصل گرم سال افراد با خود آب همراه داشته باشند تا در صورت تشنگی یا مواجهه با گرما از آن استفاده کنند و اگر برای مدت طولانی قرار است در گرما باشند، مقداری نمک یا آب ‌لیمو در آب نوشیدنی خود بریزند.

ناهید برخورداری اظهارداشت: وجود قند در مایعات هم عاملی برای دفع آب بدن است، چرا که هضم قند نیاز به آب دارد بنابراین مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و شربت در این موارد توصیه نمی‌شود.

وی تاکید کرد: خوردن قهوه و چای در فصل تابستان آب بدن را کم می‌کند.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد: در فصل تابستان نوشیدنی‌های گازدار ترجیحاً نباید استفاده شود چرا که دستگاه گوارش را به هم می‌ریزند.

وی اضافه كرد: افراد بهتر است به منظور جلوگیری از گرمازدگی  از خاکشیر و شربت به لیمو استفاده کنند و استفاده از سبزیجات و میوه به خصوص هندوانه، طالبی، خربزه یکی از راههای تامین آب از دست رفته در فصل تابستان است.

برخورداری همچنین یادآورشد: استفاده از عرقیجاتی که طبع خنک دارند مثل کاسنی، بید و شاطره می توانند بسیار مفید باشند.

وی با بیان این مطلب که نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه و چای ادرارآور است و سبب از دست دادن آب بدن می شود، توصیه کرد: افرادی که عادت به خوردن چای دارند نهایتا چای کم رنگ بنوشند.

این کارشناس تغذیه همچنین با تاکید براین مطلب که از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد در تابستان اجتناب کرد، گفت:  این نوع غذاها علاوه بر اثرات سوئی که بر کبد می‌گذارند ناراحتی‌ های معده و مری ایجاد می‌کنند. 

برخورداری افزود: مصرف غذاها و نوشیدنی‌های بسیار سرد باعث می‌شود که عمل هضم غذا متوقف شده و فقط هنگامی که طحال و کلیه‌ها معده را گرم کنند مجدداً به عمل هضم ادامه می‌دهد. اگر مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد به صورت عادت درآید، می‌تواند کاملاً سیستم هضم را از کار بیندازد.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 11:00 PM

  برخی از هنرپیشگان کشورمان از همان ابتدا در کنار پرداختن به رشته بازیگری، علاقه شان را به موسیقی نشان دادند و در برخی موارد از خود آثار ماندگاری نیز به یادگار گذاشتند

 
خبرگزاری فارس: 'بازیگر خواننده' های کشورمان چه کسانی هستند؟

 

عصر امروز، یکی از اتفاق های رایج هنر کشورمان در سال های اخیر، ورود هنرمندان و ورزشکاران از یک عرصه به عرصه دیگر است، اتفاقی که در این سال های اخیر به وفور شاهد آن بودیم.

از نمونه این تغییرات می توان به ورود بازیگران سینما و تلویزیون به عرصه موسیقی و اجرا، حضور خوانندگان و اهالی موسیقی در فیلم های سینمایی و ورود ورزشکاران به صحنه هنر به خصوص هنر هفتم اشاره کرد.

اما آن موردی که در این روزها و ماه های اخیر بیش از هر چیز دیگر روی می دهد، ورود بازیگران و هنرمندان به عرصه خوانندگی و به اصطلاح ورود به حوزه "بازیگرخوانندگی" است؛

برخی از هنرپیشگان کشورمان از همان ابتدا در کنار پرداختن به رشته بازیگری، علاقه شان را به موسیقی نشان دادند و در برخی موارد از خود آثار ماندگاری نیز به یادگار گذاشتند که به عنوان نمونه می توان از رضا رویگری یکی از قدیمی ترین "بازیگرخواننده" های کشورمان نام برد؛

*رضا رویگری

رضا رویگری بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان ازسال 1347 کار حرفه ای خود را در تئاتر آغاز کرد و پس از چند سال فعالیت با بازی در فیلم عقاب‌ها وارد عرصه بازیگری در سینما شد. وی که سابقه بازی در فیلم های کانی مانگا، شیخ مفید، مسافر ری، جوانی، بوتیک، مجنون لیلی، دل شکسته و اخراجی‌ها 3 را دارد، با خواندن سرود "الله الله" یا "ایران، ایران" در همان سال های اول انقلاب نام خود را به عنوان خواننده نیز سر زبان ها آورد.

تاکتون وی دو سی دی از ترانه هایش با نام "آلبوم غوغا" و "ازعشق گفتن" را منتشر کرده و تا چند روز آینده سومین آلبومش به نام "کازابلانکا" را وارد بازار خواهد کرد.

*فتحعلی اویسی

فتحعلی اویسی بازیگر کهنه کار سینما و تلویزیون در سال 1324 در شهری از توابع قم به دنیا آمد. وی پس ازفارغ التحصیل کارگردانی و بازیگری سینما از دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در سال ١٣٥٣ به تهران بازگشت و در ایران مشغول به فعالیت شد. جالب است که این بازیگر طنز سال های اخیر کشورمان فعالیت خود را با کارهای جدی آغاز کرد؛ بازی در سریال "سربداران" در سال 1363 به عنوان نخستین کار جدی تلویزیونی وی از به یادماندنی ترین مجموعه ها محسوب می شود. اویسی در دهه شصت کارگردانی چند فیلم را برعهده داشت که چندان موفق نبود.

ولایت عشق از دیگر مجموعه هایی است که اویسی در آن نقش آفرینی کرده است؛ بازی در مجموعه های تفنگ سرپر، بدون شرح، باغچه مینو، کمربندها را ببندیم، زیر زمین، دارا و ندا، دست بالای دست و فیلم های سینمایی بانو، دلشدگان، می خواهم زنده بمانم، مومیایی 3، بله برون، انتخاب، مادر زن سلام، کلاهی برای باران، چارچنگولی، شیر و عسل، افراطی ها، داماد خجالتی در کارنامه هنری اویسی دیده می شود.

اویسی که تیتراژ سریال‌هایی چون" ‌باغچه مینو "و" کمربندها را ببندیم " را اجرا کرده است، در سال 1386 با گروه موسیقی "آژیر"درکاخ سعد آباد کنسرت اجرا کرد تا به طور رسمی در این عرصه فعالیت کرده باشد.

*مهران مدیری

یکی دیگر از بازیگران که در عرصه موسیقی نیز عملکرد موفقی داشته، مهران مدیری کارگردان و بازیگر طناز سینمای ایران است. مدیری که در تاریخ 18 دی ماه 1340 از والدینی اراکی در تهران به دنیا آمد کار خود را در سال 1353 با بازی در تئاتر خرگوش به کارگردانی حمید عالمی آغاز کرد. بازی در سریال مشت‌های کوچک در سال 1371 برای اولین بار مدیری را به تلویزیون کشاند.

همچنین از سریال های مطرحی که وی در این سال ها آن حضور داشته است می توان به ساعت خوش، پاورچین، نقطه چین، سریال جایزه بزرگ، شب‌های برره، باغ مظفر، مرد هزارچهره و دوهزارچهره و قهوه تلخ اشاره کرد. فیلم های سینمایی دیدار، توکیو بدون توقف، همیشه پای یک زن در میان است، دایره زنگی، تهران 1500 (انیمیشن) و پل چوبی از دیگر نقش آفرینی های این بازیگر کشورمان محسوب می شود.

مدیری با خواندن دکلمه بر روی اشعار هاتف علیمردانی در سال 1387 وارد عرصه خوانندگی شد؛ خوانندگی تیتراژ فیلم سینمایی همنفس و سریال های مهر وماه، شبهای برره، باغ مظفر از دیگر کارهای این بازیگر سینما و تلویزیون است. خوانندگی تک آهنگ آلبوم "دارکوب "و "سریال قهوه تلخ" از جدیدترین کارهای وی محسوب می شود. آلبوم "آب، باد، خاک، آتش" اثر جدید گروه "دارکوب"که مهران مدیری در آلبوم به خوانندگی پرداخته است.

*رضا عطاران

رضا عطاران کارگردان، فیلمنامه نویس و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون کشورمان در20 اردیبهشت سال1347 در مشهد به دنیا آمد. با اینکه او مشهدی است اما اصلیتش به شهر کاخک که یکی از بخشهای گناباد در استان خراسان رضوی است می‌رسد. عطاران کار اصلی خود رادر دهه 1360در تئاتر مشهد شروع کرد و درسال 1373 با مجموعه ساعت خوش به کارگردانی مهران مدیری در کنار بازیگرانی چون رضا شفیعی جم، نصرالله رادش، ارژنگ امیرفضلی، نادر سلیمانی کارهای کمدی خود رادر تلویزیون استارت زد.

از کارهای برجسته تلویزیونی وی می توان به سال خوش، دنیای شیرین، سیب خنده، مجید دلبندم، قطار ابدی، کوچه اقاقیا، خانه به دوش، متهم گریخت، ترش و شیرین و بزنگاه اشاره کرد.کلاه قرمزی و سروناز، ‌هوو، کلاهی برای باران، قرنطینه، خروس جنگی، توفیق اجباری، تسویه حساب، نیش زنبور، از ما بهترون، بعد از ظهر سگی سگی، ورود آقایان ممنوع، هرچی خدا بخواد اخلاقتو خوب کن، اسب حیوان نجیبی است از کارهای به یادماندنی عطاران در سینما محسوب می شود. رضا عطاران به تازگی فیلم خوابم می‌آد را به عنوان اولین فیلم سینمایی بلند کارگردانی کرده است.

این بازیگر طناز کشورمان برای اولین بار با خوانندگی تیتراژ سریال های " کوچه اقاقیا" وارد عرصه موسیقی شد . "متهم گریخت"، "ترش وشیرین" "بزنگاه" و" سه در چهار" از دیگر سریال هایی بود که تیتراژ آن ها را برعهده داشت. همچنین وی در فیلم های سینمایی کلاهی برای باران، خروس جنگی، آقای هفت رنگ، نیش زنبور و سه درجه تب خوانندگی کرده است.

*امین حیایی

بی شک امین حیایی یکی از پرنقش آفرین ترین بازیگران سینمای ایران محسوب می شود به طوری که تاکنون در بیش از 70 فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی نقش آفرینی کرده است. حیایی که متولد 19 خرداد 1349 است کار خود را در سال 1370 با بازیگری در یک تئاتر کودک به کارگردانی ثریا قاسمی آغاز کرد.

این بازیگر نام آشنای سینمای ایران با فیلم "دو همسفر" به کارگردانی اصغر هاشمی در همان سال وارد سینما شد و از فیلم های مطرح سینمایی که وی در آن بازی کرده می توان به گارد ویژه، براده‌های خورشید، بادام‌های تلخ، سیب سرخ حوا، دست‌های آلوده، تکیه بر باد، مانی و ندا، مزاحم، عروس خوش‌قدم، رز زرد، مهمان مامان، کما، نقاب، عروس فراری، شام عروسی، سرود تولد، زن زیادی، مهمان، آکواریوم، چه کسی امیر را کشت؟، شب، زن‌ها فرشته‌اند، دایره زنگی، سن پطرزبورگ، پوپک و مش ماشاالله، زنان ونوسی، مردان مریخی، شیش و بش، سه گانه اخراجی‌ها و قلاده‌های طلا اشاره کرد.

روزگار جوانی، همسایه‌ها، کلاه پهلوی، قلب یخی و ساخت ایران از سریال های مطرح او در سال های اخیر هستند. امین حیایی که پیش از این سابقه فعالیت موسیقایی در گروه «هفت» را داشت، قطعات آلبوم جدید خود را با همکاری برادر همسرش آرش خوش خلق ساخت و تاکنون حدود هفت قطعه از این آلبوم آماده شده و با آماده شدن سه تا چهار قطعه دیگر کار ساخت قطعات آلبوم به پایان می رسد. آهنگ تیتراژ فیلم های" سرود تولد"،"بوی بهشت" از آهنگ های خوانده توسط حیایی است.

*بهرام رادان

بهرام رادان، بازیگر خوش سیمای ایران و فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه آزاد اسلامی متولد 8 اردیبهشت 1358 است.رادان دوره بازیگری اش را در سال 1378 و در آموزشگاه هیوا فیلم گذراند و در همان سال برای بازی در فیلم شور عشق ساخته نادر مقدس انتخاب شد.

شور عشق، آواز قو، گاوخونی، رز زرد، شمعی در باد، گیلانه، حکم، تقاطع، خون‌بازی، چهارانگشتی، سنتوری، بی‌پولی، کارناوال مرگ، راه آبی ابریشم، تردید، آدم‌کش، پل چوبی از فیلم های برجسته ای است که رادان در آن ها نقش آفرینی کرده است.

این بازیگر سینمای ایران که کوتاه زمانی است به خوانندگی روی آورده است اولین آلبوم خود را با نام«روی دیگر» منتشر کرد. این آلبوم از 12 قطعه تشکیل شده که از این تعداد 9 اثر به زبان فارسی و 3 قطعه دیگر به زبان انگلیسی ضبط شده‌اند. میکس و مسترینگ این آلبوم در استودیویی در کشور ترکیه انجام شده است.

*محمدرضا هدایتی

محمدرضا هدایتی که به خاطر نقش‌های کمدی او در سریال‌های تلویزیونی به مهران مدیری شهرت پیدا کرده است در 24 اردیبهشت 1352 در چابهار استان سیستان و بلوچستان به دنیا آمد. هدایتی از دوران کودکی به تئاتر روی آورد وی در سال 1374 به تهران آمد و در یک انتشارات مشغول به کار شد.

در سال 1377 تئاتر بازی می کرد تا اینکه درسال 1378 اولین همکاری را با مهران مدیری در مجموعه تلویزیونی به نام "ببخشید شما؟" را تجربه کرد. از فعالیت های برجسته او در تلویزیون می توان به لطفا دور نزنیم، رانت‌خوار کوچک، قهر و آشتی، پاورچین، نقطه‌چین، پلاک 14، در چشم باد، شب‌های برره، باغ مظفر، مرد دو هزار چهره و کلاه قرمزی و در سینما مردی از جنس بلور، شام عروسی، بی وفا، کیش و مات، تاکسی نارنجی، دلقک و کلاه قرمزی و بچه ننه اشاره کرد. داماد خوش قدم، فضانوردان و قهوه تلخ نیزسه کار این بازیگر طناز کشورمان در شبکه خانگی است.

او که چند سالی است وارد عرصه خوانندگی شده و تا حد بسیار زیادی در این عرصه موفق بوده در سال 87 آلبوم موسیقی «برگ و باد» را منتشر کرد و قرار است دومین آلبوم موسیقی‌اش با عنوان «ماه می‌خنده» را تا چند روز آینده منتشر کند.

*حامد بهداد

حامد بهداد بازیگر سینمای ایران و خواننده این روزای کشورمان در 26 آبان 1352 در مشهد متولد شد. وی که دارای تحصیلات لیسانس بازیگری تئاتر از دانشگاه آزاد اسلامی است برای نخستین بار با بازی در فیلم "آخر بازی" به سینمای ایران معرفی شد و در همان سال به عنوان نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از نوزدهمین جشنواره فیلم فجر لقب گرفت.

پس از آن بهداد در فیلم های سینمایی مطرحی چون بوتیک، کافه ستاره، روز سوم، دایره زنگی، تسویه حساب، مجنون لیلی، هر شب، تنهایی، دل خون، زندگی باچشمان بسته، محاکمه در خیابان، آدم کش، هفت دقیقه تا پاییز، جرم، سعادت‌آباد، پرتقال خونی و نارنجی پوش نقش آفرینی کرد. وی در این سال ها در مجموعه های تلویزیونی همسفر، سایه آفتاب، یک مشت پر عقاب، آخرین دعوت و سقوط آزاد نیز بازی کرده است.

نخستین بار سال 80 درتیتراژ سریالی تلویزیونی "غریبه" به خوانندگی پرداخت. 6 سال بعد در فیلم "مجنون لیلی" دوباره این کار را تکرار کرد . وی همچنین در آلبوم گروه "دارکوب" در سال 1389حضور یافت وحتی در کنسرتهای این گروه نیز در مقام یک خواننده محلی خوان به روی صحنه رفت. سپس قطعه ای دو صدایی با رضا یزدانی در آلبوم "ساعت 25 شب" نیزاجرا نمود. سال گذشته هم در فیلم "بی تابی بیتا" و بعد از آن نیز در سریال "مثل یک کابوس" به عنوان خواننده و نه بازیگر حضور یافته است. آلبوم "آب، باد، خاک، آتش" اثر جدید گروه "دارکوب"که حامد بهداد در آلبوم به خوانندگی پرداخته است.

*برزو ارجمند

برزو ارجمند زاده پسر انوشیروان ارجمند، بازیگر محبوب سریال های تلویزیونی است که در سال 1354 در مشهدمقدس و در خانواده ای هنرمند به دنیا آمد. برزو فعالیت حرفه ارا از سال 1379 با بازی در فیلم سفر سرخ خود آغاز کرد و با نقش آفرینی در سریال زیرآسمان شهر به چهره محبوب بینندگان تلویزیونی تبدیل شد.

از مجموعه های به یادماندنی که وی در آن حضور داشته می توان به مجموعه پشت کنکوری ها، فیلم سینمایی روز سوم، سریال صاحبدلان، مجموعه ساعت شنی، فیلم سینمایی محیا، مجموعه مرد دوهزارچهره، فیلم سینمایی طهران، تهران، مجموعه نون و ریحون، فیلم سینمایی از ما بهترون، مجموعه قهوه تلخ، سریال فراموشی و پل چوبی اشاره کرد. همچنین فیلم سینمایی نازنین اولین اثر ارجمند در عرصه کارگردانی است.

برزو ارجمند که چند سالی است کار خوانندگی را شروع کرده قرار است آلبوم «چه بساطی داره دل» را در اواخر تابستان منتشر کند؛ «غریبه آشنا» نام اثر دیگری از این بازیگر سینما و تلویزیون است.

*امیرحسین مدرس

امیرحسین‌ مدرس‌ مجری، خواننده، بازیگر، شاعر و نویسنده ایرانی است متولد 1349است؛ او از سال 1365 در صدا وسیما مشغول به کار است. و از همان سال خیلی‌ جدی‌ به‌ هنرموسیقی پرداخت. وی ابتدا ردیف‌های‌ آوازمقدماتی‌ را گذراند و‌ سپس‌ دوره‌ تکمیلی‌ و عالی‌را نزد مرحوم‌ استاد رضوی‌ سروستانی‌ به‌ پایان‌رساند.

مدرس که سابقه حضور درگروه هفت را دارد، تیتراژ سریالهای تلویزیونی "خوش نشین ها"،"زن بابا"،ترانه مادری"،سریال فرات" را خوانده است. اولین آلبوم خودش رابا نام "ماه نی" منتشر کرد که بازخوانی نوحه های قدیمی و فراموش شده ی ایرانی بود و صدا و اجرای زیبای مدرس واقعا جان دوباره ای به این نوحه ها داد.امیر حسین مدرس آخرین آلبوم خود را با نام "خورشید "با همکاری امین تارخ در سال 1390 را روانه بازار موسیقی کشور کرد.

در گذشته مرحوم خسرو شکیبایی و مرحوم پناهی به همراه پرویز پرستویی و امین تارخ تجربه خواندن دکلمه بر نواهای دیگر خوانندگان را داشته اند.

گفتنی است بازیگران سرشناس دیگری هستند که هر از چند گاهی تک آهنگی را به اجرا گذاشتند که می توان از آن ها سیدشهاب الدین حسینی (تک آهنگ شاهزاده رویا و حضور کوتاه در گروه هفت)، محمدرضافروتن (تک آهنگ در فیلم شب یلدا)، جوادر رضویان، رضا شفیعی جم، عارف لرستانی و... اشاره کرد.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 10:42 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 68

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5841093
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی